Şimdi Ara

Bayraktar TB2, 300 bin uçuş saatini tamamladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bayraktar TB2, 300 bin uçuş saatini tamamladı



    Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçları gökyüzünde uçmaya devam ediyor. Bayraktar TB2 bugüne kadar toplam 300 bin uçuş saatini geride bıraktı. Bayraktar TB2, Türkiye’nin gökyüzünde en uzun süre görev yapan yerli hava aracı olma özelliği taşıyor.



    Bayraktar TB2, 2014’ten beri görev alıyor. Şu anda aktif durumda 160 adet Bayraktar TB2 mevcut. Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Ukrayna ve Katar, Baykar'dan satın aldığı Bayraktar TB2’leri kullanıyor.



    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=c1Z7X2izaPk&]



    Bayraktar TB2 bugüne kadar insani yardım görevlerinde, gözetleme çalışmalarında, orman yangınlarını önlemede, göçmenlerin kurtarılmasında ve askeri operasyonlarda kullanıldı.



    Ayrıca Bkz.SARSILMAZ üretimi SAR 240 PMT 7.62 projesi ile dışa bağımlılık sona eriyor



    Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’daki Ermenistan’a yönelik operasyonunda Bayraktar TB2’yi kullanarak birçok hava savunma sistemi, radar sistemi, tank, zırhlı araç, kamyon, cephanelik, mevzi ve birliği imha etti.



    Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Pençe, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı operasyonlarında etkin rol üstlendi. Doğu Akdeniz’de görev yapan Fatih ve Yavuz sondaj gemilerine destek görevi gerçekleştirdi. Bayraktar TB2, uluslararası bir belgesele konu oldu. Netflix'in Casusluk Sanatı ismindeki belgeselinin "Gözetim Teknolojileri ve Gökteki Göz" ismindeki ilk bölümünde Bayraktar TB2'ye yer verildi..



    Bayraktar TB2 özellikleri



    Bayraktar TB2, 27 saat boyunca havada kalabiliyor. 27030 feet irtifada uçuş gerçekleştiriyor. Operasyonlarda ise 18000 feet yükseklikte uçuyor. Üç yedekli aviyonik sistemleri ve sensör füzyon mimarisiyle tamamen otonom taksi, kalkış, normal seyir ve iniş kabiliyetine sahip.



    Kanatlarında Roketsan tarafından üretilen 4 adet MAM-L ve MAM-C füzelerini taşıyor. Yüzde 93 yerlilik oranına sahip. Faydalı yük kapasitesi 150 kg, maksimum kalkış ağırlığı ise 650 kg. Türk Silahlı Kuvvetleri için silahlandırılan sistem, keşif, sürekli havadan gözetleme, hedef tespiti ve imha imkânı sağlıyor.





    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Bayraktar TB2
    Bayraktar TB2
    Bayraktar TB2
    Bayraktar TB2
    Bayraktar TB2
    Bayraktar TB2
    Bayraktar TB2
    Bayraktar TB2
    Bayraktar TB2
    Bayraktar TB2
    Bayraktar TB2








  • Aksungur'a yazık oldu.
  • geleceğin uçan robotları. gelecekte hava savunmasını yapay zeka yapacak. ucuz ve insan gereksinimi sıfır robotlar. havadaki nöbetçi uçan robot tehlike algıladığında binlercesi aynı anda havalanacak

  • Matrix deki Sentinel robot konsepti geliyor

  • maşallah deyin :d daha çok satacagız dost ve müttefiklere resmen dünyadaki markamız oldu TB2

  • 300 bin saat çok güzel değer böyle kısa süre için. Çok daha fazlasını görmesi dileklerimle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 22 Şubat 2021; 18:49:0 >
  • vs-fb kullanıcısına yanıt
    Niye yazık olsun ki? İkisi farklı klasmanlarda iha' lar. Hizmet ettikleri irtifalar/faydalı yükler farklı. Eğer öyle olsaydı proje Anka' da kalır çift motorlu versiyona terfi etmezdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 22 Şubat 2021; 18:50:7 >
  • vs-fb kullanıcısına yanıt
    Ne alaka. aynı kategoride bile değiller.

  • Bu kadar başarılı bir insansız hava aracının dünyada başka ülkeler tarafından henüz talep edilmemesi oldukça endişe verici bir durum bence. Topu topu 3 ülke var. Azerbaycan zaten kardeş ülke, Katar ise askeri gücünü bizden alan bir küçük zengin Arap ülkesi, Ukrayna ise Rusya ile aramızı bozmak ve Ruslara karşı kendini savunmak için bizden bunları alıyor. Yani üçü de kendi menfaatinin yanında sadece araç değil askeri ve savunma desteği de görüyorlar bizden. Geride dünyada dost ve müttefik hiç bir pazar ülkesi olmaması üzücü. Bu askeri araçları pazarlayamadığımız sürece sadece savunma aracı olarak kullanarak ticari olarak sürekli zarar edeceğimiz açık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 22 Şubat 2021; 18:27:53 >
  • Hay maşallah. Bayraktar TB2, 300 bin uçuş saatini tamamladı 

  • monacomen kullanıcısına yanıt

  • mokoko_TR kullanıcısına yanıt

    Haber içeriğinde sadece üç ülkenin ismi geçtiği için bu şekilde yazmıştım. Kaç ülkeye pazarlandığı konusunda bilgi araştıramadım.


    "Bayraktar TB2, 2014’ten beri görev alıyor. Şu anda aktif durumda 160 adet Bayraktar TB2 mevcut. Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Ukrayna ve Katar, Baykar'dan satın aldığı Bayraktar TB2’leri kullanıyor."

  • quote:

    Orijinalden alıntı: monacomen

    Haber içeriğinde sadece üç ülkenin ismi geçtiği için bu şekilde yazmıştım. Kaç ülkeye pazarlandığı konusunda bilgi araştıramadım.


    "Bayraktar TB2, 2014’ten beri görev alıyor. Şu anda aktif durumda 160 adet Bayraktar TB2 mevcut. Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Ukrayna ve Katar, Baykar'dan satın aldığı Bayraktar TB2’leri kullanıyor."

    libya var bangladeş ve afgansitan sırada hatta dingiltere de var diyorlar burda araçın başarısı kadar 2 li ilişkilerde önemli

  • Uçuş 1987 de mi başladı
  • immistercoo1 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle 1 tane tb2 var çünkü. Gerisi hologram.

  • Çok güzel haber dost müttefiklerimize daha çok ihracat yaparız inşallah.

  • monacomen kullanıcısına yanıt

    @monacomen tusaş Anka ve vestel karayel su da ihracat yapıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.