Şimdi Ara

Beklenen Konu: 7-Gang DSG (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
7
Favori
40.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oquzdag

    erkanocak,

    sizin aracınızda stop etme sorunu yaşanmamış mıydı? octavia konusunda. mesajınız var.


    arkadaşın yazısında var zaten okudunuzmu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oquzdag

    erkanocak,

    sizin aracınızda stop etme sorunu yaşanmamış mıydı? octavia konusunda. mesajınız var.


    evet aracım bir kez stop etti. ilk mesajımda da yazmıştım.
    motor yazılımı güncellendikten sonra tekrar etmedi ve umarım etmez birdaha.
    servisteki test aracında da aynı problem yaşanmış ve yazılım ile çözülmüş.
    yeni araç alacak arkadaşların bu problemle karşılaşacağını sanmıyorum çünkü direk güncellenmiş yazılımla veriyorlar.
  • inşallah tekrar etmez. ancak vwtürk te yazılım güncellemesi ile stop sorunu giderilemeyen bir sürü golf ve jetta var. isterseniz inceleye bilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 26 Temmuz 2010; 9:41:02 >
  • forumda yeniyim ve sirf bu konu icin uye oldum. nickimdende anlayabileceginiz gibi 2010 model audi a6 2.0tdi multitronik sahibiyim. arac suan 12.000km de ve bunun 8.000km si sehirler arasi yolda yapildi. arac ani ileri geri yapinca stop ediyo bu sorun yazilimsalmidir yoksa daha ciddi biseymi yardimci olurmusunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AudiA62.0tdi

    forumda yeniyim ve sirf bu konu icin uye oldum. nickimdende anlayabileceginiz gibi 2010 model audi a6 2.0tdi multitronik sahibiyim. arac suan 12.000km de ve bunun 8.000km si sehirler arasi yolda yapildi. arac ani ileri geri yapinca stop ediyo bu sorun yazilimsalmidir yoksa daha ciddi biseymi yardimci olurmusunuz


    sizinki anladığım kadarıyla hareket halinde stop ediyor. bu ciddi bir problem. mutlaka servise götürmelisiniz. eğer sistemde hata görmezlerse ilk olarak yazılım güncellemesiyle gidermeyi denerler zaten.
  • ee o zaman 7 gang 1.6 tdi 105 ps dayanabilirmi 250 nm tam sınırda kafa karışırıcı sen git transportere koy ama jetta da filan 250 nm ilginç
  • tam olarak hareket halinde denemez aslinda. ornegin park ederken R den D ye atip ani kalkinca stop ediyo. sanirsam vites arasinda bosluk var ve vites tam gecemeden gaza bastigimdan stop ediyo ama diyorsaniz bundan kaynaklanmaz servise gidecem. 2004 model e60 530D m vardi sattim vallahi billahi pismanim bmw gibi arac yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AudiA62.0tdi -- 9 Ağustos 2010; 16:53:24 >
  • Konu zor bir konu olmuş gerçekten.

    Özellikle dsg li vw almayı düşünen arkadaşlar için keyif kaçıran bir durum. Sonuçta bu durumu hiç bilmeden yapılan bir alışveriş sonunda çıkan bir sorun insanı üzer,, ama bu topic i okuyup üstüne alışveriş yapıldığında ve sorun çıktığında üzmekten öte kahreder. Bile bile lades.

    Burada distribütör firmanın ,servisin olaya bakış açısı çok önemli. Şahsen 2 yıl kadar corolla mmt kullandım, vites geçişleri yarım saniye falan sürüyor abartısız :). araç 60 bin civarındayken (babamın aracı. aynı araçtan onda da vardı) geçişte bir çarma gibi ufak bir sarsıntılı geçiş durumu söz konusu olmuştu ,birkaç defa park halinden vitese geçişte 30 sn lik bekleme durumu oldu ve servise gittiğimizde garantisi bitmiş olan aracın yaklaşık 2000 tl civarındaki şanzıman parçası değişti , senkronize edildi ve tertemiz şekilde teslim edildi.

    aynı aracı kullanan amcamın da 90 bin km deki aracı için yaklaşık 3000 küsür tl lik bir fatura çıktı ve 0 ( sıfır) Tl ödeme ile aracı teslim ettiler. Yine garanti yoktu araçta.

    şimdi yeni bir araç almayı düşünürken gözüme birkaç marka model çarpıyor, 2005-2006 slk veya sıfır km scirocco dsg mi diyorum,,, şu topici okuduktan sonra ister istemez çekiniyor insan.

    Nihayetinde aldığın araç nüfusuna geçmiyor , belki 6 ay sonra , 1 yıl 3 yıl sonra satacaksın , önemli olan kullandığın süre içinde canın sıkılmadan kullanabilmek. Ayrıca yukarıda bir arkadaşımız çok güzel bir noktaya değinmiş. Bugün satın aldığınız aracın bundan 5 sene sonra arantisi bittiğinde çıkarcağı abartı maliyetli sorunlar, belki sizin hiç sorun yaşamadığınız aracınızın da ikinci el değerini düşürecektir.

    Not : sıfır km dsg scirocco 30500 eur , sahibinden ilanlarında 2. el 8-10 bin kmde olanları 65 bin tl civarı ( 32-33 bin eur) . Malum topic burada , herkes okuyor ama arabayı alabilmek için 6 ay sıra bekleniyor , beklemek istemeyen de sıfırdan pahalı şekilde 2. el bakıyor. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridleyscott -- 10 Ağustos 2010; 11:48:04 >




  • Benimde 2010 DSG 7 Passat Aracımda sadece çatır çatır ses yapma dışında şimdilik bir şey yok ama...

    Yeni araba alırken sizlere şanzımandan böyle bir ses geliyor bu bir arıza değil DSG de bu ses normal deseler sizler o arabayı alırmıydınız?

    Ben almazdım. umarimki sizlerde almazdınız.

    Bu sesi nasıl yorumlarsanız yorumlayın o size kalmiş ama arabanızdan çatır çatır sesin gelmesine ve bu işin arıza olmadığına beni inandırmaları mümkün değildir.

    Ha arabanın arkasına teneke bağlayıp öyle yola çikin.
    Yada bu sesi normal deyin.

    Yahu arabadan ses gelirmi hala inanasım gelmiyor.

    Yazık VW yazık VW yazık VW

    Lanet olsun......
  • Arkadasim daha gecen gun yeni Golf almis Highline DSG 7 li. Bana arabasini overek anlatiyor bi yandan bende dedim sen bu arabayi niye aldin hicmi forumlari okumadin DSG problemlerini duymadin dedim aldirmadi!!
    Kilyos civarlarindaydik ve onu arnavut kaldirimi olan bi yerden gecirmek istedim...
    ilk kez arabasyla arnavut kaldirimi yola girdi ve aractan gelen sesleri duyunca arkadasin suratini o anda keske resmini cekseydimde sizinle paylassaydim.

    VW Golf fanatigi adam gitmis yerine VW ye kufur eden biri gelmis surat 10 karis bi sekilde bana kiziyor sen bana niye bu olayi almadan once soylemedin diye...

    Dedim bana sorup mu aldin diye, neyse is isten gecmisti tabi kendisini teselli etmeye calistim ama nafile...
    Cocuk arabadan cikan sesleri duyunca sinirden aglamak uzereydi...
  • 1.6 benzinli 7 ileri arabamda boyle ses duymadım,denedim.yada ben anlamadım,ses gercekten belirgin bir sekilde gelen sangırtı sesimi?
  • 1.6 TDI DSG seat leon arabam var rahatsız edici hiçbir ses yok.Araba 6bin kmde ben yakıt ekonomisi için aldım 100kmde 5.4 lt mazot yakıyor sabit hızla 110 ile gidince klima açık her araçda sorun çıkabilir sonuçda mekanik ürünler audi,seat vs. gibi firmaların dsgde kronik sorun olsa piyasaya sürüceklerini sanmam ben dsgden memnunum burda kötüleyenlerin çoğunda dsg araç yok yolda gördüm,arkadaşda vardı,şurda okudum söyleydi böyleydi diyip kafa karıştırıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oranj001 -- 10 Eylül 2010; 0:06:33 >
  • Abartıların ölçüsü bile kaçmış ????
    Şu dsg den dolayı teknik olarak sorun yaşayıp bunu belgeleyebilecek bir arkadaş yok mu bu dsg den dolayı cebinden faturalı para çıkan arkadaş var mı??
    Bunu çok merak ediyorum.Varsa bizi aydınlatsın.
    Var ve bunu belgelediyse ve ben kaçırdısam şimdiden özür!!
  • Arkadaşımın 20.000 km deki jetta 7 ileri dsg'si arıza yaptı 2 haftada garantiden yenisi ile değiştirdiler şanzumanı arkadaşıma bu arıza binde bir oluyor demiş servis sorumlusu, arabayı almaya gittiğinde tatile giderken şanzımanı arızalanan başka bir dsg jetta gelmiş 900 km'de ondada dsg şanzuman arızası varmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: texmo

    1.6 benzinli 7 ileri arabamda boyle ses duymadım,denedim.yada ben anlamadım,ses gercekten belirgin bir sekilde gelen sangırtı sesimi?

    sürekli gelen bir ses değil zaten, özellikle bozuk yollarda ve düşük viteslerde zaman zaman olan bir şıkırtı sesi. camlar kapalıyken duyulan bir şey değil. camlar açık, müzik sesi kapalıyken konsantre olursanız motor sesinden ayırt edebilirsiniz.

    ancak duymuyorsanız pek üstelemeyin, herhangi bir zararı yok, kuru sistemin çalışma karakteristiği bu ne yazık ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ftk44

    Abartıların ölçüsü bile kaçmış ????
    Şu dsg den dolayı teknik olarak sorun yaşayıp bunu belgeleyebilecek bir arkadaş yok mu bu dsg den dolayı cebinden faturalı para çıkan arkadaş var mı??
    Bunu çok merak ediyorum.Varsa bizi aydınlatsın.
    Var ve bunu belgelediyse ve ben kaçırdısam şimdiden özür!!



    Daha oncedende bu konudan bu baslik altinda deginildi. DSG7 ler daha yeni cikti ve henuz DSG7 ler garanti disi kalacak kadar eskimedi. 1-2 sene gecsin asil faturalar o zaman odenecek. Sanirim yine forumdan biri DSG7 garanti disinda kalirsa odenmesi gereken ucrettende sozetmisti 20bin TL civarindaydi yanlis hatirlamiyorsam!

    Ayrica forumda DSG7 sanzimani garanti kapsaminda degistiren var. Ayrica Turkiye Audi A3 forumundada bir cok kisi DSG7 lerini garanti kapsaminda degistirtti ama sonuc yine ayni.
    Hepsi durumdan sikayetciydi. Forumun linkini simdi hatirlamiyorum ama onceki sayfalara bakarsan bulabilirsin.

    ayrica yine forumda onceden verilen linkide paylasayim sesin ne derecelere gelebilecegini nasil ses geldigini gorsunler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi online1 -- 10 Eylül 2010; 11:12:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: online1

    Arkadasim daha gecen gun yeni Golf almis Highline DSG 7 li. Bana arabasini overek anlatiyor bi yandan bende dedim sen bu arabayi niye aldin hicmi forumlari okumadin DSG problemlerini duymadin dedim aldirmadi!!
    Kilyos civarlarindaydik ve onu arnavut kaldirimi olan bi yerden gecirmek istedim...
    ilk kez arabasyla arnavut kaldirimi yola girdi ve aractan gelen sesleri duyunca arkadasin suratini o anda keske resmini cekseydimde sizinle paylassaydim.

    VW Golf fanatigi adam gitmis yerine VW ye kufur eden biri gelmis surat 10 karis bi sekilde bana kiziyor sen bana niye bu olayi almadan once soylemedin diye...

    Dedim bana sorup mu aldin diye, neyse is isten gecmisti tabi kendisini teselli etmeye calistim ama nafile...
    Cocuk arabadan cikan sesleri duyunca sinirden aglamak uzereydi...


    adamın moralini niye bozdun yaw :D
    yazık.

    bu arada Bu scirocco konusu bence artık arabtıldı. ben de bir ara düşünmüştüm sonra 5 6 ayda gelip de keyfe keder bulunabildiğini görünce vazgeçtim.

    Doğuşta çalışan orta düzey bi arkadaşımız da scirocco nun hafif hayal kırıklığı yarattığını(neden bilmiyorum) ancak az getirip yok satıyor piskolojisi yerleştirmeye çalışıldığı, dolayısıyla şu andaki etkinin elde edildiğini söylemişti... o tezgaha da gelmek istemedim.
    sonra benim tadım iyice kaçtı zaten :D

    başka araç alıyoruz olun yerine şimdi, ben zaten 5 ay bekle , keyfimiz olursa satarız mantığına hiç gelemem. 2. eline de o paraları veremem.

    dsg kronik bikaç sorunu olabilir ama çok da kötü olduğunu sanmıyorum, benim konum scirocco ile ilgili.
    ANCAK her halukarda eski bir VW golf (golfü severim)kullanıcısı olarak, imkanım varsa doğuşu tercih etmiyorum.

    kendi servisinde de adamı çok sömürüyorlar ya bu doğuş gurubu... 6 7 bin den aşşa masraf çıkmaz dedikleri motor kapak contamı bostancı sanayide 600 tl ye hallettim.
    ne özel ne de yetkili servisler araçta sorun bulamadı, BOSCH servisi sorunu buldu. Peugeot-citröen servisinde yapıldı.
    otomotion da araca temiz raporu verip alırız dediler. :D

    o yüzden vw servisine güvenim yok




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dh_experience


    quote:

    Orijinalden alıntı: toraman78


    Merhaba arkadaşlar, Golf 1.6 TDI DSG almak istiyorum ancak, hem bizim forumda hem de çeşitli vw forumlarında DSG şikayetleri almış başını gidiyor. Benim merak ettiğim DSG şanzıman arazısının hangi motor tipinde yaptığı!!! Yani daha çok TSI motorlarda mı yoksa TDI larda mı. Benim okuduğum kadarıyla TSI lar da daha çok galiba veya benim izlenimlerim öyle. Görüşlerinizi bekliyorum.



    Şimdilik 7 ileri olanlarda var problem. eski tip 6 ileri yağlı dsg ler ilerlemiş km lerde iyi sınav verdi. 7 ileri dsg ler kuru tip ve bu araçlar daha 100.000 km barajını geçmedi. eğer denildiği gibi ilerlemiş km lerde problem artacaksa vw nin bu işi toparlaması çok zor olur.

    Bu arada ismini vermeyeceğim bir vw servisinde 2 yıl daha garanti uzatayım dedim. ne dediler biliyor musunuz? şanzuman ve turbo sadece 100.000 km ye kadar garantiliymiş. yani 2 yılda 100.000 km yi geçtiysen uzatılmış garantinin bir anlamı kalmıyor.

    Benim bundan anladığım; 7 ileri dsg lere ve yeni nesil fındık motorlara 100.000 den sonra sigorta şirketi bile güvenmiyor. Ne kadar şikayet varsa artık siz düşünün sigorta şirketi kendini böyle korumaya almak istemiş.

    ilginç değil mi?



    ArkADAŞLAR ALACAKSANIZ YAĞLI TİP DSG Yİ TERCİH EDİN. ÖZELLİKLE BELİRTİN.




  • golf yada polo alacagım,yeni arac .yaglı tip tiptronic alma imkanım varmı peki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: texmo

    golf yada polo alacagım,yeni arac .yaglı tip tiptronic alma imkanım varmı peki?


    Hayir yok.
    yagli tip DSG artik uretilmiyor. 2008 model DSG6 versiyonlari yagli tiptir. 2009 dan sonra uretilen VW DSG7 veya Audi Stronic lerin hepsi kurudur.
    ozellikle belirtsende size yagli tiplerin artik uretilmedigini soyleyeceklerdir.

    Uretilmeme sebebi cok masrafli olmasi ve yakit tuketiminin DSG7 ye gire biraz daha fazla olmasi.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.