Şimdi Ara

Bearded Dragon Besleyen Var Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaz aylarına doğru bu sürüngenlerden bir tane edinmeyi düşünüyorum. Bir teraryum yapıp, büyüyene kadar un kurdu ağırlıklı beslemeyi düşünüyorum. Aklıma takılan şey UVB lambalarının sürekli olmaması. Yılda 2 kere değiştirmek istemiyorum, pahalı meretler. Ayrıca ısıtma konusunda da çok para harcamak istemiyorum. Gördüğüm kadarıyla özel yapım ısıtmalı kayalarla falan ısıtılıyor. Ben ise yaz aylarında hiç ısıtmamayı. Kış aylarında ise UVB lambanın yanına spot ışıkla destek vermeyi düşünüyorum. Bu canlıların ideal yaşam sıcaklığı 35-45 derece arasıymış. Evin sıcaklığı da 30'un altına düşmez muhtemelen. Bu arkadaşlar hakkında gerek satın almadan önce gerekse satın aldıktan sonra destek sağlayacak bilgili bir arkadaşa ihtiyaç duyuyorum. Var mıdır böyle birisi ?



  • Bearded dragonlar sürekli un kurduyla beslenmez, çeşitli besin kaynaklariyla beslenmelidir. En iyisi beslemeyin bu canlilar masraf ister canliya yazik edersiniz. Kendinize masrafsiz bir hobi bulun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bino007 B kullanıcısına yanıt
    Yetişkinliğe ulaşana kadar %80 etcil beslenmesi gerekiyor diye biliyorum. Protein tozuyla beraber un kurduyla beslendiğini gördüm. Ayrıca benim maddi kaygılarım yüzünden canlı bir varlığın zarar görmesine izin verecek değilim. Kedi-Köpek beslemek kadar popüler bir hobi olmadığı için konu açıyorum zaten. Bilmediğim şeyler var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi şöyle ki , yabancı bir çok kaynak un kurdunu sevmez . Cünkü besleyici değeri cok az . Protein olsun calsiyum olsun gelişimini kötü etki ediyor. Ama türkiyede pek kaynak yok . Tabi küçük çekirgelerden de alabilirsin biraz pahalı .

    Ama lütfen sokaktan toplayayım demeyin . Parazit+ilaçlamalar geçmiş olabiliyor canlıyı öldürür .



    Şimdi yavrulukta %80 bi etçillik olacak bunu un kurdu , hamam böceği , çekirgeyle kapatıcaz . Tabi bunların yanında calsiyum tabletler var . Sadece calsiyum içerenler ama . Onları toz haline getirip un kurdunu bunlara bulayıp yedirmelisin . Arada roka maydanoz salatalık yedireceksin . Haftada 2 kez civarında .

    Uvb cok önemli . Kesinlikle alman gerekir . Yok uvb ugrasmam diyosan gecko almanı tavsiye ederim . Bearded uvbsiz olmaz .

    Sıcaklık 30da kalabiliyosa iyi sıkıntı yok . Ama düşmesin mümkünse özellikle kış zamanı . Eğer düşüyosa sıcak su torbası yapmalısın . Veya aliexpresste ısıtıcı pedler var . Onlardan alıp teraryum altından ısıtabilirsin .



    Baska sorarsan cevaplarım . Çiftleşmesi yumurtlaması kısmı ayrı dert ama çiftleşme yaşları 18 aya kadar cıkabiliyor . Boyutuna agırlıgına da baglı ama onları sormana daha var diye düşünüyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.