Şimdi Ara

Baykar Savunma, Muharip İnsansız Uçak Sistemi'nin ilk görsellerini paylaştı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
4.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Az biraz sevinç duysanız ölürsünüz. İnsanda hiç mi vicdan olmaz. Ne kadar kafalar yönlendirilmiş. Aynı portal ları geze geze birbirinizi gazlıyorsunuz. Tek bilgi kaynağı aynı kafalar.

    Bu tarz yorum yapanlar ya genç ergenler, ya da protest kendini ispatlayanamış üniversite öğrencileri.

    Sektörün içinden biri olarak ve mühendislik eğitimi veren biri olarak söylüyorum aklı başında donanımlı hiçbir mühendis ve hiçbir mühendislik öğrencisi bu yorumları dikkate almaz.

    Aklı başında donanımlı diyorum.

    Teknolojide tamamen yerli diye birşey olmaz. Türkiye ne kadar parça ihraç etmiş bilmeden yorum yapılmaz.

    Birçok Türk firması yurt dışına çok büyük markalara parça üretir. Alman mercedes den bmw sine aklınıza gelen her markaya. Şimdi mercedes alman değil mi denecek.

    İphone kamerayı Sony japon ekranı Samsung kore, bataryayı... Alınca ne demeli.

    10 yıl önce IHA, SIHA için de söylenen ler geri gidip okunsun. Kala kala kanada dan kamera ya takılanlar sonuç önemli sonuç.

    10 yıl sonra ucak uçunca bu yorumlar unutulur. Ama olsun sonuç alınsın yeter. Bazıları utanmasa da.. Ülke için yapılan her iş sıkılan her vida kazançtır.

    Ben kendime ve milletimin gençlerine ayrım yapmadan güveniyorum.

    Herkesi kendine güvenmeye ve yaparım demek yapmanın yarısıdır düstğru ile hareket etmeye davet ediyorum.


    Bugun kadar yaparım deyip aznedip başaramayanı görmedim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkcombil

    Messerschmitt Me 262 ile modern anlamda ilk nesil savaş uçağıyla başladı bu iş.Almanların şansızlığı bu uçağı ancak savaşın sonlarına doğru hizmete sokabilmiş olmalarıydı.Savaşın karada kaybedilmesiye bu işi büyük galipler Amerikalılar ve Sovyetler devraldı.O zamandan bu zamana geliştire geliştire bu günlere geldiler.Yani 80 senedir bu işlerle uğraşıyorlar.Bereket ki günümüzün teknolojik imkanlarıyla adamların 1945 - 65 arası katettiği mesafeyi almak için 20 yıl beklemene gerek kalmıyor.Ama son 20 yıldaki yaptıklarını da 2 yılda yaparız hatta daha da iyisini yaparız dedin mi iş cıvıklaşıyor.Hasbelkader Avusturya motoru Kanada kamerasıyla birkaç vidayı teknisyene sıktırıp mühendise test ettirerek bu günlere geldin.Daha da ileri gitmek istiyorsan öncelikle gerçekci olacaksın.Potansiyelin ne ise onu kabul edip planlamanı da ona göre yapacaksın.Yoksa herkes ister yüksek teknoloji ürünü araçların kendi ülkesince üretilmesini.Ama işi gerçek bağlamından da koparmayacaksın.Yoksa ben halepte 70 arşın atlıyorum,diyenden ne farkın kalır?

    O kadar kolaysa sen yapsaydın. Beyni yok fikri var.

  • Ehu ehu hahahh hahahahha



    İnsansız savaş uçağıymış. Heheheh insansız nasıl uçacak bu? Ehu ehu. Görselde zaten fake. Yapamazlar. Yaparlarsa kudururum...



    Yalan dolan seçim çalışması (!).

  • eyildiz kullanıcısına yanıt

    Sizce neden böyle oldu bizim insanlarımız?

    "Eskiden yokluk vardı ama ağız tadı vardı" diyen, insani güzellikleri, nezaketi önemseyen insanları vardı bu memleketin. Siyaset yapmazdık bugünkü gibi, ve siyasetten dolayı bu denli birbirimizden nefret etmezdik. Televizyonlarımızı açtığımızda hunharca birbirini katleden insan haberleri olmazdı bu kadar.

    Bir yandan "Cennet anaların ayakları altındadır" diyen bir dine mensup olup, diğer yandan o "anaları" hunharca katleden insanları da pek yoktu bu memleketin.

    Trajikomik bir örnek olacak ama, hırsızın, katilin, mafyanın bile bir raconu, kuralları vardı eskiden. Şimdi hırsızlık için girdiği evin sahibi tarafından silahla kovalanınca, ev sahibini mahkemeye veren hırsızlarımız var :)


    Velhasıl, benzer bir çok örnek verilebilir ama gereksiz yere uzatmış ve konuyu dağıtmış olurum. Elbette ülke adına yapılan her gelişme önemli ve objektif bir şekilde takdir edilmeli ama nerede sorun var ki ülke insanı ortadan ikiye bölünmüş ve birbirini takdir edemiyor, öfkeli, burnundan soluyor.

    -Ve bizi kim bu hale getirdi. Dıj güçler mi, biz mi?

    -İnsani güzelliklerini yitiren bir toplum ne kadar sürdürülebilir bir gelişmişlik yakalar?

    -Sevgili Selçuk BAYRAKTAR bireysel olarak bugün bu bayrağı taşıyabilir ama sürekli bayrağı taşıyacak birisi olacak mı?

    -Ve en gözden kaçan ve toplumu içten içe bitiren/çürüten şey de şu; gelişmişliği sadece kapitalist/materyalist değerlerle ölçüyoruz artık.

  • J-20 ye cok benzemis. Sevdim bu modeli.

  • berkcombil B kullanıcısına yanıt

    @berkcombil "Almanların şansızlığı bu uçağı ancak savaşın sonlarına doğru hizmete sokabilmiş olmalarıydı"


    Hocam şanssızlıktan ziyade hava savaşlarını çok fazla uçağa karşı olmaktan ve kaybedilen as pilotların yerini dolduramamaktan dolayı kaybettiler. O yıllarda anlık olarak radardan bomber uçak gruplarını ülke boyunca tespit eden mükemmel sistemleri vardı Almanların ama buna karşılık verecek uçakları neredeyse yoktu.


    Karşılık vermeye giden uçak sayısı 10 iken karşıda 50 tane bomber oluyordu ve bu uçaklar ağır zırhlı ve ağır makineli tüfeklere sahipti, bunlara ek birde yanlarında escort görevi yapan klasik pervaneli ve güçlü uçaklar vardı. Heinz Knoke bunlardan detaylı olarak yazdığı "Ölüm Avcıları" kitabında bahsediyordu. Ne kadar güçlü olduklarından çöküşüne kadar.


    Yani Jet uçak tamamen fantazi olarak yapılıyordu, tıpkı ağır ve devase Alman tankları gibi. Bu uçakların faydasını en fazla kazanan ülkeler gördü.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1ses1

    Hayret demiyorlar artık vidası, motoru ,Türk malı değil yada başaramazlar yapamazlar milleti kandırıyorlar diye. İha ve siha lardan sonra sesler kesildi sanırım.

    İşte aradığım aktroll yorumu, ekonomi ve mülteci başlıklarına da bekleriz 

  • Böyle adama torpil gitsin. Torpil Teknolojiye gitsin zerre sesim çıkmaz. Ama betona gitmesin. İyiki cumhurbaşkanın böyle bir damadı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sismancocuk

    İşte aradığım aktroll yorumu, ekonomi ve mülteci başlıklarına da bekleriz 



    Alıntıları Göster

    Adamın yazdığı yorum tam da senin gibi siyaset parti ayağına Türk Ordusuna düşmanlık yapmayı göze almış tiplere yönelik ağzına sağlık

    bu adamla aylarca dalga geçtiniz utanç kaynakları sizi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 21 Temmuz 2021; 12:20:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2023 dedikleri zaman bütün büyüsünü kaybediyor.

  • 231407 kullanıcısına yanıt

    O zaman niye ukalalik yapıyorsun birader, akplide olsa çalışıyor diyerekten çeyrek aklınla halkın %50 sini aşağılamaya çalışıyorsun!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 231407 kullanıcısına yanıt
    bu adam gibi işini yapıyor helal olsun bu işide yapar artık onlar için zor değil bence hatta uçan arabada . bir damat batırdı bir damat çıkarıyor itibarımızı.

  • Wi Fi kullanıcısına yanıt
    konuşmayı öğren ilk önce. bu yaptığım ukalalikla bir ilgisi yok .adam akpli olduğu için projeyi kötülemeye çalışacak insanlar çıkacak ondan dolayı oyle dedim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bozuk saat misali akp camiasında tek iş yapan adam, sahilde bir kum tanesi...


    burada güzelleme kasan aktroller 10 sene önce ordu hapse atılırken zil takıp oynuyorlardı(ya da kumda oynuyorlardı artık yaşına göre) şimdi tek avuntuları savunma sanayi oldu, silahlar akp genel merkezinde geliştiriliyor gibi sahipleniyorlar. merak etmeyin troller devir değişince ordu gene türk ordusu olacak akp/katar ordusu değil, sınırlarımızdan da dırzolar el kol sallaya sallaya geçemeyecek...

  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    ben ak partili degilim ama bu adam torpilli de degil. hakederek gelmis biri kendisi. okudugu ve egitim aldigi yerlere bakarsaniz nasil ust duzey bir muhendis oldugunu anlarsiniz. daha dogrusu iyi bir muhendis oldugu icin damat olmus olabilir :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi kere baştan söyleyeyim görsel olarak çok iyi duruyor. inşallah çok daha iyisi yapılır bu ülkede.


    bu işler parti üstü işlerdir. bizde maalesef takım tutar gibi parti tutulduğundan iyiye iyi, kötüye ise kötü deme objektifliği,dürüstlüğü kalmadı.


    dürüst ve objektif olursan da çeşitli yaftalar yapıştırılır oldu. buna da itibarsızlaştırma deniyor. ancak bu tarz başarılı işlerle bu saçma sapan döngülerin kırılacağnı düşünüyorum. vatandaş eğriyi doğruyu görüyor/görecek.forumdaki saçma sapan yorumlar bile azalmış/azalıyor  


    her kim çalmadan çırpmadan memleketimize çivi çakıyorsa,fabrika kuruyorsa ,istihdam sağlıyorsa,üretim yapıyorsa ondan Allah razı olsun.çizgi normalde bu olmalı.inşallah çok daha bilinçli hale gelir toplumumuz.


    mius için de tebriklerimi iletiyorum.emeği geçenlere teşekkürü borç bilirim.biz güçlü olduğumuz sürece ortadoğuda kuvvetli bir harp olabileceğini düşünüyorum.güçsüz olursak,gizli manda himaye altına girersek büyük savaş olmadan yumuşakça parçalanacağımızı tahmin ediyorum (iç savaş olabilir) ve bunlar çok çok uzak meseleler değil bana göre. bu bakımlardan bu tarz savunma araç gerekçelerine daha çok ihtiyacımız var ve yakında daha çok ihtiyacımız olacak gibi duruyor. önemli olan bunların farkına varmak ve beklenen günler için her daim hazır olmak,hazırlıklı olmaktır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber

    O kadar kolaysa sen yapsaydın. Beyni yok fikri var.



    Alıntıları Göster

    Belli ki sende çok beyin var.Öyle ki yapmıyorsa beyinsizdir dediğin her şeyi maşallah sen bir güzel yapıyorsun.Bu da anadolu tipi kendi ezikliğini saklama yöntemi olsa gerek.Ama ben sende daha yüksek potansiyel olduğuna eminim.Öyle ki CB'nin karşısına çıksan ve Einstein'ın görelilik teorisini kanıtlarıyla açıkla desen ve o da,açıklar mı acaba? Ya da sen hemen '' beyin '' analizine başlar mısın,burada yaptığın gibi. Sanırım biz karşısına çıkıldığında,elini bırakıp ayakları öpülecek tıynette insan olmadığımız için,şahıs bize karşı daha özgürce davranabiliyor.Kıymetini bilin bunun.Çünkü herkesin size bahşetmediği birşey bu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rheorcyn

    Bu mesaj silindi.

    Bence de sen hiç konuşma.Çünkü 7 düvelin kanalizasyonunu aktığı çukur bile seni ağzından temizdir.

    Bugün kapına biri gelse ve şimdi bana 10 bin lira ver,seneye Tesla'nın Model S'inin kalitesinde arabanı teslim edeyim dese,güler geçersin.Ya da bir gariban utana sıkıla senden 5-10 lira istese,git çalış her yer iş kaynıyor diye terslersin.Bunca realistliğin içinde boğulmuş sen,mesele Jet Fadıla taksit taksit ödeme yapmaya geldi mi 1 dakika aksama yapmazsın.Tosunumuza,evini arabanı satıp helalinden inekleri iyi sağsın diye milyonları gömersin.Thodex'ci gencimize,nasıl olsa bakanlar ile de resmi var,güvenilir adam bu diye sende güvenir ne var ne yoksa verir,2 günde zengin olmanın,zengin olunca neler alacağının hayaliyle yaşar gidersin.Sahi niye böyle? Bazı konularda aşırı realistken bazılarında neden basiretiniz bağlanıyor? Artık anlamışsındır '' İcraatçı '' arkadaş nerede durduğunu.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.