2005 senesinde aldığım bilgisayarın ekran kartı bozuldu. Ekran kartı bölümünde bunun için konu açmıştım. GTX960 veya 970 bakıyorum. Bazı arkadaşlar yeni nesil ekran kartına mevcut bellekler imin yetersiz olacağını belirttiler. Ne derece doğrudur bilemedim ancak buna rağmen bellek arayışına girdim. Farkındayım çok uzattım hemen soruma geçiyorum.
DDR3 3X1gb (1333 mhz) mevcut belleklerim. GTX960 VE GTX 970 ekran kartı için 3 gb bellek yeterli olur mu? Ana kartım 12gb destekliyor maksimum. 2x4gb bellek bakacağım bellek yetersiz olursa. Bu yeni bellekleri eski belleklerimle beraber kullanabilir miyim? Bu durumda 11gb olacak. Kullanılabiliyorsa aynı mhz de mi olması gerekiyor. Farklı olsa sıkıntı olur mu? (Örneğin yeni bellekler 1600 mhz olsa) Kullanılabiliyorsa aynı marka bellek mi olması gerekiyor?
PC özellikler
Asus P6T ana kart DDR3 3X1gb bellek (1333 mhz) i7 920 işlemci. (İlk çıkan i7 ler) GTX 960 veya 970 ekran kartı ( Bunlardan biri olacak yeni ekran kartı) Coolormaster kasa (650w güç kaynağı var)
Tşk
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme