Şimdi Ara

'Ben köyde ilk oğluma Oğuzhan adını koyduğumda imam ‘Bu ne’ demişti.'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• x (formerly twitter)
    Daily Türkist (@dailyturkist_) on X
    https://x.com/dailyturkist_/status/1985742278439113134

Denizli’de 12 çocuk babası Halil Çetin’in çocuklarının isimleri:

• Oğuzhan
    • İlbilge
    • Selenge Senem
    ==================================

12 çocuğuna da Türkçe isimler koyan Halil Çetin:

“Ben köyde ilk oğluma Oğuzhan adını koyduğumda imam ‘Bu ne’ demişti.

En azından çocuklarıma Türkçe adlar koyarak Türklüğe hizmet etmeye çalıştım.”

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Müslüman alem görüşü hangi ülkeyi kalkındırdı? Bana daha çok petrol ve doğalgaz gibi geldi.

Neyse konumuz Türklerin çocuklarına Türk isimleri verip kültürlerini koruması. Dilini kaybeden kültürü kaybeder. Dilini korumanın en güzel yollarından biri isimlerini korumaktan geçer.

Dil yapısından dolayı en eski Türk isimleri çok modern duruyor.

Hasan değil Hakan

Mehmet değil Mete

Son yıllarda toparlanma başladı herkes milli bilince ulaşmalı.
  • Bizim millet bir cins, dindarlık seviyemiz arttıkça arap hayranlığı ve Türk düşmanlığı artıyor

Muhafazakar geçinen tiplerin çoğu arapları kutsal ırk olarak görüyor, konuşurken sürekli araya Arapça kelime ekliyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_99971077/f_//tm.htm
  • Arap kültürünü

İslam dini

zannedenler bitmeden bu ülke düzelmez !

• elini tencereye daldırıp yiyen bir topluluk anadoluya geliyor ve bizans türk yunanlıları araplaştırıyor. bana hiç mantıklı gelmiyor bu durum , basıl olur? sanırım kılıçtan geçirmişler antik çağdan kalan tarihi bölgelerde taş üzerinde taş bırakmadan yıkmışlar.

birde hadis çıkartmışlar eski uygarlıkların bulunduğu alanlara girmek mekrııhtur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Doğuda genelde kuran'da geçen isimler verilir.

Ahmet, Mehmet, Hüseyin, Taha, Ramazan, Kadir vs.

Bana kalsa bende Türk ismi koyarım. Kız için mesela Asena, Erkek için de Timur koyardım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

"Zekanın gerçek göstergesi bilgi değil hayal gücüdür. İnsanlık umudunu yitirmedikçe ve hayal ettikçe başaramayacağı hiçbir şey yoktur."
    System.out.print("Beşiktaş JK");
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    konu silinebilir
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çocuklarınıza Türk isimleri koyun siz arap değilsiniz. İmamlar ise bilgi danışılacak, fikir belirtecek seviyede insanlar değiller.

Toplumu düzeltecek olan mühendis, doktor, öğretmen, avukat... olur imam kim?

Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cehalettir, doğru yoldan sapmaktır.
    Mustafa Kemal Atatürk

• Bizdeki Anglosakson özentisi ile Oryantal özentisi yarışır ama hangisi baskın ve yükselişte derseniz Anglosakson eğilimler güçlenmekte. Avrupalı olmak daha "havalı" çünkü..

Yüzyılin trolu bunu da eleştirmiş hayırdır Türk olmak niye bu kadar üzüyor seni. Sen çocuklarına Arap ismi koyabilirsin. Hatta onlar gibi yaşayabilirsin sıkıntı yok yeterki bize karışma

Bu "Turkluge hizmet" olayi Islam dini ile uyumlu degil. Islam dininde milliyetcilik yasaktir. Butun insanlar Musluman olanlar ve olmayanlar olarak ayrilir Turkler Araplar Ingilizler olarak falan degil. Turk ismi koymak tabii ki "yasak" falan degil bu arada.

"Islam'in Arap kulturu olmadigini bir turlu ogrenemediler" diye konusan toplulugun hicbir uyesinin ben namazinda niyazinda oldugunu gormedim ben su ana kadar. Ya kultur "Muslumanlari" ya da Aleviler ediyor bu laflari hep nedense. Turkce ezan muhabbeti gibi ayni.

bu arnavutlarda var. boşnaklarda öyle değil. zamanında sizin izzet begoviç baya araplaştırmaya çalıştı.

uçk'nın bosnalıların yanında işi neydi? tabi sırpların kiliselerini yakıp , hırvat nazileri desteleyip vs. ortalığı karıştırmak. aynı hırvatlar ve hollandalılar, sıbrenitsayı engelleyebilecekken engellemediler. sırp çetniklere yol verdiler. gittiler yüzlerce bosnalıyı öldürdüler.

siz arnavutları pek masum görmüyorum.

Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı
  • buralardaki tek arnavut sensin Dogu...

boşa kasma abdulmetin. 120 yılda yozgattan en ücra köşesine sinmiş olsan bile ben adamı kaşından gözünden tanırım. kasma bu kadar. kokonini de nereye bağladı isen git başında dur. sağa sola saldırır belli sonra birisinin altında kalır belli olmaz.

• Selefi / Militan deist / ateistler hemen damlamışlar. Atalarınız daha donanımlı / entellektüel adamlardı, bir düşünme sistemetiği vardı, felsefe bilirlerdi. Yeni atesitler / deistler çok sığ , dar kafalı ve ırkçı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 5 Kasım 2025; 14:18:50 >

Bu dediğine cevap veremeyince ateistler ırkçı falan demeye başlamış.

Bunun gibilerin hayattaki amaçları başkalarına karışmak, onlara laf etmek zaten.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.