Şimdi Ara

Benzin ve Dizel (basit teknik bilgi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
2.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrmst

    quote:

    Orijinalden alıntı: C.Canky

    buradaki yanlış bir bilgiyi düzeltmek isterim ; dizel motorlu araçların co2 salınımı benzinlilere göre daha azdır..hatta emisyon değerleri bile benzinden azdır..Çünkü düzel motorlarda hava alımı daha fazla olmakla birlikte yanma sonu egzoz'dan çıkan oksijen miktarı daha fazladır..Dizellerde sadece NOx ve pm emisyonları yüksek düzeydedir.

    Hocam kusura bakmayın sizin yanlışınız var..... Basit bir kimya formülü var....

    Hidrokarbonlar+ oksijen= tepkime=) co2+ h2o yani egsozden yanma sonucu oksjen çıkmaz co2 ve su buharı çıkar.... kimya bilgilerinize göz atın... Uzun hidrokarbon bağları demek daha fazla co2 demek..

    saygılar.

    Kimyayı geçtim,herkes bilmeyebilir.Tavtürk istasyonlarındaki egzoz emisyon makinesi yalancı mı ? O kadar mazotlu araç eski,yeni teste giriyor ve hepsinin değeri yüksek çıkıyor.Ek olarak az veya çok kara duman atan diesel araçların arkasında fazla durmayın,o pis siyah duman yüzünden faranjit olduğumu hatırlarım.




  • daha tasarruflu olmasının sebebi ağırlık değil tamamen enerji ile alakalıdır.tabi dizel ve benzinli motorların çalışma prensibi, patlatma vs ateşleme de etkili olabilir.lpg ise enerjisi çok daha düşük olduğu için litre bazında en tasarrufsuzudur.
  • Faydalı ve güzel bir başlık,emeğinize sağlık.
  • yani bahsettiğiniz kilo olayı da doğru aslında.bunlar kilo olarak satılsa aralarında pek fark olmazdı çünkü kilo olarak enerjileri yakın, ama litre olarak mazot aldığınızda sanki yaklaşık yüzde 20 oranında sıkıştırılmış benzin almış oluyorsunuz.dolayısıyla enerjisi de fazla oluyor.
  • 10 km fazla gidicem diye 300 beygir arabaları dizel kullanmıyorlar mı içim acıyor.Biz böyle bir milletiz son model telefon alırız ama içinde -6 lira vardır.Sadece gösteriş.
  • Bu durumda 50 lt. Dizeli mi 50 lt benzin mi daha ağır? :)
  • C4_1400 C kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, bir soru sormak istiyorum.

    Neden benzin de, dizel mantığıyla önce havayı sıkıştırıp sonra püskürtülmüyor acaba..
  • bilgilendirme için teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.