Şimdi Ara

Batman Arkham Knight Kasma Sorunu Ve Çözümleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
8.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni nesil oyunların gelişimi ile birlikte uzmanlar tarafından PC oyunculuğunun eskisi gibi olmayacağı ve PC (Personal Computer) kavramının da video oyunlarına en az konsollar kadar yön vereceği geride bıraktığımız sene içerisinde söylenmişti.

    Eğer elinizde AMD Radeon HD7950 veya Nvidia GTX 660 kartlarından bir tanesi var ise, yapımcılar oyunu en düşük ayarlarda oynayabileceğinizi söylüyor. Bu arada yapımcı ekip oyuncuları o kadar çok seviyor ki, bizler için tavsiye grafik ayarlarında bile bulunmuşlar. Minimum sistem gereksinimleri için tavsiye edilen grafik ayarları ise şöyle;

    Resolution: 1280x720
    V-Sync: Off
    Anti-Aliasing: Off
    Texture Resolution: Low
    Shadow Quality: Low
    Level of Detail: Low
    Interactive Smoke/Fog: Off
    Interactive Paper Debris: Off
    Enhanced Rain: Off
    Enhanced Light Shafts: Off

    Belirtilen bu özellikler, açıklanan minimum sistem gereksinimleri için tavsiye ediliyor. Yani işlemci, bellek miktarı ve buna benzer özellikler içerisinde daha iyi bir donanımınız var ise, bu ayarlarda değişiklik yapma şansınız var.

    Fakat oyunu akıcı bir şekilde oynamak için belirtilen minimum VRAM değerlerine sahip kullanıcıların, her ne kadar diğer donanım parçaları yüksek seviye olsa da, geliştiriciler kaplama ayarının en düşükte tutulmasını öneriyorlar. Bunların yanında geliştirici ekip AMD kullanıcılarının, en düşük grafik ayarlarında da ekran yırtılmalarından şimdilik kurtulamayacağını belirtiliyor.

    Önerilen grafik ayarlarına geçtiğimizde ise malesef oyunu yüksek ayarlarda oynayamıyorsunuz. Yinede oyunu tam randımanlı bir şekilde oynamak için istenilen donanıma sahip olsanız bile, geliştiriciler maksimum çözünürlüğü 1080p'nin üzerine çıkartmamanızı öneriyor. Oyuna ilk giriş yaptığınızda gölge ve detay seviyesinin High ayarlarda olabileceğini belirten geliştiriciler bu ayarı Normal seviyesine çekmenizi öneriyorlar.

    Önerilen grafik ayarları ise şöyle;

    Resolution: 1920x1080
    V-Sync: On
    Anti-Aliasing: On
    Texture Resolution: Normal
    Shadow Quality: Normal
    Level of Detail: Normal
    Interactive Smoke/Fog: Off
    Interactive Paper Debris: Off
    Enhanced Rain: Off
    Enhanced Light Shafts: Off

    AMD kullanıcılarının yine ekran yırtılmaları ile karşılaşabileceğini söyleyen yapımcı ekip, sadece önerilen ayarlarda bu hataların yanında bir de kaplamalarda oluşabilecek pop-up'ların şimdilik kaçınılmaz olduğunu söylüyorlar. Ayrıca geliştirici ekip AMD kartların sahip olduğu optimizasyonu düzeltmek için daha çok çalışacağını ve kullanıcıların 30 FPS kilidini açmaları takdirde daha büyük performans sorunlarının oluşabileceğini söylüyorlar.

    Şimdilik ekran kartları için SLI kullanımda sadece Nvidia marka kartları destekleyen oyun, gelecek güncellemede AMD kartlarını da destekleyecek. Ayrıca yapımcı ekip, Batman: Arkham Knight için çıkmış ilgili ekran kartı sürücülerini mutlaka yüklemenizi öneriyor.

    Günün sonunda ise yapımcıların oyunu iyileştirmek için düzenli bir şekilde yama çıkartacağı söyleniyor. Son yayınlanan yamada ise bazı noktalarda yaşanan FPS düşüşleri, Nvidia kartları SLI şeklinle kullandığınız takdirde oluşan bazı hatalar ve yağmur efektinin modeller üzerinde oluşturduğu sorunlar son yayınlanan yama ile düzeltilmiş durumda. Hatta geliştirici ekip oyun içerisinde daha detaylı grafik ayarı yapılması için, ek olarak fazladan grafik ayarlarını da ekleyeceğini duyurdu.

    Son olarak yapımcı ekip her ne kadar dosyalar ile oynamamızı söylese de, Oyungezer olarak heyecanımıza yenik düşüp içlerini açıp biraz karıştırdık. Söylenenlerin aksine bazı teknik sorunlar düzeldi ve oyun az da olsa akıcı bir şekilde oynanabilir seviyeye geldi. Eğer dilerseniz siz de bizim oyunu iyileştirmeye yönelik uyguladığımız adımları uygulayabilirsiniz.

    - NVIDIA Gameworks altında ne varsa kapatın!

    - Sakın hiçbir ayarı "Ultra"ya çıkartmayın!

    - \Steam\SteamApps\common\Batman Arkham Knight\BMGame\Config klasöründeki BmSystemSettings.ini dosyasını bulup açın. Max_FPS=30 satırındaki "30" değerini "120" yaparsanız, 30 FPS kilidinden kurtulursunuz. (Bunu yapmayı benim gibi oyunu nispeten sorunsuz oynayanlara tavsiye ediyorum).

    - Hızlı hareketlerde (Batmobil sürüşü, uçuşlar, dövüşler vs.) dönmelerin sebebi Motionblur ayarları. Hazır BmSystemSettings.ini dosyasına girmişken şu üç ayarı da şu şekilde değiştirin:

    - AllowRadialBlur=False
    - MotionBlurSkinning=0
    - MobilePostProcessBlurAmount=0.0

    - Oyunu her açtığınızda beş tane logo seyretmek istemiyorsanız: Steam'den Batman'in üstüne sağ tıklayıp PROPERTIES'i ve SET LAUNCH OPTIONS'ı seçin. Açılan pencereye "-nologo" yazın (tırnaklar olmayın).

    Ek Çözümler Yakında Eklenecektir.Foruma Yeni Katıldım.







  • Arkadaşlar oyunun orjinal steam versiyonunu i5 4460 + GTX970 sistemimde oynuyorum.Ayarları hangi düzeye getirirsem getireyim fps düşüşleri yaşıyorum deli gibi. Özellikle Batmobile kullandığımız bölümlerde inanılmaz düşüyor FPS. Batman Tweak Tool isimli programı da kullandım oradaki ayarları tam beceremedim.Bunun sebebi ne olabilir acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetfakoc

    Arkadaşlar oyunun orjinal steam versiyonunu i5 4460 + GTX970 sistemimde oynuyorum.Ayarları hangi düzeye getirirsem getireyim fps düşüşleri yaşıyorum deli gibi. Özellikle Batmobile kullandığımız bölümlerde inanılmaz düşüyor FPS. Batman Tweak Tool isimli programı da kullandım oradaki ayarları tam beceremedim.Bunun sebebi ne olabilir acaba?

    Çözünürlüğü 1280x1080 yapınız kasmaz.
  • Ya benim pc berbet oyun slow modda gibi ya çok canım sıkıldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.