Şimdi Ara

BEHA elektrikli kat kalorifer sistemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
37.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Adamlar uçmuş arkadaş,Baksanıza dünyanın en ekonomik ısıtıcıs BEHA ,siz yaktı beni diyorsunuz.Allah Allah yaaaa!!!!

    http://www.ikonticaret.com/Karsilastirma.aspx
  • Birol bey inverter klimanın 22 gün 100 liraya ısıttığını söylüyor onların ıstıcısı 30 gün bunun gerçek olmadığını söylüyorsunuz verin mahkemeye yada biz verelim eminseniz kimse neden böyle bir teşebbüste bulunmuyor
  • arkadaşlar bu cihazın işe yaraması için süper yalıtımlı bir evde oturacaksınız,altınızda üstünüzde sağınızda solunuzda devamlı ıstma kullanan daireler olacak ve heryere beha döşeyeceksiniz ,ama 5-6 tanenin aynı anda çalışmasının elektirik sarfiyatını düşünemiyorum,yinede iliklerinize kadar ısıtmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furniture78

    arkadaşlar bu cihazın işe yaraması için süper yalıtımlı bir evde oturacaksınız,altınızda üstünüzde sağınızda solunuzda devamlı ıstma kullanan daireler olacak ve heryere beha döşeyeceksiniz ,ama 5-6 tanenin aynı anda çalışmasının elektirik sarfiyatını düşünemiyorum,yinede iliklerinize kadar ısıtmaz.

    5-6 tanesi aynı anda muhtemelen minimum 500ytl yakar.
  • Gecen kis bu isticilari kullananlar memnun kaldimi ve ne kadar elektrik harcadilar
  • Arkadaşlar ben Beha konvektör ısıtıcıları 2 senedir evimde kullanmaktayım.Bu 3. kışı geçireceğim. 1. si yalıtımlı bir eviniz olursa sağnızda solunuzda üstünüzde altınızda ısınma olmasına gerek yoktur çünkü zaten yalıtımlı bir eve dışarıdan soğukta giremez sıcakta giremez , içerideki ısıda dışarı çıkamaz.Dolayısı ile eviniz yalıtımlı ise hem çok daha ekonomik hemde evinizi daha çobuk ısınırsınız.Eğer eviniz yalıtımsızsa gene ısınırsınız ama ekonomik ısınma olmaz.Beha değil ne koyarsanız koyun ekonomik ısınma olmaz.Çünkü ısınan havayı kaybediyorsunuz cihaz ısı verdikçe siz kaybediyorsunuz ısınan hava dışarı kaçırıyorsunuz.Ama Beha bağımsız bir sistem olduğu için yalıtımsız bir evde bile diğer ısınma araçlarına nazaran daha ekonomik olacaktır. kış aylarında Erzurum bile -30 , -35 i görüyor. Beha norveçte tek başına -40 , -50 derece soğukları ısıtıyor.Sonuç olarak Beha koyduğunuz yeri cehenneme çevirir.Ben kullanıyorum memnunum.Seri ısıtıyor.Aldığım yere seri ısıtmasının sebebini sorduğumda onlar bana Behanın içindeki ısınan havanın 600 kat hızlandığını söylediler.Beha sürekli konveksyon yaptığı için son derece mükemmel ısıtıyor ısınmanın sırrı burada bence.




  • Arkadaşlar hiç bir şey bilmiyorsanız biraz araştırın internette klima ısınma aracı değildir dünyada sadece Türkiyede klimayla ısınmaya çalışılıyor.Buda gene Türkiye'nin bir ilki Dünyanın en iyi kliması bile olsa klimaların 7 dereceye kadar randumanlı çalışıyor. Hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğü zaman klimanın hem verimi düşüyor hemde ekonomisi. 7 derecenin altında klimalar su gibi elektrik çekmeye başlar ayrıca en baba klima bile 0 derceye kadar dayanır MİTSUBİSHİ dir buda.bilemediniz -1 olsun bu derecelerdede klima elektriği çeker.Hiç düşündünüzmü kilimalar neden kışın soğutmada az elektrik yakar.Çünkü klimanın görevi soğutmadır.www.google.com a yazın bunlar orada çıkıyor zaten.Ayrıca sürekli üflemeside hasta ediyor evin içinde rüzgar estiriyor.Ben hemen hemn bütün ısınma araçlarını kullanmış olan birisi olarak bunları yazıyorum buraya.Yazdıklarımın hepside mantığa yatan şeyler.Aklınıza takılan sorularınız olursa yardımcı olurum.




  • Merak ettim doğrusu.

    REFERANSLAR…

    Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü – Ankara

    Turkcell Baz İstasyonları

    Kuşadası Önder Otel

    Amerikan Büyük Elçiliği – Ankara

    Oba Camping –Güzelbahçe/İzmir

    Endo Özel Sağlık İşletmeleri – Konak/İzmir

    Avukat Adnan – Akşakar/İzmir

    Yakındoğu Deniz Acent. Suphi Kervanoğu – Alsancak/İzmir

    Avukat Bekir Coşkunsever– Alsancak/İzmir

    Ufuk Dikilitaş – İzmir

    İzmir Polis Evi V.I.P. Odası – Konak/İzmir

    İzmir Kent Hastanesi – Çiğli/İzmir

    İstanbul Tarabya Konakları

    Foça Komanda Okulu

    Sertan Gümrükleme – Alsancak/İzmir

    Liman İşletmeleri-Alsancak/İzmir

    Arkas Denizcilik

    Coşkun Öz Holding – Bursa

    TEDAŞ İşletme Müdürlüğü – Van

    Kırcanlar Prefabrik – Kemalpaşa/İzmir

    Kaşkaloğlu Göz Hastanesi – Alsancak/İzmir

    Hire Butik Otel – Çeşme,Alaçatı/İzmir

    Ufuk Dikilitaş - İzmir

    Fatih Erdoğmuş – İzmir

    Ali İhsan Odabaşı – İzmir

    Muzaffer Pembegül – İzmir

    Giray Aktürk – İzmir

    Güven Türkmen – İzmir

    Deniz Görgün – İzmir

    Özgür Karadağ – İzmir

    Mustafa Aydın – Şirinyer/İzmir

    http://www.behabursa.com/referanslar.html

    P 4 KONVEKTÖR; ISI İZOLASYONU TAM OLAN ORTAMDA 24 SAATTE ORTALAMA 1,9 KW ENERJİ HARCAYABİLİR. 3 - 7 M2 ARASI YERİ ISITIR.
    P 6 KONVEKTÖR; ISI İZOLASYONU TAM OLAN ORTAMDA 24 SAATTE ORTALAMA 2,8 KW ENERJİ HARCAYABİLİR. 3 - 10 M2 ARASI YERİ ISITIR.
    P 8 KONVEKTÖR; ISI İZOLASYONU TAM OLAN ORTAMDA 24 SAATTE ORTALAMA 3,8 KW ENERJİ HARCAYABİLİR. 9 - 12 M2 ARASI YERİ ISITIR.
    P 10 KONVEKTÖR; ISI İZOLASYONU TAM OLAN ORTAMDA 24 SAATTE ORTALAMA 4,8 KW ENERJİ HARCAYABİLİR. 12 - 16 M2 ARASI YERİ ISITIR.
    P 12 KONVEKTÖR; ISI İZOLASYONU TAM OLAN ORTAMDA 24 SAATTE ORTALAMA 5,7 KW ENERJİ HARCAYABİLİR. 14 - 20 M2 ARASI YERİ ISITIR.
    P 15 KONVEKTÖR; ISI İZOLASYONU TAM OLAN ORTAMDA 24 SAATTE ORTALAMA 7,2 KW ENERJİ HARCAYABİLİR. 18 - 25 M2 ARASI YERİ ISITIR.
    P 20 KONVEKTÖR; ISI İZOLASYONU TAM OLAN ORTAMDA 24 SAATTE ORTALAMA 9,6 KW ENERJİ HARCAYABİLİR. 22 - 32 M2 ARASI YERİ ISITIR.

    Konvektör Isıtıcı P 4 KDV DAHİL - 264,99 TL
    Konvektör Isıtıcı P 6 KDV DAHİL - 295,00 TL
    Konvektör Isıtıcı P 8 KDV DAHİL - 320,96 TL
    Konvektör Isıtıcı P 10 KDV DAHİL - 348,10 TL
    Konvektör Isıtıcı P 12 KDV DAHİL - 371,70 TL
    Konvektör Isıtıcı P 15 KDV DAHİL - 410,64 TL
    Konvektör Isıtıcı P 20 KDV DAHİL - 450,76 TL
    http://www.arkommarket.com/pinfo.asp?pid=160



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 4 Ekim 2010; 22:37:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: makmühendis

    Arkadaşlar hiç bir şey bilmiyorsanız biraz araştırın internette klima ısınma aracı değildir dünyada sadece Türkiyede klimayla ısınmaya çalışılıyor.Buda gene Türkiye'nin bir ilki Dünyanın en iyi kliması bile olsa klimaların 7 dereceye kadar randumanlı çalışıyor. Hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğü zaman klimanın hem verimi düşüyor hemde ekonomisi. 7 derecenin altında klimalar su gibi elektrik çekmeye başlar ayrıca en baba klima bile 0 derceye kadar dayanır MİTSUBİSHİ dir buda.bilemediniz -1 olsun bu derecelerdede klima elektriği çeker.Hiç düşündünüzmü kilimalar neden kışın soğutmada az elektrik yakar.Çünkü klimanın görevi soğutmadır.www.google.com a yazın bunlar orada çıkıyor zaten.Ayrıca sürekli üflemeside hasta ediyor evin içinde rüzgar estiriyor.Ben hemen hemn bütün ısınma araçlarını kullanmış olan birisi olarak bunları yazıyorum buraya.Yazdıklarımın hepside mantığa yatan şeyler.Aklınıza takılan sorularınız olursa yardımcı olurum.


    Bu bilgiler bir Makine Mühendisi'nin yazacağı bilgiler değil. Hele usta ağzıyla söylenmiş " Dünyanın en iyi kliması bile olsa klimaların 7 dereceye kadar randumanlı çalışıyor. Hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğü zaman klimanın hem verimi düşüyor hemde ekonomisi. 7 derecenin altında klimalar su gibi elektrik çekmeye başlar ayrıca en baba klima bile 0 derceye kadar dayanır " cümlelerrinden sonra!!! 10 yıl önce soğutma amacıyla klima almak istediğinizde acaba bahar aylarında ısıtmada da kullanabilirmiyim diye satıcıya sorduğunuzda onun verdiği cevap da aynı bu şekilde oluyordu. Çok basit bir örnek


    M.E. FD25VABH

    Dış ortam sıcaklığı: -15C

    Klima kapasitesi: 3,2 kw(nominal)

    -15C deki mak. kapasite: 3,2 kw

    -15C de mak. kapasitede çalışırken çektiği güç 1,8 kw

    Yani klima -15C de çalışırken dahi COP'u 1,77 civarında. Defrost kayıpları ile bunu 1,5 olduğunu varsayalım. Sürekli çalışma gözönüne alınarak bir hesap yapılırsa bu klima bir saatte yaklaşık 2,1 kwh elektrik harcar. Diğer rezistanslı tip ısıtıcılar ise klima ile aynı ısıyı vermek için yaklaşık 3,5 kwh elektrik enerjisi harcar. Üstelik burada klimanın tam kapasite çalışmasını kabul ettik. Eğer kendini kısmaya başlamıiş bir klimayı dikkate alırsak COP katsayısında belirgin bir artış söz konusu olur. Yani bu klima -15C de de tüm elektrikli diğer ısıtıcılardan çok ama çok ekonomiktir.

    Siz aynı odayı ufo, weito nobo vs... ne ile ısıtırsanız ısıtın aynı ısı enerjisini vermek için -15C'ye kadar bu klima(her klima değil) daha ekonomiktir. Diğer kaliteli markaların üst modelleri de benzer özelliklere sahiptir.




  • Elektrikli hiç bir ısıtma sistemi verim konusunda klimayla karşılaştırılamaz. Isıtıcı seçiminde ihtiyaç çok önemlidir. evim yaşanabilir sıcaklıkta olsun heryer sıcak olsun derseniz, bunun için elektrikle çalışan en verimli sistem klimalar olacaktır. çünkü klimalar arkadaşında bahsettiği gibi dışarıdan ısıyı elektrik enerjisiyle içeriye pompalarlar. elektrik enerjisini sadece bu işi yapmak için kullanırlar. ısının kaynağı dış ortamdır. performans katsayısına göre örneğin klima 1 kW harcayarak evinize 2kW ısı taşır.
    diğer tüm ev içi elektrikli ısıtıcılar elektriği en verimli kullansalar ürettikleri bütün ısı evimize yarasa en fazla harcadıkları elektrik enerjisi kadar evimizi ısıtabilirler. örneğin 1 kW enerjiyle 1 kW ısı kazandırılar evimize.
    Evimi ısıtayım diye UFO gibi quartz ısıtıcılar alanlar paralarına yazık ediyorlar. Bu ısıtıcılar elektriğin büyük bölümünü ışığa çevirerek ısıyı iletirler, bu ışık tamamen siyah olan yüzeylerce emilmediği sürece harcadıkları elektriğin altında bir katkıları olur ev ısısına. Bu tip ısıtıcılar, çok büyük mekanlarda, yalıtımın olmadığı mekanlarda, balkon bahçe , iş yeri gibi açık ortamlarda insanları ısıtmak için kullanılırlar. Evi ısıtmak için yanlış seçeneklerdir.
    Evi ısıtmada içerisinden hava geçiren veya radyatör şeklinde olan elektrikli ısıtıcılar bu quartz ısıtıcılardan daha verimlidir.
    Ama en verimlisi kesinlikle klimadır.
    Isı yalıtımı özenle yapılmış bir mekanda klima ile ısınmak hem çok hesaplı hem de konforludur.
    Evimizin dışarısı -10 C iken içerisi +20 C iken duvar cam tavan tabandan kaybettiği ısı miktarı 5000 W ise biz bu sıcaklıkta tutmak için evdeki insanlar ve elektrikli aletler, güneşten kazancı falan düşersek mesela 4000 W ısıyı sürekli eve sağlamamız gerekir. bunu klima saatte yaklaşık 2000 W harcayarak yapar. diğer bütün alternatifler en az 4000 W harcayarak yapar.







  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 5 Ekim 2010; 18:48:48 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 5 Ekim 2010; 18:49:29 >
  • quote:


    P 4 KONVEKTÖR; ISI İZOLASYONU TAM OLAN ORTAMDA 24 SAATTE ORTALAMA 1,9 KW ENERJİ HARCAYABİLİR. 3 - 7 M2 ARASI YERİ ISITIR.
    P 6 KONVEKTÖR; ISI İZOLASYONU TAM OLAN ORTAMDA 24 SAATTE ORTALAMA 2,8 KW ENERJİ HARCAYABİLİR. 3 - 10 M2 ARASI YERİ ISITIR.
    P 8 KONVEKTÖR; ISI İZOLASYONU TAM OLAN ORTAMDA 24 SAATTE ORTALAMA 3,8 KW ENERJİ HARCAYABİLİR. 9 - 12 M2 ARASI YERİ ISITIR.
    P 10 KONVEKTÖR; ISI İZOLASYONU TAM OLAN ORTAMDA 24 SAATTE ORTALAMA 4,8 KW ENERJİ HARCAYABİLİR. 12 - 16 M2 ARASI YERİ ISITIR.
    P 12 KONVEKTÖR; ISI İZOLASYONU TAM OLAN ORTAMDA 24 SAATTE ORTALAMA 5,7 KW ENERJİ HARCAYABİLİR. 14 - 20 M2 ARASI YERİ ISITIR.
    P 15 KONVEKTÖR; ISI İZOLASYONU TAM OLAN ORTAMDA 24 SAATTE ORTALAMA 7,2 KW ENERJİ HARCAYABİLİR. 18 - 25 M2 ARASI YERİ ISITIR.
    P 20 KONVEKTÖR; ISI İZOLASYONU TAM OLAN ORTAMDA 24 SAATTE ORTALAMA 9,6 KW ENERJİ HARCAYABİLİR. 22 - 32 M2 ARASI YERİ ISITIR.


    Bu tarz veriler saçmalıktan başka hiçbir şey değil.Yahu arkadaş en küçük ürün P4 400wat tüketimi var(0,4 kw)24 saatte 1,9 kw harcadığına göre ortalama 1 saate sadece 79 watt gibi harcayacak ,yok ya daha neler.

    Yahu olmaz ya %50 çalışsa bile 24 saatte 9,6 kw yapar ki bu bile bence çok çok iyi rakam.oda 5 m2 lik çok iyi yalıtım ise ancak olur bence.


    Veriye bak 7 kat şaşıyor...

    Sakın ha bu oyunlara gelmeyin...

    Şunu da tekrar hatırlatayım,elektrikli radyatörler de en güzel yapıda olan cihazlar bunlar.




  • Beyler ben şuan Behayı evimde kullanmaktayım.Evimde 6 adet cihaz var.İzmirde 90 m2 yarı yalıtımlı denilebilir bir evim var. kışın en soğuk ayda ödediğim fatura 190 tl . Gayet rahat konforlu ısınıyorum. Salonum 22 - 23 derece çocuk odası 23 derece evim yaşam sıcaklığında.Beha yı almadan önce çok inceledim ve Beha dünyanın 24 ülkesinde bu könvektörlerin satışını yapıyor.Norveçte -50 derece soğuklarda bu ısıtıcı ısıtıyor orada doğalgaz , ufo , quartz , klima vb. hiç bir sistem çalışmıyor.Sadece Beha çalışıyor.Norveçtede doğalgaz var ama onlar dağalgazı elektrik enerjisine çevirip Beha kullanıyor.Neden gidip bir İnvertör klima kullanmıyorlar?
    Bütün İskandınav Beha ile ısınıyor.Avrupadan dandik mal çıktığı görülmüşmü hiç hele hele iskandinavdan İsveçin Volvo'su yeter.
    Ayrıca bana bunu yazan mühendis deil diyen arkadaş için yazıyorum bunu iyi okusun sizlerde iyi okuyun soğuk hava nerede? soğuk hava ağır olduğu için daima yerdedir.sıcak hava nerededir? yukarıda bunlar FİZİK KANUNUDUR. Yukarıdan bir ısıtma sistemi olmaz nereyi ısıtıyosun yukarısı zaten sıcak soğuk hava yerdedir sen yeri ısıt ısınan hava yükselir hafiftir çünkü. Aranızda fizik bilen yokmu ?? Prof arkadaşlar neyse bunlar beni ilgilendirmez ben sadece Behanın kullanıcısıyım yaşadıklarımı söylüyorum atıp tutmuyorum mal kötü mal değil avrupa malı. Avrupadan kolay kolay kötü mal çıkmaz dünyaya satılan mal hiç çıkmaz.
    Onun için insanları yanlış yönlendirmeyelim. bu malı ufo vb. ısıtıcılarla karşılaştırmayalım bu çok farklı bir ürün ayrı bir teknoloji ortam ısıtıcısı.
    Cihazlar bakımda gerektirmiyor.Isınmak göreceli bir kavramdır herkese göre değişir.Tercihi alıcı yapıcaktır.İlk yatırım maliyeti düşük olduğu için tercihim Behadan yana olmuştur.




  • Biz Beha'ya ısıtmaz demedik. Belli dış ortam şartına kadar(-15C) belirli kalitede klimalar her türlü elektrikli ısıtıcıdan daha ekonomiktir dedik. Siz Norveç'le kıyaslamışsınız. Norveç'in bir kentinde Ocak ayında ortalama sıcaklık -18,4C iken Konya'da -0,3C'dir. Norveç'te elbette -18,4C ortalama sıcaklıkta elektrikli ısıtıcı daha ekonomik olacağından orda mecburen onunla ısınıyorlar. Eğer elektriği ucuza mal ediyorlarsa niye doğalgaz, kömür vs uğraşsınlarki. Üstelik milli gelirleri bizden bir hayli yüksek. Bizin karşı çıktığımız nokta klimalarla ilgili olan düşünceliriniz. Ben elekrik fiyatları şu anda olduğunun yarısı olsa Konya'da da tüm kış boyunca klima ile(havadan suya ısı pompası) ısınılabileceği kanaatindeyim, fakat doğalgaz bu iklim için şu anda en ekonomik ısınma aracı. Eğer ılıman sahil bölgelerinde otursam kesinlikle yeni nesil havadan suya ısı pompası sistemlerini kullanırdım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: makmühendis

    Beyler ben şuan Behayı evimde kullanmaktayım.Evimde 6 adet cihaz var.İzmirde 90 m2 yarı yalıtımlı denilebilir bir evim var. kışın en soğuk ayda ödediğim fatura 190 tl . Gayet rahat konforlu ısınıyorum. Salonum 22 - 23 derece çocuk odası 23 derece evim yaşam sıcaklığında.Beha yı almadan önce çok inceledim ve Beha dünyanın 24 ülkesinde bu könvektörlerin satışını yapıyor.Norveçte -50 derece soğuklarda bu ısıtıcı ısıtıyor orada doğalgaz , ufo , quartz , klima vb. hiç bir sistem çalışmıyor.Sadece Beha çalışıyor.Norveçtede doğalgaz var ama onlar dağalgazı elektrik enerjisine çevirip Beha kullanıyor.Neden gidip bir İnvertör klima kullanmıyorlar?
    Bütün İskandınav Beha ile ısınıyor.Avrupadan dandik mal çıktığı görülmüşmü hiç hele hele iskandinavdan İsveçin Volvo'su yeter.
    Ayrıca bana bunu yazan mühendis deil diyen arkadaş için yazıyorum bunu iyi okusun sizlerde iyi okuyun soğuk hava nerede? soğuk hava ağır olduğu için daima yerdedir.sıcak hava nerededir? yukarıda bunlar FİZİK KANUNUDUR. Yukarıdan bir ısıtma sistemi olmaz nereyi ısıtıyosun yukarısı zaten sıcak soğuk hava yerdedir sen yeri ısıt ısınan hava yükselir hafiftir çünkü. Aranızda fizik bilen yokmu ?? Prof arkadaşlar neyse bunlar beni ilgilendirmez ben sadece Behanın kullanıcısıyım yaşadıklarımı söylüyorum atıp tutmuyorum mal kötü mal değil avrupa malı. Avrupadan kolay kolay kötü mal çıkmaz dünyaya satılan mal hiç çıkmaz.
    Onun için insanları yanlış yönlendirmeyelim. bu malı ufo vb. ısıtıcılarla karşılaştırmayalım bu çok farklı bir ürün ayrı bir teknoloji ortam ısıtıcısı.
    Cihazlar bakımda gerektirmiyor.Isınmak göreceli bir kavramdır herkese göre değişir.Tercihi alıcı yapıcaktır.İlk yatırım maliyeti düşük olduğu için tercihim Behadan yana olmuştur.


    evin içindeki hava nerden nereye gidiyor önemli değil, sizin eve ne kadar ısı enerjisi soktuğunuz önemli olan. odanızın 23 C de durmasını sağlayan evinize giren ısı enerjisi. evin içerisinde 1 kw elektrik enerjisiyle 1 kw ısı enerjisi oluşturabilen bir teknoloji yok. insanları etkilemek ürünü sattırmak daha sonra fatura gelince sizin yalıtım yok ondan böyle, yalıtım yaptırın demek kolay ama hoş değil.
    Bu mal diye bahsetmeniz, teknoloji falan demeniz, üye isminizin insanları etkileyebileceği düşünülerek makmühendis olarak seçilmiş olma ihtimali, bu ürünü övmenizin, teknolojik demenizin nedenini gösteriyor. Bu forumlarda maalesef sizin gibi çok kişi görmekteyiz. ürettiği arabanın kalitesinden ülkenin gelişmişliğine oradan ısıtıcınında teknolojik olduğuna bağlayabilmeniz muhteşemdi. inanın çoğu holywood senaryosu bu kadar iyi bağlayamıyor alakasız şeyleri. Muhtemelen norveçte çamaşır mandalı üretsek onuda yüksek teknoloji diye türkiyede insanlara aldırmak için bu örneği anlatırdınız.
    Biz bu işin ehliyetli insanları olarak, ev içerisindeki elektrikli hiç bir ısıtıcıyı diğerinden verimli kabul etmiyoruz. Çünkü olamaz.
    Bu ısıtıcının kendi web sitesinde de olmak üzere verim ifadesi göremezsiniz. diğer elektrikli ısıtıcılarda da göremezsiniz. çünkü yaklaşık tükettiği elektrik kadar ısıtırlar evinizi. en iyi olanları % 93 verimle havayı ısıtırlar. kombilerdede bu % 95 lerdedır. klimalarda %250 ye varır bu oranlar. dışarıda hava soğuk olan - 15 C -20 C nin altında olan yerlerde bu verim düşer ve toprak altından ısı alma yoluna gidilir.
    amerikada da tabana rezistans döşeyip veriyorlar elektriği. o ülkelerde enerji ucuz ve kimse işin ekonomik olmasıyla ilgilenmiyor.
    %60 ı kaçak elektrik kullanan bir ülkede bu ürünün çok satmasına aldanıp, ekonomik olmasa satılmazdı diyebilecek dürüst insanlarada yazık oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktuz -- 6 Ekim 2010; 9:44:56 >




  • Film seneryosu yazdığım düşünüldüğü için daha yorum yapmıyacağım.Ayrıca hiç bir firmayı övdüğüm falanda yoktur.İşinin ehli insanlar var bu sitede onlarında arasına girmek istemiyorum.Dünyada bazı şeyler kabul edilmiş ve değiştirilemezdir.FİZİK te bir kuraldır bu , elektiriğe ne verirsen onu alırsın.1kw verdiğinde 1kw lık enerji elde edersin.Neyse, siz İşin eğlisiniz Fizik size sökmez.Benim burada yazdıklarımın hepsinin kanıtıdır fizik kuralları.ben tüketim değeri vermedim.izolasyonu olmayan bir evi ne koyarsanız koyun tasarruflu ısıtamazsınız.O yüzden boşuna klima falan deyip insanlarıda kandırmayın.Size sordum soğuk nerede diye cevap alamadım.Uzun bir sürede alamam zaten.Soğuk yerdedir.Ayrıca bu ürünü övdüğümü söyleyen arkadaş için yazıyorum iyi okusun.Övücek olsaydım biuu gibi yazardım oraya referansları ve tüketim değerlerini kimsede hayır diyemezdi.Diyemedide zaten.Bunun akabinde benim evimdede klima var mevsimi geldiğinde kullanıyorum.Klimaları kötülediğim falanda yoktur.Klimada satılacak odunda kömürde ufoda,quartz sobada,yağlı radyatörde , konvektörde ve doğalgazda.Hepsinin bir alıcısı vardır.Herkes ekmek yiyecek onun için saygısızlık edipte sen beha yı övüyosun satılsın diye saçmalıklar yazmayın buraya.
    BEN BEHA NIN KULLANICISIYIM BUNDAN SONRADA YORUM YAPMIYACAĞIM BURAYA.AMA SİZ KLİMANIN SATICISISINIZ SİZ KLİMA SATILSIN DİYE BURAYA YAZIYORSUNUZ YAZDIKLARINIZIN HİÇ BİRİSİ FİZİK KURALLARINA UYMUYOR.ZATEN İŞİ BİRAZ BİLEN BİRİSİ BUNU ANLAR. benden sonra bu yazı için yazılacak yorumlara cevap veremediğimden deil kanıtsız saçmalıklar olduğundandır.
    Hep siz gülüyorsunuz kendi yazdıklarınıza birazda ben güleyim sizin yazdıklarınıza




  • quote:

    Orijinalden alıntı: makmühendis

    Beyler ben şuan Behayı evimde kullanmaktayım.Evimde 6 adet cihaz var.İzmirde 90 m2 yarı yalıtımlı denilebilir bir evim var. kışın en soğuk ayda ödediğim fatura 190 tl . Gayet rahat konforlu ısınıyorum. Salonum 22 - 23 derece çocuk odası 23 derece evim yaşam sıcaklığında.Beha yı almadan önce çok inceledim ve Beha dünyanın 24 ülkesinde bu könvektörlerin satışını yapıyor.Norveçte -50 derece soğuklarda bu ısıtıcı ısıtıyor orada doğalgaz , ufo , quartz , klima vb. hiç bir sistem çalışmıyor.Sadece Beha çalışıyor.Norveçtede doğalgaz var ama onlar dağalgazı elektrik enerjisine çevirip Beha kullanıyor.Neden gidip bir İnvertör klima kullanmıyorlar?
    Bütün İskandınav Beha ile ısınıyor.Avrupadan dandik mal çıktığı görülmüşmü hiç hele hele iskandinavdan İsveçin Volvo'su yeter.
    Ayrıca bana bunu yazan mühendis deil diyen arkadaş için yazıyorum bunu iyi okusun sizlerde iyi okuyun soğuk hava nerede? soğuk hava ağır olduğu için daima yerdedir.sıcak hava nerededir? yukarıda bunlar FİZİK KANUNUDUR. Yukarıdan bir ısıtma sistemi olmaz nereyi ısıtıyosun yukarısı zaten sıcak soğuk hava yerdedir sen yeri ısıt ısınan hava yükselir hafiftir çünkü. Aranızda fizik bilen yokmu ?? Prof arkadaşlar neyse bunlar beni ilgilendirmez ben sadece Behanın kullanıcısıyım yaşadıklarımı söylüyorum atıp tutmuyorum mal kötü mal değil avrupa malı. Avrupadan kolay kolay kötü mal çıkmaz dünyaya satılan mal hiç çıkmaz.
    Onun için insanları yanlış yönlendirmeyelim. bu malı ufo vb. ısıtıcılarla karşılaştırmayalım bu çok farklı bir ürün ayrı bir teknoloji ortam ısıtıcısı.
    Cihazlar bakımda gerektirmiyor.Isınmak göreceli bir kavramdır herkese göre değişir.Tercihi alıcı yapıcaktır.İlk yatırım maliyeti düşük olduğu için tercihim Behadan yana olmuştur.



    makmühendis,

    Neden bu nick'i aldiniz bilmiyorum. Teknik olarak iki tane dogru soyluyorsaniz bes tane yanlis soyluyorsunuz. Hepsine tek tek girmeyelim. Sizin gibi foruma uye olur olmaz sadece tek bir cihaz hakkinda teknik bilgiye uymayacak sekilde, seri olarak reklam yapip sonra ortadan kaybolan cok insan oluyor. Bu tur katilimcilarin aslinda urunun satisindan kazanc elde eden "Fake" uyeler oldugu sonunda belli oluyor. Cihazi satmak, satici olmak hatta bilgisiz ve tecrubesiz olmak onemli degil ama samimi olmak COK onemli.

    Henuz sizin bu cihazdan baska bir konuda yazdiginizi gormedigimiz icin sizde "Fake" uye olmaya aday durumdasiniz. Insallah diger konulardada katkilarinizi gorur faydalaniriz ve o zaman yine yanlisiniz olsada hic olmazsa samimi oldugunuzu "Fake" olmadiginizi anlariz.

    Yukaridaki yorumum aslinda konu basliginda adi gecen cihazla ilgilidir. Aslinda cihazda bir yanlis yok, fakat makmühendis arkadasimizin cihazla ilgili yorum beklenti ve tecrubeleri ciddi sekilde cihazin teknolojisine uygun degildir. Burada kisilerden degilde cihazlar ve teknolojilerinden konusmak benim icin daha kiymetli.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: makmühendis

    Film seneryosu yazdığım düşünüldüğü için daha yorum yapmıyacağım.Ayrıca hiç bir firmayı övdüğüm falanda yoktur.İşinin ehli insanlar var bu sitede onlarında arasına girmek istemiyorum.Dünyada bazı şeyler kabul edilmiş ve değiştirilemezdir.FİZİK te bir kuraldır bu , elektiriğe ne verirsen onu alırsın.1kw verdiğinde 1kw lık enerji elde edersin.Neyse, siz İşin eğlisiniz Fizik size sökmez.Benim burada yazdıklarımın hepsinin kanıtıdır fizik kuralları.ben tüketim değeri vermedim.izolasyonu olmayan bir evi ne koyarsanız koyun tasarruflu ısıtamazsınız.O yüzden boşuna klima falan deyip insanlarıda kandırmayın.Size sordum soğuk nerede diye cevap alamadım.Uzun bir sürede alamam zaten.Soğuk yerdedir.Ayrıca bu ürünü övdüğümü söyleyen arkadaş için yazıyorum iyi okusun.Övücek olsaydım biuu gibi yazardım oraya referansları ve tüketim değerlerini kimsede hayır diyemezdi.Diyemedide zaten.Bunun akabinde benim evimdede klima var mevsimi geldiğinde kullanıyorum.Klimaları kötülediğim falanda yoktur.Klimada satılacak odunda kömürde ufoda,quartz sobada,yağlı radyatörde , konvektörde ve doğalgazda.Hepsinin bir alıcısı vardır.Herkes ekmek yiyecek onun için saygısızlık edipte sen beha yı övüyosun satılsın diye saçmalıklar yazmayın buraya.
    BEN BEHA NIN KULLANICISIYIM BUNDAN SONRADA YORUM YAPMIYACAĞIM BURAYA.AMA SİZ KLİMANIN SATICISISINIZ SİZ KLİMA SATILSIN DİYE BURAYA YAZIYORSUNUZ YAZDIKLARINIZIN HİÇ BİRİSİ FİZİK KURALLARINA UYMUYOR.ZATEN İŞİ BİRAZ BİLEN BİRİSİ BUNU ANLAR. benden sonra bu yazı için yazılacak yorumlara cevap veremediğimden deil kanıtsız saçmalıklar olduğundandır.
    Hep siz gülüyorsunuz kendi yazdıklarınıza birazda ben güleyim sizin yazdıklarınıza


    :) soğuk nerdedir den başka teknik birşey yokmu bildiğin. nickin mühendis ama makine değil makale mühendisisiniz heralde. 1kW elektriktek 1kW enerji alınır diyorsunuz da bize lazım olan ısı enerjisi. Elektrik Motoruna 1kW verirseniz evi, 0.15 kW ısıtır. Elektrik sobasıyla 1kW için maksimum 0.95 kW ısıtır.
    Buzdolapları ve klimalar nasıl çalışır. komresörde sıkışıp sıvı hale gelen gaz, soğutulacak yere gönderilir, burada gaz fazına geçer, çevreden ısı alır, sonra yine kompresöre gidip sıvıya dönüşür. Eğer kullandığınız gaz evin dışındaki ve içindeki sıcaklık farkında sıvı - gaz fazına dönüşü başarabiliyorsa o gazı kullanarak, 1kW enerjiyi bunu sıkıştırmaya harcayıp 2-3 kW a denk ısı enerjisini dış ortamdan iç ortama taşıyabilirsiniz. dış ortam -10 C içerisi 22C de olsa dışarıda bir ısı vardır ve bu ısı içeriye taşınabilir. normalde ısı enerjisi sıcaklığın az olduğu tarafa kendi geçer ama burada sıcaklık dışarıda az olduğu için bu gidişatı tersine elektrik enerjisi kullanarak çeviririz.
    Bu işlemde dışarının sıcaklığı düştükçe verim de düşer. İzmir mugla antalya mersin adana bu gibi illerde herzaman verim yüksektir.
    Devasa alışveriş merkezleri, büyük kurumlar, binalarda neden bu behalardan kullanmıyorlarda çatılarında VRF klima sistemleri kullanıyorlar. Hangi markette ufo veya beha gördünüz. Hesap kitap bilen insanlar neden para versin o sistemlere.
    ama doğru ısınan hava yükselir. ısınıp yükselen hava yukarı gidince az önce orda duran sıcak havada aşağı iner :) merak etmeyin. bütün hava odanın tavanında sıkışıp kalamaz. Bu bir döngüdür. bu döngü yüzünden evimiz ısınır zaten. tavanı 20 metre yüksekliğinde bir yerde oturmuyorsak insanlar zaten 2.6 metrelik daire yüksekliğinin ortalarında kalıyor. sıcak diye tavanda gezen görmezsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktuz -- 7 Ekim 2010; 9:43:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: makmühendis

    Arkadaşlar hiç bir şey bilmiyorsanız biraz araştırın internette klima ısınma aracı değildir dünyada sadece Türkiyede klimayla ısınmaya çalışılıyor.Buda gene Türkiye'nin bir ilki Dünyanın en iyi kliması bile olsa klimaların 7 dereceye kadar randumanlı çalışıyor. Hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğü zaman klimanın hem verimi düşüyor hemde ekonomisi. 7 derecenin altında klimalar su gibi elektrik çekmeye başlar ayrıca en baba klima bile 0 derceye kadar dayanır MİTSUBİSHİ dir buda.bilemediniz -1 olsun bu derecelerdede klima elektriği çeker.Hiç düşündünüzmü kilimalar neden kışın soğutmada az elektrik yakar.Çünkü klimanın görevi soğutmadır.www.google.com a yazın bunlar orada çıkıyor zaten.Ayrıca sürekli üflemeside hasta ediyor evin içinde rüzgar estiriyor.Ben hemen hemn bütün ısınma araçlarını kullanmış olan birisi olarak bunları yazıyorum buraya.Yazdıklarımın hepside mantığa yatan şeyler.Aklınıza takılan sorularınız olursa yardımcı olurum.



    Senin hiç bir şey bildiğin yok, kusura bakma. Bir de "mak. mühendis" yazmışsın rumuzuna.

    -25 derecede dahi etkin ısıtma yapan klimalar var. (Vestel gibi dandik markaları saymıyorum) Tüm Japon klimaları ve kaliteli klimalar -10,-15,-20,-25 derecelere kadar en az ısıtma yapmaktadırlar. Bu da Türkiye şartlarında hayli hayli yeterlidir. Bir de Daikin'in Ururu Sarara modeli var ki sadece ısıtmakla kalmaz üstelik de bir de nemlendirme yaparak hissetiğiniz sıcaklığı arttırır ve boğazınızı da kurutmaz. Inverter ve süper inverter klimalar son derece tasarrufludur ve faturanızı da kabartmazlar.


    Ama kalorifer imkan dahilindeyse kalorifer daha sessizdir ve konforludur tabii o da is çıkartıyor.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.