Şimdi Ara

Bebek İhtiyaçları İçin Sıcak Fırsatlar (1601. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: berkay91fb Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
38.465
Cevap
1.421
Favori
2.590.518
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15991600160116021603
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • streptokokk kullanıcısına yanıt
    Dr. Richard Ferber in kitabını alın. Ferber metodu diye bir şey var onu uygulayabilirsiniz. Ama çok zor olacak çok ağlayacak, uyku eğitimi geçe kalmış.

    Bir arkadaşım dayanamadı ağlamasına beceremedi, bir arkadaşım yapabildi mışıl mışıl uyuyor. 6 aylık olup odasını ayırmayı bekliyorum bende uyku eğitimi için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun araştırmalar sonucu ve daha önceki anne-babaların deneyiminden bebek arabası olarak Maclaren Atom Style Set Travel Bebek Arabasında karar kıldık. Bence en önemli avantajı 5,4 kg olması ve 25 kg taşıma kapasitesi olması . fiyatı biraz fazla set olarak ben BU SİTEDEN indirimde 2837 liraya avianout ana kucağı ile birlikte aldım. ana kucağı zaten 600 tl civarı. sanırım 4 yaşına kadar rahat kullanılabilir diye düşünüyorum. bir bebek mağazasındaki satış danışmanı da satmıyor olmalarına rağmen maclaren'in bu modelini önermişti. Mantık olarak da anne bir kolunda bebek diğer eliyle rahatlıkla bebek arabasını kapatıp taşıyabilmeli...piyasada bu ağırlıkta bir kaç bebek arabası daha var. bir tanesi chicco olala (3,8 kg); bu model iyi olmakla birlikte taşıma kapasitesi 15 kg civarı ve kapandığında baston bebek arabalarına benzer şekilde kapanıyor. bir diğer model e-bebekte GB marka ingiliz menşeili model (5,8 kg); bu da kabin boy olarak geçiyor. ilk önce bunu düşünmüştüm. fiyatı 1600 tl civarı. yalnız içi dar ve 15 kg taşıma kapasitesi var. maclaren ayrıca kumaş vs. olarak ta bunlardan bir tık önde bence...yani sonuç itbarıyla kabin boy bir araba arıyorsanız bebeğim uzun süre (inşallah) binsin istiyorsanız hafif ve kaliteli olsun diyorsanız maclaren atom bana göre piyasadaki en iyisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssermet -- 16 Ağustos 2019; 13:40:18 >




  • munchausenbyproxy kullanıcısına yanıt
    Üstadım teşekkür ederim cevabın için hanımın kalbi pek dayanmıyor çocuk ağladığında. O kitabı alıp bir şekilde deneyeceğim metodu

    Başka bir şey yok mu mesela ayran içer kendiliğinden uyur ya da şöyle bir yatak alırsan çocuk zaten sallamaya ihtiyaç duymaz gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • streptokokk kullanıcısına yanıt
    Malesef. rezene çayı sakinleştirir derler belki kendi sallanan yatak da bulabilir / yaptırabilirsiniz ama sorununuza kesin çözüm olacağını sanmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • streptokokk kullanıcısına yanıt
    Eskiden süper dadı diye bir tv programı vardı, bilmem hiç denk geldiniz mi... Programı yapan hanım aynı zamanda kitapları da olan bir cocuk gelisim uzmanı. Sizin cocugunuz 1 yasini gectigi icin bir cok uyku egitim yontemi etkisiz kalir. Ya tavsiye edildigi gibi birak aglasin yontemini uygulayacaksiniz ki son derece zor bence... Ya da bu süper dadının daha ılımlı yöntemlerini deneyebilirsiniz. Yöntem dediysem daha cok telkin uzerine kurulu, yataktaki bebegin yaninda bekleyip kendi kendine uyumasini beklemek seklinde. Yine de 15 aylik benek icin uygun mudur bilrmiyorum ama en azindan youtube'dan eski programlari izleyip ne demek istedigimi anlayabilirsiniz.

    Biz de 7,5 aylik bebegimiz icin ugrasiyoruz ama 6. ayda baslayan diş macerasi tüm duzeni bozdu ne yazik ki...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Last Troll Bender

    Burada yazılan bebek arabası tavsiyelerini gördükçe dudağım uçukluyor. Bir bebek arabasına 2-3 asgari ücret vermek çılgınlık geliyor bana. Hani araba koltuğu gibi güvenliği sağlayan birşey olsa anlarım en iyisi olsun da bunu anlayamadım.

    Benim baktığım modeller mamas papas armadillo modeli
    https://www.e-bebek.com/mamas-papas-armadillo-bebek-arabasi-p-mmp-2241h7400/

    Bir de joie litetrax 4 modeli.https://www.e-bebek.com/joie-litetrax-4-travel-sistem-bebek-arabasi-p-joi-t1112yccrm001/

    Bende bir arkadaşımdan aldığım Maxi cosi pebble model ana kucağı da var 120 liraya alınacak bir adaptörle mamas papasa uyabilir. Diğer modelde de ana kucağı arabada sabit durur.

    Bu modellerle ilgili tecrübesi olan yorum yapabilecek kimse var mı?
    Tercih meselesi hocam, yazdığınız modeller ile deneyimim yok ama o fiyata bulunuyor ise mamas papas güzel görünüyor. Ağırlığı da 8kg gayet iyi... Bebek arabasını ne kadar kullanılır durumu bebeğe sizin yaşamınıza bebeğin doğduğu mevsime göre değişir. Bu ''ne kadar kullanır'' olayı bir çok bebek ürünü için geçerli. Genel olarak bebk dünyasında aşırı derecede israf söz konusu. Giyilmeyen kıkafetler vs uzar gider... İkinci ele sıcak bakmak lazım ama genelde ''bebeğim için kullanılmış asla'' mottosu işin önünü kesiyor..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuvaz

    Bu yatak işi beni de çok yordu gerçekten. Bebekler ikiz olduğu için aman şu marka olsun dediğimiz yataklar 1000 lira civarı. Kimisi lateks diyor, kimisi ben sünger yaptırdım diyor, kimisi kayınvalidem yün doldurdu diyor

    Üstelik bizim beşiği yapan marangoz beşiklerin boyutunu 70*135 yapmış. Niye böyle yaptın dediğimde biz hep böyle yapıyoruz hiç sıkıntı olmadı diyor. 70*130 yatak aldığımda arada kalacak olan 5 cm sıkıntı yaratır mı acaba? Böyle birşey başına gelen oldu mu?

    Alıntıları Göster
    Marangoz efsaneymiş :) 70x135 yatak var mı ki?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erturk unal

    Temaslı ve temassız ateş ölçer olarak hangi modelleri tavsiye edersiniz? İkisi de gerekli mi?
    Güzel soru bende merak ediyorum :) Temassız xiaomi temaslı da klasik koltuk altı almayı düşünüyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarpuli

    Marangoz efsaneymiş :) 70x135 yatak var mı ki?

    Alıntıları Göster
    O zaten içine 70*130 yatak koyabilirsiniz rahatlığı ile bu ölçülerde yapmış. 70*135 yatak sadece Meltem Bebek'de var. Muhtmelen gidip oradan alacağım yatağı. 130'luk olmazsa yatağa 135'lik ile değiştireyim diye.
  • sarpuli kullanıcısına yanıt
    Ben Xiaomi temassız ateş ölçer almayı planlıyorum. Xiaomi ürünlerini beğeniyorum, kaliteli amacına uygun ürünler yapıyorlar. Haftaya almış olurum inşallah.
  • yuvaz kullanıcısına yanıt
    Alırsanız buradan yorum yaparsanız sevinirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • streptokokk kullanıcısına yanıt
    Bebeği ağlatarak verilen uyku eğitimlerinden uzak durun öğrenilmiş çaresizlik büyüdüğünde kişiliğinde yer alır istemezsiniz
    Sallayarak uyuma konusunda salla dur yöntemi var araştırabilirsiniz durma sürelerini uzatarak ilerliyorsunuz en ufak mızırtıda kucağa almayın tabi ama yırtınarak ağlamasına da müsade etmeyin .
    biraz denge biraz sabır işi uyku eğitimi şimdiden kolay gelsin .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • streptokokk kullanıcısına yanıt
    Kalbi dayanmıyor diye birşey yok hocam. Ferber yöntemi totalde çocuğu aşırı derecede ağlatan bir yöntem değil çünkü, ama kitabı alınıp harfiyen uygulanmalı. Zaten ferber yönteminin bırak ağlasın yöntemi ile de alakası yok.
    Bebeğin sallarken ağladığı ve daha henüz su gibi olan beyninin gördüğü zarardan milyon kat kadar daha masumdur ferber yöntemi.
    Kızım 1 yaşında ve biz ferber yöntemini 7. ayda uyguladık kızıma. O gün bugün huzurumuz var maşallah. Şuan uyku saati geçsin huysuzlanıyor kızım, yatağını arıyor o derece maşallah diyeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Ferber yöntemi Türkçede ağlama-ağlatmak olarak geçmiştir. Bunun sebebi 80'lerde Ferber'in uyku eğitimi kitapları çıktığı zaman popüler olmuştur. Oradaki yöntemlerden biri de şudur: Bebeği beşiğine koyup kapıyı kapatın, çıkın. O ağlasın. Ağlaya ağlaya uykuya dalacaktır. Ancak bu yöntem doğru bir yöntem değildir. 


    Bebeği hiçbir zaman başka bir ortamda ağlamaya bırakmamalıyız. Çünkü bebeklerin yaşaması için bize ihtiyacı vardır. Biz onun her ihtiyacında yanlarında olmayız ki onların bize güven duygusu gelişsin .


    Richard Ferber daha sonra yeni kitaplar yazdı. O kitaplarda "ben hiçbir zaman bebeği odasında ağlamaya bırakın şeklinde bir görüş savunmuyorum. Ben gereksiz ağlamaların azalması konusunda çalışıyorum" diye yazmıştır. Yeni fikirler önermiştir. Bunlar bebeği belli aralıklarla kontrol ederek ağlamasını sağlamak, Ferber ebeveynlere sorar, "bebeğinizin ağlamasına kaç dakika dayanabilirsiniz" diye. Ebeveynler 5 dakika derse, genelde 5 olmasın 3 olsun gibi konuşulur.


    Bebeği rutinlerden geçirdikten sonra yumuşak bir şekilde yatağına koymak, ondan sonra bebeğin birkaç dakika kendi kendine ağlamasına izin vermek gerekir. Sonra kontrol etmek gerekir. Güvenlikle ilgili kontroller yapılmalıdır. Sonra odadan çıkıp 5 dakika bekleyip ara ara kontrol etmemiz gerekir."

    Kaynak:http://www.uzmantv.com/konu/ferber-yontemi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Konusu acilmisken trayc hogg un yatir kaldir yontemini deneyin. Bebegin guven duygusu zedelenmeden uyku egitimi verin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuvaz

    Ben Xiaomi temassız ateş ölçer almayı planlıyorum. Xiaomi ürünlerini beğeniyorum, kaliteli amacına uygun ürünler yapıyorlar. Haftaya almış olurum inşallah.
    Deneyim yazarken beni de etiketleyim lütfen :)
  • Kahvelimavi K kullanıcısına yanıt
    Evet o konuda ben de çok ağlaması taraftarı değilim

    İlk çocuk olunca Eve gelenler özellikle anne babalarımız hata yaparak aldığımız sallanan beşi en ufak anlamada salladilar biz de bilmediğimiz için devam ettik sonra anladık ki yanlış yoldayız

    Şimdi çıkar bir yol arıyorum çocuğuma zarar en az olup onu da bizi de rahatlatacak bir yöntem

    Özellikle önümüzdeki hafta doğacak Çocuğumla ikisi nasıl olacak bilmiyorum. Biri ağladığında diğeri uyuyor olacak diye kalkacak uyanacak bir şekilde çözümünü bulmamız gerekiyor

    Cevabınız için de çok teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rock steady kullanıcısına yanıt
    Bahsedilen sistem iyi gibi biraz salla dur yöntemi

    Yarın deneyelim bakalım

    Sallayarak uykuya dalıyor dediğim bebeğim bu sabah sekizde kalktı az önce uyudu gün içinde hiç uyumadı nedenini çözemedik gaz yok açlık yok sıkıntı yok mutlu mesut. Nokta Kadar uykusu gelmedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocalarım yakında doğacak kızım için park yatak arıyorum bütçeyi çok sarsmayacak orta halli bir şey istiyoruz, kraftın şu modeli var
    https://www.civilim.com/kraft-relax-donenceli-oyun-parki-70x110-cm-yesil-pap930-ysl
    Bide ebebekte şu model var
    https://www.e-bebek.com/baby-plus-lux-park-yatak-p-byp-ap610pk02/

    600 civarında bu ürünler 900 e kadar da çıkabilirim, park yatak kullanan hocalarımın tavsiyelerini bekliyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ranflu

    İyi geceler, elimizde ağır hantal iki elle bile zor açtığım bir bebek arabası var, tek elle açılıp kapanabilen hafif pratik heryere götürebileceğimiz bebek arabası tavsiyeniz var mı
    Ben de hafif birşey bakıyorum. Hedefimde mamas papas armadillo ve joie lite trax 4 var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 15991600160116021603
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.