Şimdi Ara

Bel ağrısı çekenler ve çekmişler! Tavsiyelerinizi alayım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
9.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün maçta belimi sakatladım. Sağ bacağımın gövdeye bağlandığı yerde şiddetli bir acı var. Tavsiyelerinizi yazın lütfen.



  • doktora git tavsiyesi bolca gelecektir

    onun haricinde bel fıtığı için egzersizler diye bir arat oradaki hareketleri yapabiliyorsan eğer zorlamadan yapmaya çalış, ama yaparken ağrı çekersen yapma yoksa iyice kötü olabilir
  • Yukarı
  • Bacağa vuruyorsa baya şiddetli bir ağrı çekiyor olmalısın..Bende 8 sene önce çekmiştimde disk kayması teşhisi koymuştu doktor..Doktora kesinlikle git bu arada yatarken yan yat ve bacaklarına kendine doğru çek..
  • Yanıtlar için sağolun.bu akşam yan yatayım.yarın doktora gidicem.
  • arkadaşlar arkadaşlar... bel fıtığı sorunu başa gelmeden önemsenmez tıpkı benim yaptığım gibi. ben de araştırdım, araştırdım. her yerde belfıtığına kesin çözüm, bel fıtığına kesin çözüm, 20 dakkada çözüm, yok 1 günde çözüm, garantili çözüm. tabi ne kadar doğru ne kadar yalan kimseyi suçlamıyorum. oturamak 5 dakkamı, merdiven çıkmak ise canımı alıyordu sanki. gittim MR çektirdim ve sonuçta ben 15 + 7 gün fizik tedaviye gittim. hergün saat 11.00 de gittim gittim geldim. faydasını görmedim diyememe ama tamamen geçmedi hep bir ağrı vardı. bana faydasını 1 ay sonra devamında göreceğimi söylediler. 1 ay 2 ay geçti ağrılarım hafifledi ama geçmedi. hayat böyle geçmezdi tabiki. kendi çözümümü kendim aradım ve buldum. çok şükür okumuş, kültürlü ve bilinçli bir insanım. tıp harici konularda hep geri durdum ve şüpheci oldum. şimdi size olayı anlatayım.
    fizik tedavide %100 sonuç alamayınca çevremden araştırma yapmaya başladım. bi arkadaşım bel fıtığı için hastaneye yattı ve kendisinden önce bel fıtığı ameliyatı olan yaşlı bayan ameliyat da vefat etti o da ameliyattan vazgeçti. sonra bizi tedavi eden o adama gitti. ondan görerek ben de gittim. tedavi derken açıklayım bu adam doktor değil hatta sağlıkla iligili hiçbir eğitimi de yoktur sanırım. ama yemin ederim ki yüzlerce fizyoterapistin, yüzlerce profösörün yapamadığını yaptı. 2 senedir sapasağlamım, her hafta halı sahada maç yaparım. 3. kattaki evime yükleri çıkarırırm. ablamın evini 2 kere taşıdık v.s. v.s. yük konusunda dikkat etmemei o da söyledi ama yapamıyorum. buna rağmen 2 sene geçti. o kadar memnun kaldım ki 2 sene önceki fizyoterapsitime bunları anlattım, ona yaptığı işe saygı duyduğumu ama boş iş yaptıklarını söyledim, kızdı bana tabi ki. bu sarışın genç arkadaşa minnettarım. ha bu arada merak edenlere bu arkadaş beli çekmiyor, balık da bağlamıyor sadece masaj ve 1-2 noktaya baskı o kadar, yaklaşık 1- 1,5 saat sürüyor. ben 2 sene önce 80 TL. verdim. 2 senelik sürede 10 dan fazla arkadaşımı ve akrabamı gönderdim, fazlasına da tavsiye ettim. gönderdiğim arkadaşların memnun olmayanı yok, hepsi teşekkür etti ve benim gibi etraflarına anlatıyorlar. herkese acil şifalar. buradan isim ve telefon vermeyeceğim ama mail adresim ---------------- yazın yardımcı olmaya çalışırım size. fazla bakmam ama baktığımda cevap yazarım.


    not: arkadaşlar bugün 19 aralık 2015. yaşım 42 oldu. bu yazıyı nereye yazdığımı bile unutmuşum, zor buldum. mail yoluyla yardım talepleri geldikçe cevaplamaya çalışıyorum. belim ve yazıda belirttiğim arkadaşın beli hala 10 numara beş yıldız. merak edenlere. bu arada buradan görüp yardım isteyen arkadaşlar, bazılarını cevapladım bazılarını cevaplayamadım. cevapladıklarımdan bu dediğim arkadaşa gidenler sonucu paylaşsın lütfen. çünkü ben de merak ediyorum.


    2.not: Bugün 21 mart 2016. Arkadaşlar yazıyı yazdığımdan beri 20 belki daha fazla arkadaş bana ulaştı. telefon bırakanları telefonla, bırakmayanları mail yoluyla yönlendirdim. ancak şunu gördüm ki faydalanan arkadaşlar tecrübelerini buraya tekrardan girip yazmamış. yani bir nevi ben kurtuldum yada kurtulmadım veya faydasını gördüm/görmedim şeklinde geri bildirim yapmamış. ben 8 sene oldu hala bir faydam olur mu diye uğraşıyorum. bencil olmaya gerek. biraz zaman alacak ama bişeyler yazın ki ihtiyacı olanlara ışık olsun. unutmayın attan düşenin halinden attan düşen anlar ve de anlamalıdır da. ayrıca açıkçası merak da etmiyor değilim bir tek ben mi iyileştim acaba diye.
    3.ve son not:bugün 01.01.2016. hala sapasaglamim çok şükür. Ben bu yazıyı yukarıda bahsettiğim bu arkadaşa gittikten bir sure sonra yazmaya karar verdim.Düşündüm ki attan düşenin halinden attan dusen anlar. Ben de bu mereti çekerken sizler gibi her yazıyı her forumu arastirmistim. Ne yazık ki çok birşeyler bulamamıştır. Neden olduğunu artık anladım. Çünkü insanlar ki bu yazıyı okuyup bana ulaşan çok sayıda insan islerini hallettikten sonra buraya iki satır ama olumlu ama olumsuz iyazamadilar. Çünkü ben tecrubemi bir zamanlar benim gibi bu hastalığı cekenlerle paylaştım da belki faydam olur düşüncesi onlar da hiç olmadı. Bakın bu yazı cep telefonu tecrübesi değil. Bel fıtığı tecrübesi dediğim gibi çekmeyen bilmez. Bu nedenledir ki bu saatten itibaren yukarıda verdiğim e-mail adresimi kaldırıyorum. Bundan sonra sıkıntısı olanlara daha önce benim cevap verdiğim hatta anında direk vermiş oldugu cep telefonundan direk arayıp bilgilendirdigim arkadaslarin yardımcı olmasini istiyorum. Herkese geçmiş olsun. Benden bu kadar.
    Küçük bi anektodd:babamı goturdugumde bu arkadaşa sitedeki bu yazıdan bahsettim. Gelen olup olmadığını sordum. Gelenler olduğunu söyleyerek tesekkur etti. Ben de ona tesekkur etmene gerek yok ben o yazıyı senin için değil bu agrilari çekenler icin yazdım. Lütfen bencil olmayın. Zira bencillik iyi bisey olsaydı bu yazıyı okuyor olmazdiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harbiyim -- 2 Ekim 2016; 0:40:14 >




  • bende de bel fıtığı oldu lise 2 de maç yaparken sağ bacağım bel kısmından çıkmıştı 2 gün kadar bacağı hissetmedim ama düzeldi ağrı geçti. bi ara topalladım oda geçti ama o çıkmadan dolayı bel fıtığı olmuşum geçen sene ameliyat oldum (10 yıl sonra) şimdi rahatım dedikleri gibi doktora kesin git. ama hemen ameliyat diyen dr lerede güvenme.

    yatmana kalkmana dikkat et,
    ağır kaldırma ve ağır yük kaldırma tekniklerini öğren,
    beline kesinlikle yüklenme,
    mümkün olduğunca dik yürü,
    ortopedik ayakkabı kullan aksi taktirde belde kayma oluyo,
    ani hareketlerden kaçın,
    belini soğutma - gerekirse korse kullan,
    sırtında ter kurutma - çok terlersen banyo yap ve öyle kurulan,
    dengeli yaşa - çok oturma çok ayakta durma çok yatma hepsini ortalama olarak yap,
    son olarak yatakta beline fazla güvenme (dikkat ettiğin sürece sorun olmuyo tabi )

    şimdilik bunlar aklıma gelenler.
    inş ciddi bişey yoktur..
    geçmiş olsun...




  • Bel konusu ciddidir,zaman geçirmeden doktora git durumunu öğren.
    Babamda bel fıtığı var ve çok acı çektiğini söylediği zamanlar oldu.
    Doktorlar ameliyat olması gerektiğini söyledi ama iş dolayısıyla bu imkansızdı,bir arkadaşı sayesinde biriyle tanışdı ve adam masaj yaparak işi halletti gibi,ondan sonra birde fizik tedaviye gitti şimdi çok çok daha iyi,tek şart kendini zorlamaması
  • Merhaba. 10 senedir çektiğim farklı olduğunu düşündüğüm bel ağrımı ve kendimce bulduğum değişik çözümleri anlatmaya çalışacağım.
    10 yıl önce ani bir haya ağrısıyla ki bu ağrı yürüyemeyecek kadar çoktu hastaneye gittim acilde ağrı kesici, serum verildi o bölgeyle ilgili testler yapıldı hiç bir şey çıkmadı ancak arasıra yine hafif şekilde bu ağrıyı çektim. 2 yıl sonra sağ kalçamın altından bacağımın en son ekleminden bir ağrı girdi bunun nedeni herkesçe biliniyordu doktora gittim çekilen emarda L3, L4, L6, 3 adet fıtık başlangıcı teşhisi kondu ilaç tedavisi verildi, doktor 2 sene önce beşlayan haya (yumurtalık) ağrımın sebebinin bu olduğunu söyledi. 1 yıl sonra ağrı yineledi tavsiye üzerine ünlü bir fıtıkçıya gittim ayaklarımdan çekerek belimi kütletti biraz ovdu hadi geçmiş olsun:) 2 yıl boyunca ara sıra hafif geçen ufak ağrılarım oldu 2 yılın sonunda bir sabah kalktım ve ağrım yön değiştirmiş sol bacağım çok şiddetli bir şekilde ağrıyor ayağmı yere zerre kadar basamıyordum acilde iğne oldum agrım azaldı ancak geçmedi emardan sonra sıkışma olduğu söylendi kas gevşetici iğne tedavisinin ardından fizik tedaviye başladım sıcak, soğuk, elektro tedavi, bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmadı, düzeldim fakat; ayağımı bir taşa çarpsam belime bir ürperti ani bir sızlama geliyor, yüzükoyun yattığımda belim sızlıyor, sağ ve sol yanıma uzun süre hareketsiz yattığımda belim sızlıyor, sabah bel sızlamasıyla kalkıyor olmuştum normal zamanlarda hiç bir sorun olmaması beni telkin ediyordu. Derken 3 yıl sonra bir ağrı daha şu meşur fıtıkçıya tekrar uğradım belime baktı ve burası, burası şeklinde 2 noktaya parmağının ucu ile dokunarak ağrı noktalarımı net olarak gösterdi kendime dikkat etmediğimi söyledi, belimi çekti, o bölgeleri ovdu yakıya benzer bi şey sardı 2 gün sonra çıkarttım. Bel ürpertilerim ve yatak sızılarım ara ara devam ediyor.

    Yazımı uzatmamak için iyi gelen ve yapılması gereken sonuçları sonda özetlemek istedim.
    1) Sırt üzeri yatarak bacaklarımı gergince tutarak ayak parmaklarımın olduğu kısmı kendime çekiyor ve topuklarımı ileri itiyorum akşam yatarken sabah kalkarken fazla değil 2-3 sefer toplam 1 dakikamı almıyor.
    2) Özellikle terli belimi asla üşütmüyorum hemen kurutuyorum ceyranda rüzgarda durmuyorum.
    3) Düzenli spor yapmanın işi kökten çözdüğünü gördüm fitness yaptığım dönemde hiç ağrım olmamıştı. 6 aylık askerliğimde de hiç ağrım olmadı.
    4) Ağrılar için diklofenak sodyum içerikli kas gevşetici çok iyi geliyor.

    Yadımcı olabilmek dileğiyle ağrısı olanlara geçmiş olsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kanka inanır mısın dün benimde halı saha vardı egzantirik bi hareket yaptım ve şu an sol bacağımın bele bağlanan kısmım ağrıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çekiyorum ben
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.