Şimdi Ara

Belediyemiz çalışıyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TOPLU TAŞIMA TARİFESİNDE YENİ DÜZENLEME

    İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü, toplu ulaşım hizmetlerinin sürdürülebilir olmasını sağlamak için hizmet bedelinin vatandaşlarımıza olabildiğince az yansıtılması anlayışı içindedir.

    Kurumumuz en son tarife düzenlemesini 1 Haziran 2009 tarihinde yapmıştır. Ancak aradan geçen yaklaşık 17 aylık süre içerisinde hizmete esas teşkil eden girdi fiyatlarında (akaryakıtta yüzde 25, işçilikte yüzde 12) önemli oranlarda artış kaydedilmiştir. Dolayısıyla kurumsal gelir-gider dengesini sağlayabilmek amacıyla yaklaşık yüzde 10`luk bir tarife artışı hasıl olmuştur. Yeni tarifenin artış oranı söz konusu dönemde gerçekleşen enflasyon oranı da dikkate alınarak hesap edilmiştir.

    Ulaşım Koordinasyon Merkezi`nin (UKOME) kararıyla İETT ve Özel Halk Otobüsleri ile raylı ve deniz ulaşım sistemlerinde uygulanacak ücret tarifesi yeniden düzenlenmiştir. 30 Ekim 2010 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan yeni ücret tarifesi ise aşağıdaki gibidir.

    YENİ ÜCRET TARİFESİ:

    A- İETT ve ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ, TÜNEL, NOSTALJİK TRAMVAY, İDO ŞEHİR HATLARI VAPURLARI,
    ÖZEL DENİZ MOTORLARI ve RAYLI SİSTEMLERDE :

    ELEKTRONİK BİLET (AKBİL-ELEKTRONİK KART)
    Tam : 1,65 TL
    İndirimli
    - Öğrenci : 0,95 TL
    - Diğer : 1,10 TL

    MAVİ KART (AYLIK)
    Tam : 120 TL
    İndirimli
    - Öğrenci : 60,00 TL
    - Diğer : 70,00 TL

    ELEKTRONİK BİLET İLE AKTARMA
    Tam : 0,85 TL
    İndirimli
    -Öğrenci : 0,35 TL
    - Diğer : 0,45 TL

    B-İDO ŞEHİR HATLARI VAPURLARI ve RAYLI SİSTEMLERDE :
    Jeton : 1,75 TL

    1. ADALAR ŞEHİR HATLARI:
    Akbil : 2,75 TL
    İndirimli Akbil : 1,90 TL
    Jeton : 3,50 TL
    2. DENİZ OTOBÜSLERİ:
    BOSTANCI-KABATAŞ, BOSTANCI-BAKIRKÖY
    Akbil : 4,40 TL
    İndirimli Akbil : 2,92 TL
    Jeton : 6,50 TL

    KABATAŞ-ADALAR
    Akbil : 6,00 TL
    İndirimli Akbil : 4,40 TL
    Jeton : 7,50 TL

    BOSTANCI-ADALAR
    Akbil : 3,60 TL
    İndirimli Akbil : 3,05 TL
    Jeton : 4,50 TL

    C- İETT ve ÖZEL HALK OTOBÜSLERİNDE:
    SINIRLI KULLANIMLI ELEKTRONİK BİLET
    - Tek geçişlik bilet : 2,50 TL
    - İki geçişlik bilet : 5,00 TL
    - Beş geçişlik bilet : 12,00 TL
    - On geçişlik bilet : 23,00 TL

    METROBUS`TE YENİ ÜCRET SİSTEMİ
    Ayrıca Avcılar-Söğütlüçeşme arasında hizmet veren metrobus hattında, işletmesine başlamadan önce planlanan, ancak teknolojik altyapı yetersizliğinden uygulanamayan kademeli ücretlendirme sistemine geçilmiştir.

    Buna göre ilk üç durak için tam 1,35 TL, indirimli öğrenci 0,80 TL, diğer indirimli 0,95 TL, üç duraktan sonra tam 1,95 TL, indirimli öğrenci 0,95 TL, diğer indirimli (öğretmen, öğretim üyesi, 60 yaş üstü) 1,10 TL olarak ayarlanmıştır. Aylık mavi akbillerde ise ilk üç durak için bir biniş, üç durak sonrası için 2 biniş düşülecektir.

    Metrobusu kullanmadan bu güzergahta seyahat edenler Boğaz geçişinde iki bilet olmak üzere toplam üç bilet karşılığı yolculuk yapmaktadırlar. Bunun karşılığı, tam yolculuklarda 4.95 TL, aktarma avantajı ile 4.15 TL, indirimli yolculuklarda ise 2.85 TL aktarma avantajı kullanıldığında ise 2.25 TL`dir.

    Metrobus uygulamasındaki yeni ücret sistemi ile Avcılar-Söğütlüçeşme arasında boydan boya seyahat eden tam akbilli yolcular 1.95 TL, öğrenci indirimli akbilli yolcular ise 0.95 TL ve diğer indirimli akbilli yolcular (öğretmen, öğretim üyesi, 60 yaş üstü) ise 1.10 TL ödeyeceklerdir.







  • %10'luk zam hoş görülebilir ama İETT'nin şu andaki hizmet kalitesine bakarak %50 indirime gitmesi gerektiğini söyleyebilirim.
  • zama zam zam zammmmmmmmmmmmm
  • allah nasıl biliyorsa öyle yapsın bunları öğrenciyim ve haftada artık 12.5 lira doldurucam bu nasıl iş ya ayda 60 lira sırf ulaşım helal olsun valla
  • Metrobüs duraklarında mobese kameralarını donatmışlar.Olacakların farkına varmış belediye.
  • zam'a bir şey demiyorumda metrobüs'e uyguladıkları sistemde tam saçmalamışlar.yanlış hesap bağdat'dan dönermiş bununda dönmesi lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wtwt24

    zam'a bir şey demiyorumda metrobüs'e uyguladıkları sistemde tam saçmalamışlar.yanlış hesap bağdat'dan dönermiş bununda dönmesi lazım.


    Yanlış hesabı bağdattan çevirene kadar çok kişinin canı yanmıştı daha önce. Mahkeme kararı ile ücretleri geriye çektiler fakat bir çok öğrenci ağır cezalar aldı.Yine aynı durumlar olacak. Ben şahsım adına İETT ye ağır bir mail gönderdim.Bu gibi tepkileri herkes uygularsa belki çözüme olaşılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.