Şimdi Ara

Bazı insanlar neden böyle????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arrkadaşlar ben çok süper iyi bir insan değilim, benim bazen yaptığım terbiyesizlikler, saçma sapan haraketler olmuştur

Daha önce bir başlık açmıştım (aşırı derecede şerefsizliğe uğruyorum diye). O başlıkta abimin bana yalan söylerek benim banka hesabım üzerinden kredi çektiğini, ev temizliği yapmaya redderek, bana bağırıp çağırdığından, bana daha önce elime para geçince (onunla aynı miktarda para geçmişti), benden borç isteyerek, bu borcu üç-dört yıl sonra zar zor alabildiğimden (bunun gibi daha bir sürü olaylar var)(gerçi bunu lise döneminde bazıları da yapmıştı - çok ağır haksızlığa maruz kalmışım - , gerçi benimde yapmamam gerken şeyler vardı) bahsetmiştim. Sırf bu abimin yaptıklarından dolayı geçen ve bu sene sinir krizine girdiğim, kendi kendime tişörtümü yırtıp, terziye verdiğim oldu.

Bu hayatta abim gibi y*vşaklık yapan, bundan haz duyan tipler var. Youtube'da bir yorum yaptığımda durduk yere laf sokmaya çalışan mallar var. On beş yaşında internet cafede Ultima Online oynarken, arkandam bakıp hesabımın şifresini öğrendikten sonra, ben internet cafeden gittikten sonra, hesabıma girip, bankada biriktirdiğim şeyleri boşaltan bir y*vşak vardı. Daha sayamayacağım bir sürü böyle olay olmuştur.

Aklıma getirmemeye çalışsamda bu gibi şeylere -özellikle abimin yaptıklarına - hala sinirleniyorum, bugün kendime kendime sinirlenip defalarca küfrettim. Bunlar aslnda benim zamanı çalıyor, hayatta senden geç kaldığım için -34- yaşındayım, boşuna vaktimi harcamamam lazım.

• UP!

• Banyoyu tadilat yaptırdım.lavabo taşını ve üzerindeli muslugu da bahçeye koydum. Dolabı da ıslanmasın diye örttüm. Yeni dolap siparisi 45 gün e yapılana kadar eski dolabı kullanmatı niyetim. Sonrasında Koçtaş’ta güzel bir dolap ve güzel bir banyo musluğu buldum ve eski dolabı kullanmamaya karar verdim. Bahçede birkaç gün durdu sonrasında kayınvalidem senin dolabın güzeldi ben onu kullanırım dedi ve ben de dolabı taşı ve musluğu aracıma yüklemek üzere gittiğimde birinin musluğu taştan söküp aldığını fark ettim. Resmen bahçeye girmiş musluğu sökmüş ve gitmişti inanılmaz kızdım. Ama sonradan şunu fark ettim ki giden gitmişti. Kamera kayıtlarını polise versem üç kuruşluk bir musluk için birisinin canını çok gereksiz yere fazlasıyla yakcağını düşündüm. Bunu yapan kişinin kötü niyetli olmadığını çünkü çalmak istese bahçede çok güzel bisikletler el arabam kazma küreği vesaire gibi çalınabilecek çok fazla şey olduğunun ben de farkındayım ama adam bunları çalmamış, taşı yere atıp kırarak da musluğu alabilirdi bunu da, oturmuş musluğu sökmüş adam gibi, almış ve gitmiş. Önceleri dediğim gibi çok kızmış olmama rağmen sonradan kendimi sakinleştirdim ve adamın bu musluğa ihtiyacı olduğuna efendice söktüğün ne istese bana zarar vermek için pek çok şey çalabileceğini kanaat getirdim ve Allah’a musluğu ona helal ettiğimi bildirdim. Sonrasında öfkemi kaybolduğunu ve içime bir rahatlama geldiğini fark ettim. Gereksiz yere içinde kim biriktirmenin nefret duymanın hiç kimseye bir faydası olmadığını yeniden fark ettim ve bu yüzden de musluğu çalanı affettim.

Yani benim söylemek istediğim abin sana kötülük yapmış olabilir insanlar sana kötülük yapmış olabilir bununla Yüzleş ya bir hareket et ama yapabilecek hiçbir şey yoksa da artık helalleşip veyahut da işi ahirete bırakıp konuyu kapat. Sonuçta 250 gramlık bir su bardağını herkes kaldırabilir ama bu bardağı kaç saat boyunca havada tutabilirsiniz maksimum üç veya beş saattir sonrasında kolunuz acır ve barda tutamazsınız. Demem o ki küçük acıları ve dertleri bile çok uzun süre taşımalısınız taşıyamazsınız boşu boşuna kendinizi yer Yıpratırsınız, Giden gitmişse geri dönüş şansı yoksa onsuz yaşamanın yoluna bakmak lazımdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

Sen hakkını helal etsen bile sonuçta senin malını çaldığı için bunun bedelini eğer tevbe etmezse ahırette öder.

İlk adım önemlidir. Değersiz bir musluk ile başlar malın değeri arttıkça da aynen böyle devam ederse iyidir. Yani musluk yerine mesela bahçedeki tüm takım taklavatı da götürse yine helal eder miydin sorusunun cevabı evet olana kadar aynen böyle devam et..

Ayrıca şikayet etsen bile polis peşine düşmezdi, formalite icabı bi işlem yapar o kadar. Gözlüğümü çaldılar, polis kameradan tespit etti ama peşine düşmedi, adam dışarı çıktıktan sonraki takibat yapılmadı. Çünkü gözlük için buna değmez. Ama çalınan değerli bir eşya olsaydı polis böyle davranamazdı.. Muhtemelen sende de aynen bu şekilde olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 21 Kasım 2025; 17:35:17 >

Hocam aslında haklısınız, bu şeyleri akınıza getirmemeniz lazım, zira zamanınızı harcıyor (bana geçmişte ib*elik, y/vşaklık yapanların çoğunun bundan pişman olduğunu zannetmiyorum - ilahi adalet denilen bir şeye de inanmıyorum), ama bazen aklıma istemsiz olarak böyle şeyler gelip sinirleniyorum, ama bunların bir faydası yok, zamanımı boşa harcıyorum - zaten hayatımın boşuna harcadım. Aklıma böyle şeylerin gelmemesi ve hayatıma devam etmem gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tktir221 -- 21 Kasım 2025; 19:44:1 >

restoranda yemek yerken babamın 2004 model volkswagen bora aracın önünde ki amblemi söküp çalmışlardı, musluk yine iyimiş kullanılır hiç değilse  

O yuzden ben de hırsızlık oldugunu dusunmedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.