Şimdi Ara

Bazı Mazda modelleri USB ile hacklenebiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bazı Mazda modelleri USB ile hacklenebiliyor 

    Mazda tarafından üretilen yeni otomobil modellerinin birçoğunda yer alan Mazda MZD Connect, bir forum üzerinden paylaşılan bilgilere göre sıradan bir USB bellek kullanılarak hacklenebiliyor. Yıllardır var olan ve Mazda3Revolution isimli forum üzerinden 2014 senesinin Mayıs ayında paylaşılan bir rehberle detaylı bir şekilde açıklanan yöntem, USB bellek üzerinden Mazda MZD Connect’e yeni uygulamalar yüklenmesini ve ayarların değiştirilebilmesini sağlıyor.
     

    Bir süredir bu yöntemin ve sistemindeki açığın farkında olan Mazda, yöntemle otomobillere bir çeşit saldırı yapılamayacağını ve otomobil diğer otomobil parçalarına ulaşılamayacağını iddia etmişti. Ancak şirketin böyle bir açıklama yapmasının hemen ardından farklı kişiler ve kaynaklardan, yöntem sayesinde aracın parçalarına da ulaşılabildiği yönünde bilgiler paylaşıldı.

     

    Mazda, sistemindeki açıkları kapatmak adına yeni bir güncelleme yayımladı. Güncellemenin ne kadar etkili olduğu henüz bilinmiyor.








  • Otomobil parçasına ulaşmak diye söylenen şey nedir?Tablet üzerinden neye ulaşıcaksınız ki?

  • saçmalık. bazı işgüzarların yediği marifet yüzünden tweaklerden olduk. Araca çok kısıtlı erişim sağlanıyordu, güvenlik riski de yoktu. Aracın parçasına erişip ne yapabilmişler?

  • hacker kişinin önce hacklemek için uğraşıp bir mazda bulması lazım.araba satmıyor yollarda yokki :)
  • git bentley , rolls royce hekle

    ne istiyorsun mazdalardan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.