Şimdi Ara

Ben başaramadım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
3
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lise 3 de ağır gribe yakalandım,sabah kalktığımda kulağım çınlıyordu,ve hafıza yeteneğimi büyük ölçüde kaybetmiştim.
    Oksijen yetersizliğinden dolayı,beyin hafızayı işleyen bölgesinde ağır hasarlar oluşmuş,gözümde de oluştu,%10 civarında görme kaybım var
    Kısacası bilgiler uzun süreli hafızama atılmıyordu,çalıştığımın karşılığını alamıyordum

Lisede çalışmayan bir öğrenciydim,ancak çalıştığım zaman anlardım,lise 1 de ilk dönem taktir aldım.
    Tüm dersler sıfır 2014 te YGS sınavına girdim.
    Yazın sonlarına doğru antrenmanlarla matematik tavsiye etti kuzen bana,ondan başladım.
    Ancak formülleri unutuyordum sürekli,defalarca saatlerce çalışarak,sürekli tekrar ederen ancak aklımda kalıyordu.
    Bu durum fizik,kimya ve biyolojide beni çıldırttı,8-10 saat hayvanlar gibi ders çalışıyordum,ancak ertesi gün yarısı gidiyordu,her gün kulakta çınlamalar,az ışıkta görememeler.
    Bu durum psikolojimi de bozdu.
    Bu lanet hafıza özürü yüzünden,soruları sadece mantıkla yapabiliyorum,işte gelime kaydetmeyen sonuçlarım
     Ben başaramadım...
     Ben başaramadım...
     Ben başaramadım...
    Hayat bana sert vurdu,Allah kimseye bu tür hastalıklar vermesin.
    Jeoloji mühendisliği yazar giderim,ölene kadar yaşamaya çalışırım,intiharı düşündüm,ancak aileme yazık.

• Abi şöyle şeyler beni etkiliyo ne diyim kardeşim Allah yardımcın olsun aklımdasın dua ettiğim zaman sanada edicem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yüzden sürekli sınavın hayatın sonu olmadığını anlatmaya çalışıyorlar.Her türlü seni mutlu eden birşeyler olacak bu dünyada ve istediğin hayatı kurmaya çalışacaksın.

• Ah eski ben olsaydım,sayfa sayfa edebiyat ezberlerdim lise 2 de.
    Hayatın insana neler çıkaracağı belli olmuyor,insan alışıyor bir yerden sonra,ancak emeklerin karşılığını alamamak,komşuların bu çocuk aptalmı gibi konuşması insana koyuyor..
    Elimde oldu da ,ben mi başarmadım ? İşte kusura bakmayın,sınav gününün bir öncesi içimi dökmek istedim kardeşim.
    İnş herkes hakettiğini fazlasıyla alır
  • oksygen kullanıcısına yanıt
    Kardesim okudugum kadariyla saf ve temiz bir insansin nice iyi sonuc yapan adamlar mutsuz oluyor bu hayatta. sen hayata simsiki saril allah gonlune gore versin.bol bol sukret hocam allaha

• WWalker kullanıcısına yanıt
    Saol kardeşim,her insan mutlu yaşasın tek istediğim bu
  • Dostum senle gecen senenin basinda konusmustuk, bi soru üzerineydi sanirim. O zamandan beri aklimda kalmis ismin arada foruma girince yazdiklarin gözüme carpardi. Gayet yardimsever ve iyi bir insansin.

Böyle okuyup yazmasi kolay. Bi sen bilirsin yasadiklarini. Allah sabir versin. Ama sana şunu söyleyeyim vicdanen rahat olmak da önemli, elinden geleni yaptigina inandigin anlardan sonra akisina birakacaksin bazi seyleri.

Bazilarimiz meslek hayatinda ya da hayatin kosturmacasinda kendini kesfedemiyor. Aslinda acik soylemek gerekirse bu stresli sinav sureci koreltiyor o yönlerimizi.
    Benim de ikinci girisim bu sene. Ve gercekten her anlamda zor.
    Ama inan her insanin bu dünyada birakacagi bi iz var. Bunu en iyi sekilde birakmaya bak. Zamani geldiginde, su dünyadan bir 'oksygen' gelip gecti denilmesin sadece :) ismin kalsin, etkin kalsin. Mücadeleyi birakma, bu sinav süreci seni cok yipratmis olabilir, degistirmis olabilir. Ama hala bir seyleri degistirebilirsin. Aylar sonra belki farkli bi sehirde, farkli insanlarla, farkli hayatlarla karsilasacagiz. Her yasadigimiz bir seyler katiyor bize.

Bunlari okuyunca sürekli nasihat verirmis gibi görünüyor ama inan kalbimden gecen neyse onu yazdim. Cünkü her birimizin ruhunda yarali yerleri vardir, bunlarin gecmesi dilegiyle..

Umarim yarin senin icin en iyi sekilde olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Iyi bir kardesimize benziyorsun.Sana abi tavsiyesi bu hayatta hic birsey senden daha degerli degil.Anladigim kadariyla Allah inancin var.Intihara kalkistiginda ailen nasil uzulur bunlari dusun ? Insallah daha iyi bir sonuc alirsin.Bende sinav zamani boyle seyler yasamistim .Bizim zamanimizda YGS LYS degildi tabi.Annemi kaybettim sinav zamani , babami da 99 da depremde kaybetmistim. daha sonra kansere yakalandim.Cok sukur atlattim.Universiteyi de kazandim bitirdim.Demem o ki yanlisa sakin dusme elinden gelenin en iyisini yap ve ailenin gurur duydugu bir birey ol.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel yazmışsın kardeşim,çok anlamlı ve içten
    Ben mücadelemi vermeye çalıştım,bu sınav süresince kafamda dökülmedik saç kalmadı,arkadaşlarım hep bir yerleri kazandı,ben bakakaldım.
    Fem simetri LYS kimya aldım,organik kimyayı bitirdim,aklımda şu an kırıntıları dışında pek bir şey yok,beyin bilgiyi almıyor geri boşaltıyor
    Ben de kendimi bilime adamaya karar verdim,ancak teorik bilgiyi sevmem pratiği severim.
    Hem ne kadar mühendislik olmasa da,benzese de jeoloji mühendisliği aklıma yattı,en azından minnacık bir şey bulabilsem de,yarım insan olarak insanlığa katkım olsa diye düşünüyorum
    Çünkü ben,ancak diğer insanlara yardım ederek mutlu olabilirim,başkalarının yüzünü güldürürsem,o gün yastığa başımı koyduğumda huzurlu bir şekilde uyuyabiliyorum

• Kardeşim nıce iyi sonuç alanlar var mutlu olmuyorlar hayat sadece sınav değil şuan bunun üstüne düştüğümüz için bu kadar takıyoruz 3 ay sonra yerleşince bir yere hayata daha çok atılıcaz artık bır bırey olucaz kımın ne dedıgı umrumda olmasın hayatta kımseyı takmayacaksın cunku artık bır bırey olucaksın olgunlasıcaksın ne dıyorlar burası 'Fani Dünya' hayattan zevk almaya bak daha çok pozitif olmaya bak inşallah sınavdan emeğimizin fazlasını alırız Allaha emanet ol.
  • Grayscale G kullanıcısına yanıt
    Bizden bir parça olan annelerimiz babalarımız aslında,senin durumun daha zormuş hocam,ancak azminle buralara kadar gelebilmişsin.
    Allah gani gani rahmet eylesin annene ve babana,sana da çok geçmiş olsun,belli ki üzüntüden kanser olmuşsun
    Hayat kimseye eşit şartlarda ve adil davranmıyor,ancak yaşamak zorundayız,mutlu olmalıyız,hem kendimiz mutlu olmalı,hem de çevremizi mutlu etmeliyiz.

Bir yerde okumuştum,şimdiye kadar 600milyar insan yaşamış ve ölmüş,bundan yaklaşık 100 sene sonra bizim neslimiz de toprakta kemik olacak,ölüme 2 kala,keşke dememek için çalışmalıyız.
    Geriye baktığımızda,mutlu bir hayat geçirdim diyebilmeliyiz,işte o zaman huzur bizi bekliyor
  • Hocam başaramadım falan deme bence gayet de iyi yapmışsın bence, yani nerelerden nerelere gelmişsin ki böyle bir duruma rağmen. Senin yerinde başka bir insan olsa çok büyük ihtimal bırakırdı her şeyi, nerdeyse eminim.
    Hocam öte yandan, başarısızlık bana kalırsa sadece istediğini yapmaktan ibaret değil, bulunduğun durumda elinden gelenin en iyilerini yapmak. Ve siz çok iyi bi sonuç elde etmişsiniz bence hocam. Hocam umarım hayat sende burdan eksilttiğini başka bi yerde fazlasıyla verir, her şey dilediğince olsun

• BU DÜNYADA HİÇ BİŞİ SENDEN ÖNEMLİ DEĞİL KARDEŞİM S.....M SINAVINI HAYAT SADECE YGS LYS DEĞİL ÜZME KENDİNİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksygen

Bizden bir parça olan annelerimiz babalarımız aslında,senin durumun daha zormuş hocam,ancak azminle buralara kadar gelebilmişsin.
    Allah gani gani rahmet eylesin annene ve babana,sana da çok geçmiş olsun,belli ki üzüntüden kanser olmuşsun
    Hayat kimseye eşit şartlarda ve adil davranmıyor,ancak yaşamak zorundayız,mutlu olmalıyız,hem kendimiz mutlu olmalı,hem de çevremizi mutlu etmeliyiz.

Bir yerde okumuştum,şimdiye kadar 600milyar insan yaşamış ve ölmüş,bundan yaklaşık 100 sene sonra bizim neslimiz de toprakta kemik olacak,ölüme 2 kala,keşke dememek için çalışmalıyız.
    Geriye baktığımızda,mutlu bir hayat geçirdim diyebilmeliyiz,işte o zaman huzur bizi bekliyor

Aynen oyle kardesim.Bunlarin farkinda olman çok guzel.Yasindan daha olgun bir dusunce yapisina sahipsin.Aferin sana.Hayatin geri kalaninda basarilar dilerim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Mormegil7 kullanıcısına yanıt
    Üstüne üstlük ben liseyi eşit ağırlık bitirdim dostum,bilgisayar mühendisliği istiyordum,ilk ygs sınavından sonra sayısala geçtim,iki vurgun bir arada oldu yani,baya yıprattı beni

Allaha çok şükür ki,ailem çok anlayışlı insanlar,bana kitap aldılar,moralimi bozmamamı söylediler,canın sağ olsun dediler..
    Ailem ellerinden ne geldiyse yaptı,bundan sonra bana düşen ailemi mutlu etmek
    Forumun hepsi troll değilmiş onu öğrendim sonunda,hepiniz pırıl pırıl insanlarsınız,Türkiyemizin sizlere ihtiyacı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 18 Haziran 2016; 20:26:22 >

• Son paragraf her seyi özetliyor aslinda dostum. Keske herkes bu sekilde secimler yapsa ve ilerlese...Ozaman dünya daha güzel bir yer olurdu sanirim. :)
    Neye inanirsan onu gerceklestiriyor beyin bir sekilde. Ha zamanlama konusunu bilemem ama er ya da gec ama isteyince oluyor. O yüzden yarim diye nitelendirme kendini, üstüne git inatla, sinavdan sonra daha da zaman ayirirsin bu konuya ve biraz daha asama kaydedebilirsin.

Hala degerli saatler var, konulari formülleri vs tekrar et sen inadina, birak ucsun ama kaldigi kadari sende :)
    Yarin ola hayrola dostum, Allah'a emanet ol :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah yardimcin olsun kardeşim. Tanju sürmeli diye bir adam var beyine dalgalar vererek duzeltmeyi sağlıyor bi arastirmani isterim.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4819BB3EF -- 18 Haziran 2016; 21:08:39 >
  • Hocam öncelikle cok gecmis olsun,Allah yardımcın olsun.İnanıyorum ki senin bu direncin sana kat ve kat geri donecek.Hayatta su sınav hicbir sey.Nice başarı öyküleri dıyuyoruz,ya da 6 milyar insandan sadece 1 milyonu ilgilendiriyor oyle duşun.Ama sen önemlisin,senin varlığın önemli.Ailen icin arkadaşların icin önemlisin.Baskalarının ne dediğini bırak,Emin ol konuşmak isteyen her sekilde konuşuyor.Eğer elimden geleni yaptım diyorsan içini de ferah tut.Allah yardımcın olsun insallah yarın istediğin gibi olur

• Hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar,hepiniz pırıl pırıl insanlarsınız,istediği gibi yaşamak nasip olsun her kardeşime
    Hayata inat,gülmeyi öğrenebilmeli her insan,ben elimden geleni fazlasıyla yaptım,içim ferah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 18 Haziran 2016; 20:53:20 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.