Şimdi Ara

Belirli integralle ilgili;

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • sin^2 x .cosxdx dedik sınırlar pi ile pi/2

beyler mesela f(x).f'(x)dx tarzında olursa f kare (x)/2 yapıyoruz ve sınır değiştirmiyoruz ama misal;

sinxcosxdx sinx=u diyoruz değişken değişti diyoruz. bana oldum olası saçma geliyor nedense ikisinde de değiştirmişiz gibi hissediyorum bana temel farkını anlatabilecek olan var mı? nerde düşünme hatası yapıyorum?

• Alt ve üst değerleri değişkende yerine yazarsan yeni bulduğun değerler o değişkenin alt ve üst sınırları olduğu için değişiyor.Yani şunda değiştiririz bunda değiştirmeyiz diye bi durum yok, soruyu atarsan daha iyi yardımcı olabilirim :D

Orijinalden alıntı: Maestraa

Alt ve üst değerleri değişkende yerine yazarsan yeni bulduğun değerler o değişkenin alt ve üst sınırları olduğu için değişiyor.Yani şunda değiştiririz bunda değiştirmeyiz diye bi durum yok, soruyu atarsan daha iyi yardımcı olabilirim :D

foruma soru yüklemeyi bilmiyorum ki dsadasj değişken değiştirme uyguladığımda uygulanmaması gerektği hlde uygulayınca cevap yanlış çıkıyor ama
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Karabasanla ilgili bir soru
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.