Şimdi Ara

Belarus(Beyaz Rusya)'da universite (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
6
Favori
12.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A ®h Pozitif

    quote:

    Orijinalden alıntı: bukalemuneducational


    3 konuya açıklık getirmek istiyorum ,

    BİRİNCİ KONU SICAKLIK : Rusya çok geniş bir coğrafyadır Sıcaklık durumuna gelince şöyle :
    1.sibirya bölgeleri (çelyabinsk , ufa , omsk gibi şehirler) -40 ları dahi görmektedir.

    2.Moskova kış aylarında -20 ve -25 arasıdır Enlem olarakta minske çok yakındır dolayısı ile minsk ile sıcaklığı aynıdır.

    3.Güneylere indikçe , Moskovanın 7-10 saat güneyindeki Kursk ,Bryansk ,belgorod şehirleri en soguk şubat ayında -11 görmüştür ( 2012 kışında oradaydım)

    4.Saratovda bu moskovanın 13 saat güneyinde yukarıda saydığım şehirlerinde 6 saat güneyinde olduğu için sıcaklığı -5 ile -7 arasındadır.

    Rusya -35 minsk -22 yazmışsınız . Bu tamamen yanlış , Yuvarlama ve havada kalan bir cümledir.

    İKİNCİ KONU ULAŞIM UCUZLUĞU :

    Minsk de toplu taşım araçları ve metronun Saratova Göre çok çoook ucuz olduğunu yazmışsınız . Minskde 35 kuruş ise , Saratovda da arkadaşlar 45 kuruştur. arada çok fark yok .

    ÜÇÜNCÜ KONU GÜVENLİK :

    Saratov öğrenci kentidir. 1.000.000 civarı nüfusu vardır. Minsk ise Başkent dir . Ben bu konuyu tartışmıyorum bile .
    Yabancılar için acaba Bir öğrenci kentindemi ? yoksa bir başkent mi daha güvenli olur ???


    Kendini Türkiyede Kanıtlamış , YÖK onayı almış ve Ankara üniversitesi ile öğrenci değişim programı uygulayan , üstelik bunu başarı ile senelerdir sürdüren bir üniversitedir Saratov , Belarusdaki hiçbir üniversite ile ne eğitimi , nede yurt olanakları karşılaştırılamaz.

    Herkeze Saygılar.



    eminmisin belgorodda olduguna -20 leri gorduk


    Ben Gün içerisindeki sıcaklıktan bahsediyorum . ve Aylık sıcaklık ortalamalarından bahsediyorum . siz gece sıcaklıklarını baz alırsanız , -15 -20 yi Kışın Ankara da da görülüyor . Rusya ya gitmenize gerek yok

    Ayrıca bunu 1 gün için genellememek gerek .Rusya ve Beyaz rusyada sıcaklıklar kışın günlük değişken olabiliyor bugün ile yarın arasında -10 derece fark olabiliyor fakat 2 gün sonra tekrar mevsim normaline geri dönüyor . Bunu gerçekten kalan , ve gözlem yapan arkadaşlar iyi bilirler.

    .zaten bir yerin sıcaklığı şukadardır demek için aylık ortalamasını alıp söylemek gerekir. Ben Gece değil gündüz sıcaklıklarını yazdım . ( belirtmemişim ) ve aylık ortalama derecelerini yazdım . günlük değil. bu açıdan yazdıklarımdan Eminim




  • Eğer sizin bakış açınız ile günlük hızlı iniş -çıkış değerlerine bakacak olursak ,
    MİNSK NİSAN AYINDA -17 yi GÖRDÜ 2 gün süre ile 2 gün sonra ise -1 ve -3 arasında seyretti . fakat bunun için Minsk Nisan ayında -17 derece dememiz gerekir fakat bu doğru olmaz. bunu diyemeyiz , ! MİNSK de yazılım mühendisliği okuyan nickini unuttum , saratovda öğrenip görüpte parasını ödemeden ayrılan arkadaşdan bahsediyorum. işte o arkadaşda sanıyorum bunu doğrulayacaktır.
  • Saratov u bilemiyorum ama Minsk te üniversite eğtimini Türkiye ile mukayese etmek hem tr nin üniversitelerine hem hocalarına hem de oralardan mezun olanlara cok büyük haksızlık yapmak demektir.
    Cünkü Beyaz Rusya da siistem aynı Türkiyedeki ilkköğretim okulu sistemi gibdir.. ÖÖğrenciyi sistem gecirmek için elinden geleni yapar. Hatta hocayı gecirmek zorunda bırakır.
    BU bizdeki ööğretmenler kurulu kararı ile gectiye benzer bir durumdurr bu nedenle halkının yaklaşık yüzde 85 i üniversite mezunudur bizde de ilköğretim mezunudur cünkü mantalite aynıdır.
    Devlet başkanı bu eğtim sistemi,nne destek verir çünkü kendisi de eeskii bir rektördür. Teknoloji ve hoca kalitesi açısından oldukça yetersizdir hala klasik eski usul ders anlatım yöntemleri devam eder. Size samimiyetle söylüyorum bizdeki FenLisesindeki bir öğrenci buradaki master öğrencisinden cokk daha iyidir. 4000dolar gibi bir ücretle doğru dürüst bir şey yapmadan master yapabilirsiniz. Üniversiteler yabancı öğrencileri ve dil kursuna gelenleri öğrenciden ziyade müüşteri olarak görürler. Bir akadeisyeninn aldığı maaşın 700 dolar olduğunu düşünürsek yıllık dil kursu 2500 dolar olduğundan hareketle neden müşteri gibi görüldüğünü ve her şarttta sınıf gectiğini anlarsınız.
    Minsk te ayrıca bu resimlerdeki yerler olsa da gezilecek görülecekk küültürel doğal eser bulunmamaktatır. Sadecee gece klupları ve buralarda yabanncıları sömüren kızlarıyla öneçıkar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rubicone

    Konu:
    Arkadaslar uzun zamandir acmak istedigim fakat bilgisayarim olmadigi icin(hala yok) acamadigim, sadece universite degil, Belarus veya dil kurslari hakkinda da her seyi sorabileceginiz bir konu baslatiyorum. Forumda sandigim kadariyla baska Belarus'da yasayan veya okuyan birisi yok. Varsa da iletisime gecip konuya katkida bulunabilir.

    Kisisel Bilgi:
    Oncelikle kendimden ve burda ne yaptigimdan bahsedeyim. Forumda cok taninan bir uye olmasam da, Rusya'da universite konusunda takilan arkadaslar nicki hatirlayacaktir. Gecen sene Rusya'nin Saratov sehrinde hazirlik sinifi okuyordum. Gerek okuldaki yolsuzluklar gerek ise okulun bazi bolumleri yabancilara acmamasi(acsa bile sadece yabancilardan olusan siniflar olusturulup oralarda ruslara ogretilenin ceyreginin anca ogretilmesi) yuzunden Saratov macerasina son verdim(biraz sorunlu bir son oldu). Sonra gerek internetten arastirmalarim, gerek ise Saratov'daki bazi arkadaslarimin kesfe gidip izlenimlerini aktarmasi uzerine Belarus/Minsk ile tanistim. Hazirlik sinifini tekrar okumak pahasina da olsa buraya geldim ve buna deydi. Dusundum de forumda malesef bu kucuk ulkeyle ilgili imkanlari bilen insan sayisi cok az. Bu yuzden bu konuyu actim.

    Belarus Hakkinda:

    Yonetim ve bizi ilgilendiren kismi:
    Belarus diktatorluge yakin bir yonetimle yonetilen kucuk bir ulkedir. Bu diktatorluk olayi ne kadar kendi vatandaslarinin bir kismini uzse de, biz yurtdisindan gelecek insanlar icin aksine bir avantaj olusturmakta. Olay su ki, burada kesinlikle birakin irkciligi, kavga gurultu bile gormeniz imkansiza yakin. KGB orgutu burada hala tedavulden kalkmamis ve ismini degistirmemis, gorevine devam etmekte. Sehirler bu siki yonetime bagli olarak, tertemiz ve duzenli.

    Cografya ve Iklim:
    Belarus cografi olarak Litvanya, Letonya, Ukrayna ve Rusya arasinda yerlesmis bir ulkedir(bu ulkelere gecis yapmak, seyahat etmek ucuz ve kolaydir). Iklimi Rusya kadar soguk olmasa da(Rusya'da -35 lere iniyor, burada en fazla -22 gordum) aynen Rusya gibi kislar uzun gecer. Belarus'un hicbir denize kiyisi yoktur, fakat ulkede binlerce akarsu ve gol bulunur. Ulke duzluk bir alanda yerlesmis ve %40'lik kismi sadece ormanlar, diger buyuk bir yuzdeligi de tarla, bataklik veya gollerden olusmaktadir. Baskent Minsk ulkenin tam merkezindedir(ve sadece burada hava alani vardir).

    Kultur:
    Ulkenin kulturu komsu ulkelerin senteziyle olusmus ara bir kultur gibidir. Rus kulturu burada agir bassa da Avrupa'ya yakinliginin verdigi fark sokaklara cikinca dahi anlasilmaktadir(bu konuda Rusya'ya gore cok cok iyi). Ulkede Rusca ve Belarusca olarak iki dil olmasina ragmen, halk kendi arasinda dahi Rusca konusmaktadir. Belarusca, kulturu yasatmak acisindan sokak isimleri, durak isimleri vesaire yerlerde kullanilmakta ve ilkokullarda ogretilmektedir. Halkin ozellikle Minsk icin konusacak olursak, yabancilara bakis acisi gayet olumludur. Zaten Minsk'te her disari ciktiginizda illaki bir yabanciya rastlarsiniz(%90'i ogrenci). Sosyalizm kulturunun esintileri Rusya'dan daha belirgin devam etmektedir. Ulke Rusya gibi kapitalist duzene hizli ayak uyduramamistir(ekonomisinin darligi ve yonetimin gorusleri onemli nedenlerden).

    Universiteler:
    Bu kisimda bizi en cok ilgilendiren kisim olarak direk Minsk'den bahsedecegim. Cunku diger sehirlerde hem universite sayisi az ve buyuk/saglam universiteler degil, hem de yabanci ogrencilerin tercihi degiller. Minsk baskent olmasina ve Belarus'un en yogun nufuslu sehri olmasina ragmen, sehir icinde bulunan universitelerin coklugundan dolayi bir ogrenci sehri sayilmaktadir. Sokaga ciktiginizda gordugunuz iki insandan biri genelde ogrenci olacaktir. Sadece yabancilar degil, ulkenin diger sehirlerinden de sehre okumaya gelen cok sayida ogrenci vardir. Egitim dili Rusca'dir(bunu ozellikle belirtiyorum cunku Ukrayna gibi bir iki dil arasi ikilem kesinlikle yok, Rusca ulkenin bas resmi dili). En bilindik universiteleri(hepsi Minsk'te), BSU(Belarussian State Univ.), BSUIR(BSU Informatics and Radioelectronics), BNTU(Belarussian National Technical Univ.), MSLU(Minsk State Linguistic Univ.) ve BSMU(Belarussian State Medical Univ.)'dir. Bunlarin disinda bir bu kadar daha universite olmasina ragmen genelde yabanci ogrencilerin tercihi bu universitelerdir(en prestijlileri bunlar).

    Egitim Ucretleri:
    Buyuk ihtimalle cogunuzun en ilgilenecegi kisim burasi. Egitim ucretleri istisnai olanlari saymazsak yillik $2000-$3000 arasindadir. Hazirlik sinifi icin ise $1600-$2000 arasi universitesine gore degisen fiyat sistemleri vardir. Sunu belirteyim ki, bu fiyatlarin hepsi Rusca egitim icindir. Ingilizce egitim almak isteyenler icin(kesinlikle tavsiye etmem, kalitesi dusuk) fiyatlar bu fiyatlarin iki katindan biraz az(Rusca $3000 ise Ingilizce $5000). Ayrica ilgilenenler icin kisa kurslar da vardir ve cok tercih edilmektedir. Onlarin fiyatlari istenilen zamana ve universitesine gore ayrica hesaplandigi icin buraya belirli bir fiyat veremiyorum. Soran olursa hesaplayip kisiye gore fiyati soyleyebilirim.

    Denklik ve Prestij:
    Belarus'daki universitelerin Turkiye'de Tercumanlik ve Rus dili edebiyati(+Turizm ve Uluslar arasi iliskiler de olabilir bunu soracagim en yakin zamanda) haric OSYM denkligi yoktur(sunu belirtmeliyim ki, Rusya ve Ukrayna konularinda denk geldiginiz, denkligi vardir ibaresi de yalnizca bu bolumlerden ibarettir). Prestij bakimindan Avrupa ve SSCB cografyasinda, ozellikle belirttigim universitelerin gecerliligi vardir. Bu denklik olayi malesef bizim ulkemizin kendi olusturdugu bir sorundur. Ozellikle teknik universiteleri dusunenler icin belirteyim, universitelerin uluslar arasi firmalarla partnerligi var. Intel, IBM ve Philips gibi uluslar arasi ve bazi Rus firmalariyla baglantilari saglamdir, staj veya proje gelistirmede sponsorluk gibi hizmetler sunmaktadirlar.

    Aylik Masraflar:
    Kisisel yorum olarak Belarus'un en begendigim ozelliklerinden birisi, Rusya ve Ukrayna'ya gore ucuz olmasi. Ulkenin en pahali sehri Minsk'te yasiyor olmaniza ragmen, Rusya'nin kucuk sehirlerinden olan Saratov'dan daha az harclik ile ayi kapatabilirsiniz. Ozellikle ulasim cok ucuz ve kolay. Sehrin dort kosesine gidecek sekilde iki tane capraz kesisen metro hatti sehirde en cok kullanacaginiz ulasim araci olacaktir. Bunun disinda klasik otobus, traleybus, tramvay ve marsrutka dedigimiz minibusleri de kullanabilirsiniz. Tasitlarda odediginiz ucret 35 kurus olmasi zaten gulunc iken ozellikle aksamlari otobuslerde muavin vesaire bulunmadigi zaman bedava kullanmak da mumkun(yasal degil tabi ki). Barinma olarak eger yurtlarda kalirsaniz yurduna gore $20-$30 arasi aylik ucret odersiniz. Evler ise, sehirin biraz disina dogru fakar metroya yakin yerlerde $200-$300(minimum fiyatlar) arasi bulunabilir(tavsiye etmem, eger kursiyer veya master olarak gelmeyecekseniz yurt sizin icin daha dogru secim olacaktir). Yurtlar hakkinda aciklama yapmak isterdim fakat malesef kendi okudugum BSUIR ve arkadaslarimin okudugu BSU yurtlari disinda bilgim yok. Bildigim ise BSUIR'in yurtlari BSU'dan daha konforlu. Her universitenin birkac tane yurdu oluyor. Genelde en konforlusu master ve doktora ogrencilerine tahsis edilirken, digerleri de rastgele tahsis ediliyor(danismanla gelenler veya okulla iletisimi iyi olanlar genelde iyilere geciyor). Iyi kotu tum yurtlarda internet var. Bu arada kotu dedigim yurtlari bataklik gibi algilamayin, iyi kotu derecelendirmesini, banyo ve mutfaklarin ortak olup olmamalarina gore yapiyorum.

    Minsk'e hizli bir bakis:


    Minsk'ten fotoğraflar ekleyeceğim demiştim, buyrun bizzat arkadaşımla beraber çektiğimiz fotoğraflar;

     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite
     Belarus(Beyaz Rusya)'da universite


    Şimdilik bu kadar fotoğraf ekleyebildim. Fotoğrafların altına açıklamalar da ekleyebilirim ama en az bir hafta sonra. Bu aralar derslerim yoğun fazla giremiyorum. Girdikçe yeni fotoğraflar ekleyip turistik amaçla veya kısa dönemli kursa gelecekler için de tanıtım gibi bir olay düşünüyorum.

    Merhaba. Belarus'ta egitim adina acmis oldugunuz konuyu gordum. Gayet yararli bilgiler var. Elinize saglik.

    Ben de cogu kisi gibi Rusya daki universiteler hakkinda bilgi almak istiyorum. Aslinda sorum su;

    Hazirlik sınıflarında rusca konusarak mi rusca ogretiyorlar ? Ben eylul ayinda Rusya/ Irkutsk'a gitmeyi dusunuyorum. Suan bir rusca dil kursuna kaydoldum ve 5 6 ay boyunca biraz temel atma adina. Oraya gittigimde dili gelistirirken zorluk ceker miyim ?


    Soruma umarim cevap verirsinizm tabii ki baska sorularim da var fakat hepsini bir anda sorup sıkmak istemiyorum. Ilginize tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de bir süre temel rusça bilgimi ilerletmek için bulunmuştum. Hala iletişimde olduğum kişiler var (Türk).

    Gitmek isteyen arkadaşlara bu konuda yardımcı olabilirim.
  • Hocam konun güzel..benim gezi bölümünde belarus hakkında baya yazdım çizdim..ilginenler bakabilir.

    http://forum.donanimhaber.com/m_87329331/mpage_3/f_//tm.htm#91746054

    2007 den beri gidiyorum belarusa.. belarus hergeçen sene gittikçe pahlaniyor..Eğitim için yazacaklarım var tabikide..

    Birkere universite eğitimini hiç düşünmeyin,belarusta 2 universite bitirmiş adam cafede 300-400 dolara çalişiyor ,duyrulur.

    Belarusa giden öğrenci arkadaşlar genelde %80 kız + dil , %15 dil sadece öğrenme , %5 fakülte ve dil öğrenme peşinde.. %5 içinden %1 okulu bitiriyor,inanmiyorsanız minsk elçiliğini arayip sorun bizim türklerden kaçı universiteye başlamış,kaçı fakülteden mezun olmuş

    Yanlış anlaşılmasın ne karalama nede övme,kendimde dil öğrendim minskte..Ama universite eğitimi hiç iyi değil,sütçü imam bile dünya siralamasında belarusun en iyi universitesinin önünde,artik düşünün siz..Belarusun en zenginleride çocuklarını,avrupa,amerika,kanadaya vs ülkelere gönderiyor iyi eğitim için.

    Gelelim dil kursuna, rusça öğrenmek için ama ideal yer belarus,malum ukrayna karışık,rusyanında büyük şehirleri pahalı..Belarusta en iyi dil universitesi,minskteki yabancı diller universitesi diğer adi ile inyaz, başka okullarda vardır dil için,ama en popüler ve tercih edilen inyaz.. 10 aylık kurslar 2500 dolar civari..bu sadece okul parasi, diğer şeyler ayri.

    200-300 dolar zor aylık yaşam..yurtta yaşarım, patates ve makarnaya yüklenirim ve hiç gezmem dersen tamam.. ama en ideal yurtta kalacaksan,yiceğini kısmaz arada bir gezersen 500 dolar yeter aylık..ve kimse kendini kandırmasın,bizim türk milleti slav ülkesine gittimi,gece hayati,bar,disco, karı kız takılmadan durmaz,burda hiç kimse kimseyi kandırmasın,bunlarda sizin daha fazla para harcamanızı sağlar,siz kızlara takıldıkça onlarda size takılır, abi 7 senelik tecrübe,inan ne gördüysem o..ailesinin gönderdiği okul parasını bar,disco,casinoda yiyen adamlar biliyorum.. para harcamaya müsait bir ülke.

    Ev kiraları uçtu minskte, 2013 yazı minskteydim,puşkinskayada 2 odalı ev 550 dolar aylık.. çokta merkez değil,nemiga,oktarbskaya,akademia nauk,yakuba kolosa oralarda daha pahalı, hem ucuz,hem iyi ev,hem merkezde olsun biraz hayal,benden söylemesi..Ayrica yabancı oldugunuzdan evler gerçek değerinden fazla söyleniyor,arkadaşlar durum böyle.

    200 dolara ev, 200 dolara aylık yaşarım,bunlar hikaye benden söylemesi..gida fiyatları sebze meyve 2-3 katı türkiyenin,giyim pahalı, ama ulaşım,sigara,alkol,araba fiyatları ucuz..mc donalds mac chiken menü 10 lira civari..big teysti 15 lira civari. ağustosta nemigada bir pizza yedim,bira 22 lira.

    Gitmeyi düşünen kurs veya eğitim, yurtta kalacaksa aylık 500 dolar yapsin hesabını, yok evde kalırım,arada gece hayatı,kızlara takılırım derse 1000 dolar aylık gözden çıkarsın,zaten ev kiraları uçuk,anca yeter.

    Varsa sorusu olan buraya,veya gezi bölümündeki belarus konuma yazabilir,cevaplarım boş vakitlerimde, danişmanlık,ticari gibi durumum yok, sadece bilgi amaçli paylaşim yapiyorum gönüllü.




  • Yahu o bu değil Belarus Üniversiteleri YÖK tarafından görünmüyor ki ? Bu arkadaş neye dayanarak denklik var demiş acaba ? Oraya gidenler sadece dil kursu için gidiyorlar Lisans okuyanlar yoktur varsa da YÖK'ün tanımadığını bilmiyordur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Carl Elfman

    Yahu o bu değil Belarus Üniversiteleri YÖK tarafından görünmüyor ki ? Bu arkadaş neye dayanarak denklik var demiş acaba ? Oraya gidenler sadece dil kursu için gidiyorlar Lisans okuyanlar yoktur varsa da YÖK'ün tanımadığını bilmiyordur.

    Bazı Üniversiteler tanınıyor sanırım Listede de var ama genel olarak Beyaz Rusya ile Türkiye Cumhuriyeti arasında yüksek öğrenim anlaşması yok haklısın okuyacak arkadaşların dikkat etmesi gerekir YÖK denkliği var mı tanınıyor mu, bölümden mezun olunca tekrar Sınava girilmesi gerekiyor mu vs.
  • Fusion. kullanıcısına yanıt
    minsk devlet üniversitesinde denklik veriyorlmuş asılyaşam giderleri ve egitim ücretleri önemli olan bnce bnde rusya yada belarus agtmeyi düşünüyorum belarusta denklik veren üniversite az ama rusyada baya varmış. bu arada belarusda yurtlar kötü 2 kişi filan kalyomuşun .
  • general fırat G kullanıcısına yanıt
    minsk devlet üniversitesinde denklik veriyorlmuş asılyaşam giderleri ve egitim ücretleri önemli olan bnce bnde rusya yada belarus agtmeyi düşünüyorum belarusta denklik veren üniversite az ama rusyada baya varmış. bu arada belarusda yurtlar kötü 2 kişi filan kalyomuşun .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdarryy

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Carl Elfman

    Yahu o bu değil Belarus Üniversiteleri YÖK tarafından görünmüyor ki ? Bu arkadaş neye dayanarak denklik var demiş acaba ? Oraya gidenler sadece dil kursu için gidiyorlar Lisans okuyanlar yoktur varsa da YÖK'ün tanımadığını bilmiyordur.

    Bazı Üniversiteler tanınıyor sanırım Listede de var ama genel olarak Beyaz Rusya ile Türkiye Cumhuriyeti arasında yüksek öğrenim anlaşması yok haklısın okuyacak arkadaşların dikkat etmesi gerekir YÖK denkliği var mı tanınıyor mu, bölümden mezun olunca tekrar Sınava girilmesi gerekiyor mu vs.

    minsk devlet üniversitesinde denklik veriyorlmuş asılyaşam giderleri ve egitim ücretleri önemli olan bnce bnde rusya yada belarus agtmeyi düşünüyorum belarusta denklik veren üniversite az ama rusyada baya varmış. bu arada belarusda yurtlar kötü 2 kişi filan kalyomuşun .




  • Arkadaslar merhaba
    Antalyada 5 marttan 2015 itibaren BELARUS DEVLET UNIVERSITESININ RESMI ILETISIM OFISI aciliyor .Gercek bilgiye ve akliniz takilan herseyi sorabilirsiniz .Belarus konsoloslugununda bilgisinde Turkiye temsilcisi cenk bey size verecegim internet adresinden ulasabilirsiniz

    www.beluniver.com
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AKTIF DANISMANLIK

    Arkadaslar merhaba
    Antalyada 5 marttan 2015 itibaren BELARUS DEVLET UNIVERSITESININ RESMI ILETISIM OFISI aciliyor .Gercek bilgiye ve akliniz takilan herseyi sorabilirsiniz .Belarus konsoloslugununda bilgisinde Turkiye temsilcisi cenk bey size verecegim internet adresinden ulasabilirsiniz

    www.beluniver.com


    Burası da pek çok site gibi sadece dil eğitimi üzerine kurulmuş..
  • voyager33 kullanıcısına yanıt
    Güzel çalışma oluş
  • Belarusta okuyup ne yapacaksınız lan hastamısınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naber Patron -- 19 Ekim 2017; 10:32:30 >
  • kiev summy harkov herson odessa uzak durun . bu danışmalık şirketleri kendilerine hayrı olan insanlar olsalardı türkıyeden eğitim mezun olan insanlar olurlardı ,Dersanelerde çalışan rehber hocalar gibi insanlar olurlardı , ve sizin iyiliğinizi düşünürlerdi.

    Daha Türkçeyi konuşamayan Tek dertleri sizin paranız olan şeref yoksunu ve bütün dekanların, öğretmenlerin,sekreterlerın gö*tünü kaldırmış olan bu insanlardan uzak durun.

    kendi hakkınız olan bişeyi bile bu ukraynada ve avrupa hariç ulkelerde yalvar yakar ,rica iminnet alırsın hakkını anca , oda belkiiii.

    burdaki öğrenciler harcadıkları parayla iş kurarlardı çoğu kişi hazırlık bilemedin 1.sınıfta geri dönmek zorunda kalmaktadırlar. danışmanlarda arkanda el sallar dönerken
  • dolar 4,77 olmuşken, Türkiye de okumaya bakın, Türk üniversiteleri daha iyi, yok ben belarusta okuyacağım diyorsanız, yada dil öğreneceğim diyorsanız, pamuk eller cebe,dolar çok yükseldi, her gün daha da yükseliyor. eski belarus yok, bırakın okumayı, gezmeye gitmek bile pahalı, belarus uçak fiyatlarını internetten araştırın, ne demek istediğimi anlarsınız :)
  • Arkadaşlar sakın yurt dışı eğitim simsarlarına para vermeyin biraz araştırın bir çok üniversite kayıt şartlarını ve fiyatlarını sitesinde bulunduruyor ve aynı şekilde bir çok üniversite attığınız e postalara cevap veriyor adını vermek istemiyorum ama bazı şirketler hazırlık için okulun sitesinde tl ye çevirdiğimzde 6000 tl olan fiyata 4300 euro çekiyorlar dikkat edin ingilizce biliyorsanız simsara gerek yok !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: clavicle

    Başlığı açan arkadaşa teşekkürler. Benim merak ettiğim başta ne kadar para gidiyor mesela evrakların hazırlanması,danışman şirket, uçak bileti ,dil kursu vs. Oraya gittiğim zaman iş bulup para kazanabilir miyim?
    okuluna göre değişir tüm işlemler 4000-5000 doları bulur

    ama + yaşam masrafı var.

    bu konuyu açan arkadaş zamanında 1 dolar : 1,9 lira idi , şuan 1 dolar 6,47 hesabını yap bırak okumayı gezmeye gitmek ciddi para.

    özellikle minsk çok pahalı , belarus rublesi liradan 3 kat değerli.

    iş bulman çok zor ve maaşlar düşük.
  • clavicle kullanıcısına yanıt
    EVET bu soruya bir yanıt lutfen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.