Şimdi Ara

Belediye Otobüsü Üzerime Kırdı Suçu Bana Kitlediler!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Geçtiğimiz Cuma Kırmızı ışıklarda sağa dönmek üzere sağ şeritte beklerken solumda bekleyen belediye otobüsü yeşil ışık yanmasıyla beraber o da sağa dönmek için üzerime doğru kırdı ve aracımı sol taraftan çarparak anca tekerimi de ezmesiyle durabildi. Doğal olarak muazzam bir hasar oluştu arabamda.

    Şöför inince "Nasıl görüyim kardeşim ben seni görmüyor musun içerisi tıklım tıklım" diyerek sağ tarafını görmeden otobüsü sürdüğünü de itiraf etti. Belediyeden bilir kişi ve trafik polisleri geldi incelemeler sonucunda polisler ya herhangi bir tutanak tutmadı ya da tuttular bana göstermediler. Doğal olarak bana hiçbirşey okutulmadı ve imzalatılmadı.

    2 gün sonra İzmir Trafik' ten kaza raprorunu aldığımda bir de ne göreyim. Kaza anı tamamen çarptırılmış. Otobüs şöförü kusursuz ben ise asli kusurlu olarak yazılmışım. kroki çizimlerindeki kaza anı bile yanlış çizilmiş. Neymiş ben gitmişim dönmek üzere olan otobüse arkadan gelip çarpmışım.

    Ve duyduğuma göre belediye otobüsünün görev yapmadığı zaman içindeki bilet parasını da bana kitleyeceklermiş.

    Hemen gittim Adliye'ye polis memurları hakkında görevini kötüye kullanmak ve taraflı rapor tutmaktan suç duyurusunda bulundum. Olay mahallinde mobese yok ama allahtan bol bol fotoğraf çekmiştim hepsini savcıya sundum. fotoğraflarda otobüsün sol tarafımdan zorlayarak arabama hasar verdiği çok net bir şekilde belli oluyor.

    Hiç çevrenizde buna benzer bi olay başınıza geldi mi? Aracın maddi değer kaybını da karşılamaları için ne yapabilirim? Ayrıca trafik cezasına da itiraz etmem gerekli mi?

    Bütün amacım kaskonun bozulmaması ve belediye otobüsünün işletme ücretlerini bana kitlememeleri. Bunun yanında tabi aracın ikinci el değer kaybını da alabilirsem süper olur

    Şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kamikera -- 13 Ekim 2016; 9:40:51 >







  • sigortacınızla konuşun, kaskonuzda hukuki yardım klozu olması lazım, tam emin olamakla birlikte kasko vasıtasıyla itiraz edebilmeniz lazım.
  • Kasko belediye otobüsünün hizmet dışı kaldığı süreç içindeki masraflarını ödemediğini söyledi.
  • Geçmiş olsun ,

    Bir bilirkişi olarak yönlendirmenizi ben yapayım.

    Savcılığa gitmeniz en doğru işlem olmuş ayrıca idari mahkemelerden kaza tespit tutanağına itiraz edebilirsiniz.

    Trafik kanununa göre dönüş yapılacak yola yakın şerit çizgisi takip edilmelidir.Bu durumda otobüs tamamen suçludur.


    En doğrusu hakkınızı idari mahkemede aramak olur.
  • Anlattığınıza göre siz suçlu değilsiniz. Ayrıca artık belediye otobüslerinin ne ... olduklarını herkes biliyor. Bu ülkede eğer hakkınızı aramazsanız kazanın masraflarını size kitlerler. Siz bence hakkınızı arayarak en doğrusunu yapıyorsunuz. Ayrıca otobüs şoförünün söylediklerini de dikkate almakta fayda var. Adam suçunu bile kabul etmiş.
  • Hocam kaza mahaline bakan herhangi bir güvenlik kamerası falan yok mu? Çevre işyerlerinden araştırıp varsa görüntü temin ederseniz her türlü yırtarsınız.
  • Araçta kamera böyle zamanlar için lazım işte...

    Geçmiş olsun arkadaşım...Umarım kısa sürede hakkınızı teslim ederler...
  • Savcılığa gittiğinizi okuyunca içim rahatladı. Ben bu polisleri falan da anlamıyorum, arkadaş ne diye böyle tutanak tutarsın ? giren çıkan ne ? kaç para rüşvet aldınız da masumun canını yakmaya çalışıyorsunuz, şoför rahat uyuyor mudur bu işlemden sonra ?

    geçmiş olsun. Bu işin arkasını bırakmayın. Hatta tutanak ve araç fotoğrafını buraya koyarsanız izmir belediyesine sosyal medyadan da gönderelim, sesinizi duyuralım.
  • bu nasıl sorumsuzluktur.otobus dönüş yaptığı sıradan sağından vurabilmesi için zaten her halukarda orta şeritten sağa donuyor olması lazım.yine suçlu yine suçlu
  • Resmi belgede sahtecilik suçu da var. Savcı üstüne giderse polislere güle güle. Helal olsun iyi yapmışsınız.
  • Fotoğrafları bizde görebilirsek daha isabetli yorum yapabiliriz.
  • anlatıgınız gibi ise
    her türlü bu dava sizde, peşini bırakmayın
    yarın gelir karşı taraf sıvazlar yada tehditlere başlar
    o da iişin ayrı meselesi!
  • Arkadaşlar herkese yeniden merhaba,
    Öncelikle ilginiz için her birinize teker teker teşekkürü borç bilirim.
    Olay daha yeni netleşti 4 Aralık'a kadar Polis karakoluna gidip daha önce açmış olduğum suç duyurusuna binayen ifade vermem gerektiği söylendi. Henüz gitme fırsatım olmadı. Bakalım gidip olan ne olduysa anlatıp ifade vereceğim.

    Belediye'den öğrendiğim kadar otobüsten 250 TL civarı masraf çıkmış onu da kendi sigorta şirketleri aracılığıyla ödemişler. EKstradan otobüsün duruş yaptığı süreyle ilgili masraf çıkacak mı diye sordum, dosyanız kapandı ekstra bir şey yok dediler.

    Fakat artık bir kere suç duyurusunda bulunduğum için vazgeçmek de aleyhimde dava açılabilmesine sebep olcağından sonuna kadar devam etmeyi düşünüyorum olan oldu bir kere :)
     Belediye Otobüsü Üzerime Kırdı Suçu Bana Kitlediler!!
    Olayla ilgil fotolar şu şekilde, herkese iyi akşamlar



     Belediye Otobüsü Üzerime Kırdı Suçu Bana Kitlediler!! Belediye Otobüsü Üzerime Kırdı Suçu Bana Kitlediler!!




  • Kamikera K kullanıcısına yanıt
    bulunduğunuz yolda iki şerit varmı yoksa sadece geliş gidiş mi tek yön mü. fotoğraflardan tam anlaşılmıyor. şerit çizgisi göremedim. yolun boş şekilde bir fotoğrafı varmı yada adresini yazın google mapstan bakalım.

    edit: polislerin tuttuğu tutanağın yazılı olduğu kısmı sadece fotoğraflayabilir misiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsimsiz_kar45 -- 1 Aralık 2016; 22:58:12 >
  • Geçmiş olsun, kesinlikle hakkınızı aramanızı tavsiye ederim.
  • Allah belasını versin böylelerinin, hakkınızı sonuna kadar arayın hocam
  • TÜRKİYEDE ADALET ARAMAYINIZ. BİZE FAZLA
  • bundan yillar once zabita araci aracima carpti sonra zabitalar gelen polis ekibiyle kanka ciktilar tutanakta sucu bana yazmis o zamanki artiz motorcu polis 2 kelam laf bile konusmadi zaten yazdi gecti.e tabi genctik o zamanlar aracta sahin oluunca cokta mevzuu etmedik . ama hem ceza yedik hem kapiyi boyattik.
    zaten toplu tasim ve ticarilerin soforlerinin yuzde 90 ini psikoljik teste soksan gecemez polis desen iyisine denk gelmezsen isin zor hukuk desen yok neyse deme
  • allah polislerin eline düşürmesin hepsinde bir havalar artistikler,doktorlar bile okadar havada değil
  • Görevini layıkıyla yapan bir memur, bu üstteki fotoğraflar karşısında nasıl binek aracı suçlu gösterebilir ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.