Şimdi Ara

Baymak Novadens Extra Kombi Basınç Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen kış baymak novadens extra yoğuşmalı kombi taktırdım. Geçen sene hiç bir sıkıntı yaşamadan sorunsuz olarak kombimi kullandım. Ancak bu kış sık sık kombi basıncı düşmeye başladı. İlk başlarda ayda bir kombi su basıncı düşerken artık her gün kombiye su ekler oldum. Bununla ilgili olarak baymak servisini aradım. Öncelikle "kombi su kaçırıyor mu?" dediler. Kombinin sağına soluna baktım herhangi bir kaçak yok... O zaman sıkıntı tesisattan kaynaklıdır. Tesisatta kaçak olabileceğini söylediler. Evin her yerini, tüm peteklerin altını üstünü kontrol ettim. Hiç bir yerde kaçak yoktu. Kontrolümden sonra tesadüfen kombinin altında yarım bardak kadar su sızmış olduğunu görerek servisi aradım. Azot gazı azalmıştır deyip 40 tl karşılığında kombiye azot gazı yüklediler. Gaz yüklendikten sonra ilk gün hiç bir sıkıntı olmadan basınç aynı kalarak kombiyi sorunsuz şekilde kullandım. Ancak 2.gün tekrar basıncın düştüğünü görerek servisi aradım. "%100 arıza tesisattadır, bekleyin bir yerden su mutlaka sızar" dediler. Buraya kadar her şey kabul... Tamam dedim geçtim.

Ancak... Ben ve eşim çalışıyoruz. Gündüz evde kimse olmuyor. Kombiyi kapatmadan düşük ayara getirerek evden çıkıyoruz. Akşam gelince açıyoruz. Dün akşam eve geldiğimde gün içinde kombi çalışmamasına rağmen bu sefer kombi basıncının 2,5 barın üzerine çıktığını gördüm. Vanadan suyun bir kısmını tahliye ederek basıncı 1,5 bara indirdim. Ancak daha sonra basıncın yavaş yavaş tekrar arttığını gördüm. Suyu tekrar azaltarak 1,5 bara getirdim. Bir süre sonra bu sefer basınç tamamen 0'a indi. Tekrar su ekledim.Çalışmaya başladı. Hatta gece 2,30 da kalkıp kombiye baktım meraktan basınç yine 2'nin üzerindeydi. Az evvel servisi aradım. Servisteki eleman " basınç yükselsin birşey olmaz, ısınan su genleşir basınç ondan yükselir,sen suyu boşalttığında yada kombiyi kapatıp açtığında içindeki su soğuduğundan basınç düşer, basınç yüksekse dokunma o yavaş yavaş iner" dedi. Ne yapacağımı bilemedim.

1-Acaba sıkıntı neden kaynaklı olabilir?

2-Tesisatta sıkıntı olsa kombi basıncı düşer, basınç artışı neden olabilir?

Bu durum daha önce başına gelmiş olan arkadaşlar varsa ve tecrübelerini paylaşırlarsa çok mutlu olurum.

• genleşme tankı havası bitmiş veya plakalı eşanjör delik baktır
  • Problem çözüldü...Azot gazı basıldıktan bir müddet sonra (yaklaşık 2 gün) kombi otomatikman kendini toparladı ve sorunsuz çalışıyor...Basınçta olması gereken düzeyde...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Baymak Kombi Basınç 0 da
    14 yıl önce açıldı
    ECA KOMBİ ARIZALARI
    18 yıl önce açıldı
    BAYMAK KOMBİ ARIZALARI
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.