Şimdi Ara

Bedelli askerlik indirim bekleyenler az gelin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, biliyorsunuz devletin hiç olmadığı kadar paraya ihtiyacı var. Gündelik hayata gelen zamlar aslında daha çok olacak fakat birazını hükumet kendisi karşılıyor(mazot, köprü, sağlık vs).

    Bu durumda devletin cebinden çıkan para daha fazla oluyor. Yani yakın dönemde para toplamak için bedelli düzenlemesi, imar barışı, vergi affı gibi çeşitli yollara gidilebilir.

    Dün ak parti iletişim merkezine aşağıdaki yazıyı yolladım. Ayrıca benzer bir yazıyı milli savunma bakanlığına gönderdim. Ne kadar çok dile getirilirse hükumet o kadar dikkate alır. Siz de bedelli de indirim bekliyorsanız ilgili yerlere isteklerinizi iletiniz. Teşekkür ederim.


    Ak partiye gönderdiğim yazı

    quote:


    Bedelli askerlik hizmeti sürekli hale gelmeden hemen önce(2018-2020 yılları arasında) 15 bin TL ödeyerek birçok vatandaşımız bu hizmetten faydalandı. Fakat aradan 3 yıl bile geçmeden 45 bin TL(yaklaşık) oldu. Üstelik bu ücret memur maaşıyla doğru orantılı olarak her yıl artıyor. 15 bin TL ödeyerek bedelli hizmetinden faydalananlar ile 45 bin TL ödeyecek kişiler arasında %300 fiyat farkı oluşmaktadır. Halbuki TÜİK verilerine göre 2018-2021 yılları arasındaki enflasyon(TÜFE) sadece %58 olarak görünmektedir. Yani 2018 yılındaki 15 bin TL, bugün 23 bin TL'ye tekabül etmektedir. Bu durumu göz önüne alarak bedelli askerlik ücretinde bir düzenleme talep etmekteyim. Yapılacak veya yapılmayacak bir düzenlemenin 2023 seçimlerinde vereceğim oyu tamamen değiştireceğini belirtmek isterim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • inşallah fiyatı düşürürler. benim askerlik derdim yok fakat yakın çevremde bir çok kişi var.

  • ne indirimi ya daha yeni 43 bin 151 tl ödedim. indirim gelirse kalan farkı bize geri iade ederlerse olur tabi.

  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt

    Valla reis haklısın ama devlette işler maalesef dediğin gibi olmuyor. 25 yaşındayım bugüne kadar her zaman işini doğru ve zamanında yapan vatandaşlar mağdur olmuştur. Vergisini zamanında ödeyen keriz yerine konulur, görevini düzgün yapan salak gibi görülür.


    Seçim öncesi hazineye para lazım, mutlaka yeni paketler gelecektir. Bu paketlerin içinde bedelli olursa hiç şaşırma. Maalesef ödediğin para yanına kar kalacak.

  • Ben de 20-30k bandında olmasini isterdim ama bu öneriyi dikkate alirlar mı emin değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pankreasına Talibim kullanıcısına yanıt

    Şöyle düşünüyorum. 20-30 arasında olursa hemen herkes bu ücreti ödeyebilir. Yani sürümden kazanırlar, devlet daha çok para toplar. Ayrıca seçim yaklaşıyor oy lazım. Hatta ayrıca devletin giderleri çok artıyor para lazım. Yani gerekli yerlere sesimiz giderse mutlaka dikkate alacaklardır. İsteyenin bir yüzü kara, vermeyen zenci :)

  • fiyatın düşmesi lazım 45bin çok uçuk bir rakam ayda 9000 yapar ayda 9000 kazanan kaç kişi var ülkede

  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Zengine bu para zaten koymuyor. İsterse 300 bin olsun yine verirler ancak bu fiyat fakir ve orta gelirlinin belini büker.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel hayal ama olması imkansız bedelli askerlik belirlenir iken 4400 euro karşılıgı tl olarak belirlendi suan güncel kur karsılıgı 4.400 Euro eşittir 48.865,59 Türk Lirası ocak ayında tekrar zam gelicektir bedelli askerlige eger suan 43 bin tl ise 48 yada 50 bin liraya hazır olun demek


    bu süreç 6 ay temmuza ve ocakta zam yer bedelli askerlik

  • Az bile en az 10k dolar olması lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SAKARYA FIRATyoutube
    #OsmanSınav'dan isimsiz kahramanlar için 71 dakikalık saygı duruşu! #SakaryaFırat https://twitter.com/sakaryafirattv https://www.instagram.com/sakaryafirattv
    https://www.youtube.com/watch?v=p7SZpOUg_iw
  • Glogreia kullanıcısına yanıt
    Devlet gelecek paraya bakar. 10.000 dolar olursa sadece çok zenginler gidebilir. Bu durumda devletin elde ettiği toplam gelir düşer.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son cümle çok gereksiz olmuş. Ayak yaptığın çok belki oy veririz filan. 😄

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fatih kullanıcısına yanıt
    Reis bu işler böyle 😅 sonuçta her şey oy için yapılır. Onlar beni memnun ederse ben de onlara oy veriririm, deermişim kgkfmfn

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30-40 bin ödeyen net maldır kardeşim. askerlik la bu altı üstü . kayseri 1.komando taburunda yaptım,adnan doğu kışlasındaydım. zaten %90 ı öyle zorlayıcı yerlerde askerlikte yapmıyor . öyle gitmeyeyim diye 40 bin verilecek bir şey değil. pembe totişli olacak bişey yok. ne derlerse emret diyeceksin tamam işte.

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Kardeş benim 6 ayım yok. Diğer türlü o kadar para vermem zaten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu işi TBMM kanunla yaptığı için milletvekillerine mesaj atmak gerekiyormuş. TBMM'de Milli Savunma Komisyonunda bulunan milletvekillerinin bilgileri aşağıdaki adreste mevcut. İsteyenler e-posta gönderebilir. Ben her gün birisine gönderiyorum.


  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.