Şimdi Ara

Bayramın 2.Günü 185Km gezi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pekbiumursanmaz -- 18 Eylül 2023; 18:59:50 >

• Tecrübeli sayılmam ama kesinlikle port bagaj tavsiye ederim. Sırtta çantayla uzun yol çekileceğini hiç sanmıyorum. Heybe olmasa bile çantadan heybe yapabilirsin.
  • bir günde 185km için çok kondisyonlu olman lazım. sele ağrısı, sırt ağrısı da cabası.
    bunun için önerilerim;
    1. bence kesinlikle feribota binmelisin. bostancı olur, pendik olur, eskihisar olur. zaten körfezde görülesi birşey yok. hem gebzede çok rampalar var. 10 bisiklete kadar ek ücret almıyorlar. hakkınızı arayın. ama idodaki haydutlar bisiklete bazen takabiliyorlar. gerginlikten uzak durmakta fayda var.
    2. eğer portbagajın yoksa, sırtına daha küçük bir çanta al.
    3. hava çok sıcak. mutlaka çok erken yola çıkmalısın. uzun kollu beyaz bir tişört giy. bununla beraber enseni bandanayla örtmelisin.
    4. pompa yazmamışsın. onu unutma.
    5. keyif almaya odaklan.
  • Bizde bisiklet grubumuzla bayramın ikinci günü gideceğiz.18-19 temmuz arası kamplı tur olacak.Yalova Şelalelerde kamp atıcaz.Yenikapı feribotuyla geçicez biletleri önceden ayırttık yer kalmıyor diye bugün baktım bitmiş dönüş biletleri.Bize katıl derdim ama dönüşe bilet yok ayrıca bizimki günü birlik değil malesef.

2 yıl önce gitmiştik İstanbul Fatih'ten Pendik'e pedallayıp feribot binip yalovaya geçip çınarcıktan şelalere tırmanmıştık.Biz gittiğimizde kamplı gitmiştik çadır mat tulum vs. ormanda kamp attık ertesi gün akşama doğru dönmüştük.
    Kondisyonun yoksa bence feribota binmelisin.Biz pendik'e kadar boşuna pedal attık gereksiz bi uğraştı bunun yerine yenikapıdan feribota binip enerjimizi yalovada harcayabilirdik mesela :)
    Öncelikle bagaj şart onu belirteyim.Bagaja rahat 20 kilo yükledim bana mısın demedi hissetmedim bile ağırlığını sadece bisikleti kaldırırken arka tekeri ağırlıktan yerden kalkmıyordu beni etkliyen o oluyordu ama binerken hiç sıkıntı olmuyordu tabi :) Sırtımda çanta olsaydı perte çıkardım eminim.

Rota konusunda ise nereye gideceğine bağlı.Öncelikle seçtiğin rota aşırı gereksiz ve dandik bi rota yollar berbat çakır çukur sahil pis deniz kokuyordu biz gittiğimizde.Bunu çınarcık'a kadar olan kısım için söylüyorum çünkü çınarcıktan sonra ormanın içine daldık sahili rotasını beğenmeyince.Sana da tavsiyem sahilden ziyade ormanın içine dalmandır.Mesela yalova-termal yolundan dalabilirsin.Zorlu bir rota değil biz hatayı çınarcıktan tırmanmakla yapmıştık.Halbuki yalova termal yolu daha kolaymış sonradan öğrendik.Tavsiyem ormana dal gitsin büyüleyici derecede güzel ormanları var.
    Eğer şelalelere gidicem dersen kesinlikle çınarcık tarafını önermiyorum.Mümkünse Termal tarafından gidin.Çınarcık'tan Şelalelere 7-8 km boyunca bildiğin dağa tırmanıyorsun gruptan çoğu kişinin perti çıktığı için bisikleti elinde çıkarmaya başladı bu yüzden kamp atmak için geciktik ve haliyle kampı zifiri karanlıkta kurmaya çalıştık :)
    Çınarcıkta şelalelere nereden gideceğimizi öğrenmek için bir araç sürücüsünü durdurup ''abi şelalelere buradan mı gidiliyor?'' diye sormuştuk.Sürücü şöyle bi bize bi de bisikletlerimizdeki yüke bakıp, ''buradan gidiliyor ama emin misiniz?'' diye bi soru sorduğunda anlamalıydık zorlu bir tırmanışın bizi beklediğini :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlıAdam -- 13 Temmuz 2015; 2:56:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlıAdam

Bizde bisiklet grubumuzla bayramın ikinci günü gideceğiz.18-19 temmuz arası kamplı tur olacak.Yalova Şelalelerde kamp atıcaz.Yenikapı feribotuyla geçicez biletleri önceden ayırttık yer kalmıyor diye bugün baktım bitmiş dönüş biletleri.Bize katıl derdim ama dönüşe bilet yok ayrıca bizimki günü birlik değil malesef.

2 yıl önce gitmiştik İstanbul Fatih'ten Pendik'e pedallayıp feribot binip yalovaya geçip çınarcıktan şelalere tırmanmıştık.Biz gittiğimizde kamplı gitmiştik çadır mat tulum vs. ormanda kamp attık ertesi gün akşama doğru dönmüştük.
    Kondisyonun yoksa bence feribota binmelisin.Biz pendik'e kadar boşuna pedal attık gereksiz bi uğraştı bunun yerine yenikapıdan feribota binip enerjimizi yalovada harcayabilirdik mesela :)
    Öncelikle bagaj şart onu belirteyim.Bagaja rahat 20 kilo yükledim bana mısın demedi hissetmedim bile ağırlığını sadece bisikleti kaldırırken arka tekeri ağırlıktan yerden kalkmıyordu beni etkliyen o oluyordu ama binerken hiç sıkıntı olmuyordu tabi :) Sırtımda çanta olsaydı perte çıkardım eminim.

Rota konusunda ise nereye gideceğine bağlı.Öncelikle seçtiğin rota aşırı gereksiz ve dandik bi rota yollar berbat çakır çukur sahil pis deniz kokuyordu biz gittiğimizde.Bunu çınarcık'a kadar olan kısım için söylüyorum çünkü çınarcıktan sonra ormanın içine daldık sahili rotasını beğenmeyince.Sana da tavsiyem sahilden ziyade ormanın içine dalmandır.Mesela yalova-termal yolundan dalabilirsin.Zorlu bir rota değil biz hatayı çınarcıktan tırmanmakla yapmıştık.Halbuki yalova termal yolu daha kolaymış sonradan öğrendik.Tavsiyem ormana dal gitsin büyüleyici derecede güzel ormanları var.
    Eğer şelalelere gidicem dersen kesinlikle çınarcık tarafını önermiyorum.Mümkünse Termal tarafından gidin.Çınarcık'tan Şelalelere 7-8 km boyunca bildiğin dağa tırmanıyorsun gruptan çoğu kişinin perti çıktığı için bisikleti elinde çıkarmaya başladı bu yüzden kamp atmak için geciktik ve haliyle kampı zifiri karanlıkta kurmaya çalıştık :)
    Çınarcıkta şelalelere nereden gideceğimizi öğrenmek için bir araç sürücüsünü durdurup ''abi şelalelere buradan mı gidiliyor?'' diye sormuştuk.Sürücü şöyle bi bize bi de bisikletlerimizdeki yüke bakıp, ''buradan gidiliyor ama emin misiniz?'' diye bi soru sorduğunda anlamalıydık zorlu bir tırmanışın bizi beklediğini :))

Çok teşekkür ederim bu yazı için güzel bir tur olmuş gibi iyi bir tırmanış olmuş 7-8 km
    Hiç gitmemiştim gidip görmek isterim dediğiniz olay daha hoş o zaman onu yapayım bende. Bayramdan 2-3 gün sonraya ertelendi benim olay da
    Acaba orada telefon çekiyor mu?? Merak ettim doğrusu

• günde 185 km için yol bisikleti, spd, ve kondüsyon lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 günde tamamlayabilirsen çok iyi. Arkadaşın dediği gibi sırtta çanta zor olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pekbiumursanmaz

quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlıAdam

Bizde bisiklet grubumuzla bayramın ikinci günü gideceğiz.18-19 temmuz arası kamplı tur olacak.Yalova Şelalelerde kamp atıcaz.Yenikapı feribotuyla geçicez biletleri önceden ayırttık yer kalmıyor diye bugün baktım bitmiş dönüş biletleri.Bize katıl derdim ama dönüşe bilet yok ayrıca bizimki günü birlik değil malesef.

Çok teşekkür ederim bu yazı için güzel bir tur olmuş gibi iyi bir tırmanış olmuş 7-8 km
    Hiç gitmemiştim gidip görmek isterim dediğiniz olay daha hoş o zaman onu yapayım bende. Bayramdan 2-3 gün sonraya ertelendi benim olay da
    Acaba orada telefon çekiyor mu?? Merak ettim doğrusu

Çınarcık'tan ormana daldığımız yerde telefon bazı tepe noktalarda çekiyordu sadece onun dışında ormanda çekmiyor.Yalova-Termal tarafı turistik açıdan daha yoğun olduğu için her yerinde çekmese de çoğu yerde muhtemelen çekiyordur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.