Şimdi Ara

Bazı araba segmentlerinin satışları düşüyor ilgi azalıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bazı araba segmentlerinin satışları düşüyor ilgi azalıyor!
    Satış rakamlarını bu kez farklı bir bakış açısıyla inceledik. Yaptığımız bu araştırmada geçtiğimiz yıla göre araçların sınıflarının toplam satışlarını inceledik. Yaptığımız bu incelemede bazı sınıfların hızlı bir şekilde eridiği bazı sınıfların ise hızlı bir şekilde yükseldiğini gördük. Araba segmentleri satış rakamları incelememiz planlamalar açısından önemli bir başvuru kaynağı olacak.

    Geçtiğimiz günlerde katıldığımız bir toplantıda sıklıkla araçların segmentlerinden, sınıflarından söz edildi. Hangi segmentin yükseldiği hangi segmentin düşmeye başladığı yönünde açıklamalar yapıldı. Durum böyle olunca bizler de 2016 yılının Ocak-Ağustos dönemi ile 2017 yılının aynı dönemini karşılaştırdık. Ortaya gerçekten de son derece ilginç sonuçlar çıktı.

    ARABA SEGMENTLERİ SATIŞ RAKAMLARI

    Yaptığımız araştırmada kompakt sınıfın yani C segmentinin yükselişinin iddialı bir hızla devam ettiğini gördük. Geçtiğimiz yıla göre toplam otomobil satışlarında bir düşüş yaşanmış olsa bile C segmenti iddialı bir şekilde yükseliyor. 2016 yılının Ocak-Ağustos ayı aralığında 216 bin 497 adet C segmenti araç yani kompakt sınıfı araç satılmış. 2017 yılının Ocak-Ağustos dönemindeyse bu rakam 220 bin 769 adete yükselmiş.

    C segmenti araçlar arasında en çok satışı gerçekleşen kasa tipiyse sedanlar. Geçtiğimiz yıl 125 bin 808 adet kompakt sedan aracın satışı gerçekleşmiş. 2017 yılının Ocak-Ağustos dönemine baktığımızdaysa bu rakam 132 bin 868 adete yükselmiş. Kompakt HB’ler söz konusu olduğundaysa ibrenin sedana kaydığını HB satışlarının geçen yıla göre azaldığını görüyoruz. Geçtiğimiz yıl 49 bin 454 adet kompakt HB satılırken bu yıl bu rakam 40 bin 323 adete gerilemiş durumda.

    ARABA SEGMENTLERİ SATIŞ RAKAMLARI

    B segmenti yani küçük sınıf araçlardaysa önemli erime devam ediyor. 2016 yılının Ocak-Ağustos ayları arasında 139 bin 452 adet küçük sınıf araç satılırken bu rakam 2017 yılının aynı döneminde 133 bin 69 adete gerilemiş durumda. B segmenti araçlar arasında C segmentinin tam tersi bir durum da söz konusu. Bu sınıfta en çok HB araçlar tercih ediliyor. 2017 yılında 30 bin 943 adet küçük sedan araç satılırken, HB satış rakamları aynı dönemde 78 bin 42 adete ulaşmış durumda.

    Küçük sınıf araçlara birkaç yıla kalmaz yakalayacağı çok net bir şekilde belli olan SUV sınıfındaysa toplamda 2016 yılı Ocak-Ağustos döneminde 68 bin 544 adet araç satılırken bu rakam 2017 yılının aynı döneminde 71 bin 599 adet olarak gerçekleşti. Bu sınıfta kompakt SUV’ların açık bir hakimiyeti bulunuyor. SUV segmenti satışlarından 42 bin 420 adeti kompakt SUV sınıfında yaşanmış durumda.

    Kaynak:http://www.otostil.com/araba-segmentleri-satis-rakamlari/

    Örnek segment araçlar;
    Bazı araba segmentlerinin satışları düşüyor ilgi azalıyor!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şifon -- 23 Eylül 2017; 20:17:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.