Şimdi Ara

Bedelli Askerlik Kıdem Tazminatı Hakkında (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
5
Favori
33.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Son durum nedir bilgisi olan var mı? Bu kararı arabulucuda gerekçe gösterip tazminatını alabilen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Caki1905 C kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    arabulucu da tazminat alabildim ama bu seferde iş kur geçmişe dönük işsizlik maaşını vermiyor. Dava eden kazanır muhtemelen ama avukatlarda pek uğraşmak istemiyor gibi.

  • bardev B kullanıcısına yanıt

    aynı muhabbet bende var avukatada durumu bahsettim geçmişe dönük işsizlik maaşım ne olur diye ama net birşey söylemedi. ocak 22 de duruşmam var bakalım ne olacak

  • onebelegidico O kullanıcısına yanıt

    Duruşmanızda sonuç ne oldu?

  • Caki1905 C kullanıcısına yanıt

    hocam 22 sindeydi 26 sına çekmişler salı günü duruşma olucak ama daha uzar bu en az 4 -5 duruşma daha olur muhtemelen

  • Anladım hocam hakkımızda hayırlısı. Bende bu ay arabulucuya başvurmayı düşünüyorum. Bir gelişme olursa bilgilendirirseniz sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Caki1905 C kullanıcısına yanıt

    hocam herzamanki gibi ertelendi   bu ükede sistem yavaş işliyor biliyosun . Diğer duruşma 30 martta

  • yeni duruşma günü verildi 7. ayda tekrar edit yapacağım

  • bardev B kullanıcısına yanıt

    merhabalar,

    ben arabulucuda kazandım ve bana işkur'a arabulucu tutanağını götürünce işsizlik maaşını alabileceğim söyledi. siz ne yaptınız? alabildiniz mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, bende arabulucuya başvurmayı düşünüyorum. Süreç nasıl işliyor bilgi verebilir misiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hikmettufekci

    merhabalar,

    ben arabulucuda kazandım ve bana işkur'a arabulucu tutanağını götürünce işsizlik maaşını alabileceğim söyledi. siz ne yaptınız? alabildiniz mi?

    Merhaba,


    *****Öncelikle güncel durumu bilmiyorum yaklaşık 8-11 ay önceki duruma göre ve 15.000 ücretli bir seferlik olan bedelli askerlik için yazıyorum.*****


    Arabulucu'nun söylediğine bakmayın, İşkur salağa yatıyor, ödeme yapmıyor. Genel merkez'e sordurttum ve gelen cevabı gördüm. Bunun için ayrı bir dava açmak gerekecek gibi fakat görüştüğüm avukatlar kazanılacak meblağ düşük olduğu için pek uğraşmak istemedi, ben de haram olsun diyip hakkımı aramayı bıraktım. Pandemi ve Türkiye'deki mahkemelerin/adaletin durumu ortadayken daha fazla uğraşmak istemedim.


    Ne yapılabilir?

    1) Bence güvenilir bir avukata sorun, alttaki 2 maddeyi de fikir vermesi için yazıyorum, fikri alıp bunları da avukata sorun.

    1-A) Benim görüşüm mutlaka arabuluculuk tutanağına "askerlik sebebi ile ayrılmıştır" yazdırın, arabulucu veya karşı tarafın avukatı gerek yok falan derse sallamayın onları mutlaka yazdırın, onlar normal şartlarda haklı ama burası Türkiye, İşkur salağa yatıyor paraları vermiyor. Peki askerlik yazması yeterli mi? Hayır, belki birkaç ay önce İşkur'daki görevliler konuyu tam bilmedikleri için yokuşa sürmeyip, olması gerektiği gibi "askerlik" ibaresini görüp ödemeleri yapabilirdi fakat şu an bu iş büyüdüğü ve genel merkez'den yazı geldiği için devlettede para olmadığı için, halk da kimsenin pikinde olmadığı için "askerlik" ibaresi olsa bile İşkur salağa yatıp ödeme yapmaz muhtemelen.

    1-B) Arabulucuda anlaşmayıp davayı sürdürün, zannedersem böylece hem işvereni hem de İşkur'u dava etmiş oluyorsunuz, gelir artacağı için makul bir avukat bulma ihtimaliniz artabilir, süreç beraber yürüyebilir.





  • bardev B kullanıcısına yanıt

    selam ben de arabulucuda kazandim ve bugün iskur'dan ödemeyi aldim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar sonunda hem tazminat hem de geçmişe dönük işsizlik maaşı aldım.
    öncelikle arabulucuya başvurdum ve çok kısa bir sürede şirket tazminatı ödemeyi kabul etti.
    daha sonra arabulucu tutanağı ve askerlik terhis belgesi(bu çok önemli) ile bağlı olduğum işkur'a başvurdum (buna muhakkak bakın yoksa süreç uzar)
    iskur'a gidince görevliye durumu anlatıp geçmişe dönük işsizlik maaşına başvuracağınızı söyleyin. size belge doldurup elinizdeki belgelerle kayit oluşturacak.
    hemen telefonunuza reddedildi diye mesaj gelecek korkmayın, bu sistemde istifa koduyla çıkışınızın yapıldığı için geliyor. daha sonra bu güncellenecek.
    işkur'daki süreci çok iyi takip etmeniz lazım. sık sık arayın, musaitlik durumunuzda gidip durumun ne olduğunu sorgulayın. daha sonra zaten size onaylanınca mesaj geliyor.

    sorusu olan arkadaşlar varsa şu süreçte hem yaşamış hem de uzman olmuş biri olarak seve seve cevaplayabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bizleri bilgilendirdiğin için teşekkür ederim, benim çalıştığım şirket malesef arabuluculukta tazminatımı vermeyi reddetti. Hala davada sürüyor 1.5 ay sonra 3. duruşma gerçekleşecek , eğer kazanırsam bende geriye dönük işsizlik maaşı için başvuru yapacağım :)

  • bugün davanın 3. duruşması ve davayı kazandık. şimdi 2 hafta bekliyoruz, muhtemelen firma itiraz edip dava istinafa taşınacak. tekrar güncelleme yapacağım.

  • Evet arkadaşlar davayı kazandım. Beklediğim gibi firma, istinafa başvuru yaptı. Muhtemelen 2 yıl kadar sürecek ama her türlü o tazminatı verecekler :)

  • Ocak 2020 de gittiğim bedelli için Ağustos 2020 de bende dava açmıştım ve evet 3 gün önce dava lehime sonuçlandı. yukarıda arkadaşın dediği gibi 2 hafta itiraz süresi bekliyor olacağız anlaşılan. Umarım itiraz etmezler.

  • :::xXx::: : kullanıcısına yanıt

    Hocam şöyle anlatayım , biz 2 arkadaş beraber aynı avukata gidip dava açtık, aynı yerde çalışıyorduk. İkimizde yerel mahkeme kararıyla kazandık ancak çalıştığımız firma itiraz etti. 1 ay sonrasında , arkadaşın itirazını Bölge Adliye Mahkeme'si oy birliği ile reddetti. Nedeni belli bir brüt rakam var o brütün aşağısında tutar olduğu zaman yerel mahkeme kararı kesin karar olarak kabul ediliyormuş. Ancak ben arkadaşımdan daha uzun çalıştığım için o brüt rakamın üzerindeyim , o yüzden benim dava ne olacak belirsiz. Bu arada o brüt rakam 5880 tl di galiba , yada 5860 tl de olabilir.

  • Arkadaşlar merhaba var mı davalar la alakalı gelişme ?. Benim dava hala istinafta. 10.2021 den beri bomboş bekliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.