Şimdi Ara

beagle mı golden retriever mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşım 8 aylık golden retriverım var eve 2 aylıkken geldi aşşa yukarı 3 aylığını doldurmadan tuvalet eğitimini verdim bunun için internette yada uzman tv de güzel anlatımlar var. İlla profesyonel eğitim için para yatırmana da gerek yok yani. Sonuçta golden besliyorsun birkaç kez tekrardan sonra hemen kapıyor keratalar

    Sağlığından korkuyorsan kendine güvenilir bir veteriner bulmanı ve köpeğinin geldiği yeri iyi incelemeni tavsiye ederim.

    Bende apartmanda besliyorum. tüy sorununu en aza indirgemek için kaliteli mama ve vitamin kullanmalısın. ilkbahar ve sonbaharda tüy dökümü ister istemez oluyor sonuçta köpek besliyorsun hepsinde az yada çok tüy problemi olacaktır Bir tarak ile de sabah akşam taradığın takdirde ortalığa dökülecek tüylerin çoğunu kendin toplayabilirsin.

    Ben apartmanda besleyecek olduğun için sana alman kurdunu tavsiye etmem. Arkadaşımda vardı hayvan golden'a göre daha aktif olduğu için evde bunalır ve bir süre sonra ulumaya yada saldırganlığa başlayacaktır.


    Hee birde unutmadan aşıları parazit ilaçları ve damlalarını da araştırmanı tavsiye ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OtoFuar

    Bende ücretsiz ilanlar buldum golden retriever hakkında bu yüzden bi istek geldi fakat bende apartman dairesinde oturuyorum 2+1 dairem aynı apartmanda 2 kişi daha köpek besledi 1i hala besliyor bende neden olmasın diyorum.Sizce golden retriever alsam bizim evde sorn olur mu acaba küçük diye sıkılır mı benim odamda kalır orda yatar kalkar.Günde 1-1.30 saat gezdiririm mama felan sorun olmaz aç bırakmam.Benim tek korkum havlaması ve çok tüğ dökmesi bide ağlaması.Annemde bu yüzden korkuyor.Ne yapmalııym annem evde bende akşamalrı gelciem günde belki çok nadir en fazla 6-7 saat yanlız kalırsa kalır o da 1 ayda belki 2 ayda 1 olur bu sorun yaratır mı köpek için?

    Cevaplarsanız sevinirim.Teşekkürler.
    köpeğin yanında kısık sesli bi radyo bırakırsan sorun olacağını zannetmiyorum zaten zamanla duruma alışacaktır. evden çıkarken geri döneceğini köpeğine hissetirebilirsen sorun yaşayacağını zannetmiyorum




  • Çok teşekkür ederim eğer sizler arasından biriside ücretsiz golden verebilirse sizden de alabilirim yeterki sağlıklı ve aşıları tam olsun :)Bide mama masrafları nasıl aşı ve mama 1 2 ayda ne kadar harcamam lazım ben staj yapıyorum aylık gelirim 250tl :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OtoFuar

    Çok teşekkür ederim eğer sizler arasından biriside ücretsiz golden verebilirse sizden de alabilirim yeterki sağlıklı ve aşıları tam olsun :)Bide mama masrafları nasıl aşı ve mama 1 2 ayda ne kadar harcamam lazım ben staj yapıyorum aylık gelirim 250tl :)
    mama fiyatları değişken ben şahsen pürina'nın dog chow kuzu etli mamasını kullanıyordum fiyatı 135tl. Şu an proplan'ın balıklı mamasını aldım değişiklik olsun diye onun da fiyatı 185Tl.

    İki ayda bir parazit ilaçları için veterinere gidiyorum 70lira da oraya gidiyor onun haricinde bir mama aşşa yukarı yavru bi golden'a 2ay kadar yetiyor.
  • Golden almanı tavsiye ederim :)
  • Teşekkürler masraflı değilmiş çok fazla :)Fakat annemin düşüncesi şu şekilde ev 2+1 diye hayvan daralır ölür diyor :( ne yapıcam bilemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoFuar -- 3 Ekim 2012; 8:09:29 >
  • İşin gerçeği de şu köpekler en iyi bahçeli evlerde bakılır aslında Fakat evde bakmak için en ideali golden.
  • Golden tüy döker biraazcıkın ama Beagle daha şeker geliyo bana
  • Malesef alamıyorum evde beslemek günahmış :( Bahçeli bir eve geçebilirsem alıcam :)
  • her köpegin cinsine göre davranış sergilemeyebilir kardeşim beagle yerine kesinlikle golden önerırım kendimde apartmanda besliyorum egitime göndermedım kendım egıttım ayrıca annem diyosun anne faktörü çok zordur :D pet shopdan aldıgın köpek en az 1 ay eve çiş yapar sonra dışarı çıkarken binaya çiş yapar ve pet shopu önermem veterinerlere gidip 5 6 aylık golden alabılırsın çiş egitimi olan ve para ödemessin ayrıca annenıde ıkna etmek ıcın ınternetde köpegın evde bakılmasının günah olmadıgı için yazılar vs şeyler var ve dersın ki sadece benım odamda kalır anne falan ilk köpegımı alırken ben küçüktüm öyle ikna etmiştim şimdi 2. köpegimi besliyorum ve annen alışınca evin neşesi ve her yerde gezer tozar evin küçük çocugu olur eger ankarada oturuyorsan sana ulaşabılecegın veterıner numarası verebılırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OtoFuar

    Malesef alamıyorum evde beslemek günahmış :( Bahçeli bir eve geçebilirsem alıcam :)

    yaf safsatalara inanmayın. bir hayvana bakmanın nesi günah olsun. yobazların uydurmalarına aldırış etmeyin. eğer bakacak durumunuz varsa , bir hayvana ömür boyu bakmanın sevabı hiç bir şeyde yoktur.

    yıl olmuş 2012 , hala bir tarafından günah uyduranların olduğu ve bunlara inananların olduğu bir toplumdayız.

    hadi deniz fenerine..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.