Şimdi Ara

ben elendim. doğanın kanunu direncimi kırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • savaşımı kaybediyorum. hep bir savaş içindeyim. her şeyle savaşıyorum. her daim savaşmak zorundayım ama bu sefer kaybediyorum.

sporu bıraktım yeter artık genetik her şeydir bitti gitti. günde 10k kalori alsam da değişen bir şey olmuyor. gelişen her öğün maydanoz yese de gelişiyor.

akıl sağlığımı kaybediyorum.

yıllardır bir şeyler için uğraşıp duruyorum bir cacık olduğu yok. hep bir şeyleri bekle bekle bekle nereye kadar. bir ömür mü bekliyim. kafam kaldırmıyor artık.

insanlarla kavga etmekten sıkıldım. sabah 5e kadar dünü düşünmekten sıkıldım. gün içinde yarını düşlemekten sıkıldım. başım ağrıyor. enerjim bitti. halim kalmadı. kilo verdim. yine zarganayım. mecalim kalmadı. savaşmak istemiyorum artık. dalaşmayın benle. iletişim de kurmayın konuşamıyorum. pes ediyorum. bırakıyorum. olmuyor işte. zayıfım. elendim. doğa yasasına karşı duramıyorum. beceremiyorum. yeter. tamam bu kadar yeter.

öldürün...

• dipteyim artık.

• seni tanımıyorum ve senin için söylemeyeceğim:

belli bi yaştan sonra spora başlayıp, godzilla gibi olacağını zannedenlere kötü bi haberim var. eğer ergenlik döneminde spora başlamadıysanız, büyük ihtimalle hiçbir şey olmayacaksınız.

çünkü insan anatomisi başta nasıl gelişirse ona odaklı gidiyo. mesela ergenlik döneminde ne kadar yağ dokusu geliştirdiysen, gelcek yaşamında ona göre kilolu biri olacaksın. çok yağ dokun varsa, ileriki dönemde su içse kilo alan kişi olacaksın. az dokun varsa, yiyerek zayıf kalan biri olacaksın.

benzeri kaslar için de geçerli. şuanda godzilla gibi olan erkekler şu ikisinden biri: 1- ya 17-18 yaşında falan başlamış, 2- ya da hayvan gibi hormon tedariği basıp, kendi vücusunun içine etmiş birisidir.

onun dışında: "ne kadar yersen ve çalışırsan o kadar gelişirsin" diye birşey yok.

gelişirsin ama vücudunun genel cüssesi değişmez. genişlemezsin, büyümezsin. en başta cılızsan, ne kadar çalışırsan çalış, şekil olarak kas yapsan bile, gene ufak tefek görünen biri olacaksın. daha kocaman bi adam olmayacaksın.

spora başlamadan önce tombalak biriysen, ne kadar düzgün beslenip spor yaparsan yap, düzgün-yakışıklı görünümlü fit birisine dönüşmeyeceksin. tüm yağlarını eritebilirsin ama busefer de tuhaf bi "kurumuş" görüntün olacak. ben bu tipleri hafiften hilkat garibesi gibi görüyorum. ama mesela en başta tombalak olmayan kişiler spor yapıp yağları erittiklerinde daha normal ve yakışıklı görünüyolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 1 Temmuz 2024; 18:35:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Senden cok daha rezil, berbat haldekiler 5'er 10'ar uruyor, sen niye kendini gomdun bu kadar? Mesele nereye vardigin degil ki, mesele varmak istedigin yere giderkenki ugrasin. Kimisi Schwarzenegger olacak fizige sahiptir, ona gore zayiftir; kimisinin Stephen Hawking gibi bir hastaligi vardir, ona gore kuvvetlidir.

Ayrica bunlar cok bayagi hedefler, su hayatta tek bir Allah'in kulunun, kendinden zayifa haksizlik yapamamasi icin mucadele etmek varken. Evinde, kapinin onunde, rastgele yurudugun sokakta, isyerinde, kimsesiz cocuklar yurdunda, kurban pazarinda, kopek barinaginda, her yerde.

• %100 katılıyorum

• hocam lütfen iletişime geçer misiniz özelden. çok benzeriz..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • PunisherLord P kullanıcısına yanıt

ona göre ya da bana göre diye bir şey yok ki. birisi zayıfsa zayıftır, şişmansa şişmandır, kaslıysa kaslıdır. Schwarzenegger fizikli birisi kendine zayıfım diyorsa onun kompleksidir ve bu çok saçmadır yani. Ben coleman olmak istemiyorum ki sadece ortalama birinin zirve formunu yakalamak istiyorum. gerçi ben olmadığın için bilemezsin durumumu ama neyse... bayağı hedefi biraz açar msıın? sence de pek hadsiz olmadı mı bu söylediğin?

Bu son söylediğinden sen de sıkılmaya başladığında tekrar konuşalım bu konuyu senle...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Gerçekten genetik çok önemli, ben de ergenliğimden beri spor yapıyorum ama daha çok genetik olarak vücudum bayağı düzgün şekilli ve üçgen şeklinde, omuzlarım geniş belim ince kaslarım belirgin vb., ama tek sıkıntı boyum 1.80, çok kısa bir boy değil de irileşince yine pek güzel durmuyor uzun boylu olmadığım için o yüzden fitness'ı bir süre sonra hafifletip boksla uğraşmaya başladım normal fit bir görüntü yetiyor

• ZillaKami kullanıcısına yanıt
    önemli olan sadece sadece genetik de değil hocam halk arasında pek bilinmeyen fenotip de çok önemli hatta en önemli şey belki.

fenotip nedir? bizim DNA kodumuz doğrudan bizim bijolojimizin nasıl olacağını barındırmaz. biyolojimizin oluşturacak ön aşamaların da en önünde oluşacak proteinleri falan barındırır. sonra onlar oluşurlar ve çevresel etkilerle bi sonraki aşamayı oluştururlar. sonra gene çevresel etkilerle bi sonraki aşama derken, yıllar geçer, biz büyürken DNA'dan sonra 50 aşama geçmiştir artık, hepsi çevreden etkilenen.

ama şu çok önemli: hayatımızın geri kalanı için çoğu şey büyüme çağında fixleniyo. sadece boy değil, diğer birçok özellik de sabit kalıyo bi yaştan sonra.

mesela ergenliğe kadar genelde şişman olmuş bi çocuk ömrünün geri kalanında kolay kolay şişmanlıktan kurtulup tığ gibi olamaz. ama ergenlikte fit olup üniversitede kötü beslenerek 125 kiloya çıkan biri normal bi diyetle tekrar zayıflar kolayca. bu örnek artırılabilir.

bu yüzden, ben de ağırlık kaldıracam ben de godzilla olacam düşüncesi genellikle patlar.

çok kasmamak gerek. ağırlık kaldırmak iyidir, erkeğin fiziksel iş gibi bunu yapması lazım ama işte hayalci de olmamak gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 1 Temmuz 2024; 23:4:22 >

• Evet hocam doğru, ben de mesela hayatım boyunca hiç şişman olmadım ergenlikte de zayıf yağsızdım sonradan fark ettim ki vücudumun bütün işleyişi ve şekli buna göre şekillenmiş, diğer insanlar gibi oturup abur cuburları sağlıksız şeyleri vb. tıka basa yiyemiyorum, vücudumun şeklinin kötüleşmesi anca sporu bırakıp bütün gün evde yattığım zamanlar oluyor o zamanda da göbeğim bile çıkmıyor kötüleşmesi dediğim şekil olarak eskisi kadar iyi olmuyor sadece, örneğin hep zayıfken sonradan spora kendimi verip kilo alma sürecine girdim o zamanda da 80 kiloya kadar çıktım ama yine yağsızdım yeme şeklim ve vücudumun yağı kası depolama şekli sabit olduğu için düzgün şekilde depolandı

• en guzel baslangıclar dipten olur unutma sakın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.