Şimdi Ara

Benzine Bu Sefer İndirim Geldi!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benzin fiyatındaki indirim, ABD Başkanı Trump'ın petrol fiyatları yüksek, OPEC ağırdan almalı mesajının ardından uluslararası piyasalarda ürün fiyatlarının düşmesine bağlı olarak benzin fiyatının bu gece yarısından itibaren 11 kuruş inmesi bekleniyor.

    Benzin fiyatlarındaki düşüşte son dönemde 67 dolara yaklaşan brent petrol fiyatının yeniden 65 dolar altına inmesi ve uluslararası piyasalardaki ürün fiyatlarında yaşanan düşüş etkili oldu.

    ABD Başkanı Donald Trump dün Twitter üzerinden paylaştığı mesajında "Trump'ın petrol fiyatı yüksek, OPEC biraz ağırdan almalı" ifadelerini kullanmıştı.

    Benzinin ton fiyatı uluslararası piyasalarda 593 dolardan 572 dolara inerken motorin cephesinde ise henüz yeterli miktarda gerileme olmadı.

    Türkiye’de, akaryakıt fiyatı hesaplanırken, üç temel veriye bakılıyor. Brent petrol ve uluslararası piyasalarda ürün fiyatı (motorin ve benzinin) ve dolar kuru. Bunlardaki artış, pompaya zam olarak yansıyor. Tersi durumda fiyatlar düşüyor.

    Benzin fiyatında bu gece yarısından itibaren 11 kuruş indirim bekleniyor. Benzin fiyatı geçen 1 haftada 44 kuruş artmıştı.
    https://www.bloomberght.com/haberler/haber/2199721-benzin-fiyatinda-indirim-yapilmasi-bekleniyor.


    Bizimle kafa buluyor bunlar resmen.Yorumsuz!







  • Kim kafa buluyor anlamadım ama gayet normal olaylar bunlar. Piyasaya göre fiyatlandırma yapılıyor. Siz olsanız napardınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden dolar ve brent petrolün %3 ten daha fazla değiştiği durumlarda pompa fiyatlarına 3-4 gün sonra yansıtırlardı(Hatta zamlar indirime göre daha erken yansırdı).Tv lere çıkıpta hemen fiyatlarının değişmesini beklemeyin bir kaç gün sabredin derlerdi bas bas bağırarak.Şimdi ne oldu da 1 günde hatta bir kaç saatte fiyatlarda indirime gitti.Önceden nerelerdeydiler?

    Ben cevabı yaklaşan seçimler olarak görüyorum.Önceki genel seçimlerde artan yakıt fiyatlarında tepkiler çoğalmasın diye eşel mobil sistemi getirdiler.O zamanlarda petrol fiyatları sürekli artıyordu.Şimdi yine seçim var.Ve hemen indirimi yansıtarak halkımızın gönlünü almaya çalışıyorlar.Başka açıklaması yok bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerotobil

    Kim kafa buluyor anlamadım ama gayet normal olaylar bunlar. Piyasaya göre fiyatlandırma yapılıyor. Siz olsanız napardınız?
    Petrol varili 110 dolardan 48 dolara düştüğünde benzin TR'De sadece 1 TL düştü.


    Nerenin piyasası bu ?
  • Daha bu gece zam gelmedi mi ?

    66 dolardan 67'ye çıkıyor 17 kuruş zam 67'den 64'e düşüyor 11 kuruş indirim. Şaka olmalı
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Bunu görsellerle ispatlar mısın?
    Sanırım 11 şubatta 62 dolar olan brent petrol 19 şubatta 66 oluyor. 20 şubatta 67 oluyor. Siz sanırım 11-19 Şubat arası indimli aldınız bu yüzden böyle diyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerotobil

    Bunu görsellerle ispatlar mısın?
    Sanırım 11 şubatta 62 dolar olan brent petrol 19 şubatta 66 oluyor. 20 şubatta 67 oluyor. Siz sanırım 11-19 Şubat arası indimli aldınız bu yüzden böyle diyorsunuz.
    İspatlık bir şey yok Google'a petrol varili yazıyorsun çıkan ilk sayfadan bakabilirsin.

    18 Şubat gecesi zam geldi. 2. zam da dünü bugüne bağlayan gece yani 13 saat önce geldi. 18 Şubat'ta 66 olan varil için 1 zam yedik 24 Şubat'ta 67 dolar olan varil için 1 zam daha yedik. Trump açıklama yaptı varil şu an 64.4'e düştü indirim geldi.

    Peki şu anki petrol varilinin fiyatı 14 Şubat'taki petrol varili fiyatına düşmüşken benzin fiyatı neden 14 Şubat'takine düşmüyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 26 Şubat 2019; 13:12:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Petrol varili 110 dolardan 48 dolara düştüğünde benzin TR'De sadece 1 TL düştü.


    Nerenin piyasası bu ?

    Alıntıları Göster
    Hocam o bütçe açığını düşürmek için büyük bir fırsat sundu hükümetimize. Görüldüğü üzere ilahi güçlerde hükümetimizden yana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.
    İmzanıza 2019 da ekleyin ki ciddiye alınmasın.
  • ülkenin yarısı yalaka ise fiyatların yalama olması gayet normal...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.