Şimdi Ara

Ben dünyanın en iyi kılıç ustası olamazsam benim atalarım osmanlılar nasıl avrupalıları yendiler lan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hiç anlam veremiyorum.dh üyeleri ortaçağ silah ve kılıç kullanımında benim dünyanın en iyisi olamayacağımı söylüyor.peki benim anlayamadığım nokta osmanlı türkleri osmanlılar yani atalarım nasıl kılıç kalkan savaşlarında bütün avrupalıları ortadoğuluları ve arapları yendiler lan? osmanlı türkleri nasıl o avrupa şövalyelerini kılıçla mağlup etmeyi başardı? lütfen bunu açıklayın yoksa kafamı duvarlara vurucam.




  • allahu akbar

  • Kim kimi vurmuş hocam,

    Yeri gelmiş Osmanlı vurmuş, yeri gelmiş elin avrupalısı vurmuş.

    Kimse de kimsedenüstğn değil bu savaş işinde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fettah7ve7 kullanıcısına yanıt

    kardeşim dikkat ettiysen avrupalılar türkleri kılıçlı savaşlar bitince tüfekli ve toplu savaşlara tamamiyle geçilince yenmeye başladılar.kılıçlı savaşlarda genellikle biz tepeledik.ulan madem savaşta kimse kimseden üstün değil miyamoto musaşhiye niye en iyi deniliyor? hadi bunun açıklamasını yapın.

  • Kılıç Ustası kullanıcısına yanıt

    Dostum, savaşlar kılıçlarla tek kazanılmaz, taktik ve strateji ile de kazanılır.

    Evet kılıçta iyi veya kötü olabilirler Osmanlılar ama o dönemde batıdaki kötü strateji ve iktidarasızlığın karşısında, Osmanlı'nın farklı ve dinamik stratejisine ayakta duramıyordu.

    Osmanlıya, kılıç iyi kullanırlar ondan savaş kazanırlar demek yanlıış olur.


    Kaldı ki en iyi kılıç ustasının çinden çıkışı pek yadırganmamalı, çünkü eski Çin denince akla samuray falan geliyor, samuray da = kılıç

    En basit mantık yani




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fettah7ve7 -- 2 Haziran 2023; 0:18:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fettah7ve7 kullanıcısına yanıt

    bence tarih bilgini gözden geçirsen iyi olur.samuraylar çinli değil japondur.ve çinle japonyanın göz yapıları dışında birbirleriyle alakaları bile yoktur.evet tarihte samuraylar kılıçla özdeşleşmiş olabilirler.ama unutma ki tarih boyunca en fazla sayıda ve en çok farklı milletlerle kılıç savaşı yapmış ırkta türklerdir.ayrıca osmanlı iyi kılıç kullanamıyordu diyelim.e atillanın devleti yani avrupa hun devletindeki türkler nasıl hem batı romayı hem doğu romayı hemde diğer avrupa krallıklarını yenebildiler? buyur burdan yak.

  • Kılıç Ustası kullanıcısına yanıt

    Sana şöyle izah edeyim hocam,


    Avrupa savaş sanatı ile Doğu savaş sanatı pek farklıdır. Birebir mücadelede ne olacağını hemen hemen hiç kestiremezsin.

    Avrupalısı, zırhtan yana, doğulusu, kıvraklıktan yana.


    Geçenlerde bir film izlemiştim. Orada İngiltere genç kralı, Fransız genç kral varisiyle savaş içerisindeydi. İngiliz genç kral, tam kaybedecekkken, geliştirdiği bir taktikle savaşı kazanmıştı. Filmi hatırlamıyorum, ama hatırlasaydım, kesinlikle izle derdim.


    Bu arada Savaş dediğimiz şey çok vahşi bir şeydir hocam. Atalarımız şu savaşta geçirmiş, onların ataları şu savaşta geçirmiş demek, gerçekten insanca bir söylem değildir bence


    Samuray konusuna gelirsek, inan bana bir ara "ghost of tsushima" oynamış sayıldım. 15-20 film izlemişimdir, benim samuray bilgim buradan gelmekte. Bilgim yok ama demek istediğim, samuray filmlerinde hep kılıç falan var. E herhalde kılıç iyi kullanıyorlarmış.


    Sanı Moğol (Türk) ordusunun batıya savaştığı bir dönemde uyguladığı taktiği söyleyeyim hocam:

    Bir dönem cengiz hanın (oğlu da olabilir, neticede Türk atalar) bir kaleyi kuşatırken ordusunda, veba salgını kol geziyor. Savaşı kaybetmek üzereler. Endişelenen cengiz hanın aklına çok ilginç fikir geliyor, fikri de, ordusunda veba dan ölen askerleri mancınığa koymak, kale içine atmak. Böylece içerideki asker ve vatandaşlar vebadan kırılınca ya ölecekler hepsi, ya da hastalık hepsini öldürmeden teslim olacaklar.

    Artık bu savaşı kazanıyor mu dersen, valla bilmiyorum. Aklımda sadece uyguladığı strateji (her ne kadar artık ilginç mi dersin, ahlaksızca dersin, akıllıca dersin orası senin kararın) kalmış

    Saygılar





  • fettah7ve7 kullanıcısına yanıt

    dediklerinde haklısın ama bir konuda yanlışın var.savaşın çok vahşi olması göreceli bir durum.günümüzdeki savaşlar mesela rusya ukrayna savaşı ya da call of duty oyunlarındaki savaşlar neden kimse onlara yani modern çağ savaşlarına vahşi demiyorda ortaçağ savaşlarına diyor? kaldı ki dediğim gibi ortaçağ savaşları modern çağ savaşlarından daha vahşi olsa bile ortaçağ savaşlarının vahşiliği hem göreceli hemde savaştan savaşa değişen bir durum.birazda savaşta savaşan milletlerin insanlığıyla komutanların insanlığıyla alakalı.yani ortaçağdaki her savaş çok vahşice geçiyordu demek yanlış bir söylemdir.

  • Hocam bence savaşların tümü vahşidir. Şahsi çıkarlar için başkasına savaş açmak veya benzeri eylemlerde bulunmak yanlış.

    Kaldı ki, Ukrayna-Rusya savaşı nı farklı kefeye koymak olmaz. O da bir savaştır ve olamaması gerekir.

    Kimisi savaşın devam etmesini ister, kimisi hiç başlamamış olmasını

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.