< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 21 Ağustos 2025; 22:11:4 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Ben neden aday mühendislik yapacam diye tyt sorusu çözüyorum??
-
-
Hocam tyt sorusu çözmenizin sebebi adamlar 5 kişi alacaksa sizin gibi başvuran 12309123012 kişinin daha olması. Adamların bir şekilde bu sayıyı 5'e düşürmesi gerekiyor yani.
Ki bu ne sizin ne de onların sorunu. Eğer her yere üniversite açılıp mezun verilmeye devam ederse genel yetenek testine ek olarak daha da saçma şeyler gelir.
Artık bunları çöze çöze ben de alıştım, hangi firmanın ne tipte soracağını bile biliyorum yani.
_____________________________ -
Network. Referans.
İngilizce Speaking önemli dostlar, altın bilezik, kolda dursun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ 
Software Engineer -
hocam yanlış anlama da ünide okuyan birisinin nasıl referansı veya networkü olabilir merak ediyorum. referans dediğiniz şey birisine kefil olmak değil mi, birisine kefil olman için ona iş yapmış olman gerekmiyor mu?
çalışırken referans network anlarım, sonuçta bir firmaya veya bir şahıs için bir projede çalışırsın/geliştirirsin, adam der ki "ben bu kişinin yaptığı işten memnun kaldım, kefilim"
Öğrenci adama bunu kim neden desin ki? Rüştünü ortaya koyacak bir iş yapmıyorsun ki çoğu durumda. Patron gelip "şöyle bir eleman bizde çalıştı eğer elemana ihtiyacınız varsa değerlendirin" mi diyor? Nasıl oluyor tam olarak
LinkedIn'den dm atarak dahi referans isteniyor, beraber iş yapmış olmak şart değil.
Kısa bir konuşma fikir oluşturmada yeterli, oldu ki gözün tuttu, ileri değerlendirme için referans olursun, mülakat olur vb. (Aklımdaki konu: https://www.quora.com/How-fast-can-you-form-an-opinion-about-someone-when-meeting-them-for-the-first-time)
Çalışan gelip "şu öğrenci ile tanıştım, iyi duruyor, elemana da ihtiyaç vardı, bir bakın" diyor. CV'ler arasında kaybolmuyorsun. Fast track
Örn. kariyer fuarı. Görevli ile sohbeti uzun tuttun, seni de gözü tuttu, sevdi. İletişim bilgisi veriyor, ismini alıyor vb. öne çıkma şansın oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaralıPanda -- 21 Ağustos 2025; 23:9:12 >
Software Engineer
-
Tıp okusan böyle hiçbir sorunun olmaz
O testler bildiğin captcha islevi goruyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ i7 14700k, rtx 4070ti super, g80sd 32", xps 14 platinum, iphone 17 pro max silver, galaxy s24 ultra titanium green, galaxy tab s10+ moonstone gray, watch series 10 natural titanium 46mm, galaxy watch6 classic 43mm silverpm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin -
O zaman ben robot muyum 🤕
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
İlla etkilidir de üst sınıflardan her giden de bu şekilde gitmiyordur ya sonuçta, mayısta bir fuara daha gittim kendimi tanıttım eylülde başvurumuz olacak ona başvurabilirsin dedi tamam dedim gittim yani burada nasıl bir referans elde edebilirim ki diye düşünüyorum
Sıkıntı hocam ya inşallah gireriz istediğimiz yerlere, Ankaradaki bu 5 6 yerden birine girebilmeyi hedefliyorum da genel yetenek hiç hesaba katmadığım bir engel çıktı.
Zamanında Ronaldinho Beşiktaşta haberlerinin ihtimali kadar bunun olması 
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 21 Ağustos 2025; 23:39:38 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim hocam
tıp okursan çok daha farklı dertlerin olur çünkü, daha kolay veya zor olmasından bağımsız
her mesleğin kendine has dertleri var
"tamam dedim gittim" kısmında gitmeyip muhabbeti uzatınca bir şeyler çıkabiliyor. Sen konuşmazsan/uzatmazsan onlar kısa kesiyor, o zaman link paylaşır o kadar.
Ama herkes için, her zaman geçerli değil dediğim, bazı görevliler "zorla gelmiş" gibi oluyor, bitse de gitsek modunda..
Software Engineer -
İş ve maaş derdi olmaz en azından 😎
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Köşedeki kuruyemişçinin/tekstilcinin, müteahhitlerin kazancı ve iş garantisi bu iki mesleği de geçiyor, eğer iş ve maaş gözünden kıyaslarsan.
Kuruyemişçi açmak için 6 yıl okumana + uzmanlık sınavı ile cebelleşmene (yaklaşık 10 yıl) / 4 yıl mühendislik fakültesinde dirsek çürütmene de gerek yok, sermaye varsa bir süre kalfa olup sonrasında dükkanını açarsın.
Müteahhit olmak için de aynı şekilde, kalfa olmana da gerek yok hatta. Sermaye varsa inşaatı dikersin, seçim dönemi +2 kat izni de gelir, ordan da parayı kırarsın. Sektör şu an ekonomik belirsizlikten ötürü dalgalı ama birkaç aya kendine gelir yine, düşük faizli + vadesiz kredilerle. Okuyarak deli gibi para kazanma devri bitti artık, okuyarak bir iş yapacaksan bari sevdiğin bir işi yap da en azından işkence gibi gelmesin, orta şeker maaşla keyfine bak. Para var diye tıp yazıp mahalledeki müteahhit'in kazanç bordrosunu görünce hayatı sorgulamazsın en azından
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 22 Ağustos 2025; 14:34:3 >_____________________________
-
o testleri sen hakkinla cozmeye calisirken daha kotu okul ve bolumde okuyanlar yapay zekalara cozduruyor sonra senden iyi ingilizcesi veya genel yetenek skoru var gibi olunca eleniyorsun. ve hicbi sekilde engelleyemezsin yuzyuze sinav yapmadikca bunu adam telefonu acar ceker kameradan gptye alir cevabini pcden engellesen telefon var :DD bence bu sacmalik komple kalkmali internet uzerinden sinav olmamali
_____________________________ To see me doesn't necessarily mean to see my face.To understand my thoughts, my feelings is to have seen me. -
Hocam hedeflediğiniz yerleri bilmiyorum ama benim en zor bulduğum yetenek testleri QNB ile Turkcelldi.
Özellikle QNB çok soru sorup az dakika veriyor ama baya orantisizdi.
Benzer içerikler
- yediiklim deneme cevap anahtarı
- devam zorunluluğu olmayan hukuk fakülteleri
- yks yıllara göre zorluk derecesi
- palyaço hikayesi
- testokul cevap anahtarı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt