Şimdi Ara

Batıdaki Tv Reklamları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Despot of Antrimyoutube
    00:00 - Intro 02:23 - Common themes & messages in UK ads 09:22 - Christmas ads 19:50 - British army ads 23:27 - Single image ads 50:23 - White boys and men are the problem 1:03:13 - Propaganda done right 1:12:04 - The Despot fixes inept propaganda 1:17:29 - WE WILL REPLACE YOU!!! 1:26:27 - White men are losers, criminals and harassers 1:35:30 - Does AI Dream of Translesbian Chic? analysis 1:40:29 - You wanna play a little game? Join the Despot and support the channel by becoming a member: https://www.youtube.com/channel/UClDbIfQ-0nOBWtpbp81AtYA/join
    https://www.youtube.com/watch?v=26mLdpZWwpY&t=72s

    Batıdaki görünür hale gelmiş ekonomik gerileme ve toplumsal huzursuzluğun nedeninin kendi ulus devletlerini dinamitleyen bu propagandalar olduğuna inanıyorum. Gledikleri noktayı düşününce geri dönüşü olmayan noktayı aşmış olabilirler.


    Güçlü insanlar güzel zamanları getirir. Güzel zamanlar ise zayıf insanları yaratır , zayıf insanlar ise berbat zamanları getirir. Avrupa'da zayıf adamların adım adım kıtalarını nasıl kaosa sürüklediklerini izliyoruz.




  • Bu düzenle ne anlatılmak isteniyor açıkçası pek çözemedim. Reklamların özelliği nedir, neye hizmet ediyor, hangi amaca yönelik olarak kurgulanmış, anlamış değilim. Eğer buradaki mesele "farklı olanların bu ülkeye egemen olması" gibi bir korkuysa, onu da tam olarak nereye dayandırdığını bilmiyorum. Çünkü kim farklı, kim egemen, kim kime hükmediyor; bu tanımlar flu.

    "Ulus-devlet dinamiti" denmiş, ama nasıl? Hangi reklam bir ulus-devleti yıkacak güçte olabilir ki? Bir dondurma markası reklamında gördüğümüz figür mü parçalayacak bu yapıyı? Eğer bu kadar kırılgansa, o zaman zaten yapının kendisi çoktan çürümüş demektir.

    Ve diyelim ki dinamitledin – yani çözülttün diyelim bu yapıyı – sonra ne olacak? Onun yerine ne konacak? Ortaya ne çıkacak? Bu da eksik. Eleştiri var ama hedefi belli değil, sonucu yok. "Burası kötü" denmiş ama "iyi olan ne" kısmı boşta kalmış.

    O yüzden bu söylem bana çok muğlak geliyor. Anlamı tam oturmayan, sonu belli olmayan, yer yer soyut, yer yer abartılı. Düşünmeye değer belki ama bu haliyle sadece bir huzursuzluk hissi yaratıyor, net bir tartışma zemini açmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.