Şimdi Ara

Beklenen Konu: 7-Gang DSG (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
7
Favori
40.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende iki araçta var DSG şanzıman..

    Biri 2010 model diğeri 2011..

    En küçük bir problem yaşamadım..

    Araçlar Skoda marka ve benzinli..

    Ben arkadaşlarımda da duymadım bu konuda şikayet..

    Ama forumlarda okuyorum ve aklım hafzalam almıyor..

    DSG şanzıman devrim gibi bişey şanzıman için..

    Bence bu konuda birileri ya doğru söylemiyor ya da benim gibi kullanıcıların dahi bilmediği bazı şeyler var..
  • Bunca yıllık forum okuruyum, kusura bakmayın ama, forumda hangi konuyu araştırdıysam ve bir ürün hakkında farklı kullanıcılardan aynı şikayetleri okuduysam, kesinlikle Ateş olmayan yerden duman çıkmaz atasözü bir kez daha kanıtlanmış oldu.

    DSG hakkında ise, sadece DH de değil, VWtürk, turbofsi gibi diğer forumlarda da aynı şikayetler ve aynı çözümler görülüyor.
    Sıkıntılar;
    - Kalkışta stop etme,
    - Düşük hız ve bozuk yolda tıkırtılar,
    - Seyir halinde boşa alma,
    Çözümler;
    - Yazılım güncellenmesi,
    - Mekatronik değişimi,
    - Şanzıman değişimi,

    SAhibinden de bile 2008 model DSG araçlarını incelerseniz, mutalak bir veya bir kaçında bu çözümlerin gerçekletiğini beyan ettiklerini görürüsünüz...

    Vw DSg 7 dsg kuru tip üretimine tam gaz devam ettiğine göre bu hataların, sınırlı ama hatırı sayılır bir miktarda olduğunu ya göz ardı ettiğini düşünüyorum, yada son serilerde iyileştirmelere gidilmiş olduğunu düşünüyorum...
    hangisi olduğunu zaman gösterecek.




  • Ne türkiyede ne dünyada dsg şanzumanın arızalı olduğu ispatlamadı 3-4 yıldır dsg 7 kullanılıyor bir kaç istisna olan arızalar dışında genel sorun yoksa başarılı demektir.

    Bu haftaki automotorsport dergisinde bir arkadaş yazmış.

    Dsg şanzumanların hepsi sorunlu çok sorun yaşayan var ama sizin derginizde ne yaptığınız testlerde sorundan bahsediyorsunuz nede böyle bir sorun yaşayanların sorunlarını dile getiriyorsunuz.
    Siz reklam veren olarak aranızı doğuşla bozmak istemiyorsunuz onun için de bu sorunların üzerine gitmek istemiyorsunuz v.s
    Ama derginin cevabı çok hoşuma gitti ve yerinde buldum.Testlerde ve tüketici bildirimlerinde dsg ile ilgili
    sorun yaşamadık ve şikayet gelmedi.Biz hiç bir teknik altyapısı, açıklaması olmayan internette internet şövalyelerinin laflarına göre hareket etmeyiz,biz reklem verenle ayakta değil okurlarla ve okur gelirleriyle burdayız diye çok hoşuma giden bu cümlelerde v.s yazmışlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ftk44

    Ne türkiyede ne dünyada dsg şanzumanın arızalı olduğu ispatlamadı 3-4 yıldır dsg 7 kullanılıyor bir kaç istisna olan arızalar dışında genel sorun yoksa başarılı demektir.

    Bu haftaki automotorsport dergisinde bir arkadaş yazmış.

    Dsg şanzumanların hepsi sorunlu çok sorun yaşayan var ama sizin derginizde ne yaptığınız testlerde sorundan bahsediyorsunuz nede böyle bir sorun yaşayanların sorunlarını dile getiriyorsunuz.
    Siz reklam veren olarak aranızı doğuşla bozmak istemiyorsunuz onun için de bu sorunların üzerine gitmek istemiyorsunuz v.s
    Ama derginin cevabı çok hoşuma gitti ve yerinde buldum.Testlerde ve tüketici bildirimlerinde dsg ile ilgili
    sorun yaşamadık ve şikayet gelmedi.Biz hiç bir teknik altyapısı, açıklaması olmayan internette internet şövalyelerinin laflarına göre hareket etmeyiz,biz reklem verenle ayakta değil okurlarla ve okur gelirleriyle burdayız diye çok hoşuma giden bu cümlelerde v.s yazmışlar



    Valla lafla olmuyor o işler. Reklamverenleri değil okurları sallıyorlarsa, Okurlarla ayakta duruyorlarsa almasınlar reklam da görelim. Şöyle tarafsız ölümüne yazdıkları bir eleştiri hatırlamıyorum ben. Kronik sorunları bile yazamayan adamların laflarına bak.
    Öyle beni sizler yarattınız laflarına bunlarda girdiyse vay halimize. Herkes biliyor degilerin magazinlerin nasıl ne şartlarda çıktıklarını. O yüzden maval okumasınlar.

    Şu durumda forumlardaki herkes yalan söylüyor, sadece bizdeki değil tüm dünyadaki. Yada o arkadaşlar sallayıpda bakmamış gelenlerin şikayetlerine. Zaten araba testlerinin nasıl kaygı ve baskılarla yapıldığı malum.
    Hem bu sorunlarda daha araba 0ken oluşmuyor. İleri km de genelde başa geliyor.
    Kaldı ki arızalı demek bozuk çalışmıyor demektir. Burada insanların derdi farklı.
    Zaten çoğu kimse arızalı demiyor. O şikayetçi "internet şövalyeleri" arızalı değil sorunlu diyor. Çıkan sesler o kadar bariz ki, youtube da bile aratıp duymanız mümkün.(DH de bana bir scirocco nun linkini vermişlerdi resmen cik cik ses geliyor, bulursam koyarım.) Kaldı ki bunu gerek doğuş gerek fabrika arıza olarak değil özellik olarak belirtiyorlar.
    Sen götürüyorsun aracı "Hacı bunun şanzımandan gariip sesler geliyor, Hele yol biraz bozuksa şıkır şıkır sesler giriyor içeri" diye
    Aldığın cevap" DSG nin özlliği bu arkadaşım yapacak birşey yok" oluyor. İnsanların kıl olduğu konu bu. Yoksa sistemin güzelliğini hızını herkes biliyor.
    Haliyle arızalı çıkmadı yazarlar. Çünkü herkesin arıza dediğine adamlar özellik diyor.
    Ki bununla alakalı Onno Usta nın da güzel bir yazısı var. Yani işin uzmanı dahi bu sorunu ayrıntılı anlatıyorsa demekki bir terslik var.(Sıkıntı Dsg lerin belli bir güç ve tork a göre dizayn edilmesi ve zorlandığı an sorun oluşması. Özellikle kuru olanların)
    Herkese göre gürültüsü, cik'lemesi, sürtme benzeri sesler sorundur arızadır, ama vw ye göre özellik oluyor.
    Bir yanda arabayı kullanıp sorunu yaşayıp yazanlar bu forumdakiler gibi, diğer yanda hayatını arabalar ve fabrikalar sayesinde kazanan birinin popülist lafları.
    Bence bir önce ki sayfayı oku,direk başına gelenleri yazan arkadaşların bolluğunu göreceksin.
    Sonrada diğer forum ve şikayet sitelerin bir araştır bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi striders -- 18 Aralık 2010; 7:07:36 >




  • Haha automotorsport okurlarından kazandığı parayla mı ayakta duruyormuş Güldürmesinler beni, 5 liralık dergi geliriyle biraz zor ayakta dururlar. İçleri dışları, ulaşımda kullandıkları araçları, otellerde konaklamaları, toplantı ayaklarına kışın dağ başındaki en güzel otellerde yiyip içmeleri hepsi ama hepsi beleş

    Daha da neler var neler. Gariban okuyucu da belki cebindeki son parayı versin de merakından otomobil testlerini okusun. Bak şunun malzeme kalitesi düşükmüş, bunun iyiymiş. Şunun sürüş zevki düşükmüş, bunun iyiymiş forum ortamında biliyorum ayaklarına yatsın, kullanmadığı araca yorum yapsın.


    Her neyse, DSG şanzımandan ağzı yanan arkadaşım var. Gıcır gıcır 5000 kilometredeki golfü sapıtıyor arada sırada.

    Şimdi birileri gelir, hep birinin arkadaşı şuyu buyu der.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: helisel

    ...


    Her neyse, DSG şanzımandan ağzı yanan arkadaşım var. Gıcır gıcır 5000 kilometredeki golfü sapıtıyor arada sırada.

    Şimdi birileri gelir, hep birinin arkadaşı şuyu buyu der.


    sen de arkadaşının aracı bozuk olanlardansın yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 18 Aralık 2010; 11:09:13 >
  • Otomotosıport fena çuvallamış.

    Okuyucudan gelen para ile dergi mi döner? Reklamlar biraz fazla yer tutunca okuyucudan eleştiri mektubu gelir, onlar da zırlamaya başlar, reklamlar bizim tek gelir kaynağımız diye.

    Maçaları yiyorsa 1 ay reklam almadan çıkarsınlar dergiyi.

    Her gittiğim Doğuş bayisinde DSG sorunu hakkında soru soruyorum ve bana uzaydan gelmiş gibi bakarak yok öyle bir sorun diyorlar. Açın bakın Youtube'u, sorun yaşayan adamların arabalarından kılıç kalkan ekibi gibi ses çıkmıyor mu?

    Gerçi Doğuş Oto diye büyütülen distribütörün bir çalışanı, -ki kendisi Audi çalışanı olur- Audi A3'ü B segmentine yerleştirdi benimle konuşurken. Git internetten bak ve öğren doğrusunu cevabını alınca bir de gider yaptı bana.

    Velhasıl kelam, otomotosıport bana hikaye anlatmasın. Sadece bir sayıyı reklam almadan (ve tabi ki bağlı olduğu medya grubundan destek almadan) çıkarsın bakalım.




  • Artist Auto Motor Sport... Dünya kabul etti bu problemi, bir bunlar mı yok diyor.
  • 2011 scirocco dsg sahibiyim. Önce aracı satın alırken çekindim. Sonra şöyle düşündüm, aracın 2 yıl garantisi var , istersen 2 yıl daha uzatabiliyorsun bu bir avantaj. Ayrıca piyasada bu kadar canlı bir motor yok ( tepkisi hızlanması vs ) , böyle bir şanzıman teknolojisi zaten hiç yok. Adamlar bu paraya başka hiçbir yerden temin edemeyeceğin bir teknoloji satıyorlar sana , saniyenin onda birinde vites geçiriyor , cayır cayır kullanıyorsun ve emin olun aracı kullanırken motor şanzıman uyumunun ne kadar güzel olduğunu fark edebiliyorsun. yani alternatifi olmayan bir cihaz bu.

    şikayet edenler var , hemen her internet sitesinde doğuş yazısı copy paste zaten , şahsen bende forumları okuduğumda aracı satın alırken çekindim. Ama şu an aracım 600 km de ve keyfini çıkarıyorum , ha ses falan duymadım , sarsıntıda yok , ileride olur mu ?? , olursa garantisi var kapı gibi , yaptırırsın geçer. o kadar dert etmeyin kendinize . dsg tork yetmiyormuşta bilmemneymişte , arkadaşlar sciroccoya doğuş serviste abt çip takılıyor , 211 ps 310 nm tork oluyor araç değerleri ,ve bunu garanti kapsamında garantiyi bozmadan kendisi satıyor. adam enayi mi bunu satıyor ?? abt firması madem dsg kaldırmıyor neden üretsin bu çipi ????

    kısaca arkadaşlar alın keyfinize bakın , sıkışık trafikte dur kalk yaparken , direksyondaki tuşlardan aracı 7 den 3 e çekerken , 6500 dd de 4 ten 5 e geçtiğinde için kalkarken dsg nin nasıl bişey olduğunu anlarsınız. Verdiğiniz paranın ne kadar karşışığını verdiğini de.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: barisyilmaz79

    2011 scirocco dsg sahibiyim. Önce aracı satın alırken çekindim. Sonra şöyle düşündüm, aracın 2 yıl garantisi var , istersen 2 yıl daha uzatabiliyorsun bu bir avantaj. Ayrıca piyasada bu kadar canlı bir motor yok ( tepkisi hızlanması vs ) , böyle bir şanzıman teknolojisi zaten hiç yok. Adamlar bu paraya başka hiçbir yerden temin edemeyeceğin bir teknoloji satıyorlar sana , saniyenin onda birinde vites geçiriyor , cayır cayır kullanıyorsun ve emin olun aracı kullanırken motor şanzıman uyumunun ne kadar güzel olduğunu fark edebiliyorsun. yani alternatifi olmayan bir cihaz bu.

    şikayet edenler var , hemen her internet sitesinde doğuş yazısı copy paste zaten , şahsen bende forumları okuduğumda aracı satın alırken çekindim. Ama şu an aracım 600 km de ve keyfini çıkarıyorum , ha ses falan duymadım , sarsıntıda yok , ileride olur mu ?? , olursa garantisi var kapı gibi , yaptırırsın geçer. o kadar dert etmeyin kendinize . dsg tork yetmiyormuşta bilmemneymişte , arkadaşlar sciroccoya doğuş serviste abt çip takılıyor , 211 ps 310 nm tork oluyor araç değerleri ,ve bunu garanti kapsamında garantiyi bozmadan kendisi satıyor. adam enayi mi bunu satıyor ?? abt firması madem dsg kaldırmıyor neden üretsin bu çipi ????

    kısaca arkadaşlar alın keyfinize bakın , sıkışık trafikte dur kalk yaparken , direksyondaki tuşlardan aracı 7 den 3 e çekerken , 6500 dd de 4 ten 5 e geçtiğinde için kalkarken dsg nin nasıl bişey olduğunu anlarsınız. Verdiğiniz paranın ne kadar karşışığını verdiğini de.


    Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun. Güle güle ve keyifle binin.

    Aracınız henüz 600 km de imiş. Sizden ricam ilerleyen zamanlarda da aracınızın km si artıkça, bizlere DSG ile alakalı gözlemlerinizi paylaşmanız.

    Yazınızda dediğiniz gibi, belki DSG nin nasıl bir şey olduğu hakkında herkesim malumatı yok, ancak sizin gibi DSG kullanıcıları sayesinde fikir sahibi olabilirler...




  • Ben paylaşayım..

    İki aracım var ve ikisinde de DSG var..

    Biri Octavia 2010 model 30.000 km'de ve hiçbir problem yaşamadım..

    Diğeri Yeti.. 2011 model, 3000 km'de ve yine hiçbir sorun yaşamadım..

    Eğer bunlar size kafi gelmediyse ne diyebilirim ki..

    Ben gittiğim Skoda servisinde daha hiç DSG sorunu yaşanmadığını biliyorum..

    Bence insanlar tecrübe ettiğinden çok duyduğuna inanıyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TriNeO

    Ben paylaşayım..

    İki aracım var ve ikisinde de DSG var..

    Biri Octavia 2010 model 30.000 km'de ve hiçbir problem yaşamadım..

    Diğeri Yeti.. 2011 model, 3000 km'de ve yine hiçbir sorun yaşamadım..

    Eğer bunlar size kafi gelmediyse ne diyebilirim ki..

    Ben gittiğim Skoda servisinde daha hiç DSG sorunu yaşanmadığını biliyorum..

    Bence insanlar tecrübe ettiğinden çok duyduğuna inanıyor..



    Bir tarafta tek müşterinin aldığı 2 araç,
    diğer tarafta mağdur onlarca forum üyesi.
    Teziniz, inandırıcılığı açısından yeterli değil...
  • Yakın çevremdekiler dsg den memnun. Anlamadım gitti bu işi
    Onlarca kişi de sorunlu diyor. Evet kimisinde ses var, tanık oldum da...
    VW nin bu işe bir açıklık getirmesini bekliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barisyilmaz79

    2011 scirocco dsg sahibiyim. Önce aracı satın alırken çekindim. Sonra şöyle düşündüm, aracın 2 yıl garantisi var , istersen 2 yıl daha uzatabiliyorsun bu bir avantaj. Ayrıca piyasada bu kadar canlı bir motor yok ( tepkisi hızlanması vs ) , böyle bir şanzıman teknolojisi zaten hiç yok. Adamlar bu paraya başka hiçbir yerden temin edemeyeceğin bir teknoloji satıyorlar sana , saniyenin onda birinde vites geçiriyor , cayır cayır kullanıyorsun ve emin olun aracı kullanırken motor şanzıman uyumunun ne kadar güzel olduğunu fark edebiliyorsun. yani alternatifi olmayan bir cihaz bu.

    şikayet edenler var , hemen her internet sitesinde doğuş yazısı copy paste zaten , şahsen bende forumları okuduğumda aracı satın alırken çekindim. Ama şu an aracım 600 km de ve keyfini çıkarıyorum , ha ses falan duymadım , sarsıntıda yok , ileride olur mu ?? , olursa garantisi var kapı gibi , yaptırırsın geçer. o kadar dert etmeyin kendinize . dsg tork yetmiyormuşta bilmemneymişte , arkadaşlar sciroccoya doğuş serviste abt çip takılıyor , 211 ps 310 nm tork oluyor araç değerleri ,ve bunu garanti kapsamında garantiyi bozmadan kendisi satıyor. adam enayi mi bunu satıyor ?? abt firması madem dsg kaldırmıyor neden üretsin bu çipi ????

    kısaca arkadaşlar alın keyfinize bakın , sıkışık trafikte dur kalk yaparken , direksyondaki tuşlardan aracı 7 den 3 e çekerken , 6500 dd de 4 ten 5 e geçtiğinde için kalkarken dsg nin nasıl bişey olduğunu anlarsınız. Verdiğiniz paranın ne kadar karşışığını verdiğini de.



    Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanın.
    Ancak hocam benim araştırdığım kadarıyla her araçta sıkıntı olmuyor. Ama olanların şikayetini garantiye başvurulduğu zaman "Bu normal, bu bir sorun değil özellik" deyip başlarından savuşturması da var. Yani bu oran %10-20 de olsa olanlar açısından ciddi sıkıntı. Sonuçta 5te veya 10da bir az değil.
    Ayrıca belli bir tork ve beygirin üzerinde dsg lerin sıkıntı yarattığını okumuştum.
    Benim de almayı düşünüp vazgeçtiğim aracı almmışsınız. Zaten bence takmayın keyfini çıkarın yollarda.
    Ben şu an dsgli kullanmıyorum. Yani bizlere de bilgi verecek olan sizlersiniz. Yorumlarınızı paylaşırsanız seviniriz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TriNeO

    Ben paylaşayım..

    İki aracım var ve ikisinde de DSG var..

    Biri Octavia 2010 model 30.000 km'de ve hiçbir problem yaşamadım..

    Diğeri Yeti.. 2011 model, 3000 km'de ve yine hiçbir sorun yaşamadım..

    Eğer bunlar size kafi gelmediyse ne diyebilirim ki..

    Ben gittiğim Skoda servisinde daha hiç DSG sorunu yaşanmadığını biliyorum..

    Bence insanlar tecrübe ettiğinden çok duyduğuna inanıyor..


    Sıkıntı yaşamamanız sevindirici. Umarım hiç bir zaman da yaşamazsınız. Ama, bu forumu ve diğer forumları şöyle bir gözden geçirirseniz sıkıntı yaşayan çok insanla karşılaşırsınız. Bu uydurma bir şey değil ki. Bir sürü örneği var. Olanı söylüyoruz, bunda alınacak bir durum yok bence...




  • Yahu babamın malını savunmuyorum... Tecrübemi yazıyorum..

    Aracı almadan önce kendi kullandığım şanzımana karşı beni bile tereddüte düşürdüler..

    Sonra o yazıları okuduğum forumdan birisi (forum adı reklam olmasın diye vermiyorum) "yahu drag yapıyorsunuz, kendinize güvenmediğinizden gidip DSG alıp vitesi ona bırakarak yarışıyorsunuz, arabaya her tür kötü muameleyi yapıp sonra burada şanzımanım bozuldu, ses yaptı diye yazıyorsunuz" dedi..

    Hiç kimse o arkadaşa yanıt yazamadı.. Ben arabamla drag, yarış vs. yapmıyorum.. Şehir içi, şehir dışı kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım..

    Not: Arabasının şanzımanından şikayet eden o iki arkadaşın birinin aracı Leon Cupra, diğerinin ki de Golf'ün TSI 160Hp olan modeliydi.. İkiside
    7 gang DSG idi.. Ve şikayetleride aynıydı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TriNeO -- 26 Aralık 2010; 20:30:01 >
  • DSG li golf kullandığımda ilk söylediğim şey bu çabuk bozulur oldu. Ama bozulmasına sebeb olacak şey DSG'nin harika çalışmasıydı. İnsanın sürekli dip gaz yapıp mükemmel ivmelenmeyi görme isteği bu arabanın arıza yapmasına sebep olabilir. Manuel araç kullanmayı çok sevmeme rağmen bu DSG benim diyen kullanıcıyı perişan eder. Manuel kullanma isteğini bitiriyor, çünkü senden daha iyi çok çabuk anlıyorsun. Bence adam gibi kullanıldığında bir şey olmaz.
  • koskoca volkswagen'in düştüğü durumlara bak yazıklar olsun, paranla rezil oluyorsun resmen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ccecy

    DSG li golf kullandığımda ilk söylediğim şey bu çabuk bozulur oldu. Ama bozulmasına sebeb olacak şey DSG'nin harika çalışmasıydı. İnsanın sürekli dip gaz yapıp mükemmel ivmelenmeyi görme isteği bu arabanın arıza yapmasına sebep olabilir. Manuel araç kullanmayı çok sevmeme rağmen bu DSG benim diyen kullanıcıyı perişan eder. Manuel kullanma isteğini bitiriyor, çünkü senden daha iyi çok çabuk anlıyorsun. Bence adam gibi kullanıldığında bir şey olmaz.


    Anladım, yavaş kullanmak lazım diyorsunuz, sakin sakin, dip gaz yapmadan nazik kullanırsak sorun çıkmıyor.

    Satarken böylemi söylediler size. Hız yapınca bozulan arabayı da ilk defa duyuyorum.

    Peki Mitsubishi Lancer EVO da çift kavramalı otomatik şanzıman yok mu? Neden sorun çıkartmıyor? Yavaş mı kullanıyorlar EVO'yu?




  • DSG nedir ya.

    Saniyenin bilmem kacinda vites degistiriyormus.

    O zaman CVT al keyfine bak

    Hic vites degistirmiyor.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.