Şimdi Ara

Batı askeri teknolojisi hani süperdi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1. Ukrayna'nın Batı silahlarıyla yaptığı taarruzlar felaketle sonuçlanıyor. Kırım'ı işgalden kurtarması gereken araçlar darmadağın oluyor.
    2. Ukrayna'ya F16 verildi ama savaşa etkisi sanırım %1 bile yok.
    3. Üstün Fransız uçağı RAFALE geçen gün Çin'in J10 uçakları karşısında perişan oldu. J10 karşısında perişan olan bir uçak J20 karşısında ne yapabilir ?

Kağıt üzerindeki verilerle, hollwood filmleri ile bu işler olmuyor. Takke düştü. Batı artık teknoloji merkezi değil. Yunanistan Rafale alınca çok sevinmişti. Şu an sanırım moralleri darmadağın olmuştur.

Rus sınırını geçen ABD üretimi araçlar 10 metre bile ilerleyememiş. Rus teknolojisi de süper değil ama en azından ürünleri ucuz. Çin çok fena geliyor... Yok, aslında çoktan geldiler.

Batı askeri teknolojisi hani süperdi ?Haber Globalyoutube
    Henüz Abone Değilseniz, Türkiye ve Dünya'dan En Güncel Haberler İçin Haber Global'e Abone Olun: https://www.youtube.com/channel/UCtc-a9ZUIg0_5HpsPxEO7Qg?sub_confirmation=1 Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCtc-a9ZUIg0_5HpsPxEO7Qg/join https://haberglobal.com.tr/ https://www.facebook.com/HaberGlobal/ https://www.twitter.com/HaberGlobal https://www.instagram.com/haberglobal/ Abone Olun ► https://bit.ly/2FnCDeW Haber Global Frekans Bilgileri; Digiturk 47. Kanal D-Smart 42. Kanal Tivibu 46. Kanal Kablo TV 71. Kanal (HD) Kablo TV 910. Kanal (SD) Turkcell TV+ 59. Kanal Türksat 3A HD Frekans: 12685Mhz Pol:H S.Rate:27500 FEC:2/3 Türksat 4A SD Frekans: 12379Mhz Pol:V S.Rate:27500 FEC:3/4 #haber #gündem #sondakika
    https://www.youtube.com/watch?v=lhnGOsL7iQA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yurtsever1453 -- 10 Mayıs 2025; 3:53:18 >

• Silah önemli değil, kullanan önemli.
    General önemli, asker önemli, sahadaki taktik uygulayıcı komutanlar önemli.
    Benim elime en kral keskin nişancı tüfeğini ver, 3 kilometre öteden komandos yanıma gelir, çayı demledin mi diye sorar.

Tankçı general olman önemli değil, hangi model tankın generalisin? Tankçı ekibin eğitimli mi, yoksa hala tankın Bluetooth una nasıl bağlanacağını mı çözmeye çalışıyor?

Kaç ukrayna pilotu f16 ya da rafale görmüş bugüne kadar?
    6 ay eğitim vermişlermiş, patates mi bu?

Bugün en kral şoförüm diyen adama 30 sene öncenin spor arabasını ver, ilk virajda rampadan uçar. Esr ile babaannemde kullanır şimdiki arabaları.

Bazı generaller savunmada iyidir, bazı generaller saldırıda, bazıları geri çekilirken, o yüzden savaş esnasında pozisyon veya taktik değişimde generalde değişebilir.

konunun silah ile alakası yok, sen doğru nişan alamıyorsan silahın suçu nedir?
    Sen kapıyı kitlemiyorsan kilitin suçu nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colda -- 10 Mayıs 2025; 10:18:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• rus ürünleri süper değil en azından ucuz diyerek zaten batı silahlarının daha iyi olduğunu kabullenmişsin , konu kilit üye ban

• genç arkadaş kendince batı silahlarına karşı tepki koymuş.

ama en son ukrayna 417 kamikaze ile saldırı yaptı. ukrayna'da bunu yapacak alt yapı vs yok. yapan ülkeler almanya fransa ingiltere hollanda ve amerika. rus toprakları çok büyük. sadece batısında kalan alan bile 9 tane Türkyie yapıyor. yani 10 tane Türkiye kadar toprağı bu kamikaze saldırısında sadece 13 tane kaçıracak kadar savunabiliyorlar.

yani bu da rusların sistemini mevcut en iyi hava savunma yapıyor.

füzelere ise zaten kimse laf edemez. daha iyisi yok.

tank uçak vs olarak olarak hepsi havaya uçuyor. sözüm ona f35 ayarında dedikleri rafele uçakları çin j10ları ile de düşürdüler. işte f35 f22 de hayalet ama amerikan sistemlerinde. bir de rus sistemlerine veya çin sistemlerine karşı test edebilseydik ...

• Dünyanın yarısı Vs Rusya-Çin-K.koreyle baş edemedi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Merhaba Perinçek gorusmeyeli nasilsin?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • La adamlar ki dünya savaşına yetecek kadar silah üretti sonra gördüler sonlarını şimdi de burada silah fetişistleri "Batı iyi silah üretemiyor" diye yazıp çiziyor. Hayır rakamlara bakalım öyleyse.

ABD tek başına silah ihracatının %42'sini, Avrupa ise %27'sini karşılıyor. Yani Batı bloğu dünya silah ihracatının %70'ini karşılıyor. Neyin nesinden bahsediyorsunuz siz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

amerika ırak'ta ne yaptı? deve güden adamlara 40 tan fazla apache helikopter kaybetti!

vietnam'da 13 mig'e tüm hava sahasını kaybetti. hıncını vietnamlıları orange gaz ile zehirleyerek aldı.

bu amerikan balonunu çok övüyorsunuz ama :)))))))))))))

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

yine nereye basıldı da sen geldin abdülbaki ? f22 çöplerini yerince yine ip mi dolamaya başladın?

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Kabuslarindan NATOOOO diye ciglik atarak uyaniyorsun degil mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

sanrılarını tam olarak anlatmalısın. belki çare bulabilirler. ne bileyim bir yerlerde amerika gömülünce, perinçeeek diye olduğum yerde bağırıp yere kapanıyorum falan dersen belki çare olabilirler.

edit: ses kesildi?

sende ingilizce vardı ya hani :D çevirsene şu alttakini :D hani simültane çeviriyorum vs diyordun ya... belki context'i de çevirirsin de görelim senin züppa batılı devletlerin geleceğini :D

Batı askeri teknolojisi hani süperdi ?x (formerly twitter)
    Garbage Human (@GarbageHuman24) on X
    https://x.com/GarbageHuman24/status/1921361706321686943

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 11 Mayıs 2025; 13:4:38 >
  • Colda kullanıcısına yanıt

Üstünkörü bir değerlendirme olmuş. Teknolojinin gelişmiş olduğu yerde insan önemsiz detaylara karar verir. Keskin nişancı tüfeğine koyarsın yapay zekayı kendisini kullanana hedef bu mu ateş edeyim mi diye sorar sadece. Hesaplar mesafeyi, rüzgarı, eğimi vs. silahı sektirmeden ateş eder. Bakar ki hedefin beş metre yanından geçmiş 5 metre sağa ayarlar salisede bir daha ateş eder. Önemli olan sistemi kurmaktır. Belki bu sistem standart tüfekte yoktur ama uçakta mutlaka vardır. Pilot uçağa düşman gördüm demez herhalde. Uçak pilota düşman gördüm kilitleneyim mi, ateş edeyim mi, üstüme doğru bir nesne geliyor saptırma sistemini kullanayımmı diye sorar muhtemelen. Pilot ya da alet ne ise onu kullanan da önemlidir ama silah her şeyden önemlidir çünkü av ve avcıyı bana göre %70 teknolojik üstünlük belirler. %30 pilot diyeceğim ama bence o kadar bile değildir. Askerin önemli olduğu dönem 20-30 sene öncesiydi.

• alvete A kullanıcısına yanıt

Bahsettiğiniz sistem var mı? Şu an kullanılıyor mu herhangi bir cephede?

Yapay zekalı tüfek aktif kullanılıyor mu?

Mesajımda zaten keskin nişancı tüfeği için bu sistemin olmadığını belirttim. Ama yapılamadığı için değil muhtemelen ekonomik ve askeri açıdan anlamsız olduğu için ya da uluslararası kurallara aykırı olduğu için. İsrail'in askeri aracın arkasına yapay zeka ile uzaktan kontrol edilen bir sistem kurarak suikast düzenlediğiyle ilgili bir haber de okumuştum daha önce. Savaşta tank, uçak, hava savunma sistemleri, füzeler, dronlar gibi akıllı araçlar belirleyicidir. Bilgi sahibi olmadan bile dron hariç hepsinde var olduğunu iddia edebilirim. Zaten aksi saçma olur.

• alvete A kullanıcısına yanıt

Çok tartışmak istediğim bir konu değil ama şu an zaten yapay zeka diye bir şey yok.

Bu gördüklerimiz machine learning olarak geçiyor, öyleyse böyle, şöyle ise öyle gibi bir sistem.

Girilen parametrelere göre değerlendirme yapıyor o kadar.

Mevcut bir savaşı konuşuyorsak mevcut silahları konuşalım lütfen.

nasıl yok? bilim teknik ya da hangi bölümdü dur bulayım sana da bir oku. nasıl kullanıyorlar yapay zekayı.

https://forum.donanimhaber.com/the-gdelt-project-gercek-ai--159150162

• Ben zaten mevcut silahları konuşuyorum. Yapay zekanın söylediğinizden farklı bir yapısı olduğunu da iddia etmedim. Yapay zeka nasıl çalışırsa çalışsın bahsettiğimiz şeyleri yapabiliyor. Konu keskin nişancı silahı da değil. Siz örnek verdiğiniz için söyledim.

Konu sizin silah kullananın silahtan önemli olmasını iddia etmeniz. Bu iddianın mantıksız olduğunu örneklerle açıkladım. 3 kmden vuramayacağınızı iddia ettiğiniz keskin nişancı tüfeği, bahsettiğiniz diğer silahlar olan tank ve uçak gibi otonom sistemlerle donatılsaydı mesela bir termal kamera, hareket sensörü vs. o komandoyu çay içerken bile vurabilirdiniz. Sizin tetiği çekmenize bile gerek kalmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alvete -- 11 Mayıs 2025; 1:7:53 >
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Şimdi gördüm, yatmadan kısaca baktım.

Gdelt ne ai ne machine learning. Veritabanı olarak kullanılıyor, bunu kullanarak modeller geliştiriyorlarmış.

Yapay zeka hakkaten henüz yok, yakın zamanda da olmayacak.

Bilgisayarlara hormon yüklediğimiz zaman olabilir.

Robocop gibi.

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

ML dediğin matematiksel fomülleri kodlara çevirip database üzerinden en uygun olanı seçerek makinayı yönlendirmektir.

AI olamsı için bir text veya sesli olarak lingustic sana tepkiler vermesi ile olur. yani ML sana anlayacağın dilde iletisime geçebildiğinde AI olur.

bu da insan gibi düşünecekleri anlamına gelmiyor. o taraflardan daha çok çok uzaktayız.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.