Selamlar, öncelikle iyi bayramlar, bende bayramın 4. Günü hız sınırı aşma cezasını yemiş bulunmaktayım. Yanlış anlaşılmasın, yaptığım yol da 40 km. Eşimi ve çocukları köyden, merkeze getirmekten ibaret, ne levha ne uyarı hiçbir şey yoktu. Daha önce de aynı yolda hız sınırı yada radar kontrol levhası koyup denetim yapılırdı, 15 senedır ilk defa bu yolda ceza yemiş oldum. Neyse devletimize fedaaaa olsun ama konvoylar, ve şatafata gidecekse..... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bayram da ceza yiyenler buyurun

-
-
Öpüle, öpüle öpülmemeyi öğrendim demek isterdim.
Çocuğumun eğitim durumu nedeniyle ilk defa Trakya'dan İzmir'e giderken 2 ceza birden yedim.
Birisi Evreşe adlı türkülere konu olmuş beldenin malum partili belediyesinin beldenin içinden dahi geçmeyen çevre yolu şeklindeki devlet yoluna koydurmuş olduğu EDS noktasından 70 değil 82 ile geçişim.
Diğeri Bergama sınırları içinde 120'ye ayarladığım hız sabitleyicinin bir rampayı çıkmak için yüksek devir çevirmesi, akabinde rampa bitiminde aşağıda benim gibileri avlamak için kurulmuş radara, hızı toparlayamayarak 122 ile yakalanmam ve hız aşım cezası yemem.
122 için 1 km aşım nedeniyle mahkemeye itiraz ettim. Ancak itirazım reddedildi. Daha önceden 1 km için kabul ediliyordu ama kasa artık iyice tamtakır ki 1 km aşımı dahi iptal etmiyorlar.
İşin ilginç yanı bu yeni radarı sanıyorum yerli bir firma yapmış. Yandaş medyada böbürlenip duruyorlar. Sanki uzaya çıkacak roket geliştirdiler. Oysaki vatandaşı daha kaliteli öpmek için radar geliştirmişler.
Duble yollarda 110 km ile ilerlerken daha 2 km gitmeden bir dönel kavşak hız önce 90'a, sonra 70'e ve en son 50'ye düşüyor. Hadi 50'ye düştün. Gaza yükleniyorsun daha 110'a gelmeden hop tekrar başlıyor 90, 70....
Günde belki 2 aracın kullandığı dönel kavşaklar yüzünden ana yolda hız göstergesinde in çık yapmaktan saç baş yolmamak mümkün değil.
50'ye kadar düşmek saçma geldiği için ben dahil kimse bu uyarılara kulak asmıyor. Limitli yavaşlama ile 80-90 civarında bu kavşakları geçiyorum.
Burada bir radar kurulsa birinci basamak %30'un üstü hız aşımına girer herkes.
100 km.lik bir yolculukta emekli maaşını bırakırsın.
-
iyi oluyor böyle işte rastgele herkes elini taşın altına koymalı seçimin bedelini sadece gençler ödüyordu artık seçen kesimde ödesin biraz yapıcak bişiy yok malesef
-
Arkadaşlar plakada iki üç tane rakamı gözükmeyecek şekilde kağıt veya bez gibi birşeyle kapatıp tapagaz gitsek sorun olur mu sizce polis peşine takılır mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O zaman çevirip farklı yerlerden öperler belki arabayı bağlarlar ama öpmeden geçmezler
Hayatımda tüm seçimlerde 2002 den itibaren her seçimde oy kullandım, chp mhp iyi parti ye de ayrı ayrı zamanlarda konjonktür gereği oy verdim ama akp ye asla ama asla oy vermedim ,hatta eşim, anam, kardeşim, babam ,dayım, kuzenlerim asla asla oy vermediler vermedik " bu Düzenin değirmenine su taşıyan"..... olmadık.
bireysel olarak değilde olayın kendısını kast ettım ben iyi oluyor diyerek
-
Ben Şanslı olanlardanım
Ankara/KüçükkuyuAnkara birde Altınova
Dönüş yolunda radarı öyle güzel gizlemişlerki topu 90 atar gibi izlerdim karşıdan gelenler olmasa
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Selektör şart oldu artık
lütfen birbirimizi daha fazla uyaralım bu gibi durumlarda, tenha da zaten şansta yok o ceza yenecek .
ben hiç ceza yemedim. triger bakım zamanı geldiği için yola çıkmadım.
-
1 Km olayı ile ilgili mahkemelere bir talimat yapıldığını düşünüyorum. Daha önce çok ceza iptal ettirdim elimde bir sürü emsal hakimlik kararı hukuki bir çok dayanak var. 2 ay önce Keçiborlu ortalama hızdan 78 ile ceza geldi (70 %10 fazlası 77 ye kadar ceza yok)
Aynısını Bucak ta iptal ettirdiğim emsal dosyayı (ortalama hız 1kmh aşım) gerekçesini vs sundum. Saçma sapan bir gerekçesiz saçma bir kaç satır yazı ile reddedilmiş. Bireysel başvuru yapsam gerekçesiz karardan haklı bulunurum. 1600 küsür indirimli ödediğim için uğraşmak istemedim.
Hukuka zaten güvenimiz yoktu da bir öyle bir böyle hukuk uygulaması yüzünden insanlara net konuşamaz olduk. Birinin 3kmh aşım cezası iptal ediliyor. Birinin 1kmh itirazı reddediliyor. Hukuka güven ve hukuki istikrar yerlerde...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 9 Haziran 2025; 19:11:15 >
Gerçekten farklı bir iktidar gelse (gelsin isteyen birisiyim) bu hız limitleri vs. değişecek mi sanıyorsunuz?
-
Kac km. Hız ile ceza yediğimi nasıl öğrenebilirim?
Ben e devlette sadece hangi maddeden ceza yediğimi görebiliyorum
sorun sence sadece hız limiti mi ? değiştirmek için adım atarlar en azından o değiştirmezse başkasına verirsin halk kendıne hızmet edecek olanı seçmeli her seferinde aynı kişi olursa bu dediğin olmaz
-
-
ankara/izmir sonrasında izmir/ankara yaptım.
yolda çok radar vardı. çok küçük bir an 140 km hıza çıktım. gerisi 100-115 arasında gittim geldim.
çoğu yerlerde önce 70 sonra 50 oluyor hız sınırı. mecbur düşürdüm hızımı. arkadan bir kaç tehlike olmadı değil ama radardan iyidir. sağlam geçiriyorlar.
millet de temkinliydi.
bir de karşı şeritten gelenlere radar var diye selektör yapmış olabilirim ufaktan. 3 gün oldu yolculuk biteli. hala ceza yok. umarım gelmez.
-
Benim anlamadığım tek trafik kuralı hız mı? Neden paso radar koyalım ceza yazalım kafasındalar. Millet hız kurallarını uysun ama makas atsın, kırmızı ışıkta geçsin, emniyet şeridinden gitsin problem yok mu?
-
1-2 haftaya ceza tebligatı gelir hocam o zaman kaçtan yediğini görüyorsun öncesinde tahmini olarak bilebiliyoruz...
Yollar aynı bu şekilde. Doğru düzgün tabela yok, neyin ne olduğu belli değil. Yerleşim yeri bile değil etrafta 1 tane ev yok hız sınırı 50.
1200 km yol gidiyorum yollar aynı bu şekilde. İlçeden çıkmışsın kaç km gitmişsin tarlaların içindesin 1 tane 70 tabelası orda da bir polis aracı , sonra yaz babam yaz.
21 B ifade · 18 paylaşım | Bir sürücünün yolda yaşadığı anlar, sosyal medyada viral oldu. | 40Birfacebook
Bir sürücünün yolda yaşadığı anlar, sosyal medyada viral oldu..https://www.facebook.com/share/r/1ApCbz7fqT
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deníz -- 9 Haziran 2025; 23:25:52 >
Öpüle, öpüle öpülmemeyi öğrendim demek isterdim. Çocuğumun eğitim durumu nedeniyle ilk defa Trakya'dan İzmir'e giderken 2 ceza birden yedim. Birisi Evreşe adlı türkülere konu olmuş beldenin malum partili belediyesinin beldenin içinden dahi geçmeyen çevre yolu şeklindeki devlet yoluna koydurmuş olduğu EDS noktasından 70 değil 82 ile geçişim. Diğeri Bergama sınırları içinde 120'ye ayarladığım hız sabitleyicinin bir rampayı çıkmak için yüksek devir çevirmesi, akabinde rampa bitiminde aşağıda benim gibileri avlamak için kurulmuş radara, hızı toparlayamayarak 122 ile yakalanmam ve hız aşım cezası yemem. 122 için 1 km aşım nedeniyle mahkemeye itiraz ettim. Ancak itirazım reddedildi. Daha önceden 1 km için kabul ediliyordu ama kasa artık iyice tamtakır ki 1 km aşımı dahi iptal etmiyorlar. İşin ilginç yanı bu yeni radarı sanıyorum yerli bir firma yapmış. Yandaş medyada böbürlenip duruyorlar. Sanki uzaya çıkacak roket geliştirdiler. Oysaki vatandaşı daha kaliteli öpmek için radar geliştirmişler. Duble yollarda 110 km ile ilerlerken daha 2 km gitmeden bir dönel kavşak hız önce 90'a, sonra 70'e ve en son 50'ye düşüyor. Hadi 50'ye düştün. Gaza yükleniyorsun daha 110'a gelmeden hop tekrar başlıyor 90, 70.... Günde belki 2 aracın kullandığı dönel kavşaklar yüzünden ana yolda hız göstergesinde in çık yapmaktan saç baş yolmamak mümkün değil. 50'ye kadar düşmek saçma geldiği için ben dahil kimse bu uyarılara kulak asmıyor. Limitli yavaşlama ile 80-90 civarında bu kavşakları geçiyorum. Burada bir radar kurulsa birinci basamak %30'un üstü hız aşımına girer herkes. 100 km.lik bir yolculukta emekli maaşını bırakırsın. |
Hayatımda tüm seçimlerde 2002 den itibaren her seçimde oy kullandım, chp mhp iyi parti ye de ayrı ayrı zamanlarda konjonktür gereği oy verdim ama akp ye asla ama asla oy vermedim ,hatta eşim, anam, kardeşim, babam ,dayım, kuzenlerim asla asla oy vermediler vermedik " bu Düzenin değirmenine su taşıyan"..... olmadık. |
Benim anlamadığım tek trafik kuralı hız mı? Neden paso radar koyalım ceza yazalım kafasındalar. Millet hız kurallarını uysun ama makas atsın, kırmızı ışıkta geçsin, emniyet şeridinden gitsin problem yok mu? |
Bizler de artik sellektorle veya google haritalara radarlari isaretleyerek birbirimizi bu tuzaklardan haberdar edecegiz. Kavsak var orada koy yolu 50 ye dusmus dibinde polis. Zaten kimse 140 150 ile radar yemiyor tum radar cezalari 58 78 gibi hizlardan. Bu hizlarda zaten freni koklesen 2 sn de durursun ama amac vatandasa ceza tazmak.
Google haritalardan radari aktif takip edin ve radar olan yerlerde isaretleyin |
Selektör şart oldu artık |
Bu yalanları size kim öğretiyor cidden merak ediyorum. Sayısız ülke gördüm sürekli seyahat ederim işim nedeniyle yurt dışına. Hepsine uyarı vardır radar vardır diye. Tabi benim gezdiğim ülkeler size göre marsta olabilir zira dünyada değillermiş sizden iğrendiğim kadarıyla. Trafik polisi türkiye'de olduğu kadar hiç bir ülkede yoktur. Ayrıca size küçük bir sır da vereyim : alkol kontrolü diye bir şey de yurt dışında yoktur. Birleşik Arap emirlikleri gibi islam ülkelerinde bile. Yurt disinda Sadece kaza yaparsanız ölçüm yapılır. |
haklisin kanka ![]() ![]() ![]() |
Makas atanlara ceza yok. Yıllar önce fotoğraf kayıtları ile EGM'ye bir trafik magandasını gün ve saat ile koordinat belirterek şikayet ettim ancak hiçbir işlem yapmadan başvurumu reddettiler. Çünkü bu şekilde saçma sapan hız tahditleri ile oltalama suretiyle toplu olarak söğüşlemek daha kolay.
|
Herkes seni iyi dumur etmiş burda. Kimsenin ağladığı falan yok bu ülkede 10 sene öncede araba kullanıyordum şimdide kullanıyordum ve şimdiki düzen tamamen kasayı doldurmak maksatlı başka bişey değil.
Hala sen “dikkat radar” tabelasının olmayacağına inan bi tek bizde var bu düzen aynen knk. Herkes sana yurtdışında resimlerle kanıtlarla göstermiş ekşiden ordan burdan yorum getirmişsin Utancınıda al git |
Benzer içerikler
- hyundai i20 paket sıralaması
- eski tarihli lastik alınır mı
- en iyi cam filmi markaları
- peugeot 3008 yorumlar
- susuz motor temizleme spreyi zararlı mı
- byd gemisi ne zaman gelecek
- yangwang u8 türkiye fiyatı
- togg t10f
- aurus araba
- akü fiyatları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X