Şimdi Ara

Bellek kartı kilitlendi diyor fotoğraf çekemiyorum :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
45.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • kamerayı açınca böyle diyor yardım beyler. canon sx130 bu arada kamera

4
  • Yapay Zekanın Yanıtı

Bellek Kartı Kilitlendi Hatası: Çözümler ve Önlemler

Bellek kartı kilitli hatası, dijital fotoğraf makinelerinde ve video kameralarda yaygın bir sorundur. Bu hata, fotoğraf makinenizin bellek kartına erişmesini veya veri yazmasını engelleyerek fotoğraf veya video çekmenizi imkansız hale getirebilir. İşte bu sorunu çözmek için atabileceğiniz bazı adımlar:

Bellek Kartı Kilidini Yazma Konumuna Ayarlama

Çoğu bellek kartında, kartı kilitlemek veya kilidini açmak için bir kilitleme anahtarı bulunur. Kartın kilitli olup olmadığını kontrol etmek için anahtara bak. Kilidi yazma konumuna doğru kaydırın.

Nikon Bellek Kartı Kilitli Hatası

Nikon fotoğraf makinelerinde bellek kartı kilitli hatası alıyorsanız, aşağıdaki adımları izleyin:

• Fotoğraf makinesini kapatın.
    • Bellek kartını çıkarın.
    • Kartın kenarındaki kilitleme anahtarını kontrol edin.
    • Anahtarı yazma konumuna doğru kaydırın.
    • Bellek kartını yeniden takın ve fotoğraf makinesini açın.

Canon Bellek Kartı Kilitli Hatası

Canon fotoğraf makinelerinde bellek kartı kilitli hatası alıyorsanız, aşağıdaki adımları izleyin:

• Fotoğraf makinesini kapatın.
    • Bellek kartını çıkarın.
    • Kartın kenarındaki kilitleme anahtarını kontrol edin.
    • Anahtarı kilitli konumundan çıkarın.
    • Bellek kartını yeniden takın ve fotoğraf makinesini açın.

Hafıza Kartı Kilidi Nasıl Açılır

Hafıza kartı kilidi, farklı fotoğraf makinesi markalarına ve modellerine göre değişebilir. Genellikle, kilitleme anahtarı kartın kenarında bulunur. Anahtarı yazma veya kilit açma konumuna doğru kaydırın.

Bellek Kartı Kilitli Hatasını Önleme İpuçları

• Bellek kartınızı her zaman güvenli bir şekilde çıkarın.
    • Bellek kartını takmadan önce fotoğraf makinesinin kapalı olduğundan emin olun.
    • Kartı aşırı ısı veya soğuktan koruyun.
    • Kartı bükmeyin veya düşürmeyin.
    • Kartın temiz olduğundan emin olun.

Bu adımları izledikten sonra bellek kartı kilitli hatasını çözebilmelisin. Sorun devam ediyorsa, kartın veya fotoğraf makinesinin arızalı olabileceğinden bir profesyonele danışmanı önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kartı çıkartıp baktınız mı ? Belki fiziken gerçekten de kitlidir !? Lütfen bir kontrol edin, kartın yazılı yüzü size bakarken sol kenarında "lock" yazan ufacık bir tırnaktır.

Orijinalden alıntı: jiddi

Kartı çıkartıp baktınız mı ? Belki fiziken gerçekten de kitlidir !? Lütfen bir kontrol edin, kartın yazılı yüzü size bakarken sol kenarında "lock" yazan ufacık bir tırnaktır.

ilk önce yukarıda sonra aşağıda çalıştırmayı denedim çalışmıyor
    4
  • Bazı kartların kilit dili biraz gevşek oluyor. Siz yukarı itip kilidi açık duruma getiriyorsunuz fakat kartı makineye sokarken dil aşağı kayıyor. Eğer probleminizin nedeni buysa, dili yukarı ittirip üzerine bir seloteyp yapıştırıp makine öyle sokup bir deneyin.

Orijinalden alıntı: ocaklilar

Bazı kartların kilit dili biraz gevşek oluyor. Siz yukarı itip kilidi açık duruma getiriyorsunuz fakat kartı makineye sokarken dil aşağı kayıyor. Eğer probleminizin nedeni buysa, dili yukarı ittirip üzerine bir seloteyp yapıştırıp makine öyle sokup bir deneyin.

hocam tam en üstte duruyor herhangi bir sorun yok gibi gözüküyor ama var
    4
  • card reader ile denedinizmi ?
    Evet cardreader le bilgisayara atın okumuyorsa zaten sorun karttadır okuyorsa kartın içindekileri bilgisayarınıza alın ve cardı biçimlendirin(fat olarak)sonra makineye takın yine olmazsa makinede biçimlendirin.
    Daha Fazla Göster
  • buna benzer bir olay benım canon 500d de geldi önerim kartı biçimlendirmen olacaktır.

Orijinalden alıntı: Raistlin2212

buna benzer bir olay benım canon 500d de geldi önerim kartı biçimlendirmen olacaktır.

kartı telefona takıp biçimlendirdim ama yinede düzelmedi
    4
  • quote:

Orijinalden alıntı: rap789

quote:

Orijinalden alıntı: Raistlin2212

buna benzer bir olay benım canon 500d de geldi önerim kartı biçimlendirmen olacaktır.

kartı telefona takıp biçimlendirdim ama yinede düzelmedi

tam emin olmayarak pc de biçimlendirmeni öneriyorum.

FORMAT KART KONTROLÜ BAŞKA CİHAZDA DENEME HEPSİNİ YAPTIM
    Hayatta hiçbirşey için benim demedim zira benim değildiler sadece benimleydiler(M.Ekin)
  • konu hortu olacak ama yukarda dendiği gibi mekanizması gevşek ise sokarken kilitleniyor olabilir önerim bataryayı takmadan kartı takmanız bende de sorun vardı şimdi denedim natta bu konuya da ondan geldim çözüm ararken işe yaradı ixus 220 var bende.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.