Şimdi Ara

benzin kalitesi ve istasyonları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selamlar.arkadaşlar şüphe etmeğe başladım.genelde 50 YTL lik miktarlarda benzin alırım. ve bazı zamanlar 250 km bazende 160 km menzil çıkıyor.kullanma tarzı aynı.araba 2006 civic otomatik .10000 km de.daha bakıma gitmedim.

    benzin için özel bi marka tercihim yok.farklı istasyonlardan alırım gnelde.markadan ziyade istasyon sahiplerinin yediği nane olabilirmi.malum benzine fazlaca katkı koyanlar ve ceza alanlar var.

    şüphem şu: farklı menzil yaptığıma göre( yaw nerdeyse %50 kafayı yiyecemm) olay nerden kaynaklanabilir.görüşlerinizi bekliyorum.



  • Ben kendi tecrübelerime dayanarak şu sonuca vardım. Hem markadan hem benzinlikten fark ediyor. Mesela ben BP tercih ediyorum. Kaç kere farklı markalarda deneme yaptım ve en çok yolu BP ile kattettim. Markayı seçtikten sonra sıra istasyon seçimine geliyor. Şöyle ki ben ankara'da oturuyorum. Konya yolu'nda armada kavşağı ile çiğdem mah. kavşağı arasında 2 yane bp var. birinden benzin aldığımda rölanti devamlım yüksekte çalışıyor(1200-1500 d/d arası). Fakat öteki bp'edn aldığımda böyle bi sorum olmuyor. Ama ikisiyle de aşağı yukarı aynı yolu katediyorum. Bence kendine bi benzinlik belirle kalitesine güvendiğin ve devamlı ordan al. Bazen adamlar acelen olduğunu anlayıp kiltliyo(eskişehir yolundaki bp'de başıma geldi). arabaya binerken pompa'da kaç ytl'lik benzin koymuş mutlaka bak. Bi de pompada doğru görünmesine rağmen o benzini koymuyolar çalıyolar yani bi şekiled pompayla falan oynyolar heralde. Bi kere keçiören bp'de aldığım benzinle katetmem gereken yolun yarısını katetmiştim ve yine pompaya bakmayı unutmuştum. Yolda kalma tehlikesi olmadıkça ben hep bildiğim yerlerden benzin alırım sana da aynı yolu tavsiye ederim.




  • Kullandığım 3 marka var bunlar SHELL OPET TOTAL eskiden SHELL'den alırdım çok memnundum sonra arabamı değiştirdim yeni civic aldım kurşunsuz benzine geçtim totalden aldım şimdi yine araba değiştirip dizele geçtim yeni 307 ile ama şuanda nerden alacağıma henüz karar vermedim ama sanırım total olucak...

    Tek benzinlik tek yerden almanı öneririm çok fark ediyor ama total excellium 97'yi dene derim hem 95 ile aynı fiyat hem bayagı iyi...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kubilay84

    Ben kendi tecrübelerime dayanarak şu sonuca vardım. Hem markadan hem benzinlikten fark ediyor. Mesela ben BP tercih ediyorum. Kaç kere farklı markalarda deneme yaptım ve en çok yolu BP ile kattettim. Markayı seçtikten sonra sıra istasyon seçimine geliyor. Şöyle ki ben ankara'da oturuyorum. Konya yolu'nda armada kavşağı ile çiğdem mah. kavşağı arasında 2 yane bp var. birinden benzin aldığımda rölanti devamlım yüksekte çalışıyor(1200-1500 d/d arası). Fakat öteki bp'edn aldığımda böyle bi sorum olmuyor. Ama ikisiyle de aşağı yukarı aynı yolu katediyorum. Bence kendine bi benzinlik belirle kalitesine güvendiğin ve devamlı ordan al. Bazen adamlar acelen olduğunu anlayıp kiltliyo(eskişehir yolundaki bp'de başıma geldi). arabaya binerken pompa'da kaç ytl'lik benzin koymuş mutlaka bak. Bi de pompada doğru görünmesine rağmen o benzini koymuyolar çalıyolar yani bi şekiled pompayla falan oynyolar heralde. Bi kere keçiören bp'de aldığım benzinle katetmem gereken yolun yarısını katetmiştim ve yine pompaya bakmayı unutmuştum. Yolda kalma tehlikesi olmadıkça ben hep bildiğim yerlerden benzin alırım sana da aynı yolu tavsiye ederim.

    +1
    Gerçekten farkediyor. Ama burada önemli olan dağıtıcı firmadan (BP, Shell, Opet vs.) daha çok istasyonun kendisi.
    yolu bana ters olduğu için çok seyrek benzin aldığım ama iyi olduğunu bildiğim bir istasyon el değiştirmiş. uzun zaman sonra yolum düştü, bir cuma akşamı depoyu doldurup sonra eve gittim. Hafta sonu hava kötü olduğu için hiç dışarı çıkmadım. pazartesi günü arabayı çalıştırdığımda depo göstergesinin neredeyse 3/4 çizgisine kadar düştüğünü gördüm. o depo hemen bitti zaten. Bir daha da bu istasyona uğramadım.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Shorin

    Kullandığım 3 marka var bunlar SHELL OPET TOTAL eskiden SHELL'den alırdım çok memnundum sonra arabamı değiştirdim yeni civic aldım kurşunsuz benzine geçtim totalden aldım şimdi yine araba değiştirip dizele geçtim yeni 307 ile ama şuanda nerden alacağıma henüz karar vermedim ama sanırım total olucak...

    Tek benzinlik tek yerden almanı öneririm çok fark ediyor ama total excellium 97'yi dene derim hem 95 ile aynı fiyat hem bayagı iyi...

    ben 97'den o kadar memnun kalmadım. çekiş serilik vs. tamam güzel ama benim gibi sürekli cinnet trafiğinde, sürekli dur-kalk trafiğinde çok tüketti. 11 litrenin altına düşürücem diye atmadığım takla kalmadı. cutt-off'lar, boşa atmalar, gazı okşamalar vs. 10.5 litreye düşürebildim.
    Yine aynı trafikteyim, Türkpetrol'den 95 oktan aldım (her zamanki istasyonum) şu anda 9.0 litre tüketimim var. En kötü ihtimalle bu civarda da kalacak gibi görünüyor.
    Birşey dikkatimi çekti Total (Altunizade-Doco) istasyonundaki pompa geç atıyor. Işık yandıktan sonra diğer istasyonlardaki pompalar genelde 43-45 litre arası doldurup atarken, burası 49-50'den sonra atıyor. Böyle olunca da her depoda 30km. fazla gittiği doğru.




  • benzinde sorun yok az çok markalar aynı kalitede , pompa ayarlarıyla oynayanlar olmasa bir de , ozaman daha güzel olacak ,
  • yazdıklarınızdan ürktüm.demek muzdarip arkadaşlar var.ilk önce istasyon tercihi olalı,doğru.ancak 3/4 ü gören arkadaş gibi hisstiğim oluyor bazan.ama bunu nasıl yapabiliryorlar.izahı nedir.pompada ytl miktarı ve lt yi kontrol ederim.onda sorun gözükmüyor.solvent oranında oynuyorlar.ancak bu tesirlimidir değilmidir?

    KONUYU GÜNDEMDE TUTALIM..
  • hocam bu doktora tezi gibi soru :)
  • dostlar ben ford fusion benzinli araba aldım..bana opet kartı verdiler..bu kartla benzin alacakmışım ve opetten benzin aldığım sürece arabam muhtemel benzin dolayısıyla olacak arızalarda da garanti kapsamına giriyormuş..ben daha önceki araçlarımda hep petrol ofisini kullanırdım..opette gerçi mayk&gitt olayıyla ilgi çekiyor piyasada ama opet nasıldır?bilen kullanan var mı?
  • arkadaşlar bu cevizlibağ taraflarında honda bayii var CEM OTOMOTİV
    onun hemen yanındaki CEM PETROL - OPET bayiinin eurodiesel i yada tüm akaryakıtları nasıldır
    temiz midir
    bilenler bi zahmet

    ayrıca banada opet ve totali önerdiler bayinin yetkilileri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi no_fate -- 20 Mart 2006; 21:57:06 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hmaraba

    yazdıklarınızdan ürktüm.demek muzdarip arkadaşlar var.ilk önce istasyon tercihi olalı,doğru.ancak 3/4 ü gören arkadaş gibi hisstiğim oluyor bazan.ama bunu nasıl yapabiliryorlar.izahı nedir.pompada ytl miktarı ve lt yi kontrol ederim.onda sorun gözükmüyor.solvent oranında oynuyorlar.ancak bu tesirlimidir değilmidir?

    KONUYU GÜNDEMDE TUTALIM..

    hocam, pompacının başından asla ayrılmam, ibreyi de litreyi de kontrol ederim. aldım doorudan eve gittim de ki 10km. tutsun. depo full oğlu full'dü, ibre sonuna kadar dayalıydı. sonra 2 gün boyunca arabayı yerinden oynatmadım. pazartesi arabaya bindim ibre full güstermiyordu, 3/4 çizgisine doğru düşmüş.
    nasıl yaptıklarını bilmiyorum. olsa olsa içine koydukları uçucu solventlerden dolayı böyle olmuştur.
    Artık benzin mi alıyoruz, ne alıyoruz Allah bilir!




  • Siz ne kadar pompanın başından ayrılmasanızda sizden çalınan zaten çalınmıştır. Şöyle ki:

    Sizden önce bir araç geliyor ve benzin alıyor. Araç istasyondan çıktıktan sonra etraf tenha ise pompacı veya istasyon sahipleri hortumun içinde kalan benzini alıyorlar ve bir bidona dolduruyorlar. Az bi miktar değil bu. 4m'lik bir pompa hortumu düşünün. İçinde ne kadar benzin olduğunu siz tahmin edin. Arkasından siz istasyona giriyorsunuz ve aynı pompaya yanaşıyorsunuz. Tekrar sayaç çalışıyor ve boş olan hortum dolarak sizin deponuza akıyor. Ve siz çıktıktan sonra o hortum tekrar boşalıyor. O nedenle bildiğiniz, güvendiğiniz ve çok girip çıkılan yerlerden yakıtınızı alın derim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: prozium

    Siz ne kadar pompanın başından ayrılmasanızda sizden çalınan zaten çalınmıştır. Şöyle ki:

    Sizden önce bir araç geliyor ve benzin alıyor. Araç istasyondan çıktıktan sonra etraf tenha ise pompacı veya istasyon sahipleri hortumun içinde kalan benzini alıyorlar ve bir bidona dolduruyorlar. Az bi miktar değil bu. 4m'lik bir pompa hortumu düşünün. İçinde ne kadar benzin olduğunu siz tahmin edin. Arkasından siz istasyona giriyorsunuz ve aynı pompaya yanaşıyorsunuz. Tekrar sayaç çalışıyor ve boş olan hortum dolarak sizin deponuza akıyor. Ve siz çıktıktan sonra o hortum tekrar boşalıyor. O nedenle bildiğiniz, güvendiğiniz ve çok girip çıkılan yerlerden yakıtınızı alın derim



    çokk haklısın. Güvenilir yerden almak lazım...




  • Aynı markanın farklı istasyonlarında bile farklılıklar olabiliyor..

    Miktar ve kalite açısından doğru yerden akaryakıt alacaksanız bunun için yapılacak en iyi iş; il sanayi ve ticaret müdürlüklerine başvurmaktır..Çünkü onlar istasyonların çoğunu her ay rutin denetliyorlar ve ellerinde tüm istasyonlar hakkında bilgi oluyor..
  • Öyle bir şey varsa, hortumda,

    4 m (400 cm) boy
    2,5 cm (1" inç) iç çap

    = 400 * pi * 2,5² / 4

    = 2025 cc

    = 2,025 Lt

    = 5,571 YTL (1 Lt = 2,75 YTL)



    .oO°Oo.
  • Yakıta solvent katılmışsa, bu durumun etkisini nasıl görürüz?
    Yani uçucu olan bir maddenin, yok olması için "depo kapağının kapalı olduğu bir ortamda" ne kadar süre geçmesi gerekir?

    Teşekkürler...
  • selamlar tekrar.motosiklet sahibi arkadaşımm opetten benzin alıyor ve motor daha sonra arıza yapıyor.arkadaş sanayiye götürüyor ve yakıt kaltesizliği cevabını alıyor.daha sonra arkadaş şikayet ediyor.tüketici derneğine.ardından inceleme yapılıyor ve istasyon ceza alıyor.olay solvent olayı.fazlası motoru bozuyor.artık korkuyorum valla.
  • valla herkez kimin ne yaptıgını biliyor , ama ses çıkarmıyor sonra başlıyorlar çünkü kar marjımız düşük , para kazanamıyoruz
  • ya arkadaşlar bu CEM PETROL hakkında bilgisi olan biri yokmu
    temiz mi dir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: belirsizlik

    Yakıta solvent katılmışsa, bu durumun etkisini nasıl görürüz?
    Yani uçucu olan bir maddenin, yok olması için "depo kapağının kapalı olduğu bir ortamda" ne kadar süre geçmesi gerekir?

    Teşekkürler...




    Bildiğim kadarıyla benzin depolarının kapağı kapalı olsa bile dış ortamla hava alışverişi var. yoksa sıkı sıkıya kapağı kapalıyken boşalması mümkün olmazdı. ama buradaki hava alışverişi ne tip bir mekanizmayla yapılıyor bilmiyorum.
    Benzin uçucu olmasına rağmen depodan buharlaşmıyor, ya da çok az buharlaşıyor. solvent benzine göre çok mu daha uçucu bilmiyorum. bilen birisi cevaplarsa sevinirim.
    şu depolardaki hava giriş çıkışını da birisi anlatırsa sevinirim. buralarda işlerin nasıl döndüğünü bilmiyorum.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.