Şimdi Ara

Bayan çorabıyla lpg ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
17.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam. Hava giriş borusunun bildiğimiz parizyen çorapla kapatılmasını duydum bugün. Şaka gibi geldi bana.
    Sizce bu olay doğrumudur. Yani hava giriş borularının kapatılması bantlanması yakıt tasarrufu sağlarmı. Yada çekişi etkilermi? Değerli yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim. Selamlar.



  • külotlu mu olacak
  • quote:

    Orjinalden alıntı: barisdragon

    külotlu mu olacak

    Parizyen şart mı Penti olmaz mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EN.ES -- 6 Temmuz 2007; 9:50:53 >
  • Aracımın hava girişinin yarısı bantla kapalı vaziyette.Açtığım zaman motor bağırmaktan başka birşey yapmıyor ki.

    Araç 92 şahin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sulphur

    Arkadaşlar selam. Hava giriş borusunun bildiğimiz parizyen çorapla kapatılmasını duydum bugün. Şaka gibi geldi bana.
    Sizce bu olay doğrumudur. Yani hava giriş borularının kapatılması bantlanması yakıt tasarrufu sağlarmı. Yada çekişi etkilermi? Değerli yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim. Selamlar.



    valal şaka değil

    mesela benim bi arkadaş giriş borusuna ortası delik plastik bardak koydu

    bu sayede hava girişi azalınca yakıt tüketimide düşmüş

    bizzatta gördüm
  • peki arabanın çekişi azalmıyormu?
  • valla bi fark yok dedi arkadaş

    zaten araba micra idi
  • Benim arabam 97 model Renault 19 tek nokta enjeksiyonlu. Yani ECU var.
    ----------
    Peki ECU donanımına sahip araçlarda bu hava girişinin kapatılması olayı yanlışmış.. Böyle birşey duymuştum. Ne kadar doğru?
  • yokmu bilen beyler. valla merak etim.
  • çok araçta bende gördüm daha çok koli bandı ile hava girişini yarım yada tam olarak kapatıyorlar ama benim araçta tamamen açık,, hava girişinin kapalı olması demek zengin karışım yani sadece lpg. yakması demektir böyle oluncada yakıt tüketimi fazla olur diye düşünüyorum..
    bir çok ustayım diye geçinenlerin ayar tuttura,mayınca işin kolayına kaçmalarından oluyor tüm bunlar başka birşey değil,, işin eğitimini tam almayan eğitim almaya diye gidip lay lay yapanlar sonra gelip böyle koli bandı yada kadın çorabı ile uğraşırlar aslında kadın çorabı karbiratörün hava girişine değilde ustayız diye geçinipte hiç bişeyden haberleri olmayanların başına geçirmek gerekmez mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 8 Temmuz 2007; 11:03:38 >
  • Engin bu knuda hemfikiriz.

    Ama ben enjeksiyonlu arabalarda yani ECU olan araclarda bu koli bantının dogru olup olmadıgını merak edıyorum. Havayı kendisimi ayarlıyor?
  • Enjeksiyonlu araçlarda hiç hava yolunun kapatılmasıyla ilgili birşey duymadım.Ancak lpg dönüşümü yapılan karbüratörlü araçlarda sıkça yapılan bir uygulama bu.Sebebi de arkadaşların dediği gibi bazı ustaların işin kolayına kaçması...Karbüratör ya da manifolttan motorun hava alması neticesinde böyle birşey yapılıyor.Hava almanın nedenini bulmak yerine maalesef kimi yerlerde bantla hava giriş yolunu kapatma yoluna gidiliyor.Mesela benim aracım da karbüratörlü ama kesinlikle bant,vs uygulama yapılmadı dönüşüm esnasında..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: moondance

    Enjeksiyonlu araçlarda hiç hava yolunun kapatılmasıyla ilgili birşey duymadım.Ancak lpg dönüşümü yapılan karbüratörlü araçlarda sıkça yapılan bir uygulama bu.Sebebi de arkadaşların dediği gibi bazı ustaların işin kolayına kaçması...Karbüratör ya da manifolttan motorun hava alması neticesinde böyle birşey yapılıyor.Hava almanın nedenini bulmak yerine maalesef kimi yerlerde bantla hava giriş yolunu kapatma yoluna gidiliyor.Mesela benim aracım da karbüratörlü ama kesinlikle bant,vs uygulama yapılmadı dönüşüm esnasında..


    Ama o bantı çıkardığımızda motor bağırmaktan başka birşey yapmıyor ki.

    Bu konu gayet ciddi bunun bir ayarı varsa onu bulalım
  • mesela bende lada samara var karbiratörlü hiç bant yok ama başka bir arkadaşta şahin var onda bant var yine başka bir arkadaşta şahin var onda bant yok ve bunların üçünde de voltran takılı,,

    aslında bütün mesele aracın benzinde iken karbüratör ayarlarının ekzoz emisyon cihazı ile çok düzgün ayarlanması sonrada gaz analiz-emisyon cihazı ile lpg ayarının yapılması daha doğru olur.
  • Eğer motor bir yerlerden hava alıyorsa öncelikle bunun nedeni bulunup çözülmeli,sonrasında bant ya da vs.madde çıkarılıp tekrar güzel bir ayar yapılmalı.Bu şekilde çözüleceğini düşünüyorum.
  • konu eski ama şimdi gördüm ben. o bant hava almasın engellemek için değil, tamamen kapatmak yanlş olur zaten, ufak bir delik bırakılması gerekiyor ki gaz hava karışımı olurken, hava tazikli gelsin ve lpg-hava karışımını karbüratörün içinden emme manifolduna götürsün. eğer o bant olmazsa havanın taziki düşük gelir ve gaz karışımı taziksiz gider buda teklemeye neden olur. bir nevi turbo gibi düşünebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozzgur87

    konu eski ama şimdi gördüm ben. o bant hava almasın engellemek için değil, tamamen kapatmak yanlş olur zaten, ufak bir delik bırakılması gerekiyor ki gaz hava karışımı olurken, hava tazikli gelsin ve lpg-hava karışımını karbüratörün içinden emme manifolduna götürsün. eğer o bant olmazsa havanın taziki düşük gelir ve gaz karışımı taziksiz gider buda teklemeye neden olur. bir nevi turbo gibi düşünebilirsiniz.

    ne tazzigi hocam yaa hava.filitresini.degistiriyo ee.sonra hava filitresine gelen.borunun.%75 ini kapatiyo. ne anladik o isten. filitryi degistirme o zaman yada sok at %. 90 ni.bantla bana kalirsa verim artiyor tamam ama gazi fazla cekiyor bu durumda 3 ile cikamayacak.yokusa.cikiyo.diyip basiyosun sonrada fazla yakiyor arac
  • mrh hava filitresini kapatınca gazı fazla emiş yapar çok yakar bunu buna katlanıyorsan gaz ayarını aç daha kolay
  • Hava girişini bantlamaya son. Yüksek devirde daha fazla hava girişi sağlanarak daha az yakıt ve yüksek performans sağlamak için...
     Bayan çorabıyla lpg ayarı

    http://www.propanturk.com/lpg-performans-mikseri/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gasfuel -- 24 Mart 2013; 11:47:42 >
  • Hava girişini daraltacak tüm hareketler mikserinizin nozul ve ventürisinin uygun olmadığını yani hava yakıt karışımını tam olarak sağlayamadığının göstergesidir, kaliteli bir mikser asla hava girişinin bantlanmasını gerektirmez. hava girişini açtığınızda aracınız bağırıyor ve gaz yemiyorsa, hava girişini daraltmak yerine mikserinizi değiştirmenizi öneririm.

    Basitçe konuya açıklık getirmek gerekirse :
    Araca giren hava miktarı 14.7 kg ise, bu araca giden yakıt miktarı 1 lt olmalıdır.
    Eğer sizin aracınıza giren hava 14.7 lt iken merdivenaltı mikseriniz sadece 500 gr yakıt gönderebiliyor ise bu durumda aracınız homurdanacak ama doyumlu gaz yemiyecektir, bu durumda hava girişini yarım kapatarak giren havayı 7 lt ye düşürerek ideal yakıt karışımını yakalamaya çalışarak bantlama yada diğer yollara baş vurmak zorunda kalıyorlar. Buda işlerini iyi öğrenmedikleri yani ezberci olduklarını gösteriyor.

    Daha önce onlarca defa belirttiğim gibi bu tür ustaların elinde kolibantı gördüğünüz an kaputu kapatarak oradan uzaklaşın.
    Sevgi ve saygılarımla.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.