Şimdi Ara

Bedelli Askerlik Tecrübeleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
1
Favori
21.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşımla aynı yere gidiyorum. Aynı koğuşta veya bölükte olmak için arka arkaya girsek içeri olur mu?
    Bir de tuvalet kullanma işini nasıl çözdünüz? Ben hijyen manyağıyım da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elma

    Biz takım olarak çok çok şanslıymışız o zaman. Dediğin gibi aynı kışlada apayrı şartlar. Bunun sebebi de tamamen başımızdaki komutanlar. Bize iyi, size kötü niyetli komutanlar denk gelmiş. Gerçi bizim bölükteki diğer takımlarında çavuşları çok iyi sayılmazdı ancak bizim takımın çavuşları insaflı insanlardı. Eğitimleri olabildiğince yaptırmamaya çalıştılar. Öğle içtimasından sonra hep boştuk. Koşu, sürünme vs. hiçbir şey yapmadık. Bölük komutanımız bir akşam koğuşumuza geldi hep birlikte oturduk muhabbet ettik börek sarma felan yedik. Bize 18 ekim perşembe günü verilen silah eğitimi bile 30 dakika anca sürdü. Komutanımız G3 sökme takmayı gelişigüzel birkaç kez gösterdi ardından 10-15 kişi sökme takma yaptı akabinde üç köşe teşkili gösterdiler bitti. İstirahat zamanlarında koğuşlara istediğimiz şekilde çıkabiliyorduk. Hatta sabah içtiması sonrası kahvaltıya gitmeyenler koğuşa çıkıyordu mıntıkaya kadar yatıyorlardı.

    Alıntıları Göster
    abi şaka mısınız bu nasıl şartlar izmir bornovada bunların alakası yoktu. bela gibi geçti herşey bizde




  • @AtillaHuN Tamamen şans maalesef.

    @Peacifullord Herkesin koğuş ve yatak numarası önceden belli. Teslim olduktan sonra kayıt işlemleri sırasında sizlere listedeki yerleriniz söyleniyor.
    Bizim tuvaletlerimiz gittiğimizde baştan aşağı yenilenmiş vaziyetteydi ancak buna rağmen çok hijyenik sayılmazdı zira tuvaletini insan gibi yapamayanlar var.
  • Ne azapmis arkadas bu askerlik ! Insanin omrunden resmen omur aliyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. Celp manisada yaptım



    Koğuşlar 150 kişilikti. Tuvaletlerin kapısı koğuşun içindeydi.

    Tuvaletler hep tıkalıydı ortalık bok sildikten geçilmçyordu. Millet oraya basıp yatağına geçiyordu.

    Bi sürü insan var değişik değişik ıslak mendille silinmiş adam o da suda çözünmemiş tuvalet tıkandı tabi.

    Tavaletlerde çay taşı bile vardı.

    Yataklar çok yapışıktı yanındaki adam yatağında hapşurunca yüzüne geliyordu.

    İlk hafta banyo yoktu. Sonra farklı bir koğuşta yapabilirsiniz dediler onda da 2 3 günde bir sıra geliyordu.



    Eğitim falan formalite gördük.

    Mıntıka son günlerde yaptık o da sıra bana gelmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Irina Spalko kullanıcısına yanıt
    Hocam bana da kutahya cikti. 7 ocakta teslim oluyorum. Telefon isini napsam bilemedim. Tuslu telefon almasam benim akilli telefonu sokabilirmiyim iceriye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SecurityPayne

    Hocam bana da kutahya cikti. 7 ocakta teslim oluyorum. Telefon isini napsam bilemedim. Tuslu telefon almasam benim akilli telefonu sokabilirmiyim iceriye

    Akıllı telefonlara izin yok zaten yapacağınız 18 gün ondada akıllı telefonlardan bir zahmet uzak kalın biraz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Irina Spalko kullanıcısına yanıt
    Tamam ya ne kiziyon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün terhis oldum. Tecrübeli arkadaşlara sorum var. E devletten askerlik durum belgesi sorguladığımda "en yakın askerlik şubesine başvurun" diyor. Bu normal mi? Terhis belgem elimde. E-devlete işlenmesi zaman mı alıyor? Pazar günü istanbula gidecem çevirmelere rastlarsam sıkıntı yaşar mıyım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Peacifullord

    Arkadaşımla aynı yere gidiyorum. Aynı koğuşta veya bölükte olmak için arka arkaya girsek içeri olur mu?
    Bir de tuvalet kullanma işini nasıl çözdünüz? Ben hijyen manyağıyım da.
    Gidenler biraz daha yazsa...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8MB AGP -- 12 Ocak 2019; 16:42:32 >
  • erzincan 59.topçu nasıl
  • Merhaba arkadaşlar konu bayadır pasife düşmüş belki hortlarsa işime gelir diye bir yazayım dedim. Ne durumda askerlik tecrübeleri bende 21 eylül sevk tarihli iskenderun bedellisiyim varmı peki iskenderunda yapmış olupta tecrübelerini paylaşacak?
  • aydın varsa yazarsa sevinirim 28 eylül
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Irina Spalko

    Dün askerliğim bitti hava er eğitim tugayında yaptım kütahyada

    ilk gün çok sıkıntı bide çok kalabalıktı 5.250 kişiyi almışlar 2.celp olarak kapıda 2 saat içeridede 5 saat ayakta bekledik.. daha sonra kamuflajları aldık odalara geçtik koğuşlar 12 kişilik ve çoğu koğuşta bir tane onbaşı veya çavuş var

    ilk gün neredeyim napıyorum falan demeniz çok normal çünkü çok garip geçiyor daha sonra da 21 gün oradan çıkamayacaksınız.. sabah 5'te kalkma zorunluluğun var her gün tıraş olma zorunluluğun var lavabolar çok kalabalık olmaması için ben alarmı 4:45'e kuruyordum kalkıp tıraş olup hazırlanıyordum.. havası çok soğuk olduğu için 2 kiloluk parkalarla dolaşıyorsun sabah 6'da içtima oluyor sonra kahvaltı yapıyorsun yemekten sonra mıntıka var 8'e kadar sonra 8'de toplanıp eğitim alanına geçiyorsun ilk hafta tek er muhabere eğitimleri selam vermeler rütbe tanıtımları ve yürüşlerle dönüşlerle geçiyor 8'den 12 yani öğle yemeğine kadar baya yoruyorlar daha sonra öğle yemeğine geçip 1'de yeniden bi içtima yapıyorlar daha sonra yine eğitim alanına gidiyorsun yürüme vs...

    ilk hafta bu şekilde geçiyor ama çok zorlanacaksınız ve hasta olma ihtimaliniz %90, dudak çatlakları gribal enfeksiyonlar gözde virüs ve bulaşıcı hastalıklar gibi şeylerle uğraşacaksınız. Ben hasta olmam demeyin koğuşta bir kişi hasta olsa sizde oluyorsunuz çünkü koğuşlar ufak ve 12 kişilik ranzalarla mevcut her türlü oluyorsunuz bu yüzden c vitaminleri ve gribal hastalıklar için bolca ilaç götürün..

    Temizlik konusu ise ıslak mendil ve tuvalet kağıdı alabildiğiniz kadar alın çünkü orada hiç bir şey yok..

    İkinci hafta silah eğitimleri yürüyüşler koşma eğitimleri sürünme eğitimleri ve bir de eğer hasta olduysanız bu şekilde bitkin bitkin eğitim yapıyorsunuz. Vizite (hasta bakımı) orada çok boş insanlar olduğu için size sıra gelmiyor mecbur eğitime çıkmak zorunda kalıyorsunuz.. Adamlar eğitimden kaçmak için ilk hafta hep hasta numarası yapıp istirahat alıyor.. Siz gerçekten hasta olduğunuz için bu gibi insanlardan sıra alamıyorsunuz haliyle çok daha beter oluyorsunuz.. İkinci hafta birinci haftaya göre daha sıkı ve yorucu geçiyor silahla atışlar oluyor bölüğe göre değişiyor salı - çarşamba ve perşembe olmak üzere 3 manevra 3 de normal atış yapıyorsunuz G-3 ile burada da gözüne vuran oluyor yapamyan oluyor sıkıntı yaşayan çok gördüm.

    Üçüncü hafta ise tamamen törene hazırlanıyorsunuz tören alanı uzak olduğu için 2 km gitmek ve gelmek zorunda kalıyorsunuz sabah 9'dan 12'ye kadar prova sonra öğle yemeğinden sonra 2' gibi yeniden tören alanına gidiyorsun ve 5:30'da kadar prova yapıyorsun sürekli ayakta kalıyorsun. Üçüncü hafta biraz normal gelecektir çünkü 2 hafta yorulduktan sonra ayakta kalmayı yeğliyorsun..

    Genel olarak ilk hafta cumartesi günü kamuflajla dolaşıyorsun 12'ye kadar spor eğitimleri var 12'den sonra serbestsin. Pazar günü ise eşofmanla oluyorsun eğitim yok.

    ikinci ve üçüncü hafta cumartesi ve pazar günleri eşofmanlasın ve serbestsin.. Kantinler var yiyecek ve içecek alabiliyorsun (sadece kola ve gazoz) asitsiz şeyler yok meyve suyu gibi bir şey bulamazsınız Cips fiyatları 2.90'dan başlıyor genel sivil hayata göre daha pahalı her şey askeriyede daha ucuz bilirdim ben ama baya pahalı geldi daha sonra otomatlar var orada gofret ve kola alabilirsiniz ayrıca bölüklerin içinde kahve otomatları oluyor içinde sütlü çikolata sıcak kahveye kadar her şey var.. Tabi sıra gelirse size kadar.. Her şeyde çok bekliyorsunuz her yerde sıra var..

    Yemekhanede yemek yemeyecek isen dışarıdan arabalar geliyor mobil yemek diye su satmaları yasak sadece ayran var ve hamburger çiğ köfte falan satıyorlar ..

    Yemekhanedeki yemekler güzel değil hepsi soğuk sabah çay sıcak geliyor fakat 2 dk sonra soğuyor yemeklerde 3 haftada 2 kez pirinç pilavı gördüm hep makarna var ve soğuk tadları iyi değil ve hijyenden uzaklar kötülemek için demiyorum gerçekten böyle..

    Yemekhanede çalışma sıraları var yaka numaralarına göre 15 kişi alıyorlar ve çalışıyorsun çalışma şartları çok ağır kaçmaman için yaka numaranı komutanlar alıyor ki kaçarsan işlem uygularlar amele gibi durmadan bir gün boyunca çalıştırıyorlar yani.. Bunun dışında koğuş nöbetleri var zorunlu tuvalet ve banyo yıkama görevleri var zorunlu.. Yapmayacağım diye bir şey yok sadece kendinizi ezdirmeyin arkadaşlarınıza karşı saf durmayın yoksa ezerler..

    Aklıma gelenler şuan için böyle sormak istediğin bir şey varsa cevaplarım..

    Sakın basit bir şey düşünmeyin o 3 haftayı sizden baya bi çıkarıyorlar emin olun. Gidecekler için şimdiden Allah kolaylık versin.
    Hocam saç tıraşı konusunda bir sorum var. Üstler en fazla kaç numara olmalı? Subay tıraşına izin veriyorlar mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysakay

    Hocam saç tıraşı konusunda bir sorum var. Üstler en fazla kaç numara olmalı? Subay tıraşına izin veriyorlar mı?

    Alıntıları Göster
    üstlere hiç dokanmasan bile olur. yanları kısalt yeter. kep takıyorsun üstler zaten gözükmüyor
  • haqueim H kullanıcısına yanıt
    Bir karış saç var hocam bende böyle alıcaklarını hiç sanmıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Irina Spalko

    Dün askerliğim bitti hava er eğitim tugayında yaptım kütahyada

    ilk gün çok sıkıntı bide çok kalabalıktı 5.250 kişiyi almışlar 2.celp olarak kapıda 2 saat içeridede 5 saat ayakta bekledik.. daha sonra kamuflajları aldık odalara geçtik koğuşlar 12 kişilik ve çoğu koğuşta bir tane onbaşı veya çavuş var

    ilk gün neredeyim napıyorum falan demeniz çok normal çünkü çok garip geçiyor daha sonra da 21 gün oradan çıkamayacaksınız.. sabah 5'te kalkma zorunluluğun var her gün tıraş olma zorunluluğun var lavabolar çok kalabalık olmaması için ben alarmı 4:45'e kuruyordum kalkıp tıraş olup hazırlanıyordum.. havası çok soğuk olduğu için 2 kiloluk parkalarla dolaşıyorsun sabah 6'da içtima oluyor sonra kahvaltı yapıyorsun yemekten sonra mıntıka var 8'e kadar sonra 8'de toplanıp eğitim alanına geçiyorsun ilk hafta tek er muhabere eğitimleri selam vermeler rütbe tanıtımları ve yürüşlerle dönüşlerle geçiyor 8'den 12 yani öğle yemeğine kadar baya yoruyorlar daha sonra öğle yemeğine geçip 1'de yeniden bi içtima yapıyorlar daha sonra yine eğitim alanına gidiyorsun yürüme vs...

    ilk hafta bu şekilde geçiyor ama çok zorlanacaksınız ve hasta olma ihtimaliniz %90, dudak çatlakları gribal enfeksiyonlar gözde virüs ve bulaşıcı hastalıklar gibi şeylerle uğraşacaksınız. Ben hasta olmam demeyin koğuşta bir kişi hasta olsa sizde oluyorsunuz çünkü koğuşlar ufak ve 12 kişilik ranzalarla mevcut her türlü oluyorsunuz bu yüzden c vitaminleri ve gribal hastalıklar için bolca ilaç götürün..

    Temizlik konusu ise ıslak mendil ve tuvalet kağıdı alabildiğiniz kadar alın çünkü orada hiç bir şey yok..

    İkinci hafta silah eğitimleri yürüyüşler koşma eğitimleri sürünme eğitimleri ve bir de eğer hasta olduysanız bu şekilde bitkin bitkin eğitim yapıyorsunuz. Vizite (hasta bakımı) orada çok boş insanlar olduğu için size sıra gelmiyor mecbur eğitime çıkmak zorunda kalıyorsunuz.. Adamlar eğitimden kaçmak için ilk hafta hep hasta numarası yapıp istirahat alıyor.. Siz gerçekten hasta olduğunuz için bu gibi insanlardan sıra alamıyorsunuz haliyle çok daha beter oluyorsunuz.. İkinci hafta birinci haftaya göre daha sıkı ve yorucu geçiyor silahla atışlar oluyor bölüğe göre değişiyor salı - çarşamba ve perşembe olmak üzere 3 manevra 3 de normal atış yapıyorsunuz G-3 ile burada da gözüne vuran oluyor yapamyan oluyor sıkıntı yaşayan çok gördüm.

    Üçüncü hafta ise tamamen törene hazırlanıyorsunuz tören alanı uzak olduğu için 2 km gitmek ve gelmek zorunda kalıyorsunuz sabah 9'dan 12'ye kadar prova sonra öğle yemeğinden sonra 2' gibi yeniden tören alanına gidiyorsun ve 5:30'da kadar prova yapıyorsun sürekli ayakta kalıyorsun. Üçüncü hafta biraz normal gelecektir çünkü 2 hafta yorulduktan sonra ayakta kalmayı yeğliyorsun..

    Genel olarak ilk hafta cumartesi günü kamuflajla dolaşıyorsun 12'ye kadar spor eğitimleri var 12'den sonra serbestsin. Pazar günü ise eşofmanla oluyorsun eğitim yok.

    ikinci ve üçüncü hafta cumartesi ve pazar günleri eşofmanlasın ve serbestsin.. Kantinler var yiyecek ve içecek alabiliyorsun (sadece kola ve gazoz) asitsiz şeyler yok meyve suyu gibi bir şey bulamazsınız Cips fiyatları 2.90'dan başlıyor genel sivil hayata göre daha pahalı her şey askeriyede daha ucuz bilirdim ben ama baya pahalı geldi daha sonra otomatlar var orada gofret ve kola alabilirsiniz ayrıca bölüklerin içinde kahve otomatları oluyor içinde sütlü çikolata sıcak kahveye kadar her şey var.. Tabi sıra gelirse size kadar.. Her şeyde çok bekliyorsunuz her yerde sıra var..

    Yemekhanede yemek yemeyecek isen dışarıdan arabalar geliyor mobil yemek diye su satmaları yasak sadece ayran var ve hamburger çiğ köfte falan satıyorlar ..

    Yemekhanedeki yemekler güzel değil hepsi soğuk sabah çay sıcak geliyor fakat 2 dk sonra soğuyor yemeklerde 3 haftada 2 kez pirinç pilavı gördüm hep makarna var ve soğuk tadları iyi değil ve hijyenden uzaklar kötülemek için demiyorum gerçekten böyle..

    Yemekhanede çalışma sıraları var yaka numaralarına göre 15 kişi alıyorlar ve çalışıyorsun çalışma şartları çok ağır kaçmaman için yaka numaranı komutanlar alıyor ki kaçarsan işlem uygularlar amele gibi durmadan bir gün boyunca çalıştırıyorlar yani.. Bunun dışında koğuş nöbetleri var zorunlu tuvalet ve banyo yıkama görevleri var zorunlu.. Yapmayacağım diye bir şey yok sadece kendinizi ezdirmeyin arkadaşlarınıza karşı saf durmayın yoksa ezerler..

    Aklıma gelenler şuan için böyle sormak istediğin bir şey varsa cevaplarım..

    Sakın basit bir şey düşünmeyin o 3 haftayı sizden baya bi çıkarıyorlar emin olun. Gidecekler için şimdiden Allah kolaylık versin.
    oha lan sen bildiğin mordorda yapmışsın askerliği. bizde yemekhanede yemekler gayet iyiydi, koşma sürünme filan yoktu. bi defa geyiğine şınav çektik, onda da yüzbaşı siz hiç şınav çekmedinizmi ya deyip hadi şınav çekmedim demeyin askerde diye 10 şınav çektirdi o kadar. uygun adım yürüyüş yaptık bol bol. komik tipler vardı onlara güldük bol bol. bizde koğuşlar kötüydü ama 60 kişi kaldık, yan ranzayla aramda 10 cm vardı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: haqueim

    oha lan sen bildiğin mordorda yapmışsın askerliği. bizde yemekhanede yemekler gayet iyiydi, koşma sürünme filan yoktu. bi defa geyiğine şınav çektik, onda da yüzbaşı siz hiç şınav çekmedinizmi ya deyip hadi şınav çekmedim demeyin askerde diye 10 şınav çektirdi o kadar. uygun adım yürüyüş yaptık bol bol. komik tipler vardı onlara güldük bol bol. bizde koğuşlar kötüydü ama 60 kişi kaldık, yan ranzayla aramda 10 cm vardı

    Alıntıları Göster
    İlk celp gidince öyle oluyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysakay

    Hocam saç tıraşı konusunda bir sorum var. Üstler en fazla kaç numara olmalı? Subay tıraşına izin veriyorlar mı?

    Alıntıları Göster
    fazla önemli değil saça takan pek kimse yoktu kepten dolayı
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.