Şimdi Ara

Benq W1700 - Benq W1210st Arası Tercih

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Projeksiyon cihazı almak istiyorum. Daha önce hiç kullanmadım. Birkaç gündür forumdaki konuları inceliyorum. Gerçekten teknolojinin birçok alanı gibi bu da birçok detayı barındıran, yabancısı için kafa karıştıran bir bölgeymiş

    Bütçem:

    Cihaz için bütçem en fazla 10.000 TL olacak. İlk etapta duvarda deneyeceğim. Çok kötü durmaz ise perde işine daha sonra maddi açıdan rahatlayınca bakacağım. Beğenmezsem perde için ayrı bir bütçe yaratmaya çalışırım ilk fırsatta.

    Kullanım amacım:

    PS4'te (pro değil ilk çıkan) ağırlıklı olarak Fifa ve Formula 1 oynuyorum. Bir de 'Red Dead Redemption' tarzında, çok ses getiren ve özellikle atmosferi etkileyici oyunları nadiren de olsa oynuyorum.

    Televizyon kanallarını neredeyse sadece futbol izlemek için tercih ediyorum.

    Netflix'i sık kullanıyorum. Aksiyon vb. tarzı film izlemiyorum. Sanat filmleri izliyorum ki bu filmlerde malumunuz manzaralar, renkler, kısacası görüntü yönetimi çok ön plandadır. Fakat maalesef ülkemizde bu filmlere legal yoldan ulaşmak çok mümkün olmuyor. Diğer türlü bulunsalar dahi görüntü kaliteleri öyle bluray gibi çok çok iddialı olamıyor. Genelde boyutu 2 ile 4 GB arasında değişen dosyalar oluyorlar. Ara sıra siyah-beyaz eski filmler de izlerim.

    Mekan ve Işık:

    Görüntü almak için kullanacağım duvar 3 metreyi biraz geçen bir genişlikte. Baş ağrısı, mide bulantısı gibi sıkıntılar tecrübe etmezsem duvarın tamamını kullanmak niyetindeyim. İzleme mesafem ise 5 metre olacak.

    Cihazı tavana kurmak istemiyorum çünkü oturduğum evde kiracıyım ve bir iki yıl içinde ev değiştirmem muhtemel. Cihazı bir sehpa üzerine, yansıtacağım duvarı ortalayacak şekilde yerleştirme imkanım mevcut. Tercihen alçak bir sehpaya kurmak isterim. Tabi benden ne kadar uzak olursa gürültüsünden o kadar kurtulurum. Perdenin tam altına yerleştirilen ürünler bütçemi aşar sanıyorum?

    Okuduklarımdan anladığım kadarıyla "projeksiyon gündüz verimli olmaz" gibi bir görüş hakim. Odayı en ideal şekilde kararttığımda tatmin edici bir sonuç alırsam televizyonumu elden çıkarıp projeksiyonla yetinirim ama bu konu tercihim için belirleyici önemde değil.

    Cihaz gürültüsü ve ses kalitesi:

    İzlediğim filmler genelde durağan, diyalog üzerine kurulu sessizce filmler olduğu için cihazın çıkartacağı gürültüden çekiniyorum açıkçası. Ama anladığım kadarıyla bu çalışma gürültüsü sıkıntısı aşmak için ya çok yüksek bütçe gerektiren ürünlere, ya da görüntüden ödün veren portatif ürünlere yönelmek gerekiyor. Bu konuya mesajımın sonunda döneceğim. Ses kalitesini ise çok önemsemiyorum. O konuda çeşitli çözümler üretebileceğimi düşünüyorum.

    Sonuç:

    Benq markasının W1700 modeli çok tutmuş anladığım kadarıyla. Bir de oyun performansıyla öne çıktığı söylenen W1210ST modeli var. Fiyatları da şu anda 8.500 ve 8.000 TL gibi duruyor. İşte bu iki ürün arasında tereddütte kaldım.

    Biraz daha ucuz olması ve oyun peformansı hakkında söylenenlerden dolayı W1210ST daha çok cezbediyor. Ama filmlerde pişman eder mi? Evet bluray kaynak pek kullanmıyorum ama soluk, sarı veya aşırı parlak bir görüntüyle karşılaşmak da istemem tabi ki. Veya tam tersi olarak W1700 modeli oyunlarda üzer mi?

    "Bunlar senin ihtiyaçlarına fazla gelir, sen daha düşük fiyatlı ürünlere bakabilirsin" diyen olur mu? 4.000 TL bandında Epson EH-TW650 ürünü de dikkatimi çekti. Veya "Miija vb. markaların düşük lümenli ürünleri de senin işini görür" diyen olur mu? Yani 8-10 bin aralığına çıkabilirim ama paramın cebimde kalmasına da hayır demem. Söz konusu ürünlerin kullanıcı yorumları da genelde olumlu duruyor çünkü.

    Biraz uzun, belki gereksiz detaylar paylaştığım bir mesaj oldu kusura bakmayın. Okuyanlara ve tavsiyede bulunanlara şimdiden minnettarım. Bu konularda tez canlı olduğum için fazla beklemeyeceğim. Yani görüşleriniz benim için oldukça kıymetli.

    Saygılar,







  • Merhaba,
    incelediğiniz ürünler arasında görüntü performansı, perde yüzeyinde ışık dağılımı, görüntüde netlik ve keskinlik, içeriğin detayları gibi konularda W1700 açık ara daha iyidir. Bütçeyi bir tık yukarı çekebilirseniz W2700 de önerebilirim.
  • @newonw1

    Cevabınız için çok teşekkür ediyorum. W1700 tercih edeceğim gibi gözüküyor gerçekten. Çok sağolun.
  • Selamlar, eğer amacınız 4K değilse öncelikle W1210St oyun için daha iyi bir seçenek olabilir. Şu an kaynağını bulamadım ama BenQ modelleri arasında input lag i en düşük oyun için önerilen en iyi model W1210St idi, bilginiz olsun.
  • Açıkçası ne amaçla kullanacaksınız? Kaç mt perdeye görüntü vereceksiniz kriterlerinizi belirlerken en önemli kısım. Bir cihaza iyi veya kötü demek için deneyimlemek gerekiyor. Karşılaştırmak gerekiyor. 4K (uhd) deneyimi W1700 ve w2700 derseniz açık ara w2700 derim. W1700 de ki eksik yanlar w2700 de giderilmiş. Kurdan dolayı fiyatlar çok yükseldi. W2700 biraz yukarıda kalabilir. Bunun dışında ekonomik derseniz w1700 mu w1210st derseniz ikisi ayrı platform cihazları. 16.67 ms gecikme W1210st daha akışkan görüntüye sahip. Oyuncu projeksiyonları standart cihazlara göre daha iyi görüntü işlemcisine sahiptir. Şu an kampanya da aşağıda görebilirsiniz. Aynı zamanda w2700 de kampanya var.


    https://www.projektormarket.com/urun/1061_benq-w1210st-2200-ansilumen---full-hd---3d---gaming-projeksiyon


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oyun performans açısından daha uygun fiyata 4 ila 5 bin civarı bir cihaz yokmudur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Viewsonic X10-4K ile Benq W2700 (ABD’de HT3550) arasında kaldım ve bu noktadan sonra kullanıcı geri bildirimlerine göre karar vereceğim.

    Viewsonic Smart özellikleri nedeniyle ilgimi çekiyordu ama Benq’i de TV Box ile kullanarak bu durumu çözebilirim diye düşünüyorum. Ses konusunda Viewsonic bir adım önde gibi görünüyor. Onun dışında Benq’in daha iyi bir görüntü verdiğini okudum her karşılaştırmada.

    Kıymetli görüşlerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, Konu ev sineması ise bence smart özellikleri ve üstündeki speaker özellikleri bir önem taşımıyor. Zira tv box veya android box her zaman daha iyi video oynatım perfomansı verecektir, hatta bazı uygulamalar netflix gibi lisanslı bile olacaktır. Ev sineması için hiç bir prj üstündeki ses yeterli olmayacaktır, ev sinema sistemi veya benzeri bir hoparlör sistemi ihtiyacı doğacaktır.


    2.ci düşünülmesi gereken görüntü performansı VS de Rec 709, BenQ da DCI P3 skalasını destekliyor, bunların oranlarına göre karşılaştırmak lazım.


    3.konu ise BenQ ev sinemasında W700 den başlayan bir tecrübesi var ve bugüne kadar burada alan, kullanan ve iyi yorum yapan çok kullanıcısı var.


    tercih sizin, bence deneyin imkanınız varsa 2 cihazı da derim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.