Şimdi Ara

BAZI DİZELLER NEDEN SİYAH DUMAN ATAR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
139.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • C4 de gördüm..



    quote:

    Orjinalden alıntı: giza

    peugeot veya citroenlerde gördünüzmü?
    quote:

    Orjinalden alıntı: mRcOLL


    Focus dan tutun, bmw 3 serisi olsun, mercedes e serisi olsun ve rangeroverlarda bile siyah dumana şahit oldum..

    Berbat bir görüntü..



  • partikül filtresi olan araçlarda olmaz megan da var
  • arabalar cok kullanıldıkları zaman yapar genelde :d
  • alakası yok o emisyonu düşürür dumanı yok etmez.
    quote:

    Orjinalden alıntı: froster2006

    partikül filtresi olan araçlarda olmaz megan da var
  • yavuz yarbay çok güzel açıklamış ama bazı dizelere siyah duman net beli olurken bazılarında çok az oluyor.dün bi 2.0 tdi passat gördüm.sahil yolunda ilerlerken yan yoldan önüme girdi ve gaza yüklendi araç resmen kamyon gibi duman attı ki araba daha yeni.aynı durumu C 4 de rastlamadım.kendimde birebir test ettim.C4 gaza yüklenince siyah duman atıyor ama passatın dörttr biri kadar.
  • 206'mızdan siyah duman çıktığını açıkçası görmedim.Ancak bugünlerde araba ilk çalıştığında ve turbo devreye girince beyaz duman atıyor
  • mazotu çakmakla yakıncada dumanı siyah çıkıyo motorun içinde yanınca niye başka renk çıksınki
  • quote:

    yavuz yarbay çok güzel açıklamış ama bazı dizelere siyah duman net beli olurken bazılarında çok az oluyor.dün bi 2.0 tdi passat gördüm.sahil yolunda ilerlerken yan yoldan önüme girdi ve gaza yüklendi araç resmen kamyon gibi duman attı ki araba daha yeni.aynı durumu C 4 de rastlamadım.kendimde birebir test ettim.C4 gaza yüklenince siyah duman atıyor ama passatın dörttr biri kadar.


    Bu birazda motor sistemlerinin farkından kaynaklanıyor. PSA grubun da kullandığı Common Rail TDI.ya göre daha yeni bir teknoloji. VW.de artık Common Rail.e geçti bazı araçlarıyla ve TDI.yı tamamen terk edecek zaten. Örneğin C4, C5.e göre de daha az duman atar çünkü ağırlığına göre motor gücü oldukça ideal. Oysa C5 ve 407 bindirme esnasında eğer uygun viteste değilseniz yoğun siyah duman atabilir. Yukarıda belirttiğim gibi eğer bu duman tüm bindirme boyunca devam ediyorsa işte o zaman normal olmaktan çıkar bu siyah duman.

    Örneğin benim aracım.da chip tuning uygulaması var. Bindirme sırasında normal bir C5.ten daha fazla siyah duman atıyor ki bu çok normal çünkü yeniden programlanmış ECU daha fazla güç için daha fazla zengin karışım yapmayı olanaklı kılıyor. Bu siyah dumana çok fazla takmayın. İstisnasız tüm dizeller siyah duman atar o veya bu şekilde. Önemli olan bunun kronik bir sorun olmamasıdır.

    Partikül filtreli araçlar çok az siyah duman atar ve hatta bu siyah dumanı genelde partikül filtresi kendini temizlerken yoğun bir şekilde atar. Partikül filtreleri kendilerini temizleme yeteneğine sahiptir. Dolduğunda otamatik olarak boşaltır. İşte bu esnada yoğun siyah duman gözlenir bunun dışında yoğun siyah duman gözlenmez.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: salatan

    Bu konu gerçekten çok iyi olmuş.Verilen geniş açıklama içinde teşekkürler,hep merak ettiğim bir konuydu,ancak yinede bazı dizellerin bende diğerlerine göre daha fazla duman attığına inanıyorum ya da gözlemliyorum diyelim...
    Bir örnek vermek istiyorum;İmzamdaki araçta dumana rastlamadım desem yeri var fakat eşimdeki 1,3 Multijette yüklenince dumanı dikizden seyredebiliyorsunuz...


    arkadaki araç için kötü bir durum
    bu siyah duman görünce aklıma hemen bedford kamyonlar geliyor nedense
  • Partikül, yani daha Türkçesi ile Parçacık Filtresi siyah dumanı azaltır. Bu filtrenin görevi egzoz gazındaki isi süzmektir ve bunu yüzde 95'e varan oranda yapar.
    Bu nedenle ve kendi aracımızın dumanından en çok etkilenenler de kendimiz ve aracımıza bindirdiğimiz kişiler olduğu için, bu Parçacık Filtreleri olan araçları tercih etmeliyiz, getirmeleri için baskı yapmalıyız.
    Hatta, belediyelerimize de simsiyah duman çıkaran otobüslerin egzozlarını temizlemek amacıyla bu filtreleri bu araçlara takmaları için baskı yapmalıyız. Yoksa, hava kirliliğinden kaynaklanan sürekli bir sis ve duman içindeki şehirlerimizde lale ekmek gibi fuzuli işlerle uğraşma komikliğine devam ederiz.
  • Hepsinde oluyo biliyorum ben bizde ds ile kalktıgında bi atıyo kamyon gibi :D
  • Siyah Duman aTan c4 gördüm..!

    Ya siz Duman İsteyin 98 ModeL Mitsubishi Canter'imin Üstüne Tanımam
  • C 4 ATAR TABİ SİYAH DUMAN AMA AYNADAN BAKTIĞINIZDA ÖYLE AHIM ŞAHIM Bİ ŞEY GÖREMEZSİNİZ.BAZILARI KAMYON GİBİ HER GAZA YÜKLENİŞTE BACA GİBİ DUMAN ATIYOR.
  • dayanamadım yaziyim dedim..partikül filtre hava filtre felan la filanla olmaz kara duman...
    pompadaki yüksek basınçtan,mazotun kalite ve kalınlığındanda yapar..turboda sıkı basıyosa off..yüklenince kara duman atan ve yürüyen dizel iyidir.çoğunda katalizör bir kısmını kesiyor..
    anliycağınız nekadar duman okadar randıman...
  • geçen gün yokuş yukarı zorladığımda çok az siyah duman attı ama ancak arkamdaki aracın farının vurması ile görebildim.daha önce hiç şahit olmamamıştım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

    geçen gün yokuş yukarı zorladığımda çok az siyah duman attı ama ancak arkamdaki aracın farının vurması ile görebildim.daha önce hiç şahit olmamamıştım.

    arkadaki arabanın farından dolayı duman çok gibi gözüküyor ama öyle göründüğü kadar duman çıkmıyor.
    her dizel duman atar yüklendiğinizde.
  • Siyah duman işine chip yaptırdıktan sonra bakmaya başladım hatta chipli olduğu için arabama arkadan video çekmiştim gerçekten yeni eski tüm araçlarda var ama benim latitude chipli olduğu halde rampa veya düz yolda dip gazda bile siyah duman atmıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Du Hast

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

    geçen gün yokuş yukarı zorladığımda çok az siyah duman attı ama ancak arkamdaki aracın farının vurması ile görebildim.daha önce hiç şahit olmamamıştım.

    arkadaki arabanın farından dolayı duman çok gibi gözüküyor ama öyle göründüğü kadar duman çıkmıyor.
    her dizel duman atar yüklendiğinizde.

    o manzarayı gördükten sonra devamlı dikiz aynasından bakıyorum bir daha görmedim. Sanırsam turbo lagdan kaynaklanıyor. Bi iki video izledim tuboyu iptal edip ortalığı siyah dumanda bırakan amerikalılara ait. Yüklendiğimizde turbo girmediği için siyah duman atabilir diye düşünüyorum




  • Dumanın fazla olmasının en büyük nedeni tam yanmayan yakıttır. Özellikle ilk çalıştırmada ve motor soğuk olduğundan egzoz gazının renginin daha koyu olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca yandan esen rüzgârla ve düşük hızlarda dumanı daha iyi görebilirsiniz ya da araç duruken biraz gaza basıp dışardan bakacaksınız.
  • Benim bildiğim araç egzosdan siyah duman atıyorsa yakıtı bir sebeple tam yakamıyor demektir. Sebep hızlanmak için gaz pedalına aşırı yüklenmede olabilir, yakıt pompası-enjeksiyon sorunundan kaynaklanan donanımsal bir problemde olabilir.

    Multıjet albea da turbo hortumu yerinden çıktığında, aracın hızlanmaması bir yana aşırı derecede siyah duman atıyordu egzosdan düşük devirlerde dahi.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.