Şimdi Ara

Bayi ve noter yanlışıkla bizi araç sahibi yaptı (ağır suç içerir) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
8
Favori
18.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
140 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Savcılık işini en kısa zamanda halledin. Diyelim ki aracı kullandılar, kaza yaptılar; savcılığa verdiğiniz dilekçe ve araç teslim tutanağı olmaması sizi kurtaracak.

    Mahkeme kararı olmadan deviri verirseniz sonrasında karşılaşacağınız zararlarda (maddi yardımın kesilmesi, kararsız satış yapmanın sorumluluğu vs.) bayi gerekeni yapmaz, mahkemede siz uğraşırsınız bu sefer. Bırakın hatayı yapan uğraşsın.
  • Şu işe bak ya, hiç yoktan üstüne dert yıkılsın bi ton bu işle uğraş bir de. Çekilecek şey değil, geçmiş olsun valla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun. Bu noterler gerçekten düşman başına. Ben 2016 da sıfır aldığım aracıma sahte vekaletimle 3.şahısa satmışlardı. Sahte kimlik, sahte vekalet, noterde evrak kontrolü yapmadan, imza karşılaştırmadan satış yapmıştı. Daha sonra benim aracımın aynısının çalıntı olduğunu, bilecikten batmana satıldığını duydum. Dava açtım, nornalde 3.şahısa geçtikten sonra hak talep edilemiyor, araç bende, ama benim adıma değil. Batman da kiralama işi yapan abinin üzerine. Adam iyi çıktı Allah'tan gelip mahkemede aracın benim olduğunu beyan etti. Tam 1 sene sürdü, belgelerim tamam, şahidim var, aracın şasi nosu orjinal, çalıntı araç yakalanmış, ona rağmen 1 sene sürdü, o mahkeme oraya gönderiyo diğeri yetki ben de değil oraya atıyo, 1 sene kendi malımın benim olduğunu kanıtlamak için ordan oraya koşturdum. Yıpratıcı bir şeydi, Allah yardımcınız olsun, Türkiye'nin adaletine kaldıysa iş uzar gider. Benim yeğenim de engelli, öyle dsha zor oluyor her şey. Gerçekten sözün bittiği yer, özellikle engelli kardeşlerimizin, yeğenlerimizin engelsiz yaşaması için çabalasakta, kurulmuş düzen ve sistem sürekli başlarına bela oluyor. Biz ne kadar çabalarsak boş. Allah yardımcınız olsun, umarım şu mübarek ramazan ayında, güzel gelişmeler yaşarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ben sero

    Sehven işlem yapıldığına dair noter bize evrak vermek zorunda mı? Çünkü sosyal yardımlar için araç tescili iptali olacaksa bile bir kere sisteme düştümü görevli memurlar zebani gibi gelirin yok nasıl aldın aracı diyor. Kesmek için yer arıyorlar.

    Alıntıları Göster
    Aslında vermesi gerekiyor ama tescil işinde yeni oldukları için muhtemelen onlarda panik halinde:) tescil işi ne yazık ki biraz karışık ve tecrübe isteyen bir iş. Emniyet 1960 lardan beri bu işi yaptığı için çok büyük tecrübeye sahipti. Yoğun ve iş yükünün fazla olduğu dönemlerde bu tip hatalar normal. Ama işe tam hakim olmadıkları panikle hata yapmaya devam ediyorlar. Size telefonda verdikleri cevap bu duruma işaret ediyor. Sizin yerinizde olsam katıp ile değil noterin kendisi ile yüzyüze görüşürdüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sus ve al arabayı nasılsa beleş
  • niye güvercin gibi çırpınıyorsunuz anlamıyorum. bi halt yemişler eşek gibi düzeltecekler.
    2014 yılında eski şirketim bana maaş olarak 22.500 tl para yatırdı. ertesi gün ik yı aradım durumu açıkladım o ona ona derken konuyu çözemedim. çokta unrumda dedim gelin kendiniz çözün.
    1 gün sonra aramalar telefonda şirinlikikler kibarlıklar. 2 gün beklettim sonra verdim paralarını geri.
    yok savcılıkmış yok bilmemneymiş bu forum mahkeme işini ne çok seviyo ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • git arabayi al bin.onlar senin pesinde gezsin..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracın gerçek ruhsatı olmadan, fotokobi ile satış yapıyor noter. daha sonra gerçek ruhsatı gönderiyor büyük firmalar falan.
    noterin başı ağrıyacak emin olun. noterin satış esnasında yaptığı usulsüzlüktür. diğer hata ise yanlış fatura kesen bayidir. ama bayi ne keserse kessin noterin yaptığı kabul edilemez.
  • noter varsa arac sifir degildir. Sifir araclar hala trafikten tescil ediliyor diye biliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olayda kişisel verilerin korunması kanununa bir muhalefetlikde var gibi, tazminat talep edilir mi acaba?
    Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl olaylar bunlar. Hiç anlam veremiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aracın otoparka çekilmesini ve 2 Anahtari isteyin. Suanda Sigortası yapilmamistir zaten, Bir kaza durumunda ya da hırsızlık - terör durumlarında direk sorumlu olursunuz.

    Eğer olumsuz sonuç alirsaniz, yakalama kararı cikarir savcı zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 15 Mayıs 2020; 23:48:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olayın şöyle bi açıklaması olur kendi yorumum. Araç ötv siz fatura edildi plaka çıktı 2.el oldu. Mahkeme sehven yapılmış deyip satışı iptal eder ama araç artık 2.el durumuna düşeceğinden bedavaya alıp binilir. Böyle bişey mümkün ise sizi besbelli kurban seçmişler. Dolandırıcılıkta sınır tanımayan bir milletiz o yüzden hergün yeni bişey duyuyoruz. İnşallah sıkıntısız atlatırsınız süreci. Geçmiş olsun.
  • bayiden isteyin arabayı satış vermeyin uğraşsın dursunlar....
  • Üst üste bu kadar gerizekalılık silsilesini hiç okumamıştım, cidden üzüldüm kardeşiniz adına çok geçmiş olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakat bir durum en basiti birisi arabayı kullanıp trafik cezası yese sizin başınız ağrıyacaktır...
    bu iş şimdi kanun da hangi suça giriyor ???
  • bennett.antony B kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın yazdığını okumadan cevap vermişsiniz yada okuduğunuzu anlamamışsınız. Adamın derdi arac deil. Aracın sahibi kardeşi ve sosyal yardımlarının kesilmesinden tereddüt ediyor. Kısacası kardeşine zararı olmadan bu işin içinden nasıl çıkabilirim derdinde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun. Bilip bilmeden millet baya sallamış. Söylenen şeylerin bir çoğu yanlış bilgi. Araç eğer normal satışsa ( engelli aracı değilse ki değil sanırım ) bunun ruhsatlandırma işini noter yapmaz. Bayinin lojistik veya satış destek olarak adlandırdığı departmanda görevli personel, noterler birliği sistemi olan ARTES’ e girip kendi yapar. Burada hata direkt satış danışmanından kaynaklanıyor bence. İsim benzerliği dolayısıyla TC noya bakmadan ( Peugeot’ nun sisteminde kaydınızda varmış zaten ) sistemden sizi seçiyor ve her şey sizin kaydınız üzerinden ilerliyor. Gönderilen paralar sizin formunuza işleniyor, Faturanız kesiliyor, trafik sigortanız yapılıyor ve en son tescil yapılıyor. Bu süre zarfında aracı gerçekten alan kişinin kimlik fotokopisiyle, sistemde işaretlediğin kişinin tc sini hiç mi karşılaştırmadın yani ? Nasıl gözünden kaçmış olacak iş değil. Velhasıl kelam, hata insana mahsustur. Olan olmuş. Sizde bu kadar paniklemeyin. Size zararı olmaz bu işin. Şehven satış olduğu noterler birliği sistemi üzerinden bildirilmiş. Plaka ve fatura iptaline gidilecek. Süreç normal şartlarda uzun bir süreç, ama hızlandıracaklarını düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İlgili marka hakkında şikayetvar com sitesi üzerinden derdinizi anlatın. Satış temsilcisinin de sizi apar topar aramasının sebebi ise yaptığı pisliğin üstünü örtbas edip işinden olmamak. Eğer dediğim gibi şikayetvar sitesine de peugeot markası adı altında şikayetinizi yazarsanız genel müdürlüğe gider ve o bayinin bir tarafından kan alırlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 207m

    Öncelikle geçmiş olsun. Bilip bilmeden millet baya sallamış. Söylenen şeylerin bir çoğu yanlış bilgi. Araç eğer normal satışsa ( engelli aracı değilse ki değil sanırım ) bunun ruhsatlandırma işini noter yapmaz. Bayinin lojistik veya satış destek olarak adlandırdığı departmanda görevli personel, noterler birliği sistemi olan ARTES’ e girip kendi yapar. Burada hata direkt satış danışmanından kaynaklanıyor bence. İsim benzerliği dolayısıyla TC noya bakmadan ( Peugeot’ nun sisteminde kaydınızda varmış zaten ) sistemden sizi seçiyor ve her şey sizin kaydınız üzerinden ilerliyor. Gönderilen paralar sizin formunuza işleniyor, Faturanız kesiliyor, trafik sigortanız yapılıyor ve en son tescil yapılıyor. Bu süre zarfında aracı gerçekten alan kişinin kimlik fotokopisiyle, sistemde işaretlediğin kişinin tc sini hiç mi karşılaştırmadın yani ? Nasıl gözünden kaçmış olacak iş değil. Velhasıl kelam, hata insana mahsustur. Olan olmuş. Sizde bu kadar paniklemeyin. Size zararı olmaz bu işin. Şehven satış olduğu noterler birliği sistemi üzerinden bildirilmiş. Plaka ve fatura iptaline gidilecek. Süreç normal şartlarda uzun bir süreç, ama hızlandıracaklarını düşünüyorum.
    Satış temsilcisi misiniz bilmiyorum ama en az 5 noter ile görüştüm ARTES sistemine girişleri noter yapıyor dedi hepsi. Ayrıca st de bunu söyledi. Trafik tescil memurları da.

    Siz noterden daha çok st nin ahmaklığı dediniz anlaşılan. Ruhsatlandırma işlemini döken noterdir. Zaten o şekil olmazsa noterede gerek yok.

    Şu süreçte sehven işlemin iptali uzun sürer diyorsunuz. Mesela kaç gün veya hafta? Var mı örneği? Noterler birliğinin 1 hafta içerisinde çözeceği yönünde görüştüğüm çoğu kişide kanaat var. Süreci paylaşacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.