Şimdi Ara

BENQ PROJEKSİYON İNCELEME (MW519) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
5.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1ses1

    quote:

    Orijinalden alıntı: acemi nefer

    Ekran kartı ile ilgili birşey yapmana gerek yok.1366x768 kalsın.O zaten otomatik ekran çözünürlüğünü ayarlıyor.Senin ekstra birşey yapmana gerek yok.
    Projeksiyonun çözünürlüğü pc den düşük olduğu için HDMI kabloyu taktığın anda 1280x768 otomatik oluyor.Hz işleriyle falan uğraşmana gerek yok.

    3D konusuna gelince.Onun bir ayarı yok.Sadece filmle ilgili.3D filmler(indirdiklerinden bahsediyorum)genelda sıde by sıde oluyor.Zaten filmi açınca film iki parça olur.Eğer yanyana ise sıde by sıde seçeneğini kullanırsın.Eğer alt alta ise diğer seçenek.%99 FİLMLER SIDE BY SIDE OLUR.

    Birde kumandada yazılımsal bir sorun var herhalde,Diğer arkadaşında başına gelmiş.Cihazı 3D moduna alınca kumanda bazen takılıyor.Kapatıp açman gerekiyor cihazı.Ama 3D moduna almazsan hiç bir problem yok.3D moduna almadan önce ayarlarını yap öyle al.Zaten bir kere cihazı açtımı kumandayla pek işin olmuyor.Birde cihazın hoparlörleri çok iyi değil.O yüzden sesi pc den al.Ben 1+1 hoparlör takıp ses konusunu çözdüm.Bunun için ses ayarlarından varsayılanı ekran kartı yerine hoparlör yapman lazım.

    Peki yanyana olan görüntü çözünürlük olarak yarıya mı düşüyor. Birde mağzalar gidip 3d gözlükleri takdığımda (Aktif) Görüntü yanyana değilde sanki iç içe geçmiş gibi duruyor gözlüksüz baktıüımda ama çözünürlük kısmında bir sorun olmuyor gibi geliyordu bana.

    Acaba bu yanyana görüntülü olan filmlerde bu sıkıntı varmı Ve böyle bir yarı yarıya düşme olsa bile izlediğiniz 3d filimlerdeki performans nasıl buluyorsunuz. Yani arıyormusunuz çözünürlüğü. Tabi böyle birşey varsa tabi.

    Biraz önce gördüm kullanım kitabında PDf oalrk incelediğimde 1280x800 120hz D-SUB kablo ile oluyor. HDMI ile 1280*720 oluyor. Bende yırtınıyordum ekran kartından diye. Burayada listesini atayım. Benimgibi yırtınanalar için :)


     BENQ PROJEKSİYON İNCELEME (MW519)

    İnternetten indirdiğin filmler %95 HALF SBS oluyor.Yani kalitesi yarı yarıya düşmüş oluyor.Orjinal bir Bluray 3d film genelde 20-25 gb olur.Bazıları 40 gb bile oluyor.İndirdiklerin ise ortalama 10-15 gb oluyor gerçi indirdiklerin isterse 100 gb kalitede olsun.Senin cihaz 1280x720 çözünürlük vereceği için çok birşey farketmiyor kalitenin biraz düşmesi.

    Mağazalarda gördüğün 3D tv lerde gördüğün kadar kaliteli bir görüntü alman mümkün değil.Nihayetinde onlar orjinal Bluray filmler 1920x1080 çözünürlüklü tv lerde sana izletiyorlar.Ama bu cihazdaki 3D yeterli bir 3D.Ben son 15-20 gündür 3d film bile açmadım hiç.Normal filmleri izlemek o kadar zevkliki hiç 3d aklıma bile gelmiyor.

    Ben yaklaşık 100-105 inç izliyorum filmleri.Bi zaman sonra sende 3d izlemezsin inan.İlk önce 1-1,5 tb film indirdim hard diske.Şimdi onlıne 720p film izliyorum indirmekle uğraşmıyorum ve kaliteside tatmin edici.

    Sakın sinemada veya tv deki kadar kaliteli görüntü bekleme.Tv de 40-50 inç izlerken bunda 100 inç izliyorsun.Sinemadaki cihaz ve perdelerin fiyatını söylemeye bile gerek yok.

    İzleme mesafeni iyi ayarla.100 inç en az 4 metreden izlemelisin.Yoksa hem gözlerin çok yorulur hemde pikselleri yakında olduğun için görürsün.




  • abi bende de 46f6470 3d led tv varda netten bi iki 3d film indirdim 1.30 saatlik filmler 1 gb falan pek beğenmedim biraz araştırınca kalitesiz bi görüntü olduğunu öğrendim 1 gb lık 3d film olmazmış ben bicaps.com dan indirdim senin önerebileceğin bi site var mı? teşekkürler
  • SBS oalyını tam olarak çözdüm. Ama Bluray deki filimleri aratırken direk 3d Bluray mi yoksa o tür 3d filimlere verilen bir format ismi varmı sBS gibi.
  • 3d filmleri indirirken 1080p olarak indirmelisin.Bicaps indirme değil izleme sitesi.Oradan indirdiğin filmler kalitesiz olur.Animasyon indiriyorsan ortalama 7 ila 10 gb arası olmalı normal filmler ise 9-10 gb dan başlayıp 20 gb ta kadar gider.Bunları indirmek için torrent siteleri var.Ben arşiv yaptım 1 tb.Benim indirdiğim siteler için letitbit veya turbobit premium lazım.15-20 lira verilip alınabilir.
    Arşiv yap.
    Derinport.
    3d film indir eu
    3d film indir org
    1080p film indir



    3d film indir veya 1080p film indir yazınca bir çok site çıkacak karşına.
  • 1ses1 kullanıcısına yanıt
    Şu an sitelerdeki filmlerin neredeyse tamamı Half sbs dir.

    Full sbs ve iso filmler çok nadir bulursun.İso filmleri pc den izleyemezsin.Ekstra power dvd gibi programlara veya iso oynatıcılı mkv playerlara ihtiyacın olur.Bence bunlara hiç girme direk Half sbs olanları indir.Keşke orjinal filmleri izleyebisek ama çok pahalı

    Geçen Hobbit e baktım 99 tl.

    Ararken 3d 1080p film indir yaz yeter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordan Geçenbay -- 20 Temmuz 2013; 12:18:24 >
  • 1080p 720p dual film arşivim belgesel hariç 8TB aşkın ama hiçbiri 3D değil. Şimdi bu 3d işine giriyorum bakalım yeni hDD aldıracak gibi duruyor.


    Evet filmler .ok pahalı gerçekten. 25 30 hatta 40 lira olsa yine alınırda 99-75 gibi fiyatlara gidiyor nerdeyse gözlük parası.

    Birde youtube de yayınlanan 3d videolar onlar hangi format olarak gösteriliyor. Açıkcası ilk defa tecrübe yapacağımdan heves ettim sonradan hiç izlemiyeceğim gibi duruyor diğer arkadaşların yorumlarını okuyunca.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1ses1

    1080p 720p dual film arşivim belgesel hariç 8TB aşkın ama hiçbiri 3D değil. Şimdi bu 3d işine giriyorum bakalım yeni hDD aldıracak gibi duruyor.


    Evet filmler .ok pahalı gerçekten. 25 30 hatta 40 lira olsa yine alınırda 99-75 gibi fiyatlara gidiyor nerdeyse gözlük parası.

    Birde youtube de yayınlanan 3d videolar onlar hangi format olarak gösteriliyor. Açıkcası ilk defa tecrübe yapacağımdan heves ettim sonradan hiç izlemiyeceğim gibi duruyor diğer arkadaşların yorumlarını okuyunca.

    Youtube daki videoların seçeneklerden yan yanayı seçip izleyebilirsin ama kaliteleri az oluyor.3D için hemen karamsarlığa kapılma.Gerçekten iyi 3D keyfi veriyor.Ama sinema kalitesi bekleme dedim.3D için karanlık ortam şart.O yüzden oda karanlık olmalı.Piyasada 3D film çok sayıda yok 1 tb hard disk yeterde artar bile.




  • 2 aded 3d gözlük aldım. Ama ne hikmetse gözlük moddan moda giriyor . Acaba gündüz olduğu içinmi. Sizded oluyormu bu tür sorunlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1ses1

    2 aded 3d gözlük aldım. Ama ne hikmetse gözlük moddan moda giriyor . Acaba gündüz olduğu içinmi. Sizded oluyormu bu tür sorunlar.

    Moddan moda derken.pek anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu güzel inceleme videosu için çok teşekkür ederiz, keşke herkes bu özveriyi gösterip
    böyle inceleme videoları paylaşsa.
  • Cihaz 3d modunda full sbs ve half sbs denedikden sonra cihazın özellikle karanlık sahnelerde gözü inanılmaz yoruyor. Göz seçemediğinden karanlık sahnelerde çok zorlanıyor. Birde buna istinaden odanın açık rengde boya olduğundan etrafa çok fazla ışık yayılıyor ve gözlüğün iç tarafına ışık vuruyor ve 3d sıkıntı veriyor. Bunu gözlüğün içine ışık almıyacak bicimde kapattım ve az da olsa performans aldım. Tabi en büyük neden duvardan gelen ışığın odaya çok fazla vurup kontrast ı düşürmesi haliyle siyah ve koyu görüntülerin 3d de gözleri yorması.

    Ama şunu söylim 2d performans yönünden çok iyi (Gece). Plazmamı aratmadı. Bu fiyata alınabilecek iyi bir cihaz.

    6 filim bitirdim 3d olarak ve kesinlikle odanın ışık yansıtmaması gerek. Cihazı Bodruma soktum. Yansıttığım alanın etrafındaki yan duvarlar bir hayli uzakta olduğundan yansıttığım alana projeksiyon haricinden bir ışık vurmuyordu. Ve yine sağlam olsun diye siyah çarşaflarla uzak olan duvarlarıda emanet bir şekilde kappattım. Ve 3boyutludaki siyah ve koyu renkte olan görüntülerdeki sıkıntılar bir nebze olsun rahatladı ama çok fark etmedi. Perde kullanmadım sadece Beyaz bir Çarşaf a yansıttım. Perde alınca ne kadar fark eder onuda deniyeceğim. Ama tahminim kontrast oranı ne kadar yüksek olursa siyah yada koyu yüzeylerdeki göz yorulması seöilememesi giderilebirilir kanaatindeyim. Tabi yüksek konstrastlı 3d cihaz kullananlarda bu tür sorunlar varmı yokmu onuda bilmiyorum açıkcası.

    Gözlükleri aldığım yerden xblack perde alacağım 240x200 birde onda deniyeceğim 3d yi.


    Birde 3d moda geöirdiğimizde side by side da birden fazla bastığımızda ekran baya bir kararıyor . İlk önce derinlik artıyor hissi oldu bende sonra gözlerim çok ağırdı. Bunun bir olayı varmı yoksa gerçekten derinlik artıran bir olaymı ?




  • 1ses1 kullanıcısına yanıt
    Gözün yorulması ilk zamanlar 3d filmlerde çoğu kişide olabiliyor.Mesela bende çok yokken çocukda oldu.Dediğin gibi duvarların açık renk olması performansı düşürüyor ama bu cihazın kabahati değil.Bende yandaki duvarı siyah perdeyle kapatmayı düşündüm ama uğraşmadım.Birde karanlık ve çok aydınlık sahnelerde performansı artırmak için Brilliant color seçeneğini 3d filmlerde kesinlikle kapat.Çok farkediyor.Ekranın film birleşince kararması normal.Zaten ekran kararınca bile odada ne kadar ışık oluyor,ekran kararmazsa düşün ne kadar parlak olacağını.3d performans almak için karanlık ortamın fazla olması lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acemi nefer

    Gözün yorulması ilk zamanlar 3d filmlerde çoğu kişide olabiliyor.Mesela bende çok yokken çocukda oldu.Dediğin gibi duvarların açık renk olması performansı düşürüyor ama bu cihazın kabahati değil.Bende yandaki duvarı siyah perdeyle kapatmayı düşündüm ama uğraşmadım.Birde karanlık ve çok aydınlık sahnelerde performansı artırmak için Brilliant color seçeneğini 3d filmlerde kesinlikle kapat.Çok farkediyor.Ekranın film birleşince kararması normal.Zaten ekran kararınca bile odada ne kadar ışık oluyor,ekran kararmazsa düşün ne kadar parlak olacağını.3d performans almak için karanlık ortamın fazla olması lazım.

    Bu arada ramazan bayramınız mübarek olsun.

    3d alınca tabiki kararıyor ama sizde deneyin isterseniz side side ı sectiğinizde birden fazla ok e basdığınızda dahada kararıp derinlik artıyor. Bu bir özellikmi yoksa hata mı orasını bilemiyorum işte. Brilliant color kapatacağım bir dahaki denememde.

    Artık deneme yanılma ile en doğru görüntüyü alacağım 3d de. Ama sizinde bahsettiğiniz gibi pek arar değilim 3d çok yordu beni 2d en iyisi. Bir heveslikle girdim sarmadı beni pek.

    Birde yüksek kontrastlı makineleri kullanan arkadailarda bu olay nasıl acaba merak ediyorum eğer aynıysa gerçekten makine değil de kullandığımız perde yada yansıttığımız yüzeyle alakalı. Birde 3d geçince haddinden fazla ansi lümeni artıyor makinenein siyah yüzeyler bile beyaza çalıyor. Duvarın etkiside var tabi.

    Kaliteli perdeleri araştırdım onlarda el yakıyor. O kadar para veremem 2000-3000 tl.

    Birde unutmadan cihazın toz filitresi yok. Çok büyük bir eksiklik bence. Bende emanet toz filitresi ekledim cihaza. daha öncesinde mp720p modeli vardı bende onda toz filitresi vardı şimdi bu aldığım modelde yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ses1 -- 8 Ağustos 2013; 8:13:13 >




  • bu cihazdan almayı düşünüyorum hala önerir misiniz yoksa yerine aynı fiyatlarda alabileceğim bir cihaz var mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wichasha

    bu cihazdan almayı düşünüyorum hala önerir misiniz yoksa yerine aynı fiyatlarda alabileceğim bir cihaz var mı

    Ben cihazdan memnunum.Şu an piyasayı bilmiyorum.Daha iyi özelliklerde aynı fiyata bulunursa onu alın.Ama bu fiyat aralığında(benim aldığımda)en iyi cihaz buydu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acemi nefer

    quote:

    Orijinalden alıntı: wichasha

    bu cihazdan almayı düşünüyorum hala önerir misiniz yoksa yerine aynı fiyatlarda alabileceğim bir cihaz var mı

    Ben cihazdan memnunum.Şu an piyasayı bilmiyorum.Daha iyi özelliklerde aynı fiyata bulunursa onu alın.Ama bu fiyat aralığında(benim aldığımda)en iyi cihaz buydu.

    bu ürüne muadil optoma w303 var özellikleri kağıt üzerinde daha iyi ben aldım memnunum ama 3d yi deneyemedim gözlük yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: netses

    quote:

    Orijinalden alıntı: acemi nefer

    quote:

    Orijinalden alıntı: wichasha

    bu cihazdan almayı düşünüyorum hala önerir misiniz yoksa yerine aynı fiyatlarda alabileceğim bir cihaz var mı

    Ben cihazdan memnunum.Şu an piyasayı bilmiyorum.Daha iyi özelliklerde aynı fiyata bulunursa onu alın.Ama bu fiyat aralığında(benim aldığımda)en iyi cihaz buydu.

    bu ürüne muadil optoma w303 var özellikleri kağıt üzerinde daha iyi ben aldım memnunum ama 3d yi deneyemedim gözlük yok

    Cihaza siz yazınca baktım.Bu yeni çıkmış herhalde.Fiyatı nedir?Biraz daha iyi bir cihaz gibi görünüyor.Eğer sizde memnunsanız yukarıda ki arkadaşa bunu tavsiye edebilirsiniz.




  • ürünü avta teknolojiden 1280 tl ye aldım renk ve ışık olarak memnunum , başka bi projeksiyon görmediğim için kağıt üzerinde dedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wichasha

    bu cihazdan almayı düşünüyorum hala önerir misiniz yoksa yerine aynı fiyatlarda alabileceğim bir cihaz var mı

    Arkadaş bir cihazdan bahsetmiş.Fiyat olarak uygunsa onu bir inceleyin derim.O marka hakkında pek bilgim yok.
  • Çok başarılı bir inceleme olmuş elinize sağlık.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.