Şimdi Ara

Benzin map

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar enjektör bozuk diye değiştirdim fakat gazda rölantideki benzine göre biraz farklı titreme geçmedi ve benzin ayarım eskisinde de kötü oldu.Benzin ve gaz haritalarını yorumlayabilir misiniz acaba?
     Benzin map

• Merhaba, map'i araç duruken mi aldınız? Vakum değeride çok düşük gibi görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mscsi

Merhaba, map'i araç duruken mi aldınız? Vakum değeride çok düşük gibi görünüyor.

Evet araç rölantideydi.Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.Kit milano,rölantide hafif titreme ve sabah benzinde soğuk motorda gaza basınca yığılma problemi(1000-2000 devir aralığında) vardı ve araba kesik kesik yığıla yığıla 2000 devir gelip 2000 devirden sonra bu seferde kısa süreliğine ok gibi fırlıyordu.Ayrıca rölantide egsozdan gazdayken kesik kesik geliyordu.Enjektör diye düşündüm.
    Arabayı benzinde kullanmaya başlayınca sabah yukarıda anlattığım durum düzeldi,benzindeki problem geçti.Demekki problem gazda diyerek ustaya gittim.Milano yok diye atiker enjektör taktılar. Sanırım aynıymış.
    Serdar Bey laf çok uzadı ama son bir ayrıntı daha var; atiker enjektörün 1.8 'lik nozulleri gaz borularına uymadığı için eski milano enjektör nozulleri(biraz matkapla genişletilmişlerdi) atiker enjektörlere takıldı.Nozuller çok da geniş değil gibiler ama sorunun bundan olması olası mı acaba?

• Merhaba, öncelikle map sensörünüzü kontrol ettirmenizi öneririm, zira basınç çok düşük, 0.20-0.40 arası bir basınç okumalısınız rölantide.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mscsi

Merhaba, öncelikle map sensörünüzü kontrol ettirmenizi öneririm, zira basınç çok düşük, 0.20-0.40 arası bir basınç okumalısınız rölantide.

Aslında sizin gibi bu konuda bilgili insanları sürekli rahatsız etmemizin sebebi çevremizde doğru düzgün usta bulamamamızdandır.Örneğin şimdiye kadar burada gittiğim kendini usta sananlar bana vakum basıncın düşük olduğundan bahsetmediler.
    Acaba basınç gerçekten mi düşük yoksa map mi arızalı.Biran olsun map sensörünün doğru çalıştığını var sayarsak basıncın bu kadar düşük olması neye bağlanabilir acaba(aracın benzinde çalışmasında hiçbir prolem yok)

• Aracınızın motorunun teknik detaylarını net bilmiyorum ancak manifolt basıncı yok gibi bir şey, opel olduğunu bilmesem bmw valvetronic diyeceğim

Kit yazılımının yanında kullanma klavuzuda mevcut, bir göz atın size daha sağlıklı bilgi verebilir.
  • Söylediğiniz gibi kılavuza baktım ve map vakum değeri 0.3-0.8 arası olması gerekir diyor.Bu durumda sanırım sensör bozuk ve ecuya yanlış bilgi göndererek sağlıklı bir ayar yapılmasını engelliyor.İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack33 -- 29 Kasım 2011; 14:16:06 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MSC Elektronik -- 29 Kasım 2011; 14:16:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.