Şimdi Ara

Bateri ile alakalı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba yaklasık 1.5yıldır elektro gitar çalıyorım şu sıralar bateriye merak sardım öğrenimi çokmu zordur yaklasık 1000tl param var kursa gitmek istiyorum. ve bu bateri pratiğini nasıl çalışıcam eve bateri alma imkanımda olmaz zaten çalma olasılığımda 0 ? fikir verirmisiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umuttam -- 15 Temmuz 2017; 1:1:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • hocam ses konusunda yapabilecek bisey yok. Aslinda var ama calim sirasinda kaliteyi dusurur. Davul sahibi olmak zordur soyle zordur parayi verip alirsin eger apartmanda oturuyorsan ve yine bi nebze calma.imkanin varsa elektro davul alirsin eger gayet rahat mustakil evin var ise gozun kapali akustik davul almalisin. Ulkede davul cidden pahali bir ugras gitar daha kolay bulunabilen bir ensturuman bateriye gore cesit faha cok ozellikle 2.ellerde. Elektro davul dedigim gibi saglam pahalidir ileride bi davul aksami (twin pedal vs.) alim dersen yine okuz gibi para akustik desen daha zahmetli ama ortalama bir elektro bateriye gore daha ucuzdur 2.el 1500 e falan guzel davul bulursun. Turkiye malum heryer apartman o yuzden elektro bateri gidiyo. Onun haricinde Davul ugras ve azim gerektiren bi ensturumandir digerleri gibi ritim hissiyatinin olusmasi ve kaslarin duzenli olarak ritimleri bozup tekrar toplamasi gerekir en onemlisi uzuvlarin ayrilip ayri bir beyin gibi dusunmesi gerekir. Insanin yetenegine ve ilgisine gore ortalama bir rock yada metal gruplarinda calmasi icin 1 1.5 sene yeterlidir ama teknik katip gercekten saglam bir davulcu olmak yillar yili alir. Davul calan biri olarak gozlemim gitara gore daha sikistirilmis bir ensturuman bateri deniz ise gitar okyanusdur diyebiliriz. Baslamayi dusunursen bir sekilde sana basarilar dilerim sorun olursa sorabilirsin:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yerinde olsam hazırda olan enstrümanıma odaklanırdım ama madem heves etmişsin elimden geldiğince fikir sahibi etmeye çalışayım.. İlla kastıysan nasıl çalışırım ben pratiği evde vs. diye teknoloji çok gelişti her şey elinin altında YouTubeda binlerce video var teknikleri vs. isimleriyle aratırsan rahatlıkla ulaşabilirsin videolara.. Davul almadan etmeden ben yapamam çok zor olur diyorsan da sadece bir adet practice pad al o rahatlıkla işini görür.. Davul çalmaya 5 sene önce başladım sadece 1 ay gittim kursa lise gibi bi sıkıntım olduğu için ailem pek sıcak bakmadı ben kendim evde videolarla vs. saatlerce çalışarak öğrendim..Mesela benim hala daha bi davulum yoktur hadi davulu geçtim bi tane zilim hadi onu da geçtim practice padim bile yok 5 senedir saatlerce çalışmalarımı yastık üzerinde yaptım stick control vs. Eğer sabırlı olursan ve gerçekten istersen kendin rahatlıkla halledebilirsin diye düşünüyorum..




  • Evinde baterisi bile olmamasına rağmen çok iyi şekilde bateri çalabilen insanlar tanıyorum.
    Eğer bu konuda çok yetenekliysen öğrenebilirsin. Arada bir stüdyo gibi yerlerde çalmak ta gerekir tabi.
    Daha sonra kendine başlangıç seviyesi ikinci el bir elektro bateri kiti alırsan çok ilerleme kaydedersin.
    Ama unutma ki ufak heveslerle bu işi yapmaya kalkarsan sonuç hüsran olur.
    Bateri öğrenmek ülkemizde ciddi emek istiyor :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.