Şimdi Ara

Bebek İhtiyaçları İçin Sıcak Fırsatlar (1807. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: selcuk666 , 4KabileReisi Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
38.465
Cevap
1.421
Favori
2.590.524
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18051806180718081809
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • slickman S kullanıcısına yanıt

    Biz 4 yıl önce weewell whc730 almıştık gayet memnunuz hala kullanıyoruz bozulursa dahi yine bundan alırım.

  • slickman S kullanıcısına yanıt
    Buhar makinesi aldim ve sattim..icini 3 gunde bir firca temizlik malzemesi vsvs ile temizlemiyecekseniz almayin..kronik bronsit ve astima kadr. Görlturuyorms araştırın .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bimde sabah aktüel ürün olarak girecek olan aktivite halısını tavsiye edermisiniz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kkke_3319 kullanıcısına yanıt
    Tavsiye veremem hocam ama sabah bende uğrayıp ürünlerin kalitesine göre alışveriş yapmayı planlıyorum. F/P ürünü olduklarını düşünüyorum ürünleri.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben aldım BİM’den, yorumlayıp foruma yazacağım .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • glumerna G kullanıcısına yanıt
    Bizim bebek de 15 günlük oldu, meme emmiyor bir türlü. Annesi sütünü sağarak ve mama takviyesiyle veriyor. Meme tutması İçin çok zorluyor ama bebek çığlık atarak uzaklaşıyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz artık. Göğüs ucu çıkarıcı, silikon uç filan her şeyi deniyoruz ama nafile. Arkadaşların tavsiyelerine açığım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mekmaster M kullanıcısına yanıt
    Memeyi sağıp verin bizimki 14 gün emmedi anneyi sağıp sağıp verdik gaz sancıları gelince de memeyi bırakmadı ama sakın aç kalmasın bebe kaliteli mamalarla verin sütü azsa annenin sütünü uygun mamayla karıştırıp içsin. Gaz sancısı gelince sağımı bıraktık 14 günden sonra anayı emdi mamayı bıraktı. Biz 14 gün aptamil bionesyomu ne kullandık ocağına incir ağacı ekiyor mama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glumerna -- 30 Ekim 2021; 2:15:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam herkese,


    ilk araç koltuğunu alacağım. dönen model düşünüyorum, bir ara burada besafe izi turn tartışılıyordu, adac puanlaması mı yoktu bu ürünün? bilgisi olan var mı ya da alıp kullanan?

  • mekmaster M kullanıcısına yanıt

    Doktora baktırdınız mı anne memesinde enfeksiyon var mı acaba. Mümkünse enzirme hemşiresinden destek alın,doktora söylerseniz emzirme hemşiresine söyler size destek olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. 3 aylık bebeğimiz geceleri uykuya zor dalıyor. Gündüz güzel uyuyor, akşam saat 11 12 gibi uykusu geliyor ama bi türlü dalamıyor dalınca da beşiğine bırakınca hemen uyanıyor. Sebebi ne olabilir? Bir de biz çocuğu yastık üzerinde uyutuyoruz. düz zeminde uyumuyor. Buna göre güzel uyumasını sağlayacak yastık minder artık her neyse önerisi olan var mı? Teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tugi-uA T kullanıcısına yanıt

    Benim bildiğim kadarıyla herhangi bir yastık vs olmadan hafif sert bir zeminde uyuması gerekiyor.


    Gaz durumu nasıl? Bu, sebeplerden biri olabilir.


    Kolları hafif kundak yapıp yatırabilirsiniz. Kollarını hareket ettirmeye çalışırken uyanıyordur belki.


    Bir de sizin kullandığınız çarşafa yatırmayı deneyebilirsiniz, kokuyu alınca rahatlayabilir.


    Ama bu işin en temel çözümü zaman ve sabır :)

  • sculptor S kullanıcısına yanıt
    Bende var memnunum bebeği koltuğa bindirip indirirken büyük kolaylık

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tugi-uA T kullanıcısına yanıt
    Bu konuda birçok şey olabilir öncelikle bu aylarda bebeğin gece gündüz algılaması artık oluşmuştur. Şimdi öncelikle birkaç şey önemli birincisi bebek sabah kaçta uyaniyor sabah en geç 8 hatta 7-8 arası güne başlamalı. Gündüz uykuları gece uykularını da etkiler o yüzden gündüz daha çok uyusun diye ekstra destek olmayın. Sadece anne sütü alıyorsa emzirdikten sonra mutlaka gazını çıkarın ve hemen yatar pozisyona getirmeyin kolik bi bebek olsa gündüz de skntisi olır ama anladiğim kadariyla sizde öyle bir sknti yok. Yinede yatınca uyanması gazdan veya çok emdiyse reflüden olabilir. Bu arada uyuması için aşırı destek olmayın başarabilirseniz yatağina yatirin başında bekleyin bir süre sonra buna alışan ve uykuya dalan bebekler de var. Uyku döngüsünde süre uzadikça da bebeklerin uykıya dalması zorlaşabilir. O aylar için 11 çok geç bi şekilde erkene almaniz lazim. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • mekmaster M kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen sezeryan doğum. Öncelikle emzirme danışmanliği almadiysa anne mutlaka alsın. Sabırlı ve sakin olsun annedeki gerginlik bebeğe de yansır. Biberon kullaniyosanız o kolaylığa alişiyor bebekler ama yinede sabırla denemeye devam edin. Aile sağlığı merkezine gidin aile hekiminizin hemşiresinden destek isteyin. O bi anormallik görmesse uğraşmaya devam. En son biberondan ince bir tüple (nazogastrik tüp) tüpün bi ucu biberonda bi ucu anne göğsüne yapiştirilarak bebeğin emmesi için uygulanan bir yöntem var ama bunu hekiminizin önerisi ve yardimiyla deneyebilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tugi-uA T kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bebeğin yumuşak bir zeminde değil şekil değiştirmeyecek sertlikte bir yatakta uyuması gerekiyor ki bu kemik gelişimi için önemli bir nokta bence biran önce bundan vazgeçin ve uygun bir yatak alın. alışması birkaç gün sürer en fazla.

    diğer bir nokta gündüz uykuları. biz gündüz uyumadıkça gece daha iyi uyuruz ama bebekler öyle değil. gündüz uykularını (sizin bebeğiniz için en fazla 2 saatte bir uyuması lazım) alamazsa gece de zorlanacaktır uyumakta.

    bu kadar küçükken bebeklerin kendi kendilerine uyumaları mucizedir. dolayısıyla sizin yardımınıza ihtiyaç duyar. 6 aya kadar kucağınıza alın pıt pıt vurun vs dalması için yardımcı olun. merak etmeyin uyku eğitimi denilen şey de 6 aydan sonra veriliyor 6 aya kadar her şey serbest.

    biz her uyandığında dalmasına yardımcı olarak aştık bu sorunu. emzik alıyordu gece 100 kere düşürürdü verirdik her seferinde.

    uyku anlamında zor aylar biraz sabretmek gerekiyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • ogzhngr O kullanıcısına yanıt
    Valla hocam tim dediklerini denedik. Normal doğumdu bu arada. Hala bebekle mücadele ediyor annesi :) calma diye bir biberon var, ondan sipariş ettim. Bakalım faydası olacak mı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mekmaster M kullanıcısına yanıt
    aynı sorunu yaşadık. bizim ki de 3 günde bir emerdi yada emmezdi annesi memeye götürdüğünde sanki bedeninden et koparıyoruz gibi çığlıklar atıyordu.

    sarılık korkusuna mama vermek durumunda kalmıştık doğduğunda biberonla o mu sebep oldu bilmiyorum. 6 ay boyunca annesi sağdı verdi sütü tabi her ay verilen süt miktarı azalırken mama miktarı arttı.

    anne sütü bağışıklık sağlaması açısından önemli ancak kimle konuşsanız aaa emzirin, mutlaka emzirin, şunu yapın bunu edin diyecekler. anneler hassas dönemlerinin etkisiyle çok büyütüyorlar bu durumu toplum baskısı ile birlikte. siz yine emzirme eğitimi vs alın ama annenin “emzirmezsen kötü annesin” psikolojisine girmesine asla izin vermeyin.

    ben 6 aydan sonra sağdırmayı da bıraktım çünkü o da anneyi yoran birşey. sürekli aynı döngü bebeği yedir altını temizle uyut o uyuyunca sütü sağ başa dön. inanın annenin psikolojisinin iyi olması bebeğiyle daha iyi bir bağ kurmasını sağlayacak en temel şey. sağıp verin bebek alacağını 3 ayda da alır. anne sütünün mama gibi besin değeri olması da mümkün değildir. dediğim gibi bağışıklık için önemli. o nedenle sağabildiğiniz kadar sağın ama mama ile beslemekten korkmayın.

    son söz yurtdışında da yaşamış biri olarak anne sütü her yerde değerli ama bu emzirme olayı bir tek bizde bu kadar abartılıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • mekmaster M kullanıcısına yanıt
    bizde işe yaramıştı o biberon. ondan sonra normalden daha fazla kabul eder olmuştu memeyi. ancak onu da ilk denerken çığlıklar ağlamalar ememedi. 24 saat ağlamasını umursamadan devam ettik alıştı.

    yalnız yorumlarda da görmüşsünüzdür sızdırma probleminden bahsediliyor. biz de aynısını yaşadık bir ay bile olmadan. çevirince akıyordu o zamanda bebek doğal olarak boğulur gibi oluyordu ona da dikkat edin. pahalı birşey olunca da bir daha almadık :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mekmaster M kullanıcısına yanıt
    Aynı biberonu kullandim biberonun bebeğin emdiği uç kısmında bir çentik var onu biberon başliğina takarken içte bi boşluk var oraya denk getirin internette videosu vardir belki o şekilde havası çıkarak akıtmadan kullanabilirsiniz. Evet şuan bebeğe anne sütü veriyosunuz zaten içiniz rahat olsun ama bu bebek emmiyo demek için çok erken. Eşinizi bu konuda strese sokacak kişilerden uzak tutun, profosyonel kişilerden yardim alin kulaktan dolma şeylere itibar etmeyin. Son söz hiçbir mama anne sütünün besin değerlerine ve bağışıklık sistemine etkisine yaklaşamaz. Olay sadece içerisindeki karbonhidrat protein ve vitaminler değil çünkü. Bebeğinizi güzel günlerde büyütmeniz dileğiyle...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yastıkta yatırırken belden yukarısı yastıkta oluyor çok sorun olmuyor. 3-5 farklı doktora danıştık sorun olmayacağını anlayınca yatırmaya başladık. Sizler söyleyince Büyük ihtimalle gazdan olduğunu düşündüm bende. Çünkü çocuk memede dalıyor uyuyor, gazı çıkmadan uyumuş oluyor buda uyanmasına neden oluyor. Peki çocuk memede uykuya dalınca gazını nasıl çıkartacağız?
    Bazen kendi kendine uykuya dalıyor, ama o da biz yorgunluktan bırakıyoruz artık halimiz kalmıyor, çocukta bir bakmışız dalmış gitmiş. Çok değil 1 2 kere oldu.
    Çocuk gece 02:00 -02:30 gibi uykuya dalıyor sabah 6 7 gibi uyanıyor, emip geri uyuyor, sonra 1 2 saat sonra yine uyanıyor, yine emip uyuyor, bu şekilde 12:00 - 13:00 a kadar uyuyor. Ondan sonra da gün içerisinde 2 saatte bir uyuyor diyebilirim.
    Akşam 23:00 - 23:30 gibi uykusu geliyor ama dalmakta zorlanıyor. Bu sorunu da aşarsak çocuğun bir zorluğu yok çok şükür.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 18051806180718081809
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.