Şimdi Ara

Battle.Net'e % 18 KDV Geliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple’ın ardından sıra Steam gibi dijital oyun servislerine geldi. Yapılan açıklamada Steam, Origin, Uplay ve Battle.net gibi platformlar üzerinden yapılan alış verişlerde yüzde 18 KDV uygulanacağı belirtildi.

    Vergiler içerisinde en popüleri ise hiç şüphesiz KDV (katma değer vergisi) diyebiliriz. KDV’yi ise ÖTV takip ediyor. Genel olarak KDV oranı yüzde 18 olarak belirlenmiş. Fakat bazı segmentteki ürünlerde bu oran yüzde 10’a, hatta yüzde 1’e kadar düşebiliyor. Peki vergi alınmayan bir ürün kategorisi yok mu? Elbette var. Daha doğrusu vardı. Şimdiye kadar Steam üzerinden satın aldığımız oyunlar için vergi ödemiyorduk. Fakat yeni düzenleme ile birlikte onlar da vergi sistemine dahil edildi.

    Kısa süre önce Maliye Bakanlığı, Türkiye’de internet üzerinden hizmet veren şirketleri incelemeye almıştı. Bu inceleme sonucunda bu şirketlerin Türkiye’de fiziksel ofisi bulunmasa dahi, Türk Bankaları üzerinden yapılacak olan alış verişlerin vergiye tabi tutulması kararı çıkmıştı.

    Bu karara dair somut adımlar Şubat itibari ile atılmaya başlandı. Kısa süre önce Apple, Müzik ve iCloud servisinin fiyatlarını KDV oranı ile orantılı bir şekilde güncelledi.

    Eğer şu aralar PC için bir oyun almayı düşünüyorsanız, KDV fiyatlara yansıtılmadan acele etmenizi öneririz.

    (Alıntıdır.)

    http://www.mynet.com/haber/teknoloji/steam-de-de-kdv-odeyecegiz-3768700-1?utm_source=milliyet&utm_medium=manset&utm_campaign=linkexchange



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CAFE96FA5 -- 23 Şubat 2018; 18:5:55 >







  • Bir tek o kalmıştı zaten vergi vermediğimiz. Gün geçmiyor ki ülkede bir vergi daha duyurulmasın.
  • Doyuramadık doymadılar .....
  • Çok mutluyum, en kısa zamanda sıçma vergisi gelmeli.
  • İyi olmuş her şeye vergi verip buna vermeyince içim huzurum kaçıyordu. Karakter başına da devlete bildirimde bulunalım. Mountlardan ötv çeksinler. Gelir vergisi de yakışır diye düşünüyorum.
  • Bence KDV gelmesi ve vergi alınması kötü değil, problem kısmı adaletsiz ve dolaylı vergilerin halkın belini büküyor olması. Sonuçta adaletli ve ÖTV'nin olmadığı bir sistemde devletin bu tip gelir kaynakları edinmesi normal. KDV'nin de %18 olması adaletsiz kesinlikle %10-12 bandında kalmalıydı tabi 1985'den beri arttıra arttıra bugünlere kadar geldi birde üstüne KDV'li fiyat üzerinden ÖTV almayı keşfettiler canımızı çıkardılar.
  • Bence bir kişi kazandığından daha fazla veya orantısı bakımından vergi ödüyor ise bunun değiştirilmesi lazım

    örnek veriyorum ben yıllık 100 TL kazandım dolaylı-dolaysız 50TL vergi ve çeşitli kesintiler katkılar vs.ödüyorum bu normal mı?

    Ben bunu şuna benzettim sanki ne kadar doğru bilmiyorum.

    Banka Kartım var normal Bankamatik kartı kredi kartı değil.Yıllık işlem yaptığım 100TL aldığım hizmet de çok sınırlı yani kartı makineye taş çatlasın 10 kere takmışımdır fakat benden yıllık 40TL kesiyor bu işlemler sonucu.

    Bence burada aşırı saçmalıklar dizisi var!

    Vergilerden vergi alınması kısmına hiiiiiiiç gelemiyorum zaten
    ona gelene kadar şunu bir düzeltmek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 27 Şubat 2018; 22:51:31 >
  • De get D kullanıcısına yanıt
    Vergi alınması elbette kötü değil ama sen gidip 50 milyon euro değerinde yat alan adamın mazotundan %0 vergi alırsan, pırlanta vergisi %0 iken 10 yaşında harçlıkla yaşayan öğrencinin cebindeki paraya göz dikiyorsan buna terbiyesizlik denir.
  • Güzel vatanımın yaşayanları hiçbirşeye tepki vermeyi bilmesse böyle olur. Aç kalmadığımıza dua eder dururuz işte. Bari oyun zevkine taş koymayın insanların.
  • moffaka M kullanıcısına yanıt
    Haklısın kesinlikle gerçi birazda hata bizde. Herkes vergi kaçırıyor özellikle zenginden çok fakirden az (veya hiç) alınması gereken doğrudan gelir vergilerini veren yok. İşveren çalışanını asgari ücret gibi gösterip sigorta yapıyor asgari ücretin fazlasını elden veriyor. Mecburen devlet dolaylı vergilere yükleniyor (ÖTV, KDV) zengin daha zengin fakir daha fakir olup gidiyor. Devlet zaten bulduğumu öperim derdinde onun haricinde hiç denetleme yok. Zaten denetleme olmasa bile hiç vergi vermeyip 5 yılda bir gelen afla çok çok daha cüzi bir miktarda hepsinden kurtuluyorsun. Bence vergi kanunu tümden ve kökten değişmeli bizde vergi kaçıranı şikayet etmeliyiz yoksa bizi sömürmeye devam edecekler.
  • De get D kullanıcısına yanıt
    O da cozum olmaz. Vergi cok adaletsiz aliniyor. Esnaflar o kadar verginin altindan kalkamaz. Hukumet kesinlikle kotu niyetli. Bize kosgeb kredi verecekti guya, vergi borclarini sifirlayin dediler, daha zamani gelmemis taksitlendirilmis vergiler vardi. Odedik, ama yine de krediyi vermediler. 30 bin lira da sigorta primi var onu da odemek zorunlu degil ve odemeyecegiz de zaten. İki uc senede 30 bin lira sey mi birikir ben kac sefer hastaneye gidiyorum ki senede 1 anca.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi esnaflar bu ülkeyi bırakın finlandıyaya koyun ordaki esnaflar bile bu verginin altından kalkamaz. Daha öncedende söylediğim gibi vergi kanunu öncelikle kökten değişmeli.
  • KDV için ne şartlar gerekiyor bilmiyorum ama burası Türkiye. Kılıfına uydururlar yeterki vergi olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thrashbringer -- 17 Mart 2018; 14:3:0 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.