Şimdi Ara

Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
570
Cevap
295
Favori
73.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • -Hazır patates
    -Pizza "2'li"

    6/7 TL'ye doyuyorum. Az önce yedimm

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Weightless

    quote:

    Orijinalden alıntı: GülçinGE

    Fırında makarna yapabilirseniz tarif paylaşayım. :)

    tarif olsun imkan olsun her türlü yaparım

    Aklıma gelmişken tarifi paylaşayım hemen.

    Malzeme;
    1/3 paket fırın makarna
    2 adet yumurta
    1,5 su bardağı süt
    1 yemek kaşığı yoğurt (koymasanızda olabilir ben seviyorum)
    1 su bardağı rende kaşar peyniri,
    tuz karabiber ve arzu ettiğiniz sebze varsa isterseniz ilava edebilirsiniz.
    1-2 yemek kaşığı z.yağ
    Makarnayı haşlayıp suzun. Diğer tarafta kaşar peyniri hariç tüm malzemeyi güzelce karıştırınKüçük kare borcama makarnayı koyun ve karştırdığınız malzemeyi biraz da rende kaşar peyniri ilave edip karıştırın. Kalan kaşar peynirini de en üste eşit şekilde serpin. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

    Afiyet olsun :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eternafelicity -- 4 Mart 2014; 19:04:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GülçinGE

    quote:

    Orijinalden alıntı: Weightless

    quote:

    Orijinalden alıntı: GülçinGE

    Fırında makarna yapabilirseniz tarif paylaşayım. :)

    tarif olsun imkan olsun her türlü yaparım

    Aklıma gelmişken tarifi paylaşayım hemen.

    Malzeme;
    1/3 paket fırın makarna
    2 adet yumurta
    1,5 su bardağı süt
    1 yemek kaşığı yoğurt (koymasanızda olabilir ben seviyorum)
    1 su bardağı rende kaşar peyniri,
    tuz karabiber ve arzu ettiğiniz sebze varsa isterseniz ilava edebilirsiniz.
    1-2 yemek kaşığı z.yağ
    Makarnayı haşlayıp suzun. Diğer tarafta kaşar peyniri hariç tüm malzemeyi güzelce karıştırınKüçük kare borcama makarnayı koyun ve karştırdığınız malzemeyi biraz da rende kaşar peyniri ilave edip karıştırın. Kalan kaşar peynirini de en üste eşit şekilde serpin. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

    Afiyet olsun :)

    Teşekkürler yapıca ss atarm : )

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Weightless kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @canakkaleli17
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Weightless

    Makarnalı Rus Salatası

    Malzemeler :

    1 paket makarna

    kafamıza göre yoğurt ve mayonez

    kornişon turşu

    bim garnitürü

    Yapılış : makarnaları haşladık buraya kadar sorun yoktur sonra kornişonları ayrı bir kaba küp küp küçük küçük doğruyoruz garnitürü sudan geçirip yoğurt ve mayonezle karıştırıyoruz.Kornişonları ve makarnayı da bu karışıma ekliyoruz .

    İstedeğe göre tuz atılabilir.Bugün arkadaşlar karabiber vs. baharat atmadan yaptı ben de tarifi onlardan öğrendim ama karabiber atılabilirdi diye düşünüyorum

    yoğurtlu makarnadan sıkılanlara güzel bir alternatif olur

    (ilk tarifim bir şeye benzememiş olabilir anlaşılmayan kısım varsa sorabilirsiniz)

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi

    fotoğraf da ekledim mayonez koymadım yoğurt da biraz az oldu ama yine de güzel




  • Weightless kullanıcısına yanıt
    Ellerinize sağlık. Bende bayılırım mayoneze allerjim var yiyemiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GülçinGE

    Ellerinize sağlık. Bende bayılırım mayoneze allerjim var yiyemiyorum.

    böyle daha diyet ya boşverin mayonezi gereksiz yağ
  • Weightless kullanıcısına yanıt
    Tabi ki ama mayonezde ayrı bir lezzet katıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemen favorilere ekledim, lazim oluyir cunku. Tesekkurler :))

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    @ Murat ÖZDAĞ en pratik hamur işi tarifini vereyim o zaman. Çok kolay ve malzeme gerektirmediği için hemen veriyorum onun tarifini.

    Bizim o taraflarda Pişi denir, bazı yöreler bişi diyormuş. Ben de arkadaşın yalancısıyım işte.

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi


    Şimdi gidiyorsunuz ve ekmek fırınından 1 tane ekmek hamuru alıyorsunuz. Sonra eve gelip bir kaseye sıvı yağ koyuyorsunuz. İçine sıvı yağ koyduğunuz (ki yağını bol tutun) tavanın içine bu ekmek hamurundan mandalina kadar koparıp (önce kaseye koyduğunuz sıvı yaşa elinizi batırmanız gerekiyor, yoksa hamur yapışır. Yapışmaya başladıkça sıvı yağa batırma işlemini tekrarlayın.), düzlediğiniz hamurları atıyorsunuz başka hiçbir şey yapmadan. Çok çabuk kızarır zaten, o yüzden ateşin altını çok açık tutmayın, yakarsınız.

    Pişen hamurları kağıt havlu ya da gazete serdiğiniz mutfak tezgahında yağını bırakana kadar bekletin. Zaten sıcak sıcak yemeyin hemen, midenize oturur çok fena. Hamurlar yağını bırakırken bir tarafta domates doğrayın, peynir koyun tabağa. Bir de çay alın yanına. Offff çok fena canım istedi şu an resmen.

    Neyse afiyet olsun

    Bizim oralarda pişi böyle olmaz.Pişi daha büyük içine kıyma patates konulur.Bizim oralarda bu yaptığına hocam "Leylek Giliği" denir.Üstüne pekmez döküp onun üstünede
    bol ceviz döküp öyle yenilir.




  • Konu süper benimde bir kaç pratik tarifi var müsait olunca paylaşırım :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gaddarblue

    quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    @ Murat ÖZDAĞ en pratik hamur işi tarifini vereyim o zaman. Çok kolay ve malzeme gerektirmediği için hemen veriyorum onun tarifini.

    Bizim o taraflarda Pişi denir, bazı yöreler bişi diyormuş. Ben de arkadaşın yalancısıyım işte.

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi


    Şimdi gidiyorsunuz ve ekmek fırınından 1 tane ekmek hamuru alıyorsunuz. Sonra eve gelip bir kaseye sıvı yağ koyuyorsunuz. İçine sıvı yağ koyduğunuz (ki yağını bol tutun) tavanın içine bu ekmek hamurundan mandalina kadar koparıp (önce kaseye koyduğunuz sıvı yaşa elinizi batırmanız gerekiyor, yoksa hamur yapışır. Yapışmaya başladıkça sıvı yağa batırma işlemini tekrarlayın.), düzlediğiniz hamurları atıyorsunuz başka hiçbir şey yapmadan. Çok çabuk kızarır zaten, o yüzden ateşin altını çok açık tutmayın, yakarsınız.

    Pişen hamurları kağıt havlu ya da gazete serdiğiniz mutfak tezgahında yağını bırakana kadar bekletin. Zaten sıcak sıcak yemeyin hemen, midenize oturur çok fena. Hamurlar yağını bırakırken bir tarafta domates doğrayın, peynir koyun tabağa. Bir de çay alın yanına. Offff çok fena canım istedi şu an resmen.

    Neyse afiyet olsun

    Bizim oralarda pişi böyle olmaz.Pişi daha büyük içine kıyma patates konulur.Bizim oralarda bu yaptığına hocam "Leylek Giliği" denir.Üstüne pekmez döküp onun üstünede
    bol ceviz döküp öyle yenilir.

    Patateslede bir ayrı güzel olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Murat ÖZDAĞ

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gaddarblue

    quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    @ Murat ÖZDAĞ en pratik hamur işi tarifini vereyim o zaman. Çok kolay ve malzeme gerektirmediği için hemen veriyorum onun tarifini.

    Bizim o taraflarda Pişi denir, bazı yöreler bişi diyormuş. Ben de arkadaşın yalancısıyım işte.

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi


    Şimdi gidiyorsunuz ve ekmek fırınından 1 tane ekmek hamuru alıyorsunuz. Sonra eve gelip bir kaseye sıvı yağ koyuyorsunuz. İçine sıvı yağ koyduğunuz (ki yağını bol tutun) tavanın içine bu ekmek hamurundan mandalina kadar koparıp (önce kaseye koyduğunuz sıvı yaşa elinizi batırmanız gerekiyor, yoksa hamur yapışır. Yapışmaya başladıkça sıvı yağa batırma işlemini tekrarlayın.), düzlediğiniz hamurları atıyorsunuz başka hiçbir şey yapmadan. Çok çabuk kızarır zaten, o yüzden ateşin altını çok açık tutmayın, yakarsınız.

    Pişen hamurları kağıt havlu ya da gazete serdiğiniz mutfak tezgahında yağını bırakana kadar bekletin. Zaten sıcak sıcak yemeyin hemen, midenize oturur çok fena. Hamurlar yağını bırakırken bir tarafta domates doğrayın, peynir koyun tabağa. Bir de çay alın yanına. Offff çok fena canım istedi şu an resmen.

    Neyse afiyet olsun

    Bizim oralarda pişi böyle olmaz.Pişi daha büyük içine kıyma patates konulur.Bizim oralarda bu yaptığına hocam "Leylek Giliği" denir.Üstüne pekmez döküp onun üstünede
    bol ceviz döküp öyle yenilir.

    Patateslede bir ayrı güzel olur.

    Konuyu hortlatmışsın hocam




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gaddarblue
    Konuyu hortlatmışsın hocam
    Evet 11 gün kadar konu biraz pasifleşti gibi sanki.
  • Merhaba madem mutfagi bu kadar cok seviyorsunuz umarim sadece basit yemekler degildir repertuar hocam ben guzel tam tutacak bir ganaj tarifi istesem?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akdeniz salatası tarifi verirmisiniz acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lazanya yazıyor ilk mesajda ama ben lazanya göremedim o linkten

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir konu, beğendim doğrusu. Bazı yemekleri güzel yapıyorum. Mesela annem ben kadar güzel makarna yapamıyor, kendisi de itiraf etti :))

    Müsait vaktimde paylaşımlar yaparım ben de.
  • takip
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.