Şimdi Ara

BBM platformu üçe bölünüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BBM platformu üçe bölünüyor


    BlackBerry’nin uzun yıllar kendisine özgü mesajlaşma platformu olarak kullandığı BBM bir süre önce diğer mobil platformların da kullanımına açılmıştı. Firma mesajlaşma platformunda yine önemli bir değişiklik yapıyor.


     


    Bir süredir BBM kullanıcıları cihazlarını değiştirdikten sonra eski cihazlarındaki rehber ve kanallarına ulaşamamaktaydı. Sunucularda bir problem yaşandığı sanılırken aslında konunun çok farklı olduğu ortaya çıktı.


     


    Değişim başladı


     


    Firmadan yapılan açıklamaya göre BBM hizmeti 3 farklı kategoriye bölünüyor. BlackBerry işletim sistemleri için BBM Consumer, Android-iOS-Windows için BBM Consumer ve kurumsal tarafta BBM Enterprise yeni oluşturulan kategoriler.


     


    Kategorilerin belirlenmesinden sonra bazı kısıtlamalar da getirilecek. 25 Eylül itibariyle BlackBerry tarafındaki BBM Consumer kullanıcılarının kimliklerini diğer BBM Consumer cihazlarına aktarmaları mümkün olmayacak. Sadece kategoriler kendi içlerinde kimliklerini aktarabilecekler. Cihaz değiştiren kullanıcıların yeni bir BB kimliği alması gerekecek.


     


    Ayrıca Bkz.Yerli yapım Unbalance sınırlarınızı zorlayacak

    25 Eylül tarihine kadar ise sadece BlackBerry tarafındaki BBM Consumer kullanıcılarının kimliklerini diğer BBM Consumer cihazlarına aktarmalarına izin var. Tam tersi bir duruma yine izin yok. Bu kısıtlamaya sadece BBM Enterprise kullanıcıları dahil değil.


     


    Donanım tarafını tamamen Çinli ortağı TCL’ye devreden BlackBerry artık yazılım tarafına odaklanma kararı almıştı. Bu değişimde bunun etkisi açıkça görülüyor. Bir dönem çok sevilmesine rağmen sıkı rekabet nedeniyle BBM mesajlaşma uygulaması fazla ilgi görmedi. Firma platformu biraz daha anlaşılır hale getirerek daha iyi bir hizmet sunmayı amaçlıyor. 


     







  • Ölü bir platformu daha da nasıl mahvedebiliriz sorusunu çok güzel cevaplamış BlackBerry. Boğulurken daha da derine yüzer bu kafalar.

  • Hala blacberry kullanıcısı olarak daha ne kadar saçma işler yapacaklar bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende diyorum nedir BBM

    bi an, BBG evi falan geri geliyor falan sandım !

  • Saçma bi markanın saçma bi uygulaması oldu çıktı iyice.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz telefon üreticisi olarak bilsekte esasında BlackBerry yazılım ve birazda donanım firması. Yadırgayacak durum yok. Şuan Apple'ın yaptığı yazılım + donanım işini bir süre iyi götürmüştü ve artık işler iyi gitmiyor.

  • Adamlar bölüne bölüne yok olacak.

  • Ah be BBM ne günlerdi o günler...

  • Naapacaklarını bilemiyorlar. ...tık batırdık ama bi şeyler yapacakmış gibi görünelim bari..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.