Şimdi Ara

Benim Oyun ÖTV yi kim kaldırırsa ona. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
1
Favori
6.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
191 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orkunkurun

    Daha dün akıl hastanesinden kaçmış bir meczup ÖTV'yi kaldıracam derse yeminim olsun oy pusulasına o kaçkının adını ve soyadını yazarak sandığa atacağım. O kadar bıktırdı artık bu vergiler.

    Bu zihniyetle ülkede hiçbir şey değişmez. Çıkar için oy atmaktan farkı yok bunun. Beni bıktıran da insanların bunu bir türlü kavrayamamış olması. Bir akp gelir diğeri gider bu gidişle.

  • 1) Yargı bağımsızlığını sağlasın.

    2) parti kanununu değiştirsin ve partili halkın delege seçiminde ve vekil adayı seçiminde söz hakkı olması zorunluluk olsun.

    3) parti kurmak ve sürdürmek zorlaştırılsın.

    4) %10 barajı %5'e çekilsin.

    5) Pambıkören ve benzerlerinin kamu bankalarına ödemediği borçlar karşılığında medya gruplarına devlet bankaları el koysun. Bu şirketler için hisse toplamayı engelleyen yasa çıksın. Sonra da bankalar medya çalışanlarına uygun kredi imkanlari da sunarak, tek kişiye %2'den fazla olmamak kaydı ile hisseleri satsın. bir grup medyanın sahibi de medya emekçisi olsun arkadaş!

    Bunları yap sen. ÖTV zamanla düşer zaten. Çünkü bunun yapılmasını sağlarsan, söz sizde (halkta) olacak. Siyasetçi sizden öcü gibi korkacak.

    Ben bunları yapacak olana oy veririm. Bunları yapmaya niyeti olmayan kim gelirse de, onu en zora sokacak partiye oy veririm. Beş adet basit talebim var. 20 yıl önce de buydu. Şimdi de bu. 20 yıl sonra değişmemiş olursa gene bu olacak. Yerine getirilmediği sürece, iktidarda kim olursa olsun, iktidarı indirme amacı ile oy vereceğimi peşinen beyan ederim. iktidarda CHP olsun, yukarıdaki maddeleri uygulamaya koymaya niyetli olmasın, onu da indirmek için oy veririm. Taleplerim değişmeyecek çünkü.

    ------

    Mevcut yeyici düzende vergi yaratmayacağımı, 20 yıl olsa 20 yıl daha mal arabama bineceğimi, klasik araçlarımı trafiğe kaydettirmeyeceğimi ve bu araçlar için yıllık 0tl vergi ödemeye devam edeceğimi de peşinen beyan ederim. Şirket kurmayacağımı, insan da çalıştırmayacağımı da beyan ederim. Benden vergi alaman. Ararsan da bulaman. Bulursan da o parayı pul etmeden sana vermem. Yasal mı? Yasal. O zaman de get işine. önce vergiyi hak edecen. Sonra alacan. Benden sana mangır işlemez. Bu uğurda gerekirse araba almam. Telefon almam. Bana komaz. Gidip 57 Belair'in kaputunu yalayacağım. telefonu çözerim bir şekilde. ÖİV falan alırsın anca. Rakı üstünden bile sana para vermeyen ben, telefon üstünden para mı verecem sana? De get!!

    "Yeni x arabası nasılmış" diye merak edersem de yurtdışına gittiğimde kiralarım. Gene sana vergi vermem. Alaman yani o parayı. Önce sen beklentilerimi karşılayacaksın. Aksi halde para falan alamayacaksın. Tek bir suç işlemeden, tek bir kanuna muhalefet etmeden yapacağım üstelik bunu. %100 legal. Vergi dairesine denetime girersem de, "şunu niye böyle yaptınız" falan diye sorarlarsa "vergi ödememek için" diyeceğim pişkin pişkin. Ama ne ceza alacağım, ne geriye dönük vergi çıkacak. Her şey %100 legal olacak. Hodri meydan.

    Geçinme için cücük kadar para lazım bana. Oradan kopardığını koparırsın. Kalanını alamazsın. Çin'de üretip dünyaya satarım. Mal Türkiye'ye uğramaz bile. İşin doğası gereği şirketin başka yerde olması gerekir. O şirketten de şahsıma kuruş para çekmem. Bitti. Nereye alıyon vergi? Alaman kardeşim. işimin doğası bu... Hemen yüklenmeyin bana. Şöyle düşünün: Hırvatistan'da otel için Türkiye'de şirket kuramam ya? İşin doğasına ters. Hah. Legal mi? Tamam. O zaman konu kapandı. Ne konuşuyon?

    ------

    Önce yukarıdaki meseleleri hallet. Sonra harcamalara şeffaflık getir. Nereye ne para harcanmış sorduğum an bana hesabını vermek zorunda ol. O noktada düşük vergi ile düzen dönmüyor ise veririm lan. Lafı bile olmaz.

    ------

    Emlak gelir vergisi Türkiye'den daha yüksek olan bir ülkede, yatırım kendini 12-13 yılda çıkarıyor diye gayrimenkul aldım diyelim (Türkiye'de gayrimenkul kendini 20 yılda çıkarıyor). Ne olur? Anlatayım. O ülkede elde ettiğin kira geliri için ülkeye vergini ödersin. O ülke ile Türkiye arasında vergi anlaşması varsa, yurtdışında elde ettiğin bu kira gelirini Türkiye'ye beyan edersin. Ama sıkıyorum, söz konusu ülkede %23 vergi ödemişsin. Türkiye'de söz konusu vergi %20 diyelim. Ne olur? 0tl vergi ödersin. 0tl. Legal mi? Legal. Beyanını da verdin. Noolcak şimdi, benden nasıl alacan vergiyi?

    Kafaya koydum mu alaman yani. %100 legal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 21 Haziran 2021; 21:56:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne demişti Bülent Arınç: "Bu kadar israf etmezsek vergi bile almamıza gerek kalmaz"

    Not: ÖTV, MTV, Deprem vergisi, İletişim vergisi... Hepsini boş verin, Anap zamanına kadar KDV bile yokmuş.

    Not 2: Osmanlı'nın en büyük gelir kaynağı, uğrumda yüzbinlerce Türkün isyan edip can verdiği aşar vergisini CHP tek kalemde kaldırmış. Yani olmaz diye bir şey yok.

  • Ah be gençler sanıyorsunuz ki hükümetler vergileri düşürür veya kaldırır. 39 oldum öyle bir hükümet görmedim. Başka hükümet gelse farklı vergiler çıkartacak. Hayal görmeyin hükümetler değişir bu işler değişmez. Makarnacılardan farkınız yok.

  • 2023'de seçilirsem 20 yıl içinde ÖTV'yi makul düzeye çekeceğim. Vergiden vergi alma olayını 1000 gün içinde kaldıracağım. 1000 gün içinde öğrenim kredisini kaldırıp, başarı düzeyine göre karşılıksız öğrenim desteği getireceğim. Üniversite mezunlarına iş imkanı oluşturana kadar haftada 1 gün kamu hizmeti yapmaları karşılığında 500lira destek vereceğim. Eğitim öğretim için kullanılacak tüm ekipmanda öncelikle kdvyi %8'e sonrasında da %1'e düşüreceğim. Sadece çocuklarımızın değil ailelerin de sosyal, kültürel gelişimlerine katkı vermek amacıyla okullarda akşamları ve hafta sonları ücretsiz eğitimler verilmesini sağlayacağım. Eğitim sistemi ile ilgili gerekli düzenlemeleri yaparak çocuklarımızın 8.sınıfı bitirdiklerinde kabiliyetlerine göre öğrenim görmelerini sağlayacağım. Mesleki eğitim veren okullarımızın ortaokul kısımlarını da açarak kalifiye ara eleman yetiştirilmesini sağlayacağım....Topyekün seferberlik, herkes elini taşın altına daha fazla koyacak. Belki 10 yıl sıkıntılar çekeceğiz ama sonuçlarını almaya başladığımızda verdiğimiz emeğe değdiğini görüp mutlu olacağız.
    ....

    Bunların tamamını ve daha bir çok hedefimi daha iyi bir gelecek için birlikte gerçekleştireceğiz.

    Veriyor musunuz oyunuzu?...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergiler düşer ya da kalkarsa fiyatların düşeceğini, malların ucuzlayacagini zanneden saf gariban vatandaşlarımız var hala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ötv'nin kalkması biraz zor gibi artık nitekim ülkenin toplanan vergilerinin kdv ile birlikte %50sini oluşturuyor

  • Haftalardır aynı şeyi düşünüyorum.


    Oyum satılıktır diye hastag açmayı düşündüm. Ötv’yi kaldıran partiye oy atacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nerd Miner

    Günü kurtaracak bir hamle olur sonu toptan iflas.

    ticari açığı dengelemek icin katma değerli ürünlerin üretilmesi lazim

    Üretip satacaksin doviz girecek giren para ic ekonomide döndüğü zaman paran güçlenecek kurlar düşecek .Refahin yukselecek ancak o zaman oranlari israfa da yol açmayacak şekilde aşşagi kademeli olarak indirilir.

    130 bin avroluk 7 serisi alabilecek adam 4.5 milyon tl veriyor 3 araba vergi ki versin zaten.

    Ha ama istediğiniz olsun b-c segmenti giriş seviyesinde kisa sureli indirim olsun üstü olmaz.

    Çok dogru ve bundan ötesi yalan. Su soylediginizi uslamyalabilen, cikarim yapabilen sayisi bu ulkede oldukça az. Bu yuzden bu kafasi daha az calisan insanlarin anlik tatminleriyle yillardir somuruluyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amacı basit bir araba alıp işine gidip gelmek olan vatandaştan kesinlikle ötv alınmamalı.Bu yüzden A-B sınıfı düşük motorlu en baz otomobilleri bu vergiden muhaf tutmaları lazım. Bu çözüm için başlangıç olabilir ama ne yazık ki bunu dillendiren bir siyasi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim oyum Suriyeli kardeslerimizi memleketlerine kim kavuşturursa ona

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maligezgin

    Vergiler düşer ya da kalkarsa fiyatların düşeceğini, malların ucuzlayacagini zanneden saf gariban vatandaşlarımız var hala
    fiyatları vergi artırıyor. vergi kalkarsa fiyatlar baya azalır.

    varsa aksi kanıtın buyur göster

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle ÖTV nin şu an neden olduğunu hatırladığımızda neden olduğunu bilenler için şu an 2021 de gereksiz olduğunu bilir. Ancak devletin diğer dediğiniz vergileri kaldırabilmesi için biraz oturaklı bir ekonomiye ihtiyacı var. O da Türkiyede henüz olmadığı için vergi kaldırma olayı O LA MAZ! Bir insan neden kendi topuğuna sıksın ki? Elemanlar veriyor zaten vergiyi.

    Madem türksün, say lan tüm vergileri!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nereden biliyorsunuz CHP'nin iktidar olunca AKP gibi birilerine para aktaracağını? Açıklarsanız memnun olurum, öyle ortaya laf atıp kaçmasak.

  • Ötv kalkmalı tamamen. Sadece zenginlerin alacağı pahalı şeylerden lüks ürün vergisi alınabilir.

    2021 yılında 25.000 Euroluk D sedan 2.0 araba, 1000 Euroluk İ7 dizüstü, lüks değil Yav değil, değil, değil, değil.

    Ötv nin en büyük sebebi kamuda devasa yolsuzluk, israf, torpil, rüşvet olması. Bunları bitir, Ötv ye gerek kalmaz.

    %18 KDV de soygundur. Türkiye gelişmiş ülke değil. Bu KDV oranı çok. %10 yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

    Çünkü CHP ve diğer partilerin Akp ile ekonomik görüşü aynı. Ekonomiyi aynı şekilde bakıyorlar sadece YİD'ler ile halkın parasının muteahhitler aracılığiyla Erdoğan -partiye aktarılmasına karşılar... Haa CHP iktidar olur 5 yıl geçer onlarda farklı yöntemle para aktarımı yaparlar hastane yapar 1'e 2 kat pahalı



    Alıntıları Göster

    Zaten bu nedenle bir party en fazla 5-10 sene iktidar da kalmalı. İlk 5 sene v.s. kendini ispatlamak için çok iyi gidiyorlar , sonra bozuyorlar. AKP İstanbul Belediyesi de öyleydi. 1994'den beri 25 sene aynı kafa yönetmesi yanlış. Bu nedenle tüm dünyada karşılıklı denge oluyor, güç zehirlenmesi olması diye.

  • Ötv yi kaldırını yanlıs anlayabilirler zaten KALKIK OTV daha da mı KALDIRALIM diyebilirler:)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

    Hocam işte bu asalak kültürüne büyük darbe olur fakat yaptirmazkar bundan nemalanan , başkasının parasi ile yaptıklarıyla övünen bir ton rezil tip var...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok faydalı bir konu harbiden. Öne çıkarmak lazım.


    Özel tüketim vergisi nedir arkadaş. Kdv'sini alsın geçsin. Yüzde 18. Vergi bu kadardır. Gerisi hikayedir. Devlet lüks harcamalarını kıssın kdv tek başına yeter.


    Ha vergi kaçıranları diyeceksiniz. Onlar yüzünden ekstra vergi almak zorunda kalıyor devlet diyenler. Bi zahmet toplasın vergisini. Vergi kaçıranı yakaladığında ağır ceza uygulasın. Bilmem ne firmasından zengin miyiz biz arakdaş.


    Gerçi geldiğimiz noktada firmaların vergi borcunu siliyorlar. Hayaldi gerçek oldu. Onlar konuşur akparti yapar

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.