Şimdi Ara

Bedelli Askerlikteki 21 Gün Sorunu Bitmek Bilmiyor ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
4.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 15 ay vatani hiznetimi yaptım 21 günde en fazla yatak yapmayı öğrenirler gerek yok boşa yer işgal etmesinler bu ülkede tam askerlik yapmaya gönüllü binlerce genç var kimse kusura bakmasın geçerli bir gerekçesi olmayıp baba parası yiyen baba parasıyla araba alıp erkeğim diye geçinenleri değil bedelli devlet üzerine para verip almasın boşa askeriyenin istikakını yemesinler gerekçesi olan kardeşlerime sözüm yok bazen vatana hizmet askerlik değil bilim ve zeka ilede olur ama diğerleri boşa israf

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Düşük_Baglanti

    Ne alakası var, 21 günde nasıl vatana hizmet edecekler.21 günde tüfeği eline alamazsın, bu 21 gün sadece er gazinosu ve kantin önünde bekleyişten oluşuyor.Bedelli koyuyorsun tamam, zaten ödenen bedelin yarısını barınma, techizat, yemek diye yarısını hiç ediyorlar zaten.

    oluşan sistem baya baya çarpık bir yapı.Askeri eğitimi düşünüyorsan bedelli getirmeyeceksin herkes gidecek 6-12 ay paşa paşa yapacak yada getireceksen para lazımsa 21 gün gibi boş bir şart koymayacaksın.

    Alıntıları Göster
    O zaman ben de 8 ayda vatana nasil hizmet edeceksin derim mesela? Zira bizim kuşak üniversite mezunları 8 ay yapti. Altı üstü 21 gün. Amma mesele ettiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Millet dökülüyor.. Anadolu'da yaz güneşinin altında mehmetçik aç susuz marş atıp egzersiz yaparken Mehmet Bey'ler de kahvaltıda starbucks'a uğramazsa gözleri doluyor...
  • 21 gün askerlik nasıl yapcaz çok mağduruz ühüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü ühüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: paker

    15 ay vatani hiznetimi yaptım 21 günde en fazla yatak yapmayı öğrenirler gerek yok boşa yer işgal etmesinler bu ülkede tam askerlik yapmaya gönüllü binlerce genç var kimse kusura bakmasın geçerli bir gerekçesi olmayıp baba parası yiyen baba parasıyla araba alıp erkeğim diye geçinenleri değil bedelli devlet üzerine para verip almasın boşa askeriyenin istikakını yemesinler gerekçesi olan kardeşlerime sözüm yok bazen vatana hizmet askerlik değil bilim ve zeka ilede olur ama diğerleri boşa israf
    İstihkak dediği de kurtlu yemekle bozuk peynir. Çok meraklıydık askeriyenin ne olduğu belli olmayan yiyeceklerini yemeye.




  • bu ülkeden bi bok olmaz, bir çok ülkede kadınlar bie askerlik yapıyor. hem de sizin gibi 10 gün 20 gün değil. 1 yıl, 2 yıl.

    onlar bile sizin kadar ağlamıyordur.

    üç beş kuruş için bedelli askerlik çıkartan hukumete de burdan selamlarımı ıletıyorum.
  • Bence 21 gün dahi olsa askerlik yapılmalı, yani bedelli gidecek olan arkadaşlara saçma geliyor olabilir ama o 21 günde yanaşık düzen eğitimini, ast-üst ilişkisini, silah söküp takmayı, atış yapmayı, siper almayı, disiplini öğreneceksiniz. yarın allah korusun bir kriz durumunda seferberlik ilan edilse paşa paşa gideceksin cepheye, o zaman ne olacak?
  • Günümüzde askerlikten öte artık önemli olan teknoloji ve insanlardan nasıl yararlandığın bakın israil bile dibindeki, arap kitleleri dize getiriyor sebebi ne teknoloji yoksa araplarda insan gücü daha fazla iyiyi kötüden güçlüyü güçsüzden ayıran budur zaman değişti teknoloji değişti artık herşey robotik ve en az kayıba döndü bu gerek maddi gerekse manevi zayiat insan olur veya techizat olur en aza indirme çabası var insan niteliği güç değildir ülkeleri sindiren korkutan nedir diye sorsalar hava teknolojisi ve nükleer derler şu kadar bu kadar nüfuza sahip olması pek etken değil sonuçta 19.yüzyılın başında yaşamıyoruz kazam kürek tüfekle savunamazsın ülkeni.


    1.Bizim ülkemiz dıştan zarar görmez yada biri veya birileri direk saldırı planlayamaz zor.Savaş politikası ekonomik yıkım getirir.Bunu hiç bir devlet göze alamaz.

    2.Nato'ya bağlıyız herhangi nato üyesi bir ülkeyle savaşma politikamız yok.Çevremizdeki en gelişmiş unsurlar Yunanistan İran Bulgaristan felan Rusya ile polemik yaşamak zor.

    3.Askeri çoğunluk aynı zamanda devlet bütçesine zarardır daha uzmana yönelik ve disiplin dışı devamlı değişen insan çoğunluğuna sahip olmaktansa 200 250 bin kişilik uzman ordulara sahip olmak daha az maliyeti hem daha akıllıcadır.Hem bunlar için konuşlanmayı rahat sağlarsın hem arge içinde daha fazla bütçe sağlamış olursun.

    4.Şu durum bir gerçek ki başta da söyledim Türkiye direk bir savaşa girmez direk bir ülke savaşta aşamaz zor.Bu ülkede olacak en büyük olay iç savaştır.Bunun içinde kadın olsun erkek olsun 1 ay net bireysel savunma eğitimi almalı askerlik çerçevesinde olabilir.Bireysel savunma çok önemli çünkü olası bir iç savaşta ne tür ajan ve teröristlerin senin ülkende olduğunu bilemezsin bireysel olarak kendini savunman içinde eğitimli olmalısın yağma yıkma her şey olur iç savaşta.Savaşın polisi askeri olmaz şöyleyim böyleyim deme ilede geçiştiremezsin.O yüzden günümüzü esasen hem yaşamdan kopmama hemde bireysel olarak kadın erkek savunabilmesi için 1 ay eğitim alma zorunluluğu olmalı .Bunu yapmak zor değil.Gittiğimizden biliyoruz askeriyede en yararlı dönem hadi en ases dönem acemiliktir ustalıkta bir halt olduğu yok.Boş boş işlerle uğraşıyorsun.Hayatın ve olası kariyer planlaman varsa tamamen engel bir sorun teşkil ediyor bu sana bu açıdan bakılınca bu süreyi kısmak bence yararlı kolaylaştırmak lazım.Askerlik için 1 ay yeterli bir süre ha buda olası saldırı ve iç savaş amacı ile hazır eğitimli olmak için bunun üstü tamamen gereksiz ve insan yaşamı için zaman kaybı oluşturuyor.Yani kimse bana 6 ay yaptım 12 ay yaptım yok 2 yıl 4 yıl yaptım demesin.Teknoloji gelişti en güçlü savaş mekanizması artık teknoloji ve ülke ekonomisi bunlar güçlü ise güçlüsündür yoksa zaten devamlı iç karışıklık yaşarsın tehditler dışardan çok içinden çıkar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    Millet dökülüyor.. Anadolu'da yaz güneşinin altında mehmetçik aç susuz marş atıp egzersiz yaparken Mehmet Bey'ler de kahvaltıda starbucks'a uğramazsa gözleri doluyor...
    Bunu hükümete söyleyin bence

    1.Askerliği zorunlu kılan devlettir.

    2.Para ve oy uğruna kendi yaptıkları rezilliği örtbas eden ve bunu satılabilir kılan ve herkes önünde parti adamı olsun zengin olsun eşit bir hükme sabitlemeyen devlet ve bu devleti yöneten hükümetler suçludur.

    Ama şunu devamlı söylemekten es geçmiyorum 6-12-18 artık ne ise bu kadar uzun süreler askeri bağlamda gereksizdir.Askerlikte en mantıklı yararlı dönem acemilik dönemi olası iç savaş karışıklık durumu ele alındığında bireysel savunma içinde kadın olsun erkek olsun 1 ay bu acemiliği almalı gerisi önemsizdir.Devlet bütçesinede zarardır.Teknoloji arge ve ülkenin ekonomisinin etkeni senin en güçlü mekanizmandır vatandaşın mutlu ise senin düzenini kimse bozamaz.Bizim gibi ülkelerde tehditler dıştan çok ajanlar ve satılabilir adamlarla içeriden çıkar bunuda bilesiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arrastra

    ben yakın zamanda 21 gün yapıp terhis olanlardanım, başta ne kadar saçma gelse de gidip geldikten sonra herkesin yapması gerektiğini düşünüyorum. en azından emirlere uymayı, tüfek söküp takmayı, atış yapmayı öğrenirsiniz (hayatımda ilk defa orada atış yaptım). allah korusun savaş durumunda savaşın ortasında mı öğretecekler millete ne yapması gerektiğini? 21 günde konsantre bi eğitim olsa da sistemin nasıl işlediğini görüyorsunuz, herkes yapmalı.

    kamuflaj rantına ben de sinirlenmiştim ancak gittiğinizde kimseye sıfır kıyafet vermiyorlar, bir önceki bedellinin giydiğini yıkayıp geri veriyorlar.. her gelene sıfır kıyafet yok yani
    Kıyafet olayı dediğin gibiyse sorun yok gidip geleceğiz her şekilde zaten.
  • İsrail'de kadınlar da askerlik yapıyor niye hiç düşündün mü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    İsrail'de kadınlar da askerlik yapıyor niye hiç düşündün mü?
    Nüfus az diye 8 Milyon nüfusu var sebep o ve çoğu yaşlı çok çok çok az genel nüfusu ele alırsak.Genç nüfusu fazla değil o yüzden askerlik süresi 2 yıl orada ve kadın erkek askerlik zorunlu.

    İsrailde sürdürülebilir bir sistem oturtmakta zor gerek bulunduğu konum gerekse nüfusun artma miktarı çok çok az olması sebebi ilede buna mahkumlar genç nüfuz çok az ve teknoloji ile bu arayı kapatıyorlar.Buna elleri mahkum.İsrailde bu sebepten ötürü çoğu yahudi kalmıyor başka ülkelere gidiyor ve oranın vatandaşlığını alıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 21 Şubat 2019; 0:35:15 >
  • Sen gitmiş miydin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    Sen gitmiş miydin?
    Ben askerliği yaptım 357.Kısa dönem(Kıbrıs) 4 sene oldu ardından 1 sene sonra arkadaşım vasıtası ile israilede gitmiştim kudüs'e kendisi dindardır ama neyse.Merakımdan baktım niye bu kadar önemli diye değişik bir aurası var şehrin ve açıkçası müslümanları pek sevmiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 21 Şubat 2019; 0:55:43 >
  • İncirlik üssündeki Amerikan askerleriyle aynı koşullara sahip olacaksam değil 21gün, 121 gün bile yaparım. Şu şartlara bakınca eşşek yerine koydukları apaçık ortada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mızmızcı bedelliler yüzünden neredeyse iptal başvurusu yapıp kısa dönem gidecektim, Allah sizi ıslah etsin, amcam 1996'da askerde eğitim esnasında çarpraz bağlarını yırtmış ,diz kıkırdaklarını kırmış, ulan ne dengesiz nankör aptal insanlarsınız, ayakta dikilip birşey yapmıyoruz yapmayacağız diye sevineceğinize pis pis laf atıyorsunuz, askerde kobay olarak kullanmak vardı sizi ya, basacaksın ilacı kafayı mankurt yapıp deney tahtası yapmak dururken ne diye bu kadar insanı boş beleş bekletirler ayakta, asıl sizi kobay olarak kullanmaları gerekirdi. BOMMMBOŞ İNSANLARSINIZ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 21 Şubat 2019; 8:3:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin gibi denek olmak için sorgusuz sualsiz itaat edenler oldukça bomboşluk sırası onlara gelmez

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Sen de böyle devam et, biz bugünlere mücadele ile geldik, daha da iyi olmasını istiyorsan mücadeleni klavyede değil er meydanında göster, kolaylaşa kolaylaşa yatmaya-ayakta dikilmeye kadar gelmiş bir iş için bile mızmızlanan insanlara ne desen boşa gider. En iyisi izleyip ibret almak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 21 Şubat 2019; 10:45:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boşuna ağlamayın paşa paşa gidip bot bağlayacaksınız orada 21 gün sürüneceksınız.

    Süreç başladı şuan sizin keyfınız için bedelliyi durduruyoruz demezler gidenler isyan eder her şey ayarlandı gidip oranın tadına bakmadan ölmenize izin yok arkadaşlar

    Ülkenizi TSK 'yı sevin :) ahahahah

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.