Şimdi Ara

BenQ XL2411 aldım CS:GO'da Fps sorunu yaşıyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar dediğim gibi Önceden Philipsin 75hz monitörü vardı gitgide sıkıntı çıkartmaya başladı (Ghosting vs.) Yeni monitör alma kararı verdim ve gidip BenQ'nun xl2411z 144hz modelini aldım.
    Önceki monitörümde CS:GO oynarken rankedda yaklaşık 170-280 arası fps alıyordum ama ne olduysa yeni monitörü aldıktan sonra Fps'im 60-170 arasında gidiyor 170 dediğime bakmayın botlar falan yokken yani server boşken o kadar alıyorum normalde 100 civarında fps alıyorum. Bana Monitörü yüksek hz de kullanmamdan ve full hd olmasından kaynaklanıyor gibi geldi ekran kartı zorlanıyor gibi. Ama daha detaylı olarak nedenini merak ediyorum yardımcı olabilecek varsa mesaj atabilir şimdiden teşekkürler.

Ekran kartı Modelim: Asus R7 260x

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet1735 -- 8 Ağustos 2016; 20:31:26 >

• hocam onceki monitorun çözünürlüğü nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış hatırlamıyorsam 1600x900 dü maximum. ve 75hz tazeleme oranı vardı.
  • hocam cozunurlukten kaynaklaniyor. simdiki monitorunuzdeyken oyunici ayarlarindan eski monitorunuzun cozunurlugune gore ayarlarsaniz eskisi gibi fps degerleri alirsiniz.

hz ile alakali degil yani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 8 Ağustos 2016; 20:36:07 >
  • Malesef sorunun kaynağı o değil bende düşünmüştüm çözünürlük düşürmeyi işe yaramadı daha detaylı anlatmak gerekirse;
    Eski monitörde oyun içi çözünürlük 1280:1024 idi rahatlıkla 200 fps alabiliyordum.
    Bu monitörde 1280:720 kullanıyorum yani daha düşük çözünürlük olmasına rağmen fps değeri 100 civarında :/

Diğer bir yandan Hz oranına gelirsek Önceki monitörde 60hz kullanıyordum. Kendi kendime acaba hz oranından kaynaklanıyor olabilirmi diye düşündüm fakat Yeni monitördede hz oranını 60 yapınca değişen birşey olmadı 120 fps civarında değerlere sahipti. durum karışık yani :)
  • ahmet1735 A kullanıcısına yanıt
    eski monitorun duruyorsa tekrardan takip deneme yap.

• Tamam bir bakayım haberdar edeceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Msi notebook donma ve lag sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eskisinide denedim 2si arasında bir fark yok. Aynı fps değerlerine sahipler galiba sorun monitörden değil :/
  • Monitörle hiçbir alakası yok. Tamamen oyunun patch sürümü ve ekran kartıyla ilgili bir sorun. Kaç ram kullanıyorsun? Hangi windows os sürümü kullanıyorsun? Bunların hepsi etken

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Can Coşkun kullanıcısına yanıt
    Sorun düzeldi Patchlerle ilgili olması lazım. Win 8.1 Pro ve 16GB ram var. Teşekkürelr yardımlarınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.