Şimdi Ara

Bayraktar TB2, Rus BUK hava savunma sistemini imha etti (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
1
Favori
8.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    İşte ermeniler, iran gibi ülkeler öyle dolana dursun biz sahada kanıtlıyoruz. Sahada kendini kanıtlamamış bir sistemin hiçbir kıymeti yok.


    GPS ten felan bahsetmişsin, sen ne zekisin ya :) Kime ne anlatıyormuşmuş :)


    GPS Bağımlılığı Olmaksızın Dahili Sensör Füzyonu İle Seyrüsefer. Ömrü hayatında böyle bir şey duydun mu hiç çok merak ediyorum? Sağdan soldan duyduğun bilgileri gelip burda millete satacağına git az araştır şu yaptığımız sistemleri. Tabi sen kendini çok zeki sanıyorsun, şu teknolojileri üreten adamlar bunu düşünemedi sanıyorsun :) İşte bu yüzden sen bu forumda yapılan şeylere pislik atarken o adamlar senin gibi tiplerin hayatını kurtaracak teknolojileri üretiyor, fark burda. Sen anca boş boş konuşursun, başka da bir halt yapamazsın.


    Bir de şu lafına bittim: "maksat pek Turkiye iha yapsin degil de, Turkiye uzerinden iha satilip ruslara karsi, esad`a karsi ve afrika`da wagnerlere karsi kullanilsin". (Bu arada noktalama, büyük-küçük harf kullan ki yazdıklarını okurken gözlerimiz kanamasın) Yani bu köylü kurnazı arkadaş demek istiyor ki aslında bunları biz üretmedik, birileri bize ürettirdi ve bizim üzerimizden Rusya ve Suriye gibi ülkelere karşı kullandırtıyor :) Hiç güleceğim yoktu. Bu İHA ları bize zamanında ne ABD ne İsrail verdi. İsrail sadece birkaç Heron verdi ve sonrasında yedek parça ve bakım ile ilgili sorun çıkarttı. Ayrıca sizin CHP li Sezgin gibi tipler de sabah akşam ağlıyor hewalleri niye vuruyorsunuz diye :)


    Senin gibilerin bu sinsi algı oyunlarını biz almayalım, sen git başka yerde sat.





  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Adamın babasının zaten fabrikası var, evet babadan zengin ve bu adam gitmiş okumuş eğitimini almış ve sonra gelip aldığı o eğitimle kendi ülkesine faydalı olmak için sabah akşam çalışmış. Mesela senin gibi bir zavallı da olabilirdi ama onun yerine kendi ülkesine faydalı olmayı seçmiş.


    Banane senin ne okuduğundan. Okudun da ne yapıyorsun, ülkeye ne katkın var bana onu söyle. Babadan zengin olmayabilirsin, Baykar Makina gibi bir şirketin sahibi de olmayabilirsin ama en azından o tarz bir şirkette çalışan ve katkı sunan bir mühendis olabilirsin. Varsa öyle bir şey söyle de bilelim :)


    Almanya'dan teknoloji transferi yapıldı vs demişsin, hangi parça veya yazılımın transferi yapıldı söylesene? Çok biliyorsan söyle.


    Arkadaşlar böyle tipleri tanımak için şu tarz kelimelere dikkat edin: " daha otomatik uzun namlulu kendi pantentli silah üretememişsiniz". Bakın "siz" diyor. Bu tiplerin tek amacı ortalığı bulandırmak. Tek amacı yapılan iyi işlerin değerini düşürmeye çalışmak. Bunu yapmalarının sebebi de şu: Acaba burdan 3-5 oy devşirebilir miyiz. Bunun hesabındalar.


    İstediğin kadar kudur, Selçuk Bayraktar bu ülkenin gururudur. Git salyalarını başka yerde saç sağa sola, miğdemiz bulanıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuantumMechanix -- 1 Nisan 2022; 3:39:26 >




  • PYD ye yapılacak operasyon'un tek kriteri olarak GPS i göstermek te cahilliğin dibi olsa gerek. Merak etme, mühendislierimiz senin gibi sabah akşam buralarda salya saçacağına bu bahsettiğin sorunları minimuma indirgemek için sabah akşam çalışıyor ve bu da tabiki şu anki hükümetin siyasi iradesi sayesinde oluyor.


    Kendi uydularımız da fırlatılıyor, merak etme Allah'ın cahili. AK Parti'den önce biraz iş yapılmış olsaydı bizim de 50 tane uydumuz olurdu ama merak etme, siz yeter ki köstek olmayın o da olacak. Hatta siz köstek olsanız bile size inat olacak.


    Ayrıca TB3 ve Anka-S ler ve yeni gelen Akıncı ve Aksungur da SATCOM özellikleri de bulunmakta. Kendi uydularımız arttıkça ileride biz de GPS için bir alternatif oluşturabiliriz. Fakat bu CHP ve saz arkadaşları baştayken asla olmayacak.


    Algı oyunun yine patladı. Hadi uza şimdi.



    Bunun gibi muhalif tipler temsili:


    Bayraktar TB2, Rus BUK hava savunma sistemini imha etti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuantumMechanix -- 1 Nisan 2022; 2:3:49 >




  • QuantumMechanix kullanıcısına yanıt

    hayirdir birkac gram aklina murid mi toplamaya kalkiyorsun?


    sen bana chpli muamelesi yapmissin ya ki beni solcular sevmez... velhasil kelam; cahilliginin ile tribunlere oynaman.


    orada uretemezsiniz`i ben araba konusunda da yazdim. yani araba uretemezsiniz derken sizin kesimi, sizin kesimin olusturdugu dusunceyi, yapiyi bahsederek bunu yazdim. hani kizlarin kisa kollu olmasina takilan zihniyetiniz... veya selcukcugumun bundan 9 10 sene once "bir gecada cahil galudugh" yazisinin yansittigi zihniyet.


    hayir mehmetcik 2 dediniz. yok efendim bilgileri satiliyormus vs dediniz :) yahu blueprintleri internette olan silahin yani h&K patentlerinin cizimleri zaten var internette. ama sen uretip satamazsin! lisans odemen gerekli...


    neyse


    Bayraktar TB2, Rus BUK hava savunma sistemini imha etti
    Bayraktar TB2, Rus BUK hava savunma sistemini imha ettidw.com
    Alman sensörlü SİHA’ların Türkmenistan’da ne işi var? | DW | 03.12.2021
    https://www.dw.com/tr/alman-sens%C3%B6rl%C3%BC-sihalar%C4%B1n-t%C3%BCrkmenistanda-ne-i%C5%9Fi-var/a-60008148

    ufak bir ornek. lazer hedefleyici gelistiren alman firmasi...


    umarim bir gun yerli milli olarak gercek uretim yapariz da senin aglandigin pkkli kopekleri guneyde rahatlikla vurabiliriz. bu arada Xilinx firmasini yani bizim roketlerde kullandigimiz chipleri ureten firmayi amd almisti. yerli ve milli amd ...



    uzun lafin kisasi yapilan ise laf ettigim yok. bayraktar, anka basaramaz edemez demiyorum. cok guzel sistemler. ama takildigim yerli milli masallari. bu masallarin da malum kesimden gelmesi.





  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Cahillik akmaya devam ediyor. Chip amd nin miş te şuymuş ta buymuş. Global dünyada yaşıyorsun. Senin gibi cahiller sanıyor ki IPHONE her şeyini kendi yapıyor :) O IPHONE telefonu zamanında en büyük rakibi olan Samsung dan alıyordu önemli parçaları. İşte böyle bir dünyada yaşıyoruz.


    Verdiğin link ise tam bir Türk düşmanı dw nin haberi :D Şaka gibisiniz.


    Evet senin bahsettiğin Alman firması Hensoldt Optronics. Onlardan sensör alıyor olmamız bu ürettiğimiz teknolojinin bize ait olmadığını göstermiyor ilerizekalı. Bak Kanada kamera vermedi Aselsan CATS sistemini geliştirdi. Yarın bunlar sensör vermezse hiç merak etme o da geliştirilir. Tabi senin gibi ezik psikolojisi içerisinde olan tiplerle olmaz bu iş.


    Ayrıca ASELSAN'ın yerli askeri çiplerle ilgili çalışmaları da var. Zamanla bu konudaki eksiklerimiz de tamamen giderilecektir, bundan hiç şüphem yok.


    Ürettiğimiz tüfeğe ödediğimiz lisans ücretinden bahsetmişsin, işte bir cahillik daha. Ya sen ne cahil bir tipsin? Yani demeye getiriyorsun ki biz bunu kendimiz yapmadık başkasından hazır sistemi aldık kullanıyoruz, öyle mi? Onca test zaten sırf zevk olsun diye yapıldı, evet evet haklısın. Lisans ücreti ödesen de sonuçta silahın hakları sende, üretim satış hakkı sende. Bak sana anlayacağın şekilde anlatayım. Önemli olan senin o silahı kimseye sormadan üretip satabiliyor olman. Örneğin Atak T129 larda motor hakkı bizde olmadığı için ve henüz milli olan versiyon üretilemediği için satışlarda sıkıntı çekiyoruz. Fakat yakın bir zamanda onun da millisi geliyor merak etme.



    Sen şimdi öyle bir konuşuyorsun ki sadece Baykar Makine kamerasından çipine, sensörüne ve daha sayamayacağımız milyon tane parçasına kadar kendisi üretmeliymiş gibi bir anlam çıkıyor.


    Bak sana bir örnek daha, bu kıyağımı unutma. Anlayabil diye tane tane tek tek açıklıyorum sana.


    Amerikan M1 Abrams tankı mesela, bu tankın topunu senin mantığına göre kesin Amerika yapıyordur :) Ya cidden acaba Amerikada senin gibi ilerizekalı bir tip çıkıpta şunu diyor mudur: "Omo topu Alman Rheinmetall, bu milli döğül". Bence çıkmıyordur :)


    Evet Amerikan M1 Abrams tankları Rheinmetall topu kullanır. Çünkü dünyadaki en iyi topları Almanlar üretir. Fakat Amerika isterse kendi topunu da burada kullanabilir. Aynen bizim Kanada ambargosu sonrası CATS kullanmamız gibi.


    Cidden cahile laf yetiştirmek zor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuantumMechanix -- 1 Nisan 2022; 3:43:7 >




  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Ayrıca şunu da ekleyim, seni tanımam etmem. Burada öyle tipler görüyorum ki adamların tek amacı yapılan iyi işleri gölgelemeye ve suyu bulandırmaya çalışmak. Eğer sen onlardan birisi değilsen şu üslübumdan dolayı üzülürüm. Fakat artık at izi it izine karıştı dedikleri noktadayız.


    Adam akıllı yapıcı eleştiri yapan birini görmek zor. Tek amaçları yapılan işleri kötüleyip gelecek secimde Erdoğan'ı indirmek. Böyle olunca artık bu mesajları gördükçe kusasım geliyor. Bir de yapılan işi takdir etsinler, eleştireceklerse yine eleştirsinler. Biz de biliyoruz savunma sanayimiz mükemmel değil, biz de biliyoruz her şey %100 bize ait değil. Daha fazla yerlilik ve millilik oranı artsın diye mühendislerimiz gece gündüz demeden çalışırken şurda bir tarafını büyütüp göbek kaşıyan tiplerin 7/24 karalama yapması benim zoruma gidiyor arkadaş.

  • Ukrayna'nın elinde 36 adetlik TB 2 filosu varmış. Son gelen haberlere 36 adedinin de düşürüldüğü iddia ediliyor.

    Bu mümkün olabilir, Rusya püf noktayı çözüp TB 2 leri düşürmüş olabilir. Yada istihbarat bilgisi ile TB 2 leri inip kalktıkları pistlerde vurmuş olabilir.

    Ne olursa olsun TB 2 ler düşük maliyet ile Rusya'ya yüksek oranda zarar verdiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebu Computer -- 3 Nisan 2022; 10:26:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ebu Computer kullanıcısına yanıt

    Hala ara ara TB2 lerin vuruş görüntüleri geliyor. Rusya yalan söylüyor açıkça. Onlara kalsa 36 değil 96 tane düşürdüler ama kanıtlayabildiklerinin sayısı 10-15 i geçmiyor. Ayrıca bu SİHA ların amacı düşmemek değil. Sonuçta insansız ve nispeten maliyeti düşük. Yenisini yerine koymak zor değil. Düşene kadar öldürdüğü düşman askerleri, patlattığı araçlar, savunma sistemleri ve sağladığı istihbaratlar + lazerle topçu birliklerine işaretleme yaparak sağladığı destekler + düşman hattının arkasına sızıp ikmal hatlarını vurmuş olması gibi durumları düşünürsen maliyetine oranla çok fazla iş yapıyor. Hepsini geçtim üstüne düşman askerinin psikolojisi alt üst oluyor. Düşünsene her an kafana beklemediğin anda bomba yiyebilirsin. Belki o an gözetleniyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aquelas -- 13 Haziran 2022; 2:52:0 >
  • gowlet kullanıcısına yanıt
    kesinlikle çok haklısın herkesin bu teknolojiyi desteklemesi lazım.

  • por favor kullanıcısına yanıt
    :)

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.